Barca vs. Real
-
- Hírhozó-cikkíró
Azért mert az ők értelmi szintje ezexerint a béka segge alatt van...Nem biztos, hogy nekünk is le kell alacsonyodnunk erre a színvonalra.noname írta: Azt meg főleg nem értem h miért mellőzzük a Margit+Kapáló gúnyneveket. Nézz át a madridistára. Ott Ronaldinho a "Fogas", a Barca a "Bárka"...És még lennének példák.![]()
Ránk nézve ez ugyanúgy sértő mint rájuk nézve a Kapáló vagy a Margit.
Ez nem kéne senkit se túlságosan zavarjon, a saját oldalán miért nem íhat minden Barca vagy Real szimpatizáns úgy az ellenfélről, ahogy akar, természetesen azért szidni se szabad az ellenfelet. Az már tényleg tiszteletlenség lenne, ha a madridistán írnánk azt h Kapáló. De itt nincs gond.
De felőlem használjátok, nekem max nem tetszik... Tenni úgyse tok ellene. Csak leírtam, mert ez a fórum pont erre van, hogy az ember leírja a véleményét.
-
- Director del Fútbol
Na, még egy humorista! Nagyon jól nyomod, ne hagyd abba! De vigyázz, pár nap, és kezdődik az iskola. Az alsóban nem biztos, hogy tudsz majd netezni!

(1400!!!)

(1400!!!)
- noname
- Llegenda del Barça
Végre újra működik a fórum!
Azt nem igazán értem h miért lenne Capello jobb edző Rijkaardnál? A mi edzőnk még fiatal, alig néhány éve edzősködik, nem csoda h nincs annyi sikere m int az olasznak. De nem érdemes őket nagyon hasonlítgatni, mert egészen más stílus. Capello csapatai mindig jól védekeznek, Rijkaard + inkább a támadásokat részesíti előnyben, de tavaly a cselzi ellen bebizonyította h ha kell, jó védelmet is össze tud hozni, nem is akármilyet, hát még most Thurammal és Zambrottával.
Azt meg főleg nem értem h miért mellőzzük a Margit+Kapáló gúnyneveket. Nézz át a madridistára. Ott Ronaldinho a "Fogas", a Barca a "Bárka"...És még lennének példák.
Ez nem kéne senkit se túlságosan zavarjon, a saját oldalán miért nem íhat minden Barca vagy Real szimpatizáns úgy az ellenfélről, ahogy akar, természetesen azért szidni se szabad az ellenfelet. Az már tényleg tiszteletlenség lenne, ha a madridistán írnánk azt h Kapáló. De itt nincs gond.
Azt nem igazán értem h miért lenne Capello jobb edző Rijkaardnál? A mi edzőnk még fiatal, alig néhány éve edzősködik, nem csoda h nincs annyi sikere m int az olasznak. De nem érdemes őket nagyon hasonlítgatni, mert egészen más stílus. Capello csapatai mindig jól védekeznek, Rijkaard + inkább a támadásokat részesíti előnyben, de tavaly a cselzi ellen bebizonyította h ha kell, jó védelmet is össze tud hozni, nem is akármilyet, hát még most Thurammal és Zambrottával.

Azt meg főleg nem értem h miért mellőzzük a Margit+Kapáló gúnyneveket. Nézz át a madridistára. Ott Ronaldinho a "Fogas", a Barca a "Bárka"...És még lennének példák.

