Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
köze nem volt a gólhoz. sőt, sokkal jobban reagált rá, mint tette volna azt tavaly. rögtön vágta, hogy a csatár gyerek lőni fog és nem passzolni, jött is szép ritmusban kifele kapuból. az hogy nem akadt el benne az nem az ő hibája. a tavalyi valdes vhol félúton megállt volna...Atlantis írta:Valdés is benne volt egy kicsit a gólban
Van erről egy szép cikk ha utána nézel itt a honlapongorkmc írta:Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, üdv mindenkinek!
Én arra vagyok kíváncsi, hogy vajon miért kellett 6 órán keresztül buszoztatni a csapatot? Bünti, összeszoktatás?![]()
Azt nem hiszem, hogy anyagi vagy menetrendi okai lettek volna.
Van valakinek információja, ötlete erre?
Üdv
gorkmc
Stoichkov írta:össze kell szoknia a csapatnak, ezért nem ment... LOL
a kezdőben EGY új ember volt csak, ez nem magyarázat, ötlettelen volt a játék és kész.
Ilyenkor kellene egy rutinos profi edző, aki meccs közben felismeri a szitut (mert korábban már megélt ilyet) és tud váltani gyorsan taktikát...
10. Kb erre lehetett számítani Guardiolától. Az első pillanattól kezdve nem vagyok kibékülve vele, mióta megtudtam, hogy lesz Frank utódja.Szunyi írta:Ha már ilyen szépen pontokba szedted a dolgot, még kiegészítenémEaglebarca írta:A tegnapi meccs tökéletesen alátámasztotta az eddigi aggodalmaimat a csapattal kapcsolatban:
1. A baloldali játékunk 0 volt. Henry nem tud összejátszani sem Eto'o-val sem Abidallal. Perzse, hogy nem, mert EZ NEM AZ Ő POSZTJA!
2. Abidal továbbra is a leggyengébb láncszem. Az jó, hogy szeret néha középső védőként játszani, de ne akkor, amikor az ő emberének ívelnek be. 1 gól és 1 majdnem gól (szinte ugyanolyan helyzetből.
3. Sorozatos taktikai hibák Pep-től: ahogy már előttem írták, betömörülő védelem ellen vagy szélről kell a védők mögé kerülni vagy/és átlövésekkel kell próbálkozni. MIndkettő ímmel-ámmal volt csak meg.
A szélen történő játékhoz gyors, jól cselező emberre van szükség. Pep erre beküldte Messit középre, hogy őrlődjön a védők között. Henrytól és Abidaltól ÖSSZESEN 1 jó beadást nem láttam. Sylvinhot kellett volna behozni, ő legalább tud beadni. Na és persze nem elég a jó beadás, jól fejelő robosztus csatárra is szükség van a gólhoz. Majdnem sírva fakadtam, amikor a középen játsz Messi fejére próbálták beívelni a labdát...
Átlövések voltak, de nem találtuk el a kaput, mert nem erre játszottak a fiúk (értve ez alatt, hogy más az amikor csak úgy rálövöm a labdát a kapura, vagy passzokkal mozgatom a védőket, hogy tiszta lövéshelyzetbe kerüljön egy konkrét csapattárs és lekészítem neki a labdát).
4. Szeretnék visszatérni Henry kérdésére. Sokan hangoztatták korábban, hogy milyen sokan tudnak azon a poszton játszani. Hát igen, sokan PRÓBÁLNAK ott játszani. Én inkább úgy érzem, hogy a sok-sok jolly-joker, több poszton játszani tudó embernek inkább egy (max. két) helyen kéne tudnia JÓL JÁTSZANI. KELL EGY IGAZI BALSZÉLSŐ. Henryt pedig Eto'o cseréjeként játszatnám (a francia válogatottban sem volt igazán kezdő ember az EB-n).![]()
5. Dani Alves kb jobb összekötő poszton játszott és azon az oldalon nagyon lyukas volt a védelmünk, ha Rafa nem segít ki folyamatosan, akkor nagyon nagy gáz lett volna.
