Championship/Football Manager

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
messideco
Presidente del Barça

2009.09.09. 17:29:59

kovinho írta:
messideco írta:
Asszem ha a bajnokságba akarod benevezni, akkor a meccs napján automatikusan felajánlja neked, hogy egy játékosnak mezszámot kell adni.
Nem ajanlott fel semmit...Maskepp nem lehet?
Kép
"And my heart will leave you never."
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.09.09. 17:20:43

messideco írta:Sziasztok!
SAegitsegre lenne szuksegem. Hol lehet modositani a mezszamokat vagy a keretet idenykozben? Milito serult volt, igy nem adtam neki mezszamot.Legyszi segitsetek!
Asszem ha a bajnokságba akarod benevezni, akkor a meccs napján automatikusan felajánlja neked, hogy egy játékosnak mezszámot kell adni.
messideco
Presidente del Barça

2009.09.09. 17:15:03

Sziasztok!
SAegitsegre lenne szuksegem. Hol lehet modositani a mezszamokat vagy a keretet idenykozben? Milito serult volt, igy nem adtam neki mezszamot.Legyszi segitsetek!
Kép
VargaAron
Jugador d'estrella

2009.09.05. 19:55:21

Sziasztok!
Interrel vagyok, 2 szezon márciusában. Tavaly megnyertem a szupekupát, a bajnokságot és a kupát, a BLben a nyegyeddöntőben a Chelsea 6-5-el kiejtett :(
Idén 6 ponttal vezetem a bajnokságot a Milan elött, de egy meccsel kevesebbet játszottam. Még 7 (nekem 8 ) forduló van és a 31ik forduló Inter-Milan. BL legjobb 8 között a Barcát kaptam, holnap lejátszom a meccseket. Szal most Barca-Inter, Inter-Milan, Inter-Barca. Nem rossz meccsek, 1 héten belül :lol:

----------Agüero-----Rossi-----------

Mancini--------------------Queresma

---------Hamsik-------Essien---------

Chivu--------------------------Maicon

---------Bruno---------Zapata--------

------------------Cesar----------------

Így állok fel. Érdemes megjegyezni hogy Essien 75 millió euróba került, eddig 7 meccs 8 gól és 5 gólpassz :D

Am lenne pár kérdésem:
Az miért van, hogy nekem meccsenként kb 20-30-40 kapuralövésem van (kb fele, 1/3a kapura), de jóesetben 1-2 gólt rugok, míg az ellenfelem 3-4 kapuralövésből gólt szerez? Ilyenkor mit tudok csinálni? Máshogy edzem a srácokat? Összes kpályásomnak és csatáromnak maxon van a lövés edzés, de hiába.
Másik kérdés: meccs elött asszondja az asszisztens h a gyereket a gyengébbik lába felé tereljem. Akkor mit állítsak be a láb figyelésénél?

Előre is kössz :)
sjay
Entrenador del Barça

2009.09.05. 19:37:41

messideco írta:
sjay írta:Üdv mindenkinek!A Barcával kezdtem meg az első karrierem,de albaltáztam mert Március kezdetével csak a 4. helyen álltam (viszont a BL ben és a Spanyol kupában tovább jutottam) de az elnök elküldött a csapattól!Nem volt más választásom amilyen ajánlat jött el kellett fogadni!NAh egy 6 osztályú angol csapat ajánlatot tett és én elfogadtam, szerintetek mit kellene tenni?Hagyjam ott és várjak egy normálisabb csapatra vagy próbáljam meg ezt menedzselni?a tanácsokat előre is köszönöm:Sjay
:lol: :lol: Engem is kirugtak az Arsenal elerol. En a helyedben megprobalnam...
ÉS neked honnan jött ajánlat?
MessiFan
Llegenda del Barça

2009.09.05. 19:33:57

A Barcát nem mentette el ez a rühes játék ezért inkább kezdtem 1-et a Milannal. Kezdésnek leigazoltam Walcottot és Kuszczakot. Megérte mind2 mert Walcott 5 gólt rúgott eddig Kuszczak meg mindig jól védett. Most vezetem a bajnokságot 3 pontal, megnyertem a szuperkupát és bentvagyok az olasz kupa negyeddöntőében az inter ellen. Az odavágón 1-0-ra nyertem Walcott góljával úgymond hazai pályán. Ronaldo 13 gólos a bajnokságban összesen meg vagy 20 :D. Így áll fel a csapatom:

---------------Ronaldo---------------
-------Gilardino------Walcott--------

-----Pirlo------------------Kaká-----
--------------Gattuso----------------

-Jankulowski-Nesta-Maldini-Oddo

--------------Kuszczak-------------

Ja és a BL-ben az Arsenalt kaptam :roll: . Remélem továbbjutok mert azt igértem a szurkolóknak hogy bent leszünk a BL döntőben. :)
messideco
Presidente del Barça