A Fifa egy szégyen
-
- Hírhozó-cikkíró
Sorry, ha egyszerre több mindenre reflektálok, de visszaolvastam pár oldalt...
Ami a Rijkaard - Capello párhuzamot illeti, nekem az a véleményem, hogy akármennyire is Barca drukker vagyok (immáron több, mint 10 éve), szerintem azt el kell ismerni, hogy Capello JELENLEG sokkal jobb edző. Akármerre is edzősködött, mindehol sikeres volt, legyen az Milan, Real Madrid vagy AS Roma. Lehet, hogy nem az ő csapatai játszák a legszebb focit, de eredményessége elvitathatatlan. Vegyük pl a Romát, ahol ugyan jó játékosok dolgoztak a kezei alatt, de mégsem egy világválogatott volt. Azt a csapatot igenis ő rakta össze, ő faragott belőlük ütőképes gárdát. És éppen ezért tartom nagy ostobaságnak azt az állítást, amely szerint nem fontos az edző személye. Igenis FONTOS, igaz szvsz nem olyan értelemben, mint azt a legtöbb ember gondolja. Nem abban éll egy edző feladata, sikeressége, hogy mennyit futtatja a játékosait, milyen gyakorlatot végezzenek, stb. Sokkal inkább a taktikában, és ami a legfontosabb, hogy melyik edző milyen pedagógiai érzékkel van megáldva. Sztem ebben áll vagy bukik meg manapság egy edző. Gondoljunk csak Del Bosquera, neki sikerült az, ami azóta sem senkinek: mégpedig össze tudta rakni az egyénileg kiváló képességgel rendelkező sztárokat, hogy igazi csapatot alkothassanak. Tudott rájuk hatni, elmagyarázta nekik, hogy nem egyéniskedni kell, hanem csapatként összedolgozni. Vagy nézzük meg Mourinhot, aki sztem a világ legjobb edzője. Bármennyire is rühellem azt a férget... De el kell ismerni a képességeit. Amikor Ranieri volt a Chelsea mestere, esélyük nem volt a bajnoki címre, nem voltak eredményesek, holott szinte neki is rendelkezésére állt ugyanaz a keret és ugyanazok az anyagi források, mint a portugálnak. Ami Rijkaardot illeti, ő nagyon jó uton jár, de én is azon a véleményen vagyok, hogy egy nagyon jó csapat mellett nem olyan nehéz egy edző feladata. Bár az is kétségtelen, hogy a jelenlegi Barca sikereinek letéteményese nagy százalékban a holland.Szerintem nagyon jó a taktikai hadrend, jó az átigazolási politika, remek az összhang, stb. De azért bánjunk óvatosan a fellegekbe magasztalásával...
Természetesen minden a pályán dől el, de nem mindegy, hogy milyen állapotban vonulnak ki a csapatok a gyepszőnyegre. Ebben van óriási szerepe az edző(k)nek...
Ugyanakkor még nem lesz bajnok (azért) a Madrid, mert jobb az edzőjük. Ez egy többéves folyamat. És még akkor sem biztos a siker. Akárcsak Rijkaard első éve, amikor sokáig csak botladozott a Barca és mindenki a fejét követelte. Vagy gondoljunk Bianchira, aki hatalmas eredményeket tett le az asztalra Dél-Amerikában. Az Atleticonál viszont csúfosan megbukott. Egy szó, mint száz: ennek a csapatnak még érnie kell ahhoz, hogy a nyomunkba eredjen. De, ha olyan alázatos munkát végeznek, akárcsak nálunk, akkor újra nagyon kiegyensúlyozott lesz a bajnokság.
Még 1-2 dolog:
Szerintem óriási tiszteletlenség "Kapálónak" és "Margitnak" nevezni vetélytársainkat (+ edzőjüket). Én személy szerint utálom azokat a hozzászólásokat olvasni, amelyekben ilyen jelzőkkel illetik őket. Ti pl mit szólnátok ahhoz, ha egy real-szimpatizáns bélyegezné vmilyen csúf névvel vmelyink játékosunkat/edzőnket/elnökünket/szeretett klubunkat???Gyanítom, hogy nem örülnétek neki...Éppen ezért adjuk meg a kellő tiszteletet, mégis a világ legsikeresebb klubcsapatáról beszéltek...
ÉS IGENIS ÍRJUK LE NAGY BETŰVEL, HELYESEN A NEVEKET, MERT NEM AZ OVIBAN VAGYUNK...
Bocsi a hosszú hsz-ért, de ezeket most le kellett írnom...
Ami a Rijkaard - Capello párhuzamot illeti, nekem az a véleményem, hogy akármennyire is Barca drukker vagyok (immáron több, mint 10 éve), szerintem azt el kell ismerni, hogy Capello JELENLEG sokkal jobb edző. Akármerre is edzősködött, mindehol sikeres volt, legyen az Milan, Real Madrid vagy AS Roma. Lehet, hogy nem az ő csapatai játszák a legszebb focit, de eredményessége elvitathatatlan. Vegyük pl a Romát, ahol ugyan jó játékosok dolgoztak a kezei alatt, de mégsem egy világválogatott volt. Azt a csapatot igenis ő rakta össze, ő faragott belőlük ütőképes gárdát. És éppen ezért tartom nagy ostobaságnak azt az állítást, amely szerint nem fontos az edző személye. Igenis FONTOS, igaz szvsz nem olyan értelemben, mint azt a legtöbb ember gondolja. Nem abban éll egy edző feladata, sikeressége, hogy mennyit futtatja a játékosait, milyen gyakorlatot végezzenek, stb. Sokkal inkább a taktikában, és ami a legfontosabb, hogy melyik edző milyen pedagógiai érzékkel van megáldva. Sztem ebben áll vagy bukik meg manapság egy edző. Gondoljunk csak Del Bosquera, neki sikerült az, ami azóta sem senkinek: mégpedig össze tudta rakni az egyénileg kiváló képességgel rendelkező sztárokat, hogy igazi csapatot alkothassanak. Tudott rájuk hatni, elmagyarázta nekik, hogy nem egyéniskedni kell, hanem csapatként összedolgozni. Vagy nézzük meg Mourinhot, aki sztem a világ legjobb edzője. Bármennyire is rühellem azt a férget... De el kell ismerni a képességeit. Amikor Ranieri volt a Chelsea mestere, esélyük nem volt a bajnoki címre, nem voltak eredményesek, holott szinte neki is rendelkezésére állt ugyanaz a keret és ugyanazok az anyagi források, mint a portugálnak. Ami Rijkaardot illeti, ő nagyon jó uton jár, de én is azon a véleményen vagyok, hogy egy nagyon jó csapat mellett nem olyan nehéz egy edző feladata. Bár az is kétségtelen, hogy a jelenlegi Barca sikereinek letéteményese nagy százalékban a holland.Szerintem nagyon jó a taktikai hadrend, jó az átigazolási politika, remek az összhang, stb. De azért bánjunk óvatosan a fellegekbe magasztalásával...
Természetesen minden a pályán dől el, de nem mindegy, hogy milyen állapotban vonulnak ki a csapatok a gyepszőnyegre. Ebben van óriási szerepe az edző(k)nek...
Ugyanakkor még nem lesz bajnok (azért) a Madrid, mert jobb az edzőjük. Ez egy többéves folyamat. És még akkor sem biztos a siker. Akárcsak Rijkaard első éve, amikor sokáig csak botladozott a Barca és mindenki a fejét követelte. Vagy gondoljunk Bianchira, aki hatalmas eredményeket tett le az asztalra Dél-Amerikában. Az Atleticonál viszont csúfosan megbukott. Egy szó, mint száz: ennek a csapatnak még érnie kell ahhoz, hogy a nyomunkba eredjen. De, ha olyan alázatos munkát végeznek, akárcsak nálunk, akkor újra nagyon kiegyensúlyozott lesz a bajnokság.
Még 1-2 dolog:
Szerintem óriási tiszteletlenség "Kapálónak" és "Margitnak" nevezni vetélytársainkat (+ edzőjüket). Én személy szerint utálom azokat a hozzászólásokat olvasni, amelyekben ilyen jelzőkkel illetik őket. Ti pl mit szólnátok ahhoz, ha egy real-szimpatizáns bélyegezné vmilyen csúf névvel vmelyink játékosunkat/edzőnket/elnökünket/szeretett klubunkat???Gyanítom, hogy nem örülnétek neki...Éppen ezért adjuk meg a kellő tiszteletet, mégis a világ legsikeresebb klubcsapatáról beszéltek...
ÉS IGENIS ÍRJUK LE NAGY BETŰVEL, HELYESEN A NEVEKET, MERT NEM AZ OVIBAN VAGYUNK...
Bocsi a hosszú hsz-ért, de ezeket most le kellett írnom...
-
- Az EuroBarca Utánpótlása
A VB-n valóban nem volt valami jó Ron,de a Barcába újra varászol mostanság.

