VIII.Henrik írta:akitől vásárolnék, paypal-t igényel. Segítenétek, felvilágosítanátok erről pontosan? Köszönöm szépen, jöhetnek a PÜ-k is!
Legjobb tudomásom szerint - és azért egy-két tranzakciót már nyélbeütöttem ott - a felhasználok közül szinte mindeki paypalt igényel, sőt becslésem szerint legalább 80% csak azt fogad el. Mellesleg ez elsősorban inkább a vevő, mint az eladó érdeke, legalábbis a vevő sokkal inkább védett ezáltal.
Nem kell tőle félni, nagyon egyszerű - mind a regisztráció, mind a használata - no és persze rendkívül biztonságos. (Persze időközönként jelennek meg hírek, hogy a paypal nevében e-maileket küldözgetnek az ügyfeleknek, adategyeztetés céljából, a sok birka persze kiad mindent kártyaszámtól elkezdve...persze amennyire én ismerlek, nagyon nem félek, hogy hasonlót bevennél, csak megemlítettem).
Ezer éve regisztráltam, így már nem tudom pontosan a lépéseket, de könnyen megy az egész folyamat. A vége felé szükség lesz a bankkártyádra, többféle számot kell beírnod, plusz egy mobil sem árt a kéznél. Lesz majd egy próba "vásárlás" asszem 400 forintot levesznek a számládról, de azt vissza is kapod, erről persze folyamatos sms tájékoztatást kapsz, ez a kártya-rendszer-telefon kombó tesztelésére van. Ha ez megvan, szinte készen is vagy.
Ezután már sok ördöngösség nem kell a használatához. Bidelsz, nyersz, kattintgatsz és azon veszed észre magad, hogy már ki is fizettél mindent.

Annyi, hogy egy idő után az ebay-ről a paypal rendszerbe irányít, ott kéri a mail-t amiről regisztráltál valamint a jelszót, és ezután tudod majd megerősíteni a fizetést. Szinte olyan, mint egy online bankfiók. Persze a fizetésről sms-ben és mailben is kapsz értesítést. Valamint, amiért nagyszerű a rendszer, ha nem kapsz árut/más kapsz, ezen keresztül tudsz reklamációt indítani (igaz azt is az ebayről kell kezdeni), és azzal is pofonegyszerű minden, ha bármi gondod van készségesen állnak a rendelkezésedre, és garantáltan vagy árut kapod meg, vagy a pénzt visszakapod.
Nem tudom mennyire vagy jártas az ebayen, de nem érdemes megkerülni, hiába ösztökél az eladó, és hiába kínálja olcsóbban a terméket, mert így semmi sem garantálja, hogy meg is kapod. Egyik ismerősöm, így "adományozott" nem kevés pénzt, egy tagnak, aki dobszerkót árult...
Nem tudom, hogy mennyire voltam világos, én értem amit leírtam - mivel benne vagyok a dolgokaban - de bármilyen kérdésben szívesen állok a rendelkezésedre. Azért írtam ide, hátha másokat is érdekel.