2008.05.28. 15:38:53
Magunk között én nem vagyok oda az idei játékopiaci ügyködésünkért.
Az egy dolog, hogy Garayról lecsúsztunk pedig már volt rá opciónk, s végén meg lesz helyette Coloccini, csak mondjuk Garay felannyiba került mint amennyit Colocciniért vagy Caceresért kérnek (20M vs. 10M), Tehetségben, korban, messze a legjobb (jó tudom Caceres köbö annyi mint ő)
Jött Pique viszonylag olcsón (hamár ötödannyiért kénytelenek voltunk elengedni), ennek örülök.
Jött Keita 14 millióért. 29 éves Spanyolországban volt egy jó szezonja oszt annyi. Ugyanilyen típusú, ráadásul fiatalabb védekező-romboló vkp-t vehettünk volna a franciáktól harmadennyiért ez szent meggyőződésem. De még ő is elfogadható.
Irányító posztra üldözzük Hlebet? Az a csapat egyik legfontosabb láncszeme, oda igazi világklasszis irányító kell. Olyan amilyen csak a legkivételesebb csapatoknak dukál. De Hleb??? Egyrészt nem igazi irányító, nem is volt az soha szvsz, másrészt ahogy a cikkben is írják Xavi és Iniesta 3 fokkal jobb nála azon a poszton amin játszani tud. Namostakkor kérdem én, hogy egy német csapatban sínylődő Van der Vaartot, Diegot, Lucho Gonzálezt (aki meg Portugáliából lépne már szíve szerint) miért nem akarunk elhozni? Minden Kritériumnak megfelelnének, jól lőnek távolról, pazarul szerveznek, magasabb szintre kívánnak lépni. Vagy akkor a fiatal tehetségek közül miért nem merül fel senki? Pedig ott is van választék Nasri, Ben Arfa példának okáért. De erre jön 20 millióért Hleb, aki 27 évesen nem fejlődik már sehová, soha nem volt igazi irányító, ilyen erényeket nem is csillogtat, ha szélre vennénk, akkor oda ezerszer jobb ötlet Silva v. Malouda, ha sima kp-nak akkor meg Xavi és Iniesta mögé jöhetne csak.
Játékoseladási stratégia: Szép lassan rájön mindenki hogy a helyzetünkból adódóan remekül lehet spekulálni velünk. Miután mindenki tudja, hogy kell nekünk a zseton, ezért az árakat lefelé fogják srófolni, ha meg venni akarunk vkit akkor felfelé. Akitől venni akarunk annak nem baj, ha egy játékos marad, akinek eladni akarunk annak se baj ha nem jön, csak nekünk van kaki.
Konkrét példa: Ronaldinho. Mindenki tudja, hogy menni akar, de mindenki kivárásra játszik (pedig a Milan már tuti megegyezett vele...). Na most ebben az esetben a minimum az lenne, hogy az erőpozíciót megtartva addig el nem adnám Zambrottát amíg R10et meg nem veszi a Milan. Csomagban adnám nekik aztán szevasz ügy letudva, mindenki jól jár, de most az egyetlen ütőkártyát a kezünkben odadobjuk a Milannak (ráadásul 9 millióért, ami igazából elég középszerű, ahhoz képest, hogy Zambit vinné a Juve is és hogy a Milan rohadtul akarja). Azután meg ott leszünk a sz*rban hogy nem tudjuk eladni Dinhot csak áron alul. (ne adj Isten akkor már ki is vásárolhatja magát, mivel a Milannak nem lesz érdeke jófejkedni a Barcával.)
Csatárkérdés: Hát én mondjuk nem vágom Eto'oval mi a baj, a legagilisebb játékosunk volt idén (lásd gól/perc mutató - ebben a bajnokságá egészét tekintve is első), Henry iszonyatosan küzd és akar, félelmetes páros lehetnének jövőre, hozzáállásbeli probléma nincs egyikőjüknél sem, így érthetetlen lenne ha a morális nagytakarítás áldozataivá lennének. Eto'o esetében a teljesítmény alapján is érthetetlen, mert ha még Henry gyenge közepes szezonját fölrójuk neki az okés, de Eto'ot aki félszezon alatt lett a csapat legeredményesebbje... Bojan meg Giovani teljesen jó tartalék, de ha akarunk vki tapasztaltabbat, akkor ezen a szinten aprópénzért ott van Güiza v Sergio García. Jelenleg meg 40-50 milliókat akarunk Ibrahimovicsra meg Benzemára kidobálni amikor a középpálya rendbetételére sokkal nagyobb szükség lenne...
Na mind1 remélem nem lettem túl hosszú, de nem látom túl rózsásan a Txiki-féle jövőt.
Szerk: Dos Santos: volt egy jó meccse a szezonban, ehhez képest iszonyat arca van, arrogáns távozással fenyegetőzik hisztizik. Nem véletlen kiáltották ki R10 utódjának. Bojan Messit utánozza Gio Dinhot. Én láttam kb 3 meccsen elfogadhatóan játszani 1 meccsen kijött neki minden és 20 meccs gyötrelem-borzalom. Ja igen a kölcsönadásba nem megy bele, mert akkora király, hogy megteheti, hogy megmondja hova való. "Ha kölcsönbe küldenétek nem térek vissza" meg "ha nem játszom többet eligazolok, papa segít". Ahelyett hogy beállt volna a sorba csak a szája jár. 18 évesen megtiszteltetés a Barca keretének tagsága is, nem ám még első csapatért követelőzünk, úgy hogy amikor játszunk akkor harmatgyenge (attól az egy meccstől eltekintve). én 25 millióért gond nélkül elengedném, de még akár 20ért is...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Balinho 2008.05.28. 15:43:28-kor.