in to exile
-
- Barça B
Nos azvan hogy amig a barca nem volt jo vagy 2 évig addig a real bl győztes is volt meg spanyol bajnok. Attol hogy a barcának volt 2-3 jo éve attol a real még feltámadhat és a barcának se lessz olyan könnyű mint tavaly volt.
Pl: Ronaldinho szereplése a VB-n hát nem volt tul szép. De a barca tény h nagyon jol jáccik de a támadása ronaldinho játékán függ nagyon.
De remélem h jó El Clasicót láthatunk majd.
Sztem a real még ezen az éven lehet h nem, de jövőre nagy esélyel bajnok lessz!
Pl: Ronaldinho szereplése a VB-n hát nem volt tul szép. De a barca tény h nagyon jol jáccik de a támadása ronaldinho játékán függ nagyon.
De remélem h jó El Clasicót láthatunk majd.
Sztem a real még ezen az éven lehet h nem, de jövőre nagy esélyel bajnok lessz!
- Ordog
- Director del Fútbol
- Kapcsolat:
Csak egy kis érdekesség...
Capello annyira érti a szakmát, és annyira király edző, hogy a Juve kiesése után(bl-ből) megjósolta, hogy a Barcelona biztos nem nyeri meg a BL-t, mert a bajnokságban már kifáradtunk:)))
Remélem jövőre is hasonlókat fog jósolni
Persze ettől nem lett rosszabb edző, csak érdekességképpen írtam le
Capello annyira érti a szakmát, és annyira király edző, hogy a Juve kiesése után(bl-ből) megjósolta, hogy a Barcelona biztos nem nyeri meg a BL-t, mert a bajnokságban már kifáradtunk:)))
Remélem jövőre is hasonlókat fog jósolni

