Ronaldinho Gaúcho #3

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2007.12.20. 23:14:47

varga tamás írta:Bányász!
Ha a gondolatmenetedet követnénk, akkor a Barca kispadján ma is Johan I-nek kellene ülnie, hiszen ő minden idők legeredményesbb Barca-edzője.
Amikor dupláztunk+BL-t nyertünk, akkor tudta motiválni a csapatot, megfelelő taktikát dolgozott ki, de azóta megújulni képtelen volt. Egy csapat 4 és fél éven keresztül nem játsazhat csak és kizárólag abban az egy játékrendszerben, hiszen egy idő után a hülyék is fel tudnak ellene készülni. A csapat játéka nagyban függ az edző felkészültségétől, taktikai sokszínűségétől, pszichológiai sokrétűségétől. A MU sem abban a felfogásban, játékrendszerben játszik ma, mint játszott mondjuk 1991-ben, pedig az edzőt ugyanúgy hívják.
A milan már vagy 4-5 éve a 4-1-2-1-2-őt játsza,a rombusz szisztémával,mégis csak most,a 6. évben nem jönnek az eredmények,de én még mindig nem mondanám ezt,mert a milan-nak minden évben vannak rossz hónapjai!és én nem emlékeznék arra,hogy az utobbi öt évben változott volna a milan szisztémája(néha 4-1-2-2-1,főleg tavaly,amikor sérült volt inzaghi és gilardino rossz formában volt),de egyébként nem volt váltás ás a játékoskeretbe is csak olyanokat hoztak,akik fiatalok és még padoznak!szal ott az élő példa,hogy nem szisztematikus megujulás kell,hanem mentális és stílus-t illetően kell egy picitmegujulni!szerintem sikerült,de megint ez a sok sérült!(emiatt egy kicsit gyengébb,bár eddig mindenhol versenyben vagyunk)remélem,nem irtam orbitálos baromságot! :lol:
.
Danka00792
Director del Fútbol

2007.12.20. 22:52:34

Bányász írta:Ezek szerint vagy Deco vagy Ronaldinho kimarad,esetleg Iniesta!Nem hiszem,hogy örülnének neki...!
Ha mindenki egézséges, szoval nem sérült senki, akkor kimarad Iniesta.
Ugye: Valdes-Zambi, Puyol, Milito, Abidal- Yaya, Xavi, Deco- Roni, Eto'o, Messi
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2007.12.20. 22:23:20

Danka00792 írta:
Bányász írta:Hogy raknád Te össze a csapatot,hogy mindenkinek megfeleljen...játzson minden sztár,hatékony legyen,és látványossan játszon??
Valdes
Zambi,Puyol,Milito,Abi
Xavi/Yaya
Messi, Deco/Ini, Roni/Ini
Henry,Eto'o/Bojan

Nekem nincs papirom rola, hogy edzö lennék, még csak nem is értek hozzá. De sokat nem kellene gondolkodni, hogy bármilyen más taktikát kifundáljak. :roll:
Ezek szerint vagy Deco vagy Ronaldinho kimarad,esetleg Iniesta!Nem hiszem,hogy örülnének neki...!
Nem tudom mennyire menne Messinek v Ronnienak a tipikus jobb/bal közép...mert itt annak látom őket, ez egy 3-5-2(már ha managgerbe vagyunk:))
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
gnorbert
Capitá del Barça

2007.12.20. 22:23:05

Ronnie is, és Frankie is nagyon fontos, és értékes tagjai a gárdának, és a széthúzás (amit véleményem szerint legfőképpen a sajtó gerjeszt) nem tesz jót a CSAPATnak...

Eltereli a figyelmet a fontos célról--> vasárnap győzelem!!

