Premiership / The FA Cup

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.02.03. 09:19:29

kanty írta:http://sportgeza.hu/futball/2010/02/02/ ... sataranal/

Mehetett volna a Humor topicba is.
Midot eddig nem az emberi oldaláról ismerhettük, ezért is érdekes ez a döntés. 8) Ha bejön akkor nagy üzletett kötött a WHU.
:wink:
Mondjuk az szép, h arrafelé ennyit keresnek a vizvezetékszerelők. Heti 1000 font? Errefelé havonta keresnek annyit :oops:
miihii
KHAL

2010.02.03. 00:31:26

Ezzel a cselszkij döntetlennel igen szépen alakul a tabella.
1. Kékek 24 17 4 3 58-20 55 pont
2.MAN. U. 24 17 2 5 56-20 53 pont
3.Arsenal 24 15 4 5 60-28 49 pont.

Jólesssszez-jólesssszeeez! 8)

Hétvégén dinamo-Ágyúsok csörte.Hááát,nem sok jóra számítok a vendégeknek.Sztem itt is tisztázva lesz,h melyik az erősebb csapat.De azért titkon remélem,h -számomra- meglepetést okoz a "Csikócsapat" :P Nagyon szurkolok a Zenálnak,ez is ritka tőlem :twisted:
Igaz,egy döntetlen sem lenne rossz a Manchesternek,így ezzel is kiegyeznék.
Mindenesetre először szombaton nyerni kell a Pompey ellen otthon (Digin lesz 15:45től)!Aztán lehet várni,h mire mennek egymással a körülöttünk lévő csapatok. :wink:

LG!
Köszi szépen!Ez tőled külön jólesik :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.02.02. 21:31:32

levproff írta:
FtcSikiHun írta:1-0 a Hullnak megy a tippmix :wink: Gondolom, ha így marad, nem csak nekem megy el :?
Szerintem nem fog így maradni.
Amúgy, ha még is így maradna egyáltalán nem bánnám. :D 8)
(bocsi)

Go Hull! :twisted:
1-1 Drogba :)

De nekem még az is kéne, hogy a Celtic csak 1-el nyerjen meg, hogy a Wolverhampton nyerjen, de nem is folytatom, mert ez már más Topicba kéne :D
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
levproff
Director del Fútbol

2010.02.02. 21:25:43

FtcSikiHun írta:1-0 a Hullnak megy a tippmix :wink: Gondolom, ha így marad, nem csak nekem megy el :?
Szerintem nem fog így maradni.
Amúgy, ha még is így maradna egyáltalán nem bánnám. :D 8)
(bocsi)

Go Hull! :twisted:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.02.02. 21:18:45

1-0 a Hullnak megy a tippmix :wink: Gondolom, ha így marad, nem csak nekem megy el :?
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
kanty
Llegenda del Barça

2010.02.02. 19:46:51

http://sportgeza.hu/futball/2010/02/02/ ... sataranal/

Mehetett volna a Humor topicba is.
Midot eddig nem az emberi oldaláról ismerhettük, ezért is érdekes ez a döntés. 8) Ha bejön akkor nagy üzletett kötött a WHU.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.02.02. 17:15:46

Miihii véleményét nagyon korrektnek tartom, sok mindenben egyet értek vele. A mu rendkívül hatékony volt, Rooney hihetetlen nagy formában van, azt csinált a védelmünkkel amit akart. Neki egyértelműen jót tett cronaldo távozása, mióta kilépett az árnyékából nagyon megy neki. Ezen a meccsen Nani is hatalmasat játszott-bár őt én amúgy nem tartom sokra.
A mi védelmünk szánalmas volt, elől már jobban ment, de megint ugyanaz volt a hiba, mint az Aston Villa ellen. A sok töketlenkedés a kapu előtt...
Sajnálom ezt a meccset, alakulhatott volna másképp. Most ezzel nagyon úgy tűnik elszállt a bajnoki cím. De azért remélem a múúú nem fogja be a Chelsea-t, őket sem szeretem, de még mindig ők, mint az Ógréjék.
elbandi
Capitá del Barça

2010.02.02. 01:07:57

Az utolsó két napom jól megerősítette támadószekcióját a West Ham.
Ilan St.Etienne :arrow: West ham
McCarthy Blackburn :arrow: West Ham
Mido Zamalek :arrow: West Ham(kölcsön)

És egy érdekes átigazolás:
Robbie Keane Tottenham :arrow: Celtic(kölcsön)
Hattrick:Manchester.City.
Barcelona és City mindörökre...:)
PCsabi
aka Game90

2010.02.01. 22:36:27

Mikaos írta:...
Nem muszáj évente 50-60 milliókat kidobálni játékosokra. De azért észrevehette volna januárban, hogy ez a játékoskeret elég szűkös (sérülések...), kellett volna hozni egy védekező kp-t és egy csatárt (Vieira és Huntelaar tökéletes lett volna kölcsönben).

