Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.03.18. 17:53:23

Srácok!

Mégegyszer leírnám,h nem azt írom,h maradjon továbbra is az edzőnk :wink: Egyértelmű,h az edzőt cseréljük le,nem a fél keretet.

Az is igaz,h neki van némi szerepe,h nem motiváltak a playak,de ebben a témában jobban bűnősnek érzem magát a játékosokat,mint őt. Ez még őt sem menti fel teljesen,de így érzem.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.03.18. 14:22:08

Én is most már inkább azt veszem észre, amit Zoli ir. Mostanában már látszik a játékosokon a motiváció, mégsem m1 nekik. És abban is igaza van, h pl. az uj igazolások is év elején még jol nyomták, pl. Abidal, Milito, azóta visszaestek, pedig náluk nem lehet szó motiváció hiányáról, hiszen nem nyertek itt semit még.

A legnagyobb baj az, h nem működik a csapatjáték. Idén a jobb meccseinket is inkább ez egyéni villanások döntötték el, mint a csapatmunka.

Nem azt mondom, h egyértelműen Frank a hibás a helyzetért, de lehet, h egy jobb edző jobban magtudná oldani a jelenlegi helyzetet, az is lehet, h nem, dehát biztosra sosem mehetünk.
Vito
Llegenda del Barça

2008.03.18. 14:17:08

ozsimiki írta:Amikor azt írom,h Frank csak részben felelős a dolgokért,és ugyanakkora részben a játékosok az nem = azzal,h maradjon még 1 évet. Természtesen könnyeb (és célravezetőbb) egy embert eltávolítani,mint a fél keretet,és ez így is lesz.

Csak ne úgy állítsuk be a dolgokat,h van egy kretén ,szemét edzőnk aki szegény játékosokat mély depresszióba süllyesztve,elfelejtetve velük a foci művelését,egy rémszhar Barcát alkot,mert ez hülyeség!

Le lesz váltva szntem is a nyáron,de akkor is szégyelheti magát az egész keret az ilyen fing hozzáállása miatt! Nem méltó a Barcához!
vitatkoznék Miki:

-egyszer felelős valaki azért, hogy mentálisan ide jutottak a játékosok. egy edzőnek nemcsak az a feladata, hogy naponta 2 órán keresztül hajtsa őket, vagy hogy a keretet és a kezdőt kijelölje.

-valamint felelős valaki azért, mert ebből az állapotból nem tudja kirángatni a játékosokat

...
ha nem bír velük, akkor először büntesse őket /paddal, tribünnel, lóvéval/, ha ez sem megy, mert annyira renitensek, akkor ki kell tenni a keretből. volt már rá példa. ha ez sem megoldás, akkor pedig álljon fel a padról, mert nem tudja végezni a feladatát :!:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.03.18. 14:06:47

Ez a hozzállás dolog egy ideig igaz volt, most sem mondom azt hogy teljes mértékben hülyeség, de szerintem itt már nagyobb részben nem erről van szó, hanem a tanácstalanságról. Én nem tudok olyan játékost mondani, mint pl. tavaly, akikről teljes mértékben lejön az, hogy nincs kedve nyerni. Tavaly ez igaz volt Ronniera meg mondjuk Decora, Edmilsonra...Most mi a helyzet? Ronnie ha nem is mindíg tett így de mostmár azért fejben nagyot javult. Deco is végigrobotolja a meccset, mégse az igazi. Hátul a védelemben olyanokak nem megy mint Puyol (akinek az akarását nem kell bemutatni) vagy Milito és Abidal (igaz ők az év elején jók voltak, de mostmár rajtuk is látszik a fejbeni zéró állás) akik új igazolások tehát eleve nincs mire ráülniük. Elől persze sokat nyomnak a latba a sérülések, de az hangsúly a taktika tanácstalanságon van. A játékosok egyszerűen nem tudják mi a helyzet amikor meg kéne tartani az előnyt vagy amikor fordítani kéne. Egyszerűen felmennek ezzel az 5 éve játszott 4-3-3 formációval amiből ha kibillentik őket nem tudnak korrigálni. Ez a helyzet szerintem. Fejben van a probléma, de nem olyan probléma, amin a játékosok tudnának elsősorban segíteni. Az oké, hogy nem csak Rijkaard, de a gyökerek akkor is nála kezdődnek, ezért neki kell távozni, a keretnek pedig egy másik edzővel új esélyt adni! (néhol persze változtatásokkal)
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.03.18. 13:47:25

Amikor azt írom,h Frank csak részben felelős a dolgokért,és ugyanakkora részben a játékosok az nem = azzal,h maradjon még 1 évet. Természtesen könnyeb (és célravezetőbb) egy embert eltávolítani,mint a fél keretet,és ez így is lesz.

