Sziasztok! Előre figyelmeztetek mindenkit, és elnézést kérek, hogy hosszú lesz a hozzászólás, szóval aki lusta elolvasni, vagy nem érdekli, nyugodtan tekerje el. Én még új vagyok ezen a fórumon, most regisztráltam, de olvasni már régóta olvasom mind a weboldalt, mind a fórumot. A Barca 2006 óta a kedvenc csapatom, de már előtte is nagyon szerettem, főleg Kluivert és Rivaldo miatt. Na de nem offolok tovább, csak gondoltam bemutatkozok, ha már új vagyok itt.
Az átigazolásokkal kapcsolatban azon a véleményen vagyok, hogy nem kell túlságosan nagy változtatás, de azért egy pár játékos elkelne, mert igaz, hogy ez egy fantasztikus Barca, egyelőre minden idők egyik legjobbjának tűnik, már-már tökéletes, de azért ebben is vannak hibák/hiányosságok, ráadásul biztosan el fog menni egy pár játékos ezen a nyáron, akik eddig kevés lehetőséget kaptak, és/vagy keveset tettek le az asztalra, akiket pótolni kell. (Hú,ez jó hosszú mondat lett

). Kisebb gondok előfordulnak a kispadon, és ugyan ebben az évben nagyjából megúsztuk a durva sérüléshullámokat, nem lehet garancia, hogy jövőre is meg fogjuk, tehát minőségibb cserepad kellene szerintem. Már csak azért is, mert a topklubok erősíteni fognak, ez szinte biztos (Milan, Real, 'Pool, Chelsea, stb.), és akkor nehezebb helyzetben leszünk. Ráadásul bejött egy csomó pénz a triplázásból, úgyhogy van lehetőség költekezni.
Kapusnak senkit sem igazolnék, én nagyon bírom Valdés-t, szerintem igen is nagyon jó kapus, bár tud hülyeségeket csinálni, de csak ritkán. Cserének Pinto tökéletes, Jorquera is elfér.
A legfőbb hiányposzt szerintem a szélső védőké, Dani Alvesnek gyakorlatilag nincs klasszikus jobbszélső cseréje, a másik oldalon Abidalnál ott van Sylvinho, akit én személy szerint nagyon bírok, de véleményem szerint most nyáron eligazol valahova levezetésnek, mert már kiöregedőben van, bár szerintem a korához képest fantasztikusan játszik, megy előre támadni, és szerintem elég gyors is, cserének szinte tökéletes. Viszont az a baj, hogy ebben a Barcában Abidal-t is rotálni kellene, mert védekezésben nagyon jó, de a támadásokhoz szinte semmit nem tesz hozzá, és - főleg ha Sylvinho elmegy - jöhetne
Philip Lahm , aki szintén egy nagyon jó szélső, fiatal, és szeret előre menni.
Alves mellé cserének pedig visszahoznám
Henriquét a Leverkusenes kiruccanás után, legalábbis az előszezonra mindenképp, és így meglátnánk, hogy mire jó. Igaz, ő sem klasszikus szélső, inkább középső védő, de el tudja látni ezt a feladatot is megfelelően.
Középső védő szerintem nem kell, van belőle bőven, főleg ha Milito is felpül (reménykedjünk), max. felhoznám az Atléticből
Botíát vagy
Corcólest, Muniesát pedig az előszezonban próbálgatnám, hagy szerezzen egy kis rutint a nagyok közt, aztán mehetne vissza az utánpótlásba.
Szűrő poszton sem nagyon kell erősítés, Touré, Busquets és Keita is jól végzi a munkáját, bár - de ez csak az én hülyeségem -
Essien szerintem elférne még itt, fantasztikus játékos, nekem ő a kedvenc védekező középpályásom, sok poszton bevethető, nagyon jó a rúgótechnikája, csak az a gond, hogy sem ő, sem Touré nem szereti a padozást, őket kb. felváltva játszatnám, így viszont Keita és Sergi nem sok lehetőséghez jutna, viszont megérdemelnék, a másik pedig, hogy az ára nagyon borsos lehet. Hallottam pletykákat, hogy talán nyáron klubot váltana, szerintem ki kellene használni a lehetőséget, de ez csak egy vélemény.
A középpályára elkelne egy-két ember, szerintem simán jöhetne
Fabregas, nagyon jó játékos, és fiatal kora ellenére hihetetlenül rutinos. Csak itt ugye megint probléma, hogy vagy a kispadon kötne ki, vagy rotálnák, mert Iniesta és Xavi is kirobbanthatatlan, sérülés esetén viszont nagyon jó lenne, hogy itt van. A középpályára még el tudnám képzelni fiatal tehetségként
Buonanottét a River Plateből, már több nagy klub érdeklődik iránta, nem hiszem, hogy olyan drága lenne, viszont hatalmas tehetség, nagyon jó játékos lehet belőle. Szerintem távozni fog idén Gudjhonssen, bár őt is bírom, nekem nagyon szimpatikus, viszont azt elismerem, hogy már öregszik, és nem igazán Barca szintű játékos, de nem bánnám, ha maradna. Hlebet pedig vagy eladnám, vagy kölcsönbe menne, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Talán az Arsenal-lal lehetne kötni egy csereszerződést Fabregasért (persze ráfizetéssel), Hleb pedig visszamenne, az angol foci jobban fekszik neki, ott sokkal jobban játszott, sajnálnám, ha elkallódna.
A támadokhóz mindenképpen hoznám
Ribéry-t, nem hagynám ki a lehetőséget, szerintem biztosan távozik a Bayerntől, akkor viszont hozzánk jöjjön, amúgy is elmondta, itt szívesen játszana, talán nála is működne egy csereszerződés, ha az Arsenal-lal nem, ide jönne Ribéry, oda meg menne Hleb, természetesen itt is felárral. Ha őt nem sikerül megszerezni,
Silva is jó lenne, ő jobban bírná az esetleges padozást, és szerintem őt is eladják, viszont ha jön Ribéry, ő már nem kell, mert túl sokan lennének.
Jeffrent még talán felhoznám, legalább a felkészülési meccsekre. Más támadó nem kellene, bár lehet pletykákat hallani Ibrahimovicról, ő szerintem semmiképp se jöjjön. Elrontaná az egész csapatszellemet, egyáltalán nem illik a Barcába, ő egy egoista, beképzelt hólyag, nagyon nem csípem, a Blaugrana-ba nem való ilyen játékos! Menjen csak a Real-ba, oda nagyon is elfér.
Nekem ez a véleményem az ezévi átigazolásokról, és bocs mégegyszer a terjedelem miatt.