2006.07.26. 00:00:22
Ne haragudj wakii, nem akartam ezzel senkit megbántani, de úgy érzem ebben semmi durva nem volt. Másik meg az, hogy nem is olyan régen (2001, 2002) nagyon sok barca drukker kapott hideget, meleget a többi csapat drukkereitől, így a Real Madrid szimpatizánsoktól isl. Én például 2002-ben vettem Barca mezt, és akkor nagyon sokan azt mondták, hogy te hülye vagy, hogy Barca mezt veszel, de ez engemet különösebben nem érdekelt, mert a Barcelona tényleg több, mint egy klub. Így nem foglalkoztam a beszolásokkal. De az azért elég szarult esett, amikor öntelt Real Madrid drukkerektől (ne értsd félre, nem az összes Real drukker ilyen) azt hallottam, hogy "Nézd má a gyereket milyen mez van rajta!", meg amikor ezen az oldalon a fórumra kattintva a Realt istenítő és a Barcát semmibe vevő írásokat kellett olvasnom. Ezt nem kívánom egyetlen egy Real drukkernek sem, hidd el nem volt annyira kellemes, amikor azon kellett izgulni, hogy most éppen tizedik vagy kilencedik a Barca. Akármennyire nem bírom a Realt, azzal azért egyettértek, hogy a Barca nem lenne Barca a Real nélkül, meg a Real se lenne Real a Barca nélkül (ez olyan, mint a Boca - River + nemrég nagyot nőtt a szememben Hegyi Iván is - akiről ugye mindenki tudja, hogy a Real Madridnak drukkol - amikor fejből sorolta, azt a Barca csapatot, amely 1951 - 52-es szezonban öt címet nyert). Én például mindig is figyeltem, hogy a Real kiket igazolt, meg hogyan játszott, mert érdekelt, hogy a legnagyobb ellenfél hogyan szerepel. Egyszer fent, egszer lent. Most éppen a Barca van fent, de ez akármikor változhat, ez élet rendje ez. Az viszont bizakodással tölt el, hogy a Barcánál nem értékelik túl a sikereket, hanem mindenki teszi a dolgát, és nem ígérnek fűt - fát a Barca drukkereknek. Van egy egészsége optimizmus és egy megfelelő versenyszellem. Sajnos ti is bele estettek abba a hibába, amibe anno a Barca, hogy rohadt nagy pénzeket adtatok ki játékosokra, akik nem hozták azt a teljesítményt, ami egy ilyen klubnál elvárható (lásd: Beckham, Gravesen, R. Bravo, Woodgate).
Ami az igazolásokat illeti: Cannavaro rohadt nagy fogás, tényleg ő a világ legjobb védője, ezt el kell ismerni, Emersont viszont sose tartottam egy jó játékosnak, de valahogy Capello csapataiban mindig biztos helye volt, V. Nistelrooynak még van pár jó éve, nem lenne rossz igazolás, viszont a Bayern is erősen érdeklődik + állítólag most már az MU sem szívesen engedi.
Kakával kapcsolatban kicsit változtak a Real lehetőségei hiszen a Milan - igaz, hogy selejtezőt kell játszania - indulhat a Bl-ben (megszületett a másodfokú ítélet az olaszoknál), szóval ez Kakát - aki amúgy is jól érzi magát Milánóban - még inkább arra ösztönözheti, hogy maradjon a Milannál, másrészt szerintem a Milan Sevcsenko eladása után nem szívesen válna meg még Kakától is.
Robben kell a Chelsa-nek, ezt megmondta P. Kenyon, és Moruinho is, ráadásul Duff már távozott a csapattól.
Xabi Alonso van annyira fontos a Beníteznek, meg a Poolnak, hogy nem fogják elengedni.
Fabregassal meg eleve hülyeség volt kampányolni három okból is: 1. Wenger nem arról híres, hogy az ilyen fiatal és tehetséges középpályásait elengedi (sőt inkább igazol, lásd Rosicky, főleg úgy hogy Pires távozott és már Ljunberg is lassan kifelé megy) 2. Ha jól tudom Fabregas eladásakor a Barca szerzett egy opciót, hogy ha Fabregas visszaigazol spanyolba, akkor abba a Barcának is lesze beleszólása. Gonodolom, hogy nem fogják hagyni Barcelonában, hogy a Realba menjen. 3. Fabregas nevelőegyesülete az Fc Barcelona, remélem nem csak azt tanulta meg, hogy hogyan kell beadni pontosan...