Fura hogy még szurkolók is inkább ezzel foglakoznak idehaza (és nyilván másutt is), ahelyett hogy a lényeggel törődnének (tisztelet a kevés kivételnek): --> vasárnap győzelem!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gnorbert 2007.12.20. 22:23:44-kor.
Visca el Barça, visca Catalunya! Més que un club!
Danka00792
Director del Fútbol

2007.12.20. 22:20:04

Bányász írta:Hogy raknád Te össze a csapatot,hogy mindenkinek megfeleljen...játzson minden sztár,hatékony legyen,és látványossan játszon??
Valdes
Zambi,Puyol,Milito,Abi
Xavi/Yaya
Messi, Deco/Ini, Roni/Ini
Henry,Eto'o/Bojan

Nekem nincs papirom rola, hogy edzö lennék, még csak nem is értek hozzá. De sokat nem kellene gondolkodni, hogy bármilyen más taktikát kifundáljak. :roll:

Szerk.: 4-4-2-t láthatunk itt.
R10dinho
Barça C

2007.12.20. 22:17:48

Szerintem nem fogja kihagyni Dinhot a kezdőből legalábbis elég vicces lenne ha kimaradna egy ilyen meccsen...és ráadásul Rdinhot is elég mélyen érintené szerintem...

Eto'o
Ronaldinho Dos Santos vagy esetleg Iniesta
Bányász

2007.12.20. 22:16:43

Danka00792 írta:
Bányász írta:De igazság szerint Rijkaard nem kap új embereket,mióta itt van szinte uygan az a csapat!És nagyon nem tud variálni,új taktikával játszani!
Azért nem kevés kulcsember ment el, és jött helyette más. Ha meg Franky nem tudna más taktikát kiötleni, akkor nem Barca szintü, de nem is elsö osztályu edzö! Most nem akarok belemenni abba, amit Tamás elöttem elkezdett, csupán egy mondat: Az a jo edzö, aki tudja variálni a taktikát. 10-böl 9 edzö biztos meg tudná oldani a feladatot.

Egyébként meg, könnyü dolog lenne átmenni másik taktikába, mert Iniesta szinte bárhol bevethetö, Ronaldinho is elég sok szerepkörben tud mozogni. Csatár is van böven: Henry, Eto'o, Bojan, akár Roni, talán Messi, és Dos.... ebböl 4 biztosan meg tudná oldani a feladatot, de a többi-re (Leo, Gio) is nagy összegben mernék fogadni hogy klasszis teljesitményt nyujtanának csatárként. :roll:
Hogy raknád Te össze a csapatot,hogy mindenkinek megfeleljen...játzson minden sztár,hatékony legyen,és látványossan játszon??
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Bányász

2007.12.20. 22:12:44

A BL-győztes csapathoz képest azért van némi változás: Zambrotta, Thuram, Guddy, Milito, Abidal, Henry és Yaya Touré. Közülük öten a csapat alapemberei lettek. + itt van Bojan és dos Santos is. Ha ez ugyanaz a csapat, akkor én megeszem a kalapom. :wink:
Ezek mind védők..Henryt és Gudjohsent kivéve!Gudhjohnsen inkább kiegészítő ember,míg Henry most jött!És attól,h jött nem igazán lett taktika terén variációs lehetőség!Geovani és Bojan....igen ott vannak,de látod mindenki hőbölög,h lehet Geovani játszik Ronnie helyett!
A támadáson van a hangsúly...köszönhetően annak,h jött Milito v Zambrotta attól még elől ugyan abba a taktikába tudunk csak játszani....!
Szerintem ha más taktikát akarunk akkor lekéne csaerélni pár embert elölről!
Kép

FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.20. 22:12:21

varga tamás írta: Hát, ha már erről van szó. Biztos vagyok benne, hogy Ronnie számára fontosabb a csapat, mint Frank számára. Mert ha Frank számára fontos lenne a Barcelona, akkor már benyújtotta volna a lemondását, és elhagyta volna várost is. Csak ehhez gyenge, és alacsonyfokú önismerettel rendelkezik.
Persze. Az az ember aki inkább századjára is belevezeti az ellenfelekbe a labdát ahelyett, hogy passzolna vagy aki csak minden ezredik szabadrugást enged át a csapattársaknak pedig soxor neki nem megy, az aztán a csapat érdekeit nézi. Arról nem beszélve, hogy lusta besegíteni védekezésben, nem megy vissza az emberével és reklamál miközben az ellenfél támad.
1db mérkőzésen sem volt kint amikor sérült volt.
Na ne akard nekem bemesélni, hogy Ronaldinhonak első a csapat! :evil:
Kép
Danka00792
Director del Fútbol

2007.12.20. 22:11:51

Bányász írta:De igazság szerint Rijkaard nem kap új embereket,mióta itt van szinte uygan az a csapat!És nagyon nem tud variálni,új taktikával játszani!
Azért nem kevés kulcsember ment el, és jött helyette más. Ha meg Franky nem tudna más taktikát kiötleni, akkor nem Barca szintü, de nem is elsö osztályu edzö! Most nem akarok belemenni abba, amit Tamás elöttem elkezdett, csupán egy mondat: Az a jo edzö, aki tudja variálni a taktikát. 10-böl 9 edzö biztos meg tudná oldani a feladatot.