Csak ne úgy állítsuk be a dolgokat,h van egy kretén ,szemét edzőnk aki szegény játékosokat mély depresszióba süllyesztve,elfelejtetve velük a foci művelését,egy rémszhar Barcát alkot,mert ez hülyeség!

Le lesz váltva szntem is a nyáron,de akkor is szégyelheti magát az egész keret az ilyen fing hozzáállása miatt! Nem méltó a Barcához!
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.03.17. 23:09:33

Igen, nem lehet mindent Ferenc nyakába varni, a játékosok is hibásak. De akkor marad 4 megoldás:
1. marad Ferenc, a keretben nem lesz komolyabb változás, bizunk a csodában, h jövőre máskép lesz.

Ezzel az a gond, h 1x már el lett játszva.
2. mard Ferenc, jelentős változások a keretben

Ez vicc. A világ legerősebb keretével nem m1, mással se fog

3. Uj edző, de nem változik a keret drasztikusan
Nekem ez a legszimpatikusabb.

4. Uj edző, jelentős változások a keretben
Lehet, ez vezetne eredményekhez, de én érzek ebben a keretben potenciált, szeretném megnézni, mi tudnak egy uj edzővel.

Szoval ez a véleményem, ami akkor jöhet szóba, ha se BLt, se Bajnokságot nem nyerünk, ill. ha Rijkaard maga akar menni.

A kérdés az, h Laporta mit választ. Én ettől félek, h nem biztos, h jó döntést hoz. Nemtudom, ti hogy vagytok vele, de mikor meccseken mutatják, vhogy nekem nem tünik gondterheltnek, mintha nem is érezné át a helyzetet. Lehet, h én vagyok csak hülye, ill. ő kivülről ez mutatja, közben magában már gondolkodik, mi a teendő :roll:
barcatom
Jugador del Barça

2008.03.17. 22:46:19

Küldjék már el ezt a Rejkardot!!! Amita elmentent Henten Cate azóta flyamatosan leépül a csapat!!
csak is a barca!!!!!!!!!!!
gekkodan
Director del Fútbol

2008.03.17. 22:38:25

Boixosaz írta: edző pedig semmit sem tud kezdeni ezzel szituval, ezt bizonyítják hétről, hétre.
sajnos ez a nagy helyzet.
Teljesen egyetértek veled, szokás szerint. De mint mondtam, általában egy elvárásokkal teli csapatnál, ekkora szurkolótáborral a hátországban, fejek szoktak hullani, ha nem jönnek az eredmények. Itt az eredmények sem jönnek és fejek sem hullanak. Nyilván nem fogsz egy csapatból kirúgni 5 embert szezon közben, pedig biztos, hogy minden szurkoló tudna mondani 5 játékost, akiket felelőssé lehetne tenni a semmittevés miatt...

Mit tudsz csinálni? Lemondatod/kirúgod/elküldöd az edzőt. Szimpla sor. Egy kormányban is (NEM MAGYARORSZÁGON), vagy egy jól működő demokráciában, általában egy sikertelen kormányzati intézkedés után fejek szoktak hullani...De legalábbis a választásokon a nép véleményt nyilvánít. Miután erre a barca-szurkolóknak csak pár százaléka jogosult, így az elnökség és a vezetők feladata, hogy megtegyék a szükséges lépéseket. Ennek részeként nyáron el kell küldeni pár játékost és az edzőt. De az edzőt el lehet küldeni már év közben is, sőt akár erre sincsen szükség, mert a legtöbb helyen az edző nem várja meg amíg kirúgják és feláll....

Ebben az eszmefuttatásban minden helytálló, de semmi sem valósult meg eddig....
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.03.17. 22:36:16

Pontosan!

Nekem a jogos kritika nem fáj az edző felé,az viszont bosszant sokszor,h mindent az Ő nyakába varnak egyesek, Ő IS hibás a legtöbb mindenben,ahogy szinte az összes játékosunk IS...nagyon trehány ez a hozzáállás,és már maga az is,h motivállni (kellene) őket...miért? Már nem szeretnek focizni? Már nem érdekli őket a siker? (azért annyira hú de sok mindent nem nyertek,és ha nyertek volna,akkor sem azért szurkolnak nekik több millióan világ szerte,h beleszarjanak az egészbe) Szégyelheti magát az egész keret,ebben az edző is benne van,mielőtt vki megkérdőjelezné.

Tavalyi elvesztett bajnokság is nagyon szhar érzés volt,a mikéntje ahogy elvesztettük,de ez az idei
:roll: kismillió lehetőség,és 1-2kivételtől eltekintve ugyanaz a semmitmondó hozzáállás :cry:
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2008.03.17. 21:48:35

gekkodan írta:A lényegen az itt elmondottak nem változtatnak. Rég nem kéne a csapat edzőjének lennie, le kellett volna mondania, vagy ki kellett volna rúgni.