2009.09.05. 19:18:39

sjay írta:Üdv mindenkinek!A Barcával kezdtem meg az első karrierem,de albaltáztam mert Március kezdetével csak a 4. helyen álltam (viszont a BL ben és a Spanyol kupában tovább jutottam) de az elnök elküldött a csapattól!Nem volt más választásom amilyen ajánlat jött el kellett fogadni!NAh egy 6 osztályú angol csapat ajánlatot tett és én elfogadtam, szerintetek mit kellene tenni?Hagyjam ott és várjak egy normálisabb csapatra vagy próbáljam meg ezt menedzselni?a tanácsokat előre is köszönöm:Sjay
:lol: :lol: Engem is kirugtak az Arsenal elerol. En a helyedben megprobalnam...
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2009.09.05. 19:14:53

Üdv mindenkinek!A Barcával kezdtem meg az első karrierem,de albaltáztam mert Március kezdetével csak a 4. helyen álltam (viszont a BL ben és a Spanyol kupában tovább jutottam) de az elnök elküldött a csapattól!Nem volt más választásom amilyen ajánlat jött el kellett fogadni!NAh egy 6 osztályú angol csapat ajánlatot tett és én elfogadtam, szerintetek mit kellene tenni?Hagyjam ott és várjak egy normálisabb csapatra vagy próbáljam meg ezt menedzselni?a tanácsokat előre is köszönöm:Sjay
potike1
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2009.09.04. 17:40:42

Dokumentumok/Sports Interactive/FM09/db
És -a következő problémád elébe menve- javaslom, hogy a lang_db cimű történetet másold be az adott adatbázis mappájába. Konkrétan: Dokumentumok/Sports Interactive/FM09/db/xyadatbázis/lang_db
messi4ever
Jugador del Barça

2009.09.04. 17:06:41

Perrero írta:
messi4ever írta:A magyarositás 3 fájlát és az új adatbázist hova kell másolni mert az fmhungary nem működik
huncm.fw.hu
Egyébként megcsináltam és működik.
Márcsak a az új adatbázist hova tegyem?
messi4ever
Jugador del Barça

2009.09.04. 16:47:37

A magyarositás 3 fájlát és az új adatbázist hova kell másolni mert az fmhungary nem működik
Hunter91
Capitá del Barça

2009.09.04. 15:43:28

potike1 írta:D:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2009\data\updates\update-930\data\match events

az events.cfg nevezetű fájlt kell bemásolni erre a helyre, és működni fog.
Köszi, így már valóban működik :wink:
potike1
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2009.09.04. 15:37:29

D:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2009\data\updates\update-930\data\match events

az events.cfg nevezetű fájlt kell bemásolni erre a helyre, és működni fog.
Hunter91
Capitá del Barça

2009.09.04. 14:38:40

Titinho írta:
Hunter91 írta:Láttam hogy a Lang_bt fájlt át kell másolni az adatbázis mappájába is, ezt meg is csináltam, de ugyanazt a hibát találja. Lehet, hogy nem jó helyre másoltam, de elmondanod hova is kell pontosan másolnom?!

Előre is Köszönöm
Phúú...azt hiszem, hogy valahogy így van: FM09 mappa/data/uptade/930/ide kell bemásolni.
De most így fejből nem emlékszem pontosan, de azért próbáld meg. :wink:
Bemásoltam ahova mondtad, de sajnos nem sikerült. De ha magyarítani szeretnék akkor alapból már oda kell másolni az Lang_bt fájlt.
Egyáltalán a 9.30-as patch-nél lehet magyarítani??
Megnéznéd még egyszer hova is kellene még másolnom ezt a fájlt?
( Al lang_bt-t csak egy vagy több helyre kell másolni?
:oops: )
Köszi
kyle
Barça B

2009.09.04. 12:35:21

Sziasztok!

Elkezdtem a Roma-val egy játékot pár nappal korábban, elég jól is megy, már a bl negyeddöntőknél tartok, ahol a Bayern-t kaptam ellenfélnek. Az első meccsen egy szoros 3-2-es eredménnyel győzött a Bayern. A visszavágón sorra maradtak ki a helyzetek, de így is hozta a csapat az első félidőben 3-2-re a meccset. Jöhetett tehát a hosszabbítás, ahol Taddei a 119. percben betalált. Így tehát 6-5-ös végeredménnyel jutottam elvileg tovább. DE, amikor rákattintottam a Tovább-ra a büntetőrugók beállítása oldal jelent meg. A gép tehát úgy érzékelte, hogy büntetők jönnének, közben meg továbbjutottam. Beletörődtem, így beálítottam a rugókat, kíváncsi voltam, hogy mi lesz. Az első büntetőt be is lőtte Oddo, de ekkor befagyott a gép. Az lenne a kérdésem, hogy most szerintetek újból kell játszanom a meccset (szívás lenne), vagy esetleg van rá valami mód, hogy helyreálljon?