6. Hlebet behozta jobb szélre, mikor azt mindenki tudja, hogy ő vagy baloldalon érzi jól magát vagy középen. Ez látszott is, nem csinált semmit.
7. Iniestát nem merte lehozni, pedig egész meccsen 3-szor ért labdába és 1 lövése volt ballal, amit a muterom jobban meglőtt volna
8. Keitát csak az utolsó 15 percre hozta be, pedig tudjuk, milyen átlövései vannak
9. Én még soha nem láttam a csapattól azt a játékot, hogy a védők folyamatosan felívelik a labdát, aztán majd lesz valami elől, tegnap ez volt. + az 1. perctől azt vettem észre, hogy a csapatból senki nem tudja rendesen levenni a labdát, mindenkinél dadogott, elpattant. Beszartak az 1. meccstől?
Én kb ennyit vettem észre, ezeket más is leírta, csak amolyan összegzés volt
Ha már ilyen szépen pontokba szedted a dolgot, még kiegészítenémEaglebarca írta:A tegnapi meccs tökéletesen alátámasztotta az eddigi aggodalmaimat a csapattal kapcsolatban:
1. A baloldali játékunk 0 volt. Henry nem tud összejátszani sem Eto'o-val sem Abidallal. Perzse, hogy nem, mert EZ NEM AZ Ő POSZTJA!
2. Abidal továbbra is a leggyengébb láncszem. Az jó, hogy szeret néha középső védőként játszani, de ne akkor, amikor az ő emberének ívelnek be. 1 gól és 1 majdnem gól (szinte ugyanolyan helyzetből.
3. Sorozatos taktikai hibák Pep-től: ahogy már előttem írták, betömörülő védelem ellen vagy szélről kell a védők mögé kerülni vagy/és átlövésekkel kell próbálkozni. MIndkettő ímmel-ámmal volt csak meg.
A szélen történő játékhoz gyors, jól cselező emberre van szükség. Pep erre beküldte Messit középre, hogy őrlődjön a védők között. Henrytól és Abidaltól ÖSSZESEN 1 jó beadást nem láttam. Sylvinhot kellett volna behozni, ő legalább tud beadni. Na és persze nem elég a jó beadás, jól fejelő robosztus csatárra is szükség van a gólhoz. Majdnem sírva fakadtam, amikor a középen játsz Messi fejére próbálták beívelni a labdát...
Átlövések voltak, de nem találtuk el a kaput, mert nem erre játszottak a fiúk (értve ez alatt, hogy más az amikor csak úgy rálövöm a labdát a kapura, vagy passzokkal mozgatom a védőket, hogy tiszta lövéshelyzetbe kerüljön egy konkrét csapattárs és lekészítem neki a labdát).
4. Szeretnék visszatérni Henry kérdésére. Sokan hangoztatták korábban, hogy milyen sokan tudnak azon a poszton játszani. Hát igen, sokan PRÓBÁLNAK ott játszani. Én inkább úgy érzem, hogy a sok-sok jolly-joker, több poszton játszani tudó embernek inkább egy (max. két) helyen kéne tudnia JÓL JÁTSZANI. KELL EGY IGAZI BALSZÉLSŐ. Henryt pedig Eto'o cseréjeként játszatnám (a francia válogatottban sem volt igazán kezdő ember az EB-n).