ENNYI.
ez igaz, de itt már mindenki sáros ebben a bugiban.
oké, h a fél keret sérült, vagy legalábbis annak mondják őket, de a maradék viszont magasról szarik az egészre. olyan puding mostanában a madrid, h már a nyomorult huelva elleni győzelmüknek is úgy örültek, mintha a 10 bek-serleg esett volna le nekik, erre mi mit csinálunk, amikor utolérhetnénk őket? megégünk a szirszar atletikótól és xelgetünk a kis- és a középcsapatokkal... mikor akarják utolérni őket? vagy csak ennyire érdekli a mieinket a dolog? lehet mondogatni, h majd feltámadunk, meg innen szép nyerni stb, de MIKOR KELLENE TENNI EHHEZ, ha nem most?
kiégettek, beszürkültek és jóllakottak a játékosaink (tisztelet a kivétel(ek)nek), az edző pedig semmit sem tud kezdeni ezzel szituval, ezt bizonyítják hétről, hétre.
sajnos ez a nagy helyzet.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Lionel85
Llegenda del Barça

2008.03.17. 21:30:27

Ez még a jobbik megoldás volt, mert Oleguer tényleg közveszélyes, sajnos sok a sérült és most issza meg a levét Rijkaard, aki nem akart Zambrotta mögé jobbhátvédet a szezon elején, pedig jöhetett volna Miguel Ángel is, de nem. Ezt a szezont valahogy ki kell húzni és a nyáron pár posztra igazolni. Rijkaarddal vagy nélküle.
Kép
Kép
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.03.17. 21:29:05

Drigo írta:
Zozzy 5 írta:Annyit jelent, hogy NEM A SZÉLEN kéne játszatni...Nem tudom Frank mikor jön rá erre.
Gondolom ha Oleguer játszott volna a szélen akkor azért kapna Rijkaard. Sajnos nem volt túl sok választása, nem kéne mindenért elővenni szerencsétlent.
Én most speciel Oleguernek jobban örültem volna a szélen, köztudottan nem gyűlölöm úgy mint a többség, másrészt Milito emberemlékezet óta nem kezdett padon meccset...Egyébként nem csak a tegnapi meccsen tette már a szélre, akkor is Puyol játszott ott amikor Zambi egészséges volt...
gekkodan
Director del Fútbol

2008.03.17. 21:28:33

A lényegen az itt elmondottak nem változtatnak. Rég nem kéne a csapat edzőjének lennie, le kellett volna mondania, vagy ki kellett volna rúgni.

ENNYI.
Drigo
Eurobarca Staff

2008.03.17. 21:23:21

Zozzy 5 írta:Annyit jelent, hogy NEM A SZÉLEN kéne játszatni...Nem tudom Frank mikor jön rá erre.
Gondolom ha Oleguer játszott volna a szélen akkor azért kapna Rijkaard. Sajnos nem volt túl sok választása, nem kéne mindenért elővenni szerencsétlent.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
djtrack
Capitá del Barça

2008.03.17. 16:25:27

sztem már msot kellett volna neki felállnia a padról. tök mind1 h megvárjuk még a bl meccset vagy sem.taláőn msot továbbjutunk,de utána az már leves.akkor is lesznek sérültek mint mindig.
torrentkiller
Entrenador del Barça

2008.03.17. 16:00:17

djtrack írta:szerintem borítékolható h rijkaard a következő meccsen ha kikapunk a spanyolkupában elhúz a sunyiba!!!
en nagyon remélem!! a bajnokság már úszott,de a 2. hely se lesz meg a végén!
Pont ez az! Mindenki csak azt nézi hogy mennyire vagyunk a margitról. Pedig ha jól láttam már csak 2 pontra van a Villareal.
+ Ha kipottyanunk a kupából és még a 2. hely se lessz meg akko sztem tuti h repül Frenki. Nem is bánnám :twisted:
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
barcakiraly
Jugador d'estrella

2008.03.17. 15:55:16

Úgy vettem észre vannak akik fényezik rijkaardot és a semmittevését. Kérdem én hova? Még egy év a béka se99e alatt, az kell nektek?
imadom a spanyol jatekvezetest (L)
djtrack
Capitá del Barça

2008.03.17. 15:51:55

szerintem borítékolható h rijkaard a következő meccsen ha kikapunk a spanyolkupában elhúz a sunyiba!!!
en nagyon remélem!! a bajnokság már úszott,de a 2. hely se lesz meg a végén!
Mikorka Kálmán
Barça B