Íme két kép a bugról:

http://kepfeltoltes.hu/090904/fm1_www.k ... es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/090904/fm2_www.k ... es.hu_.jpg
Titinho
Director del Fútbol

2009.09.04. 11:52:27

Morminho írta:
Titinho írta:Nem is kellett sokat várni rá. Íme: FM09 ADATBÁZIS
Ehhez kell a 9.3.0-s patch?
Igen ehhez kell a 9.3.0-s patch, mivel azzal készült.

De én nem ezt használom egyébként, nekem nem jött be. Csak simán a data editorba átt lettek helyezve a játékosok, valamelyik nem is lett egyébként (pl. Burdisso :arrow: Roma), úgyhogy én egy másikat használok. Igaz, hogy ez nem szept. 1-el zárul, hanem augusztus 26-al, de nekem jobban bejön. Nem csak az átigazolások lettek megcsinálva, de a kölcsönzések, a visszavonulások, a klubok gazdasági helyzete, valamelyik (pl. az angol ligában) már megvannak az új mezek, ilyenek.

Ennek a végső formátuma majd szeptember 10-én lesz feltéve, akkor már az összes mez, átigazolás meg minden benne lesz.

Szóval én ezt használom, szerintem jobb: KATT IDE
Ja...és ehhez is a 9.3.0-s patch kell.

Na csumi! :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Morminho
Entrenador del Barça

2009.09.04. 11:28:36

Titinho írta:Nem is kellett sokat várni rá. Íme: FM09 ADATBÁZIS
Ehhez kell a 9.3.0-s patch?
"Nekünk nem az számit,hogy mi kik vagyunk...Hanem hogy játsszunk szenvedéllyel... És nem az számit, hogy mi van a mezünk hátulján, hanem az, hogy mi van a mez elején... Ami a mez elején van név sokkal fontosabb, mint ami a hátulján van..."
Titinho
Director del Fútbol

2009.09.04. 10:10:39

Na feltettem a 9.3.0-ás pathcet, és egy adatbázis frissítést hozzá.

Minden oké, megy is a game. Az AS ROMA-val kezdtem egy szezont. Egy pár helyen majd ráfér az erősítés a csapatra, de megbírkózom vele.

Na de nem ez a lényeg. Elkezdtem ugye kirúgni az összes edzőt, gyúrót, figyelőt (ahogy eddig is szoktam) és a helyükre újakat, jobbakat hozok. Meg is volt nekem a metódusom, hogy melyik edzéshez milyen edző kelljen, de az tuti akkor, hogy 7*-os volt. Például: a védekezés edzéshez kellett egy olyan edző akinek a védekezése 18 és a taktikája is 18, vagy 19 és 14 a másik, vagy 20 és 10 a másik. El is kezdtem így igazolgatni az edzőimet, de azt vettem észre, hogy ebben a 9.3.0-ás patchben nem jók ez a metódus. Például az előzőekben leírt védekezés edzéshez igazoltam edzőt, de nem 7*-os, hanem csak 4 vagy 5. Ugyanúgy az erőnléti vagy a taktikai edzésnél. Ezeknél elég volt az aerobic vagy fitness érték 18+ és már 7*-os volt az edzésem. Most leigazoltam egy szintén 18-as erőnléti edzőt, erre 4 meg 5 csillag ez is.

Van valamiféle új szempont ami szerint a 9.3.0-ás pacthben igazolni kell az edzőket :?: Valaki világosítson fel legyen szíves és dobjon meg egy linkkel, ahol meg tudom nézni az edzők megfelelő értékeit az edzésekhez.

Célom egyébként a ROMA-val, hogy 2 éven belül Bajnok és BL győztes legyek. Még egy kérdés: Vagner Love és S. Vukcevic mennyiért hozhatóak el a játék elején? :)

Köszi előre is.
Hunter91 írta:Láttam hogy a Lang_bt fájlt át kell másolni az adatbázis mappájába is, ezt meg is csináltam, de ugyanazt a hibát találja. Lehet, hogy nem jó helyre másoltam, de elmondanod hova is kell pontosan másolnom?!

Előre is Köszönöm
Phúú...azt hiszem, hogy valahogy így van: FM09 mappa/data/uptade/930/ide kell bemásolni.
De most így fejből nem emlékszem pontosan, de azért próbáld meg. :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
messi4ever
Jugador del Barça

2009.09.03. 20:09:35

tipp hogy mit?
Lezárt