Persze ettől nem lett rosszabb edző, csak érdekességképpen írtam le
-
- Capitá del Barça
ozsimiki:kösz ez igy korekt volt!amugy pedig igzad van sokan hiszik azt ,egyépként énnis azon vagyok hogy nem az edzőn mulik annyira,hanem sztm motmár én ugyérzem hogy már csak a támadó szekcioja erősebb de sokkal barcának,aztán hogy ezt lehet e ellen sulyozni majd kiderül!de bizom benne hogy jo kis bajnokság lesz!
ja és abban is hogy nem az a mocsadék sport klub adja majd a calsicot ,sőt sztm én arra a tévére nem engedném a spnyol bajnokikat,mert...
ja és abban is hogy nem az a mocsadék sport klub adja majd a calsicot ,sőt sztm én arra a tévére nem engedném a spnyol bajnokikat,mert...

- ozsimiki
- Adminisztrátor
Hogy pontosan fogalmazzunk azt írtad,h szerinted jobb lesz idén a Real,és én meg írtam,h miért vagy ebben oly biztos?Robinho 10 írta:Ha rám gondolsz én nem mondtam azt h jobb a real,azt mondtam most remélem jobb lesz,most a barca a jobb ennyi ezt elismerem,én várom a realtol h feltámadjon.
Meg előtte felhoztad,h XX.század legjobb csapata vagytok.stb...csak hogy ezzel most nem sokra mentek....
sergi1989
tudom,h nem írtad,csak azért írtam amit,hogy értsdd meg miért írtuk sokan,h Frank jobb Capellonal,meg ilyenek,mert sok Real-os szerint,h odament,már jobbak is vagytok,te kivétel vagy!

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
- Robinho 10
- Barça C
Ha rám gondolsz én nem mondtam azt h jobb a real,azt mondtam most remélem jobb lesz,most a barca a jobb ennyi ezt elismerem,én várom a realtol h feltámadjon.
-
- Capitá del Barça
Hidd el sokan vannak itt!
Ez az egész azért kezdődőtt el,mert egy Real-os azzal jött,h Capello sokkal jobb,és ezért jobb a Real! Ez idegesített fel sokakat,és ezért emlegettük,h nem is biztos az,hogy jobb Frank-nél,most előrébb van,de ahogy írtam,Frank még sokat fog fejlődni,és most is nagyon jó edző!
A lényeg,hogy attól még,h Capello egy kumma jó edző,a Real nem jobb,mint a BARCA!
És kész!
Ezt gondolom te is belátod
figyi én egy szoval se hoztam fel a hsz-be hogy a barca nem jobb alakulat mint a real,és sztm én a frankot se szidtam,sőt megmondtam hogy idővel lehet jobb lehet!de azis biztos hogy lesz majd majd más csapata is és nem mindenhol lesznek ilyen jo játékosai!de ezt a csapatot valóban nagyszerüen öszzerakta!de majd más csapatnál is bizonyitania kel én csak ezt mondom
Ez az egész azért kezdődőtt el,mert egy Real-os azzal jött,h Capello sokkal jobb,és ezért jobb a Real! Ez idegesített fel sokakat,és ezért emlegettük,h nem is biztos az,hogy jobb Frank-nél,most előrébb van,de ahogy írtam,Frank még sokat fog fejlődni,és most is nagyon jó edző!
A lényeg,hogy attól még,h Capello egy kumma jó edző,a Real nem jobb,mint a BARCA!
És kész!
Ezt gondolom te is belátod
figyi én egy szoval se hoztam fel a hsz-be hogy a barca nem jobb alakulat mint a real,és sztm én a frankot se szidtam,sőt megmondtam hogy idővel lehet jobb lehet!de azis biztos hogy lesz majd majd más csapata is és nem mindenhol lesznek ilyen jo játékosai!de ezt a csapatot valóban nagyszerüen öszzerakta!de majd más csapatnál is bizonyitania kel én csak ezt mondom
- Andris
- Adminisztrátor
hát ez télleg igazFernando írta:Szerintem fölösleges őket összemérni. Mind a kettő más. Rijkaard ebben jobb, Capello abban. Csak Capellonak megvan az az előnye amit úgy hívnak: Rutin.
be kell látnunk
de addig nem lesz bajnok egy csapat, amíg egy elefánt rohangál 9-esben.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
- Fernando
- Llegenda del Barça
Szerintem fölösleges őket összemérni. Mind a kettő más. Rijkaard ebben jobb, Capello abban. Csak Capellonak megvan az az előnye amit úgy hívnak: Rutin.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
- Andris
- Adminisztrátor
az lehet, h a tapasztalat Capello mellett szól, de ha azt nézzük melyik csapat jár jobban a saját edzőjével, akkor...barcafan írta:hülyeség összehasonlitani őket, egyformán kumma jó edzők, csak a koruk miatt "jobb" Capello... Rijkaard annyiban jobb, h jobban szereti a támadó fuszbalt..

