Az igaz, hogy nem kellenek nagy nevek, meg minek annyi igazolás mert van egy nagyon jó csapatunk. Viszont az éremnek két oldala van. Lehet, hogy van egy nagyon jó csapatunk, de ha mondjuk 2 alapember kidől -főleg ha hosszútávra- muszáj olyanokkal pótolni, akik képességeikben megfelelőek ehhez. Nem lehet mondjuk Xavi, Ini, Henry vagy Messi helyére huzamosabb időre az Atletic-ből játékost felhozni. Kell a bővebb keret és sajnos nincs annyi idő erre, hogy megvárjuk míg a fiatal játékosok beérjenek. Vannak kivételes esetek, mint Leo, de ez 1000-ből az egy. Nem is tudom mit csinálnánk ha mondjuk egy fél szezonra kidőlne, ráadásul már minden védő rá utazik. Bojan is tehetséges, de hosszú távon még ő se biztosíték. Vagy ott van Henry. Ki tudja, hogy ilyen szezont tud-e produkálni mégegyszer és hamarosan ő is kiöregszik. Emiatt is kellene olyan játékost találni aki akkorra már biztos pont lesz. Ezért lenne jó például Mata. Még fiatal, de viszonylag rutinos játékos. Itt nagyon sokat fejlődhetne és nemsokára alapemberré válna.
Muszáj a vérfrissítés és hosszabb pad, lehetőleg minőségi játékosokkal.
Cesc esete szerintem nem egyszerű. Sokan szeretnék, hogy visszajöjjön. Köztük én is. De ha a csapat szempontjából nézzük inkább kellene Mata/Robinho/Silva etc. Az a poszt ahova létszükséglet egy ember. Az rendben, hogy Ini tud balszélsőt játszani és Fabregas is nagyon jó középpályán, de azt a területet vétek lenne megbontani. Yaya-Xavi-Iniesta a legjobb, legösszeszokottabb középpályás-trió a világon, a Barca motorja és nagyon jó csatárjaink vannak, de nélkülük közel se tudnának így teljesíteni. Talán Leo az aki igazán egymaga helyzetbe tud kerüni.
Én ezért forszíroznám Mata megvételét. Remélem nem kacsa a hír róla és ide fog kerülni.

Nem hiszem, hogy nem Barca-szintű játékos és még csak 21 éves. Nagyon jól be tudna szerintem illeszkedni és középpályán is bevethető. A másik pedig Silva. De ő mozdíthatatlan. Robinho nem hiszem hogy idevaló (nem a képességei alapján), bár ki tudja.
Az Eto'o ügyről pedig gyanúsan nagy a csend. Nem tudom mi történhet. Mindenki csak gondolkozik, aztán majd lesz valami? Villával nem járnánk rosszul. Xaviékkal sokat játszottak együtt a válogatottban is, úgyhogy megértenék egymást. Nála jobb választás csak Torres lenne, dehát tudjuk mennyi esély van rá.
keirrison-t pedig bűn lenne eladni. 2-3 év múlva fel lehetne állni egy Bojan/Mata-K9-Messi csatártrióval akik közül a legidősebb is csak 24-25 éves lenne. Az lenne ám az igazi.