2008.07.02. 17:08:59
Semleges nézőként én is örülnék a spanyolok győzelmének, mert ők játszották messze a legszinvonalasabb, legszebb focit, ők érdemelték meg ezt a győzelmet. De az én szivem a németekért dobog, igy szenvedés volt a döntőt végignézni, azt, ahogy a hispánok lefocizzák őket. Azért grat a spanyoloknak, megérdemelték.
A németeket meg igazán nem tudtam sajnálni a döntő után, mert ahogy kikaptak, az szégyen. Hiába lett csak 1-0 az eredmény, ez csak azon mulott, h a spanyolok elszorakozták a helyzeteiket. Kicsit több koncentrációval kiütés lett volna. A németek meg örülhettek, ha eljutottak néha a félpályáig. De 3 paszt nem tudtak megcsinálni, a spanyol középályások azonnal szereltek.
A spanyoloknak az egész csapatuk fantasztikus volt.
Casillas remek kapus, de most nem kellett nagyon bizonyitania. A védelmük és a csatársoruk is rendben volt, de a legnagyobb ereje ennek a csapatnak a középpálya volt. Fabregas jól nyomta, de ezen a z EBn még nem jutott neki kulcsszerep.
Iniesta remek volt, de a legjobbak Xavi és Senna voltak. Senna játéka nekem nem volt meglepetés, és akkor figyeltem föl rá, mikor 2006ban a BLban rugott egy iszonyat nagy gólt. Azóta mindig figyeltem, nagyon megtetszett a játéka, 1ik kedvencem lett. Mikor tavaly nyáron vkp-st keresett a klubb, nagyon örültem volna, ha ő is szóba kerül. Ez nem történt meg, de azért Touréval is nagyon jól jártunk. Ezen az EBn meg megismerte mindenki, bár akik a spanyol fociban otthon voltak, azoknak nem kellett bemutatni.
Szegény Ballackot azért hihetetlenül sajnálom. Mindent megnyerhetett volna nemzetközi szinten, de semmit sem nyert. Már neki sincs sok hátra, szurkolok neki, h azért vhogy egy BL, vagy a VB összejöjjön neki. Megérdemelné.
Azért érdemes elgondolkodni, h Ballack ha nyert volna nemzetközi trofeákat, attól ő még nem lenne jobb játékos. De ha 2x BL győztes, VB és EB győztesként vonul vissza, ugy emlékeznének róla, mint a futbal 1ik legnagyobb csillaga. Igy meg lehet pár év, és mindenki elfelejti.