nem hiszem hogy csűrném-csavarnám a dolgokat, inkább nem tudok normálisan fogalmazni. R.M.C.F. kolléga tegnap nagyon jól megfogalmazott egy gondolatot, őt olvasva arra gondoltam mintha az én gondolataimat írta volna le.
érdekes a közelmúltbeli hozzászólásaim témáinak sorba állítása, viszont hibás az a beállítás, mintha egymásra épülő valamik lennének. mivel ez egy fórum, mások is írnak ide, és az utánpótláson kívüli dolgok is előjönnek, amire ha esetleg reagálok valamit, nem biztos hogy azt jelenti, hogy a korábbi hszemet folytatnám, vagy éppen próbálnám más irányba terelni az eszmecserét.
A BL-győztes keretes számításoknál azért szólaltam meg, mert hülyeségnek tartottam a csak BL-döntőben pályára lépő csapat "értékének" számítását. Ugyanis ha jól emlékszem volt egy hiányzó (Alves), akinek az ára máris 150%-ra emeli a számított értéket. Ráadásul ahhoz, hogy a Barca elérje ezt a sikert, nem a figyelembe vett 11 játékos érdeme csak. Vagy tévedek?
A csodás utánpótlásokkal kapcsolatban azért jöttem az U18-cal, mert talán 1-1 ilyen meccs megmutathatja, hogy talán mégse ég és föld a különbség a két klub ezen a területen végzett munkája között. És ez ugye egy friss esemény, néhány nappal ezelőtt játszották. Persze ha Messi meg a többiek még a Barca B-ben játszanának (ezt nem Te írtad, miihii), lehet hogy lenyomnátok a Castillát, de egyrészt hülyeség "ha"-val kezdődő dolgok tárgyalása, másrészt pedig akkor nem lennétek ennyire büszkék rájuk, és nem lennének meghatározó emberek a felnőttek között.
Korábban kértem Tőletek egy listát, amit később elkezdtem írni. Mégegyszer mondom, az egy elkezdett valami, tehát nem azért írtam fel csak 1-2 játékost, mert a többit semmibe venném, hanem mert nem ismerem a Barca történelmét, de szerettem volna elindítani a folyamatot, hogy végül elkészüljön ez a cucc, és lássam amit látni szeretnék. Folytathatod a listát, kiegészítheted akár 1990-ig visszamenőleg is, vagy még tovább. Örülnék neki és megköszönném.
Azért kezdtem el boncolgatni a Laporta érát, mert igen sok nyilatkozatot olvasni vele kapcsolatban, és hát így kicsit utánaolvasva a dolgoknak, néha az az érzésem hogy ellentmondásokba ütközöm. De nyilván csak én érzem ezt

Ő is nyilván csak a sportértékét látta anno Beckhamnek
De a legszebb az a rész,ahol azt taglaltad,h nálatok is vannak olyan jók az ifisták képességei és van olyan jó a képzés minősége,mint nálunk.
Nagyon jó lehetőség lemérni a különbséget egy-egy Madrid-Barca meccsen (ha már a bajnokság nem jön össze), és sajnos nem tudok másra hivatkozni mint az U18-ra, ugyanis nem nagyon találkozik a két klub utánpótlás szinten (na jó, a Benjaminok is előrébb végeztek egy karácsonyi tornán). De az ottani eredmény talán mutatja, hogy olyan nagy különbség nem lehet a két utánpótlás között. És most ne Messiékkel gyertek, hanem a Juvenil csapatotok keretével. Meg a Barca B-vel. De ezt már leírtam, bocs az ismétlésért
A végén úgyis oda fogunk jutni,h be kell látnunk,jobb a reál nevelése,mert megnyertétek idén az U-Valahány egyik meccsét ellenünk.
egy szóval nem mondtam hogy jobb. a célom az, hogy belássátok, talán nem kéne lenézni annyira a madridi utánpótlást, mint ahogy egy-két hozzászólásból ez látszik. valamint azt is hangoztattam elégszer, hogy most büszkék lehettek a kinevelt játékosokra. lassan Puyol, Xavi szépen kiöregszenek, nagyon kíváncsian várom hogy lesz-e megfelelő "hazai" pótlásuk.