Amúgy lett volna pénz a kasszában, Smallingot meg is akarta venni Wenger 8 millió fontért, csak a MU többet ajánlott.

Egy kis statisztika:
RvP-vel: 11 meccs, 36 lőtt gól, 8 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség.
RvP nélkül: 12 meccs, 23 lőtt gól, 7 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség.

Wilshere :arrow: Bolton (kölcsönben).
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
miihii
KHAL

2010.02.01. 21:37:24

barca99 írta::D , MU szurkeszek miért veszik személyes sértésnek az "erőfoci" jelzőt? Szerintem pontosan értelmezhető a szöveg, a MU játékosai határozottabban játszottak, kihasználták az erejüket és több labdát szereztek. :roll:

Egyébként ha BL-ben végig dominálunk, majd kétszer lekontráznak minket, és azzal kiejtenek mondjuk az elődöntőben, akkor is az ömézing&co. jelzőkkel lenne tele a fórum? :D Vagy ilyenkor már igazságtalan lenne a foci, és a csúnya MU nem is lenne ennyire fsza csapat? (aztán nehogy valaki egyenlőség jelet tegyen a fentebb leírtak és a tegnapi meccs között, mert nem mondom, hogy a MU egészen meccsen csak kontrázott).
Én a magam részéről ehhez annyit,h nem "vettem fel" ezt a jelzőt,mert gondoltam (reméltem),h nem úgy érti a kollega,h csak leizmoztuk az Ágyúsokat.Ezt alább ki is fejtette ElBartimaeus,így jól tippeltem.
Egyértelmű,h nagyban közrejátszott a fizikai fölényünk is a győzelemhez,de ennek amúgy is igen nagy szerepe van az angol fociban.És ez az egyik kerékkötője az Arsenal kiteljesedésének.Egyszerűen ezek a gyerekek nem képesek partiban lenni egy cselszkij-MU féle "összfizikummal".Lehet techikás focit tolni,de ha kontakt van a playák között,akkor ott van vége a dalnak.Azért lehet megélni ezzel a kisebb csapatok ellen,mert ott azért nem tudják ennyire okosan,szervezetten kihasználni a testi adottságokat a gyerekek.Igazi gladiátorokkal kell szembenézniük és ha nem jön ki jól a szamba,akkor bezony elnyomják őket.De mondom:ez csak az egyik oldala a dolognak és nem CSAK ezen múlott a győzelmünk.Fizikálisan nem egy súlycsoport a két csapat,és ezt tudja nagyon jól a MU is,ezért tudatosan alkalmazzák.Nanáhogy,hisz' nagyban befolyásolja a meccset.És nincs igazuk?Mindekét csapat azzal próbál érvényesülni,amit jól tud.A MU pölö ránehezedik a könnyebb Zenálra és így sokszor jut labdához.Ezekből több támadást is tud vezetni,ergo megnő a gólhelyzet lehetősége.
Azt sem lehet mondani,h sima bunkerfocit játszunk,mert ez nem igaz.Abban egyetértek,h 2:0 után nem nyomtuk be a hazaiakat a kapujukba,inkább hagytunk nekik (és a kontráinknak) területet.A védelem is igencsak meg van szervezve a MU-nál,így hatékony fegyver ez,amivel tud élni a csapat.A biztos vezetés tudatában fordítottunk még egyet a kapunk "reteszén",és menet közbeni stílusváltással (amit az eredmény alakulása váltott ki) ,azzal a szintén hatékony módszerrel éltünk,amit láthattunk.Nagyon szervezett védelemből kontra.Ez is megy.2:0 után nem volt választása a Zenálnak,ki kellett nyílnia a pontszerzés reményében.De a MU-nak miért kellett volna belemennie egy adok-kapokba?Semmi okunk nem volt rá.Volt más,BIZTOSABB,és HATÉKONY eszközünk.
Tehát,ha az eredmény megkívánja (mondom,részben az ellenfél várható reakciójából következően),szívesen alkalmazzuk ezt a módszert is.De ezzel együtt nem lehetne rásütni a csapatra,h csakcsupán szimpla bekkelő kontracsapat aka. bunkerfocis...Az eredmény (leginkább a 0 kapott gól) megtartására igenis visszahúzódunk,és más stílusban nyomjuk.De nem ez az alapstratégia általában.Rangadókon,egy stabil eredmény és pontok zsákban tartására viszont alkalmazható és talán érthető is.(Annyi még hozzátartozik,h persze nem kizárólag nagy meccseken folyamodunk ehhez!Ennek nagyban köze van az eredménynek és az ellenfél -aktuális eredménytől várható- játékának.)

