2009.11.29. 21:51:49
Kicsit lehiggadva megpróbálom összefoglalni a gondolataim.
Először is Valdes és az egész védelem hibátlan volt. Ennél tökéletesebben nem hiszem,hogy lehet védekezni. Előrejátékban Abidal és Alves is nagyon jól megoldotta a feladatát. Alves a megszokotthoz képest halványabb az utóbbi időben a támadásoknál,ma is az volt. Ennek viszont nem ő az oka,hanem a taktika.
A középpályával viszont gondok vannak. Szinte soha sem állunk ki teljes középpályával. Iniesta-Xavi kettősnek megbonthatatlannak kellene lenni. Ha pedig mégis megbontja Pep ,akkor sem Keitát kellene betenni. Szerintem ő a legalkalmatlanabb ezen a poszton. Inkább látnám ott Busquets-et,bár tőle sem vagyok elragadtatva,de kisebb csapatok ellen jó lehet. Keitának vkp-t kellene játszani vagy semmit. Az egy dolog,hogy összemákolt 5 vagy 6 gólt,de azokból a felét legalább szögletből a másik felét meg csak begurította remek kiszolgálás után. Ha a jelenlegi keretből képes lehet valaki helyettesíteni Ini/Xavi kettős egyikét,az Touré.
Vkp-án pedig egyszerűen nem értem,hogy miért nem Touré az alap... Tudom,hogy beteg volt,de előtte sem volt rendszeresen kezdő. Sem Busquets ,sem Keita nincs azon a szinten,mint Touré. Mérföldekkel előttük jár. Azért írom ezt le,mert az idei meccseket figyelembe véve biztosan tudom állítani,hogy ha nincs rendben a középpálya - ergo nem a tavalyi felállással kezdünk,akkor szenved a csapat,akadozik a gépezet és nem megy úgy a támadóknak sem. Nem értem hogy nem látja ezt Pep. Miért van meccsről meccsre ugyanaz... Jó,egy dolog,hogy győztünk az Inter meg a Reál ellen,ne értsen félre senki,nagyon boldog vagyok miatta. Viszont ezek a meccsek sokkal simábbak is lehettek volna. Utólag mindegy.
A támadókról annyit,hogy az nem taktikai húzás,hogy Messi középen játszik és középen erőltetjük a támadásokat. Ez visszalépés tavalyhoz képest,nem is kicsi. Az pedig számomra röhej,hogy Ibrát kitoljuk szélre,amíg a kis argentin középen van. Henryval kapcsolatos vádakat,amik itt a fórumon érik megalapozatlannak és butának érzem. Nincsen vele semmi baj. Jobban játszik,mint Raúl vagy Nistelrooy vagy akár Inzaghi. Bőven van olyan szinten,mint Giggs vagy Beckham. Csakhogy a vele egykorúakat említsem. A támadósorunk legnagyobb baja az,hogy eddig talán 1szer játszottak együtt mind3an. Ha egyszer összejönne,akkor gálameccs lenne. Ez a megérzésem. Csak Guardiola tudná úgy összerakni egyszer.
Amúgy a mesterrel kapcsolatban nem is tudom hogy fogalmazzak. Tény,hogy ebből a hétből jól jöttünk ki,de azért nem ment ez olyan simán sőt. A bajnokságban legalább 5 ponttal mehetnénk,ha nem taktikázza el a meccseket Pamplonában vagy Bilbaoban.Rendre későn és keveset cserél,rossz a kezdő és tele vagyunk hibás taktikai elemekkel. Szinte semmiben sem hasonlít a játékunk a tavalyira. Nem használjuk ki eléggé a játékosaink képességeit. Messi középen legfeljebb arra jó,hogy besárguljon róla az ellenfél védősora meg kp-ja. Gólt nem szerzünk.Balszélen pedig haldokol szegény. Miért nem az eredeti posztján játszik? Mintahogy többnyire Iniesta sem.
Szóval remélem innentől kezdve kevesebb lesz a sérülés és helyre áll a rend a keretben,télen pedig jön 1-2 játékos.