Itt a pont, ezen kezdtünk el "vitázni", csak teljesen eltértünk a tárgytól.torrestoni írta: a példaképednek választott diktátorból csak annyit látsz, hogy a Real Madrid egyik "alakja", "jótevője"...
Részemről vége.
PEACE.
Itt a pont, ezen kezdtünk el "vitázni", csak teljesen eltértünk a tárgytól.torrestoni írta: a példaképednek választott diktátorból csak annyit látsz, hogy a Real Madrid egyik "alakja", "jótevője"...
Látom te is ismered a tényeket, csak nem helyesen értelmezed őketFranco írta:Sokat tett azért hogy a Madrid most europában vezető szerepet tölt be.
Igazad van nem élt akkor még innen senki. Nekem franco nem a példaképem egyáltalán. Sokat tett azért hogy a Madrid most europában vezető szerepet tölt be. De viszont töled is megkérdezzem 1940 és 1975 között miért volt a barca elnyomva?torrestoni írta:Gyerekek, ez már történelem, história az egész, senki nem volt ott közülünk, még a történészek sem. Az már nagyobb baj, ha a példaképednek választott diktátorból csak annyit látsz, hogy a Real Madrid egyik "alakja", "jótevője"...
Arról még kevesebbet tudni, hogy milyen bundázások, egyéb nem szabályos dolgok folytak régebben, még azt sem, hogy most mi, elvileg ha az ember éhes -de még akkor is, ha nem- s ott van előtte egy bödön zsír, akkor belenyúl, hogy megkenje a kenyerét...
Szóval ami megtörtént, az megtörtént, szerintem nem kell ezzel foglalkozni. Mindenki nézzen magába, köze sem volt nektek Francóhoz... Nézzétek meg a Pán labirintusa c. filmet, nagyon szép történet, olvassatok utána, s tárgyaljátok meg máshol. Egyébként Bölcsész történelem szakosok figyelmébe ajánlanám a témát, érdekes lenne kidolgozni: Franco tábornok, a Real Madrid árnyékembereként...
Azért hadd beszéljen már arról az ember amiről akar.Attila-Raul írta:Tokeletes. Csak a szajukba van adva a "sííp" s van mit fujjanak...Úgy egyébként min megy a vita?
Mutasson nekem bárki egy olyan Barca/Real szurkolót, akinek a kötődésének a kialakulása akár egy hangyányit is kötődik a Franco-diktatúrában elfoglalt szerepekhez.
Akkor meg csak azért mert valaki Barcás/Realos próbál védeni egy olyan álláspontot amihez egyébként köze nincs, történelemkönyvek kivonatolt infóira alapozva, annak mi értelme. Magához az állásponthoz is csak azért csatlakozott mert az adott csapatért szorít. Ha a Madrid 50 éve kijelentette volna, hogy tagadja a relativitás-elméletet, most ezen vitatkoznánk itt, pedig közünk nincs az egészhez...
Akkor csak nekem volt irritáló, bocs.Victor_Valdes írta:Szerintem egyáltalán nem estünk át a ló túloldalára, ahhoz képest, hogy mik szoktak itt lenni...gyaliraul írta:...
pedig erről volt...Franco írta:Szerintem nem erről volt szó.Danka00792 írta:És meg lehet nézni hogy ki rinyál.![]()
Egyébként lehet hogy a Barca is szóvátenné ezeket, ha nem 6-0-ra tömnénk ki az ellenfeleket, kitudja.
Szerintem nem erről volt szó.Danka00792 írta:És meg lehet nézni hogy ki rinyál.Franco írta:Szerintem A real nem keveset szív a birok miatt ugyanugy mint ahogy a Barca.![]()
Egyébként lehet hogy a Barca is szóvátenné ezeket, ha nem 6-0-ra tömnénk ki az ellenfeleket, kitudja.
Ennyire azért ők sem alacsonyod(hat)nak le...ZS10 írta:Csak lehet, hogy mostanában is ez megy!
És meg lehet nézni hogy ki rinyál.Franco írta:Szerintem A real nem keveset szív a birok miatt ugyanugy mint ahogy a Barca.