Végül a felvetésedről,h mit szólnék,ha a BARCA ellen ez menne.
Ha úgy érted,h kábé a tegnapi meccs zajlana,csak az Arsenal helyett a BARCA lenne,akkor azt mondom,h valahol meg is érdemelné a kiesést a BARCA.Akárhogy is védekezik a MU,nem tudnák meggátolni,h helyzetbe kerüljünk.Ezeket meg be kell lőni és nincs miről beszélni.Tegnap is lehetett volna akármi a vége,ha a Zenál pontosabb,határozottabb a kapu előtt.És azért a BARCA sokkal jobb támadásban,mint az Ágyúsok.
Tehát mindenkinek alkalmaznia kell,amiben a legjobb,ami nagyon megy.Nekünk a támadás igen,így be kell lőni a helyzeteket,máskülönben amúgy sem lehet továbbjutni.Ha 2:0 a MU-nak és beállnak kontrázni,akkor is gólt kell lőnünk,meg akkor is,ha 0:0 és nyílt a harc.Ha nem talál be a BARCA,akkor nem jut tovább,tehát a MU taktikája érvényesült.
Mindenképpen hozzátartozik a személyes véleményem ehhez a kérdéshez:piszkosul bosszantó lenne,ha így esne ki a BARCA.Ha a tegnapi meccs kópiája lenne,akkor nagyon fájna a kiesés,valószínüleg nem tudnék ugyanilyen higgadtan analizálni és nem tartanám ennyire jónak az eredményt :P De mondom,ha a BARCA igazán támad,akkor nincs az a MU-amely ellen tudna állni neki.Ha pedig mégis,akkor a Blaugrana nem tudott felnőni a feladathoz.Persze rombolni könnyebb,mint építeni,ez nem a BARCA malmára hajtja a viíet,mivel mi nem tudunk védekezni.A MU nagyon is tud,erre fel kell készülni.Viszont támadni is,így erre is :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Mikaos
Director del Fútbol

2010.02.01. 20:42:50

gergo9 írta:Nah először is a Fabregas vitához,...nála is fontos hogy jól mozogjon körülötte a csapat ami tőle telhetett megtette. Mint írtam nem ér fel kettősünk szintjére ám ha Xavi vagy Ini kiesik nem látok Cesc-en kívül olyan játékost aki esetleg tudná pótolni akármelykőjüket.
Ez a lényeg. Nincs más ember, aki értené is ezt a focit amellett, hogy technikailag képzett. 2 éven belül hazavárom. Jelenleg a 2 fiatal közül csak Thiago-ban látom a megfelelő technikai tudást, JDS elég pontatlannak tűnik - pedig ő az idősebb.
Game90 írta:amúgy kezd Wengerből is elegem lenni
sose felejtsd el, hogy ő fele annyit költhetett az utóbbi években, mint a többi topcsapat (akár 8.helyen lévő is!) + ráadásul csomó játékost el is kellett adnia, hogy vehessen másokat. Mégis évente átlagban 15 pontokkal van csak lemaradva az első helyezettektől, ami édeskevés ahhoz képest, hogy a többiek szórják bátran a pénzeket. Na, ezért zseni ez a Wenger.
Összehasonlításul a "4 nagy" utóbbi 4 évi költekezései, kerekítve:
Liverpool - 250m
Chelsea - 210m
MU - 200m
Arsenal - 100m.
Ez a 100-150millás különbség 2-3 világklasszis játékost jelent árban. A világklasszisok meg pont arra hivatottak, hogy a nyögvenyelős meccseket eldöntsék. Nem kell "messzebb" gondolnunk, csak mondjuk Messi-re. Ha ő nincs (és helyette csak átlagember), akkor valószínűsíthető, hogy évente 10-20 ponttal kevesebbet szerzünk. És ő csak 1 világklasszis...(persze, a legnagyobb)
ozsimiki írta:a ferdítés,és félremagyarázásban meg még bőven le vagyok tőled maradva,aki minden apróságba belekapaszkodik,h vmi negatívat írhasson a M.U.ra,ahelyett hogy a saját favoritja játékában keresse a problémákat,meg a vereségek okát.
konkrétan a legelső hsz-emben leírtam ezt pontosan, hogy Arsenal tehet róla...de úgy látszik, megint válogatsz a mondatok közt :)
ozsimiki írta:én a Te érdekedben remélem,hogy az Arsenalnal nem lesz olyan idény,amikor kevésbé látványosan, (volt pedig bőven,lesz is)de esetleg több eredménnyel játszanak,mert akkor ők