Egyébként meg, könnyü dolog lenne átmenni másik taktikába, mert Iniesta szinte bárhol bevethetö, Ronaldinho is elég sok szerepkörben tud mozogni. Csatár is van böven: Henry, Eto'o, Bojan, akár Roni, talán Messi, és Dos.... ebböl 4 biztosan meg tudná oldani a feladatot, de a többi-re (Leo, Gio) is nagy összegben mernék fogadni hogy klasszis teljesitményt nyujtanának csatárként. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Danka00792 2007.12.20. 22:14:48-kor.
gnorbert
Capitá del Barça

2007.12.20. 22:10:05

Hát abban mindenképpen egyetértünk, hogy ezzel a kerettel bizony többre hivatott a CSAPAT (ám nem tudjuk mi zajlik a színfalak megett ugyebár)... :!:
R10dinho
Barça C

2007.12.20. 22:09:21

Szevasztok,
Eddig olvasgattam a fórumot most úgy gondoltam írok...

Amikor Jordan hajdanán 30 pontot dobott 40 helyett vagy mostanában Federer évi 300 meccséből az alap 290 meccs helyett 270-et nyer meg...
És akkor mivan???!!!
Ez van most Ronaldinhonál is...Az ő esetében a "rossz forma" szó értelmezhetetlen...Ő egy fantasztikus adottságokkal rendelkező utánozhatatlan zseni!!!!!!!!akiről még a csapattársak is megmondták...
Szóval nála rossz forma annyit jelent nem lő minden meccsen gólt meg nem cselez ki 8embert és akkor mivan???!!!ki tud még olyan labdákat adni a csapatban mint ő???senki!!!egy mozdulattal el tudja dönteni a meccseket...meg lassan már ott tartunk hogy ha csak pontrugásból tud gólt lőni akkor inkább ne is... :shock: Szerintem ne kritizáljuk nem érdemli meg...
Ha vasárnap nem lesz a kezdőbe akkor Frank egy vicc...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.20. 22:08:17

Bányász!
A BL-győztes csapathoz képest azért van némi változás: Zambrotta, Thuram, Guddy, Milito, Abidal, Henry és Yaya Touré. Közülük öten a csapat alapemberei lettek. + itt van Bojan és dos Santos is. Ha ez ugyanaz a csapat, akkor én megeszem a kalapom. :wink:
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.20. 22:03:31

FCB_gábor írta:
varga tamás írta:Nem, az a jó edző, aki a csapt és a játékosok érdekeit tartja szem előtt. Az a jó edző, aki kellően motiválni tudja a játékosokat, akinek van pszichológiai érzéke, és aki kevesebbre tartja magát, mint a klubot. Rijkaard egyik kitételnek sem felel meg. A csapt érdekei azt kívánják - szerintem -, hogy vasárnap este 19 órakor a csapat Ronaldinhóvan a kezdőben fusson ki az El Classicóra. Minden más eset az edző szakmai hozzá nem értését, pszichológiai érzéketlenségét, és teljes felkészületlenségét jelentené. R10-re a csapatnak minden körülémények közepette szüksége van, főleg most: amikor igenis jó teljesítményt nyújt. Aki ezt nem látja, vagy vak, vagy annak tetteti magát.
Amennyiben tovább alázza Ronit Frank, úgy mehet Isten hírével.
Nem Te, nem én, és nem is más innen a fórumról, de mégcsak nem is a sajtó képviselői azok akik az edzéseket dirigálják. Rijkaard és a csapattagok azok akik tisztában vannak a mindenkori helyzettel.
Nem tudok olyan esetről amikor ne a csapat érdekeit nézte volna az edző. Eddig szemrebbenés nélkül kitette még a haverjait is a csapatból, mert nem odavalók voltak. Számon lehet kérni Franken, hogy nem elég taktikus vagy nem elég határozott, de arra mérget vehetsz, hogy a csapat az első nála. Ez viszont sajnos a brazil félistenről nem mondható el.
Hát, ha már erről van szó. Biztos vagyok benne, hogy Ronnie számára fontosabb a csapat, mint Frank számára. Mert ha Frank számára fontos lenne a Barcelona, akkor már benyújtotta volna a lemondását, és elhagyta volna várost is. Csak ehhez gyenge, és alacsonyfokú önismerettel rendelkezik.
Kép
Bányász