Részben igazat írtál csak szerintem még korán. " éstök hiba egy ilyen klub élére a negyedik osztályból edzőt hozni."-- ez viszont nem helyénvaló, nem igaz. A mai top teamek játékosainak 1szerűen b...ott kevés olyan taktikai infót tudsz mondani amivel ne találkoztak volna, ne ismernék. Akkor hogy lehet h 1 újonc ellen kikaptunk? Nem volt tűz. Numancia pedig 1000 fokon égett, nem volt vesztenivalójuk, új bajnokság, otthon, BARCA ellen... Guardiola taktikailag is teljesen érett edző, és motiválni is tudja a társaságot, csk-ként is bizonyította. Mai meccs viszont mindenkire nézve sajna szégyen volt, egy ilyen csapatot be kell darálni, ahol olyan emerek játszanak mint Xavi, Iniesta, Messi, Henry, Eto'o ott szerintem illett volna gólt lőni. Legalább ez 1 kijózanító pofon volt, és kaptunk 1 leckét elszántságból a Numanciától, egész biztos vagyok benne h a lehető legharapósabb formájában fog a Barca ezentúl küzdeni. BARCAAALéfe írta:Talán az is növeli a csalodást, hogy az elökészületi meccseken jók voltunk. Persze azok barátságos találkozok voltak. Ha jól megnézzük a tavaji csapat játszott, tavaji stilusban. Pep nyilatkozata is elég Rijkardos.
Elég rémitő, ha az edző nem látja -esetleg nem tud válltoztatni - azon hogy nincs széljáték, lassuság jellemzi a csapatot, hogy Henry nembalszélső, Hleb nem jobbszélső, Messi nem center stb. Bárhogy is zárunk majd a végén továbbra is tartom, hogy nem cserélték le a csapatot, éstök hiba egy ilyen klub élére a negyedik osztályból edzőt hozni.
Még edző nélkül sem lehet egy ilyen rutinos társaság ennyire tanácstalan.
Szörnyü. És csak 1 forduló zajott le de már 3 pont uszik. És senki ne irja, hogy pánikolok mert amit leirtam azok tények.
"akárhogy is védik Eto-t ennek az embernek 20 helyzet kell hogy egyet berugjon, és ha előtte hirtelen 1-2 védő van bizony csatár létére dadog a lába között a labda"Manheim István írta:Sok a hiba,de ami a legfontosabb nem láttam a motivációt és az elszántságot a játékosokban.Megnéztem a Real meccset is ott a Deporosokon sütött a szándék.Ha mi úgy játszottunk volna mint a szintén rosszul kezdő Real---nyertünk volna.Elképzelhető hogy Gardiola nem tud tüzet vinni a csapatba..nem elég hangsúlyos pali.Rengeteg hiba jellemezte a játékunkat úgy szerkezetileg mint mentálisan.Én... akárhogy is védik Eto-t ennek az embernek 20 helyzet kell hogy egyet berugjon, és ha előtte hirtelen 1-2 védő van bizony csatár létére dadog a lába között a labda.Valóban ahogy többen írták sok játékos nem azon aposzon játszott ahol a legjobb ill. leghasznosabb.
Még valami.Beállt védelem ellen minden ép eszű ember tudja hogy átlövést vagy szélen való védelem mögékerülést kell játszani.Nos ha szél megvolt akkor a beadás volt rettenet.Átlövés meg mennyi is volt ami kapura ment ? Úgy emléxem Eto kapufája volt csak.
Eddig nagyon siralmas a dolog.4-5 meccs és ha nem változik elsősorban a játékosok harapása ..akkor Gardiola szerintem rövid úton menni fog.
Szimpatikus ember de ehhez a feladathoz hogy nagy játékosokat összefogjon lehet kevés lesz.
Hajrá B A R C A
Így van. Félig igazad van. De, kérdem én: mit keresett Abidal középen, amikor neki a hosszún lett volna a helye? Ha ott tartózkodik, ahol védekeznie kellett volna, akkor nem kapjuk a gólt.mindorokke_barca írta:Varga Tamas, annak idjeen amikor alves igazolasarol esett szo, kifejtettuk egymasnak a velemnyunket... emlekszel amikor azt mondtam h felek tole h nagyon fellazul a jobb oldalunk? ez tortent... a golt az o olalarol kaptuk... es rengeteg ellentamadast az o oldalan vezettek... sot gyakorlatilag csak azon az oldalon tamadt a numancia... nah ettol feltem en... h sebezhetoek leszunk amikor o felfut.... es sajnos minden tamadasnal fent van.... ez igy hosszutavon nem lesz jo....
baas11 írta:...ez egy picit aggaszt !