2012.03.14. 09:43:39
Rég nem írtam az általam megtekintett filmekről:
Dr. Jekyll és Mr. Hyde
R.L. Stevenson regényének modern feldolgozása. Az IMDB-n elég gyenge átlaga van, bizonyára a kritikusoknak sem tetszett.
Nem ragaszkodik nagyon az eredeti történetre, modern korban játszódik a film.
Egy filmnek elment mindenesetre.
Erik, a viking
Valahogy nem volt hangulatom hozzá. Egyáltalán nem fogott meg valahogy, bár ez valahol az én hibám talán.
Annie Hall
Film a legjavából. Kár, hogy csak most néztem meg. Nagyon, de nagyon tetszett a stílusa. Woodyval pedig érzésem szerint nagy barátságot kötök. Ma még talán megnézem a Manhattant.
Philadelphia - Az érinthetetlen
Hogy a túróba nem hallottam erről a filmről? Nagyon nagy, hatalmas, két óriási színésszel. Mindenkinek ajánlom melegen.
Hacsi - A leghűségesebb barát
Nyál nyál hátán. Egyáltalán nem fogott meg, és akkor még szépen fogalmaztam. Nézhettem volna helyette valami jobbat..
Aljas utcák
Scorsese, simán. Valamit nagyon tud az öreg, ez már az egyik korai filmjében is megmutatkozott számomra. A történetben nagy cucc nincs, de a karakterek hatalmasak, nagyon jók az élethelyzetek stb. Respekt az öregnek.
Parfüm - Egy gyilkos története
Az este néztem meg, bár nem volt egy könnyed esti mese. Nagyon magával ragadott a film, és a vége is tetszett. A regényt is el fogom olvasni majd, ott pihen a gépemen.
Szerintem sokaknak nem tetszhet a film, de nekem elnyerte nagyon a szimpátiámat.
Eddig 17 filmet néztem meg a hónapban, nagyon vegyes a repertóár. Van itt film Scorsesetől, Cronenbergen át Jim Jarmuschig, de van rengeteg számomra ismeretlen rendező műve is.
"And my heart will leave you never."