Egy kis értékelés egyénenkénk, a személyes véleményem alapján:
Valdés - Igazából nem volt semmi dolga a meccsen, azon kívül, hogy 1x lehúzott egy labdát utána pedig kifutva a kapuból ütközött a Gijóni támadóval, de még is csak ismét ki kellett szednie a bogyót a kapuból.

Persze nem őt hibáztatom ezért, nem ő tehetett a gólról...
Alvés - Igazából látszik, hogy még össze kell szoknia a társaival, volt is a múlt héten vele egy interjú, ahol elmondta, hogy kell még neki idő, hogy megtanulja és lássa, hogy milyen stílusban játszanak a pályán a többiek. Voltak jó felfutásai, védekezésben viszont néha kihagyott... Az "előző" Sporting ellen jól játszott, most szürkébb volt, majd ha összeszokik a többiekkel jó lesz ez.
Puyol - Igazából megoldotta feladatát, a 2. gólnál szép volt a fejese, amit ugye Eto'o beljebb segített.
Márquez - Megoldotta ő is a feladatát, de volt egy olyan érzésem mintha fáradtabb lett volna mint a többiek, nem mozgott annyit, mint a védelem többi tagja, nem is csoda, hiszen csak 2x edzett a meccs előtti napokon. A Gijón góljánál érzésem szerint elég nagyot hibázott, nem lett volna szabad hagynia, hogy így levegye a labdát a támadó, sőt még ő is ugratta ki Maldonadot. (lehet rosszul láttam). Inkább a padon hagytam volna pihenni...
Abidal - Nagyon szürke volt egész meccsen, mintha a pályán sem lett volna. Az első félidőben volt 1-2 jó mentése, de felfutásaira alig emlékszem, vagy beadásaira, Alvés sem játszott valami fényesen de legalább ő operált egy pár hosszú passzal vagy felfutásokkal. Abidalnál ezek tegnap a 0-ra redukálódtak. Meglátásom szerint ez nagyon kevés volt Abitól. Többet várok tőle...
Sergio Busquets - Na ő volt ugye a kezdő 11 meglepetésembere. Az első félidőben voltak elég buta hibái, labdaeladásai, de szerintem az első félidő második felére, valamint a 2. félidőre feljavult a játéka, eleinte eléggé görcsösen állt hozzá a játékhoz, aztán a gólok után ő is feloldódott. Tourét szívesebben láttam volna a pályán, remélem a Betis ellen már kezdő lesz.
Keita - Most kifejezetten tetszett a játéka, nem a szokványos vkp poszton játszott, hanem inkább a középpálya közepén illetve bal oldalán lehetett néha felfedezni. Összjátékban jó volt, voltak jó megoldásai, viszont azt a nagy helyzetét illett volna belőni. Mindig ilyen nagy gólt akar lőni, de 1x össze is fog neki jönni egy akkora gól, hogy az csak na...
Xavi - Mi mást is írhatnék...köszönöm.

Igazi karmestere, vezére volt a csapatnak, 1 gól és 1 gólpassz, valamint nagyon nagy teljesítmény a középpályán. Gyönyörű...nincs rá más szó. Csak így tovább Xaviiii.
Iniesta - Ő volt a másik vezére a csapatnak, 1 góllal és 2 gólpasszal, valamint nagyon jó és látványos játékkal a bal oldali támadó poszton. Tényleg ott verte meg a védőket ahol akarta, 2-3 embert befűzött, úgy elfutott mellettük mint a sicc. Nagyon tetszett a játéka, csak így tovább Ini!
Eto'o - Látszott rajta nagyon a küzdeni akarás, hajtott, küzdött, a góljához gratulálok, hogy felismerte a helyzetet, viszont valljuk be, hogy a gólján kívül én nem nagyon emlékszek kapura lövésére sem, nem hogy komoly ziccerére. Neki középen lenne a helye nem pedig bal- illetve a jobb oldalon kint szélen. Eto'o azért tartozik a világ legjobb csatárai közé, mert hihetetlen gyorsasági és gyorsulási mutatói vannak, valamint egy az egy ellen szinte mindig megveri a kapust. Ő középcsatár, nem szélső a beadásokkal sem úgy bánik mint mondjuk Iniesta vagy akár még Messi is.
Középen kell játszatni és punktum, ő ott tud lenni a világ egyik legjobbja a saját posztján.
Messi - Először is gratulálok a "kicsinek" a 2 góljához és ahhoz a gyönyörű álompasszhoz (még most is nyáladzok és habzok tőle) amit Ininek adott. Az első félidőben néha eléggé eltűnt, sokszor nem volt játékban, de talán azért mert most középen kellett játszania. Eto'o középen, Messi pedig a jobb oldalon. Kész...ott tudnak érvényesülni. Messi is megindul a jobb oldalról, megver két-három védőt, befelé húz és passzol vagy lő. Őt is ezért szeretjük és szereti mindenki. A kapáslövése és a fejese viszont gyönyörű volt.
És végül a cserékről:
Bojan kapott kb. 22 percet, voltak jó pillanatai, emlékezzünk csak a 6. gólnál adott passzára Xavihoz.
Guddy is kapott egy 15 percet, ezalatt azért szépen kiugratta a bal oldalon Init, amiből gól is lett Messi révén.
Cáceres pedig talán 3x ért labdába nem lehet értékelni, de jó, hogy végre pályára lépett, jó lenne már látni egy teljes meccsen is, hogy mit tud.
Összességében tehát elégedett vagyok, van azért még mindig javulni való, pláne a hátsó alakzatban, de én bízom benne, hogy jó lesz ez pláne ha az újak is belelendülnek és beletanulnak a Barca játékába, gondolok itt Keitára, Alvésre és majd egyszer Hlebre. Voltak tegnap is bíztató, időnként gyönyörű megoldások (személy szerint nekem a 4. és a 6. gól tetszett a legjobban) csak így tovább fiúk! Szerdán már jön a Betis, jó lenne őket is jó játékkal verni és elindulni a táblázaton felfelé egészen az első helyig.
Na ez most jó hosszú lett, köszi, hogy végigolvastad!