Capello már most úgy néz ki mint egy leharcolt szénbányász, pár év és nyugdíj. (persze minden tiszteletem az övé, csak hát most margitos padon csücsül)
Ellenben Franknek még van néhány éve

egyébként meg pl Capello nem fitness guru, hanem futball edző, szal pl Ronaldo nem fog lefogyni.
Még hogy a margit bajnok lesz..

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
-
- Llegenda del Barça
okés, tény, h capello nagy edző, és nem akármilyen múltja van, de ettől még nem borítékolhatja senki a madrid bajnoki címét. egyáltalán nem evidens, h le fog esni nekik bármi is a köv idényben. ez persze a barcára is igaz, bár mi már egy szuperkupával beljebb vagyunk (ami ugyan madridista szemmel sz.rt sem ér. azért lehet, h a karanca kupán mutatott teljesítmény után kicsit visszább vennék az arcból...
)
amúgy capello kb hat éve semmi lényegeset nem mutatott fel, az uccsó "tiszta" bajnokságát még az ASR-rel nyerte 2000ben, mert a púpos bugijait remélem, senki sem veszi komolyan.
szal minimum nyitott a bajnokság, nem kell előre odaadni senkinek sem a címeket. majd ráérünk örülni márciusban, mint az előző szezonban
(legalábbis remélem)
amúgy ha elfogytak az elnökök, a játékosok és az edzők, lassan neki lehet állni a gyúrókat is versenyeztetni.

amúgy capello kb hat éve semmi lényegeset nem mutatott fel, az uccsó "tiszta" bajnokságát még az ASR-rel nyerte 2000ben, mert a púpos bugijait remélem, senki sem veszi komolyan.
szal minimum nyitott a bajnokság, nem kell előre odaadni senkinek sem a címeket. majd ráérünk örülni márciusban, mint az előző szezonban

amúgy ha elfogytak az elnökök, a játékosok és az edzők, lassan neki lehet állni a gyúrókat is versenyeztetni.
PUYOL-XAVI-INIESTA
- Cooltiszo
- Entrenador del Barça
Capello jóval tapasztaltabb edző, ezáltal elismertebb,viszont Rejkard a Barcával együtt fejlődik, ő egy tapasztalatlan edzőként érkezett, ezt bizonyította jópár taktikai hibák általal (is) elvesztett rangadó, de tavalyra már lehett látni hogy taktikailag is érik folyamatosan, nagyon jó edző már most is, és ki tudja mi lesz még belőle. Nagyon nagy előnye sztem a játékosok közötti összhang megtalálása, a rendkívül diplomatikus és nyugodt habitusa, kicsi hibát taktikai változtatásoknál érzek, mintha nem merne sokszor újat húzni, de már a tavalyi szezonban is sokszor rámcáfolt ezen a téren, remélem idénre már el is feljetem ezt a "hülyeségemet".
Nem ilyen egyszerű ez hogy ki a jobb ki a rosszabb, előnyökről és hátrányokról szól sztem ez az összehasonlítás.
Nem ilyen egyszerű ez hogy ki a jobb ki a rosszabb, előnyökről és hátrányokról szól sztem ez az összehasonlítás.
- ozsimiki
- Adminisztrátor
Hidd el sokan vannak itt!sergi1989 írta:egyépként zsolti:tetszett hogy van itt olyan is aki reálisan és nem elfogultan látja a dolgokat,attol még nem kisseb barca drukker hogy eltdujja ismerni a dolgokat,és csak azért mert most az elenfél csapat edzője nem huzza le!amugy frank-cappelos dologhoz csak annyit hogy jelenleg még nem egyszint---de az tény hogy majd frank lehet olyan sőt jobb is cimek tekintetében de most még nem!
És kész!
Ezt gondolom te is belátod!

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.