2008.03.17. 15:47:11

djtrack írta:...ugyanazzal a taktikával 5éven keresztül nem lehet bajnokságot nyerni.kiismerhetőek vagyunk...
Itt a lényeg! És azért ki a felelős, hogy a csapat egyetlen egy játékrendszerben tud játszani? Igaz, nem volt idejük begyakorolni másikat... :oops: És még azon dilemmázott a fél világ nyáron, hogy a 4 gólvágónk hogy lesz egyszerre a pályán...? Volt már olyan egyáltalán, hogy mind a négyen egészségesek voltak? :?:
Mi ideget megettem má'... Nehogymá' megmondja valakinek valaki, hogy valami!
DavidsNeD
Jugador del Barça

2008.03.17. 15:42:26

mypeter írta:9 hiányzó, köztük legalább 5 meghatározó. Kényszerből játszó szinte már exbarcások (Thuram, Guddy, Edmilson). 15-ös keretben 3 4 osztályú ifi.

Ehhez képest 1 ponttal közelebb kerültünk. Sokkal többet nem vártam, amikor megláttam a keretet. Ami meglepő volt az Xavi hihetetlenül rossz játéka, szörnyű passzai.

Milito kiállítása kissé túlzott volt, mint ahogy Puyol Milito és Iniesta sárgája is. A bíró sem segíettt sokat.

Mit kellett volna szerencsétlen edzőnek másképp csinálni?

2 pontrúgásból 2 fejesgól. Ez az összeszokatlan védelem számlájára írandó. Az első. A 2. meg a védelem hiányára. Milito le, 2 balhátvéd bent, nem is tudták, hogy mi van.

Szóval ne temessünk még semmit.
Felesleges színezni, sz@rok vagyunk jelenleg. Ennyi hiányzóval is kíváló képességű játékosok alkotják a keretet mégsem megyünk velük semmire.
barca99
Llegenda del Barça

2008.03.17. 15:33:46

Mit kellett volna csinálnia? Rájönnie, hogy ha nincs megfelelő ember, akkor nem 4-3-3-ban kell játszani. De inkább benyomorgatja Guddy-t kp-ra, minthogy változtasson.

Nekem kifejezetten tetszett, hogy nem Oleguer jött, hanem Abidal behúzódott, Syl meg ment szélre. Abidal tud és szeret is középen játszani. 2-3 év múlva tuti, hogy középhátvédet fog játszani. :)
djtrack
Capitá del Barça

2008.03.17. 15:32:28

ha mki egészséges akkor is gyengék vagyunk.ugyanazzal a taktikával 5éven keresztül nem lehet bajnokságot nyerni.kiismerhetőek vagyunk.
mypeter
Entrenador del Barça

2008.03.17. 14:51:34

9 hiányzó, köztük legalább 5 meghatározó. Kényszerből játszó szinte már exbarcások (Thuram, Guddy, Edmilson). 15-ös keretben 3 4 osztályú ifi.

Ehhez képest 1 ponttal közelebb kerültünk. Sokkal többet nem vártam, amikor megláttam a keretet. Ami meglepő volt az Xavi hihetetlenül rossz játéka, szörnyű passzai.

Milito kiállítása kissé túlzott volt, mint ahogy Puyol Milito és Iniesta sárgája is. A bíró sem segíettt sokat.

Mit kellett volna szerencsétlen edzőnek másképp csinálni?

2 pontrúgásból 2 fejesgól. Ez az összeszokatlan védelem számlájára írandó. Az első. A 2. meg a védelem hiányára. Milito le, 2 balhátvéd bent, nem is tudták, hogy mi van.

Szóval ne temessünk még semmit.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.03.17. 14:36:51

Varga Tamás írta:CSODÁK, MÁRPEDIG NINCSENEK.
A medgolgozott munkának van megérdemelt gyümölcse! Mi, nem dolgozunk meg érte, tehát nem érdemeljük meg.
Az edzők, a vezetőség pedig már rég eljátszotta a bizalmamat, hogy bízzak bennük - és a csodában.
Nálam itt is ozsimiki-nél vana pont...
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Vito
Llegenda del Barça

2008.03.17. 13:46:33

G-Jay írta: és nekem van egy olyan érzésem, hogy Laporta már eldöntötte az edzőcserét, de nyilván évközben mindenkinek azt kell mondani, hgy nincs gond, Rijkaard marad, hisz csak igy van icipici esély arra, hogy még együtt a csapattal valamire jusson Frenky.

G.
én is ebben bízok, bár Laporta múltkor azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha együtt hagynák el a Nou Camp-ot ...

a Rijkaard-FCB viszony engem egy rosszul működő kapcsolatra emlékeztet.
a szoros kötelék még megvan, az emlékek szépek, de képtelen együtt működni a két fél. néha van egy jó periódus, de a problémák sokkal mélyebben gyökereznek.
Lezárt