2007.12.20. 22:03:12

Ha a gondolatmenetedet követnénk, akkor a Barca kispadján ma is Johan I-nek kellene ülnie, hiszen ő minden idők legeredményesbb Barca-edzője.
Amikor dupláztunk+BL-t nyertünk, akkor tudta motiválni a csapatot, megfelelő taktikát dolgozott ki, de azóta megújulni képtelen volt. Egy csapat 4 és fél éven keresztül nem játsazhat csak és kizárólag abban az egy játékrendszerben, hiszen egy idő után a hülyék is fel tudnak ellene készülni. A csapat játéka nagyban függ az edző felkészültségétől, taktikai sokszínűségétől, pszichológiai sokrétűségétől. A MU sem abban a felfogásban, játékrendszerben játszik ma, mint játszott mondjuk 1991-ben, pedig az edzőt ugyanúgy hívják.
Igen ez igaz...de a játékosokat nem...!
És ez a kulcs!
De igazság szerint Rijkaard nem kap új embereket,mióta itt van szinte uygan az a csapat!És nagyon nem tud variálni,új taktikával játszani!
Milyennel??
Két csatárral??Hogyan??Kit hagyjon ki??Bevált módszeren ne változtass(hazai pályáról beszélek)!
Motiváltság???
Ugyan már...ezek profi játékosok!Ha nem jelent nekik elég motivációt a Bl győzelem, a bajnoki cím,a Barca mezében játszani,akkor komoly gond van...ezen Rijkaard nem segíthet!
Rosszabb esetben a pénz motiválhat,amin szintén nem segíthet Rijkaard!
Kép

FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.20. 21:59:15

varga tamás írta:Nem, az a jó edző, aki a csapt és a játékosok érdekeit tartja szem előtt. Az a jó edző, aki kellően motiválni tudja a játékosokat, akinek van pszichológiai érzéke, és aki kevesebbre tartja magát, mint a klubot. Rijkaard egyik kitételnek sem felel meg. A csapt érdekei azt kívánják - szerintem -, hogy vasárnap este 19 órakor a csapat Ronaldinhóvan a kezdőben fusson ki az El Classicóra. Minden más eset az edző szakmai hozzá nem értését, pszichológiai érzéketlenségét, és teljes felkészületlenségét jelentené. R10-re a csapatnak minden körülémények közepette szüksége van, főleg most: amikor igenis jó teljesítményt nyújt. Aki ezt nem látja, vagy vak, vagy annak tetteti magát.
Nem Te, nem én, és nem is más innen a fórumról, de mégcsak nem is a sajtó képviselői azok akik az edzéseket dirigálják. Rijkaard és a csapattagok azok akik tisztában vannak a mindenkori helyzettel.
Nem tudok olyan esetről amikor ne a csapat érdekeit nézte volna az edző. Eddig szemrebbenés nélkül kitette még a haverjait is a csapatból, mert nem odavalók voltak. Számon lehet kérni Franken, hogy nem elég taktikus vagy nem elég határozott, de arra mérget vehetsz, hogy a csapat az első nála. Ez viszont sajnos a brazil félistenről nem mondható el.
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.20. 21:55:12

Bányász!
Kép
Subic_10
Barça B
Kapcsolat:

2007.12.20. 21:53:21

engem nem erdekel...ki mit mond...az a LENYEG H A MADRIDOT megkell VERNI...
ha Frank edzo ugy gondolja h Ronaldinho es Deco nelkul sikerulni fog szerintem akkor teved...de hat o az edzo ...remelem tudja mit csinal...
gnorbert
Capitá del Barça