Csak lehet, hogy mostanában is ez megy!MichaaBee írta:Puhl Sándor írta:"Ha a játékvezető a stadionból aranyórával a kezén jön ki, akkor egy góllal nyert a reál!"ez nagyon nagy
az akkori időkre ez kifejezettem igaz volt.
Ja ténylek valahogy mégis összeszorgoskodtak szegények 9 bajnoki címet és egy uj stadiont, meg egy kubalát és egy kocsist.MichaaBee írta:Puhl Sándor írta:"Ha a játékvezető a stadionból aranyórával a kezén jön ki, akkor egy góllal nyert a reál!"ez nagyon nagy
az akkori időkre ez kifejezettem igaz volt.
Tokeletes. Csak a szajukba van adva a "sííp" s van mit fujjanak...Úgy egyébként min megy a vita?
Mutasson nekem bárki egy olyan Barca/Real szurkolót, akinek a kötődésének a kialakulása akár egy hangyányit is kötődik a Franco-diktatúrában elfoglalt szerepekhez.
Akkor meg csak azért mert valaki Barcás/Realos próbál védeni egy olyan álláspontot amihez egyébként köze nincs, történelemkönyvek kivonatolt infóira alapozva, annak mi értelme. Magához az állásponthoz is csak azért csatlakozott mert az adott csapatért szorít. Ha a Madrid 50 éve kijelentette volna, hogy tagadja a relativitás-elméletet, most ezen vitatkoznánk itt, pedig közünk nincs az egészhez...
Puhl Sándor írta:"Ha a játékvezető a stadionból aranyórával a kezén jön ki, akkor egy góllal nyert a reál!"
Nekem minden tiszteletem Puhl Sándoré de ez a mondat elég......l.ZS10 írta:A reál csalásairól csak annyit, hogy Puhl Sándor mondta egyszer:
"Ha a játékvezető a stadionból aranyórával a kezén jön ki, akkor egy góllal nyert a reál!"
Egyébként milyen furcsa, a reál panaszkodik a bírókra, közben állandóan kapják az ajándék tizenegyeseket!
Én ugy vettem észre hogy teljesen klulturált volt a vita.Victor_Valdes írta:Szerintem egyáltalán nem estünk át a ló túloldalára, ahhoz képest, hogy mik szoktak itt lenni...gyaliraul írta: Tiszta sor. De ezen a sz.ron így felpörögni művészet, és nem akarok senkit sem megsérteni.
Szerintem egyáltalán nem estünk át a ló túloldalára, ahhoz képest, hogy mik szoktak itt lenni...gyaliraul írta: Tiszta sor. De ezen a sz.ron így felpörögni művészet, és nem akarok senkit sem megsérteni.
Tiszta sor. De ezen a sz.ron így felpörögni művészet, és nem akarok senkit sem megsérteni.Victor_Valdes írta:Most nem arról volt szó, hogy mit nyertetek meg mit nem...
Sima történelmi kérdésekről van/volt szó. Mind a Barcáéról mind a Madridéról. Nem magyar, hanem SPANYOL történelemről.
Tévedtem 54'-ben adták át, van ilyen...
EgyetértekVictor_Valdes írta:Most nem arról volt szó, hogy mit nyertetek meg mit nem...gyaliraul írta:Ja, k.rvára sz.r lehet az életed Franco miatt. Azért kenyérre futja még? Szidjátok Kádárt, Szálasit, vagy a cigányokat - hogy csak a slágertémákat soroljam fel -, de itt nyálhabzani ezen. Gratulálok. De azért a Real ne éljen a múltban, ugye?
Nem kell elkapkodni a választ, úgyis lépek.
Sima történelmi kérdésekről van/volt szó. Mind a Barcáéról mind a Madridéról. Nem magyar, hanem SPANYOL történelemről.
Tévedtem 54'-ben adták át, van ilyen...
Most nem arról volt szó, hogy mit nyertetek meg mit nem...gyaliraul írta:Ja, k.rvára sz.r lehet az életed Franco miatt. Azért kenyérre futja még? Szidjátok Kádárt, Szálasit, vagy a cigányokat - hogy csak a slágertémákat soroljam fel -, de itt nyálhabzani ezen. Gratulálok. De azért a Real ne éljen a múltban, ugye?
Nem kell elkapkodni a választ, úgyis lépek.