Eaglebarca írta:A tegnapi meccs tökéletesen alátámasztotta az eddigi aggodalmaimat a csapattal kapcsolatban:
1. A baloldali játékunk 0 volt. Henry nem tud összejátszani sem Eto'o-val sem Abidallal. Perzse, hogy nem, mert EZ NEM AZ Ő POSZTJA!
2. Abidal továbbra is a leggyengébb láncszem. Az jó, hogy szeret néha középső védőként játszani, de ne akkor, amikor az ő emberének ívelnek be. 1 gól és 1 majdnem gól (szinte ugyanolyan helyzetből.
3. Sorozatos taktikai hibák Pep-től: ahogy már előttem írták, betömörülő védelem ellen vagy szélről kell a védők mögé kerülni vagy/és átlövésekkel kell próbálkozni. MIndkettő ímmel-ámmal volt csak meg.
A szélen történő játékhoz gyors, jól cselező emberre van szükség. Pep erre beküldte Messit középre, hogy őrlődjön a védők között. Henrytól és Abidaltól ÖSSZESEN 1 jó beadást nem láttam. Sylvinhot kellett volna behozni, ő legalább tud beadni. Na és persze nem elég a jó beadás, jól fejelő robosztus csatárra is szükség van a gólhoz. Majdnem sírva fakadtam, amikor a középen játsz Messi fejére próbálták beívelni a labdát...
Átlövések voltak, de nem találtuk el a kaput, mert nem erre játszottak a fiúk (értve ez alatt, hogy más az amikor csak úgy rálövöm a labdát a kapura, vagy passzokkal mozgatom a védőket, hogy tiszta lövéshelyzetbe kerüljön egy konkrét csapattárs és lekészítem neki a labdát).
4. Szeretnék visszatérni Henry kérdésére. Sokan hangoztatták korábban, hogy milyen sokan tudnak azon a poszton játszani. Hát igen, sokan PRÓBÁLNAK ott játszani. Én inkább úgy érzem, hogy a sok-sok jolly-joker, több poszton játszani tudó embernek inkább egy (max. két) helyen kéne tudnia JÓL JÁTSZANI. KELL EGY IGAZI BALSZÉLSŐ. Henryt pedig Eto'o cseréjeként játszatnám (a francia válogatottban sem volt igazán kezdő ember az EB-n).
Ha már ilyen szépen pontokba szedted a dolgot, még kiegészíteném
5. Dani Alves kb jobb összekötő poszton játszott és azon az oldalon nagyon lyukas volt a védelmünk, ha Rafa nem segít ki folyamatosan, akkor nagyon nagy gáz lett volna.
6. Hlebet behozta jobb szélre, mikor azt mindenki tudja, hogy ő vagy baloldalon érzi jól magát vagy középen. Ez látszott is, nem csinált semmit.
7. Iniestát nem merte lehozni, pedig egész meccsen 3-szor ért labdába és 1 lövése volt ballal, amit a muterom jobban meglőtt volna
8. Keitát csak az utolsó 15 percre hozta be, pedig tudjuk, milyen átlövései vannak
9. Én még soha nem láttam a csapattól azt a játékot, hogy a védők folyamatosan felívelik a labdát, aztán majd lesz valami elől, tegnap ez volt. + az 1. perctől azt vettem észre, hogy a csapatból senki nem tudja rendesen levenni a labdát, mindenkinél dadogott, elpattant. Beszartak az 1. meccstől?
Én kb ennyit vettem észre, ezeket más is leírta, csak amolyan összegzés volt