2007.12.20. 21:52:04

Nagy kő esett le a szívemről, mert így tudunk beszélgetni :wink:

Reméltem hogy nem egy 10 éves "hajrá Ronaldinho, mer mi lettünk a BL győztesek!!" gyermekkel találtam szembe magam - igaz, akkor bizony könnyebb dolgom lett volna de így... :mrgreen:
Bányász

2007.12.20. 21:46:53

varga tamás írta:
gnorbert írta:
varga tamás írta:...az a jó edző, aki a csapt és a játékosok érdekeit tartja szem előtt. Az a jó edző, aki kellően motiválni tudja a játékosokat, akinek van pszichológiai érzéke, és aki kevesebbre tartja magát, mint a klubot. Rijkaard egyik kitételnek sem felel meg...
Ez bizony nem igaz:!:

Sokmindent el lehet mondani Frankie-ről, de ezek a vádak nem helytállóak!

Áruld már el kérlek hogy mióta szurkolsz az FCB-nek, és hogy mennyi idős vagy pontosan? Bizonyára írtad már itt-ott, ám sajnos én nem láttam még, és kíváncsi lennék rá...
31 éves vagyok, és az 1986-os BEK-döntő óta, azaz 9 éves korom óta szurkolok a Barcelonának.
Tisztellek becsüllek ezért...:D(22 év....)
De szerinted akkor is rossz edző volt Rijkaard amikor dupláztunk??
Kép

Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.20. 21:44:39

gnorbert írta:
varga tamás írta:...az a jó edző, aki a csapt és a játékosok érdekeit tartja szem előtt. Az a jó edző, aki kellően motiválni tudja a játékosokat, akinek van pszichológiai érzéke, és aki kevesebbre tartja magát, mint a klubot. Rijkaard egyik kitételnek sem felel meg...

Áruld már el kérlek hogy mióta szurkolsz az FCB-nek, és hogy mennyi idős vagy pontosan? Bizonyára írtad már itt-ott, ám sajnos én nem láttam még, és kíváncsi lennék rá...
31 éves vagyok, és az 1986-os BEK-döntő óta, azaz 9 éves korom óta szurkolok a Barcelonának.
Kép
gnorbert
Capitá del Barça

2007.12.20. 21:41:17

gianni
Entrenador del Barça

2007.12.20. 21:35:15

Kezdeni fog...szerintem
Szandi
Főnökasszony

2007.12.20. 21:35:14

Pl a Stuttgart ellen? :roll:
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
Bányász

2007.12.20. 21:32:24

varga tamás írta:
Bányász írta:
Barcaforever írta:Ha Rijkaard nem teszi be Dinhot a kezdőbe kicsúcsosodik az edzői hozzá nem értése...

Mikor mindenki mondta, hogy padoznia kéne őt nem érdekelte semmi, erőltette.Mire kezd magára találni, akkor meg leülteti és egy olyan meccsen, mint a legutóbbi 1 persre se állítja be.

Sztem ez botrányos. :x
Ha Ronaldinho nélkül nyernénk akkor is ezt gondolnád???
Vajon az a jó edző aki azt teszi amit mindenki mondogat???
Nem, az a jó edző, aki a csapt és a játékosok érdekeit tartja szem előtt. Az a jó edző, aki kellően motiválni tudja a játékosokat, akinek van pszichológiai érzéke, és aki kevesebbre tartja magát, mint a klubot. Rijkaard egyik kitételnek sem felel meg. A csapt érdekei azt kívánják - szerintem -, hogy vasárnap este 19 órakor a csapat Ronaldinhóvan a kezdőben fusson ki az El Classicóra. Minden más eset az edző szakmai hozzá nem értését, pszichológiai érzéketlenségét, és teljes felkészületlenségét jelentené. R10-re a csapatnak minden körülémények közepette szüksége van, főleg most: amikor igenis jó teljesítményt nyújt. Aki ezt nem látja, vagy vak, vagy annak tetteti magát.
Mikor nyújtott Ronaldinho jó teljesítményt??
Mikor bizonyította azt,hogy kell rá számítani??(nekem ronaldinho mindenidők legjobbja,de most nem megy neki és kész)
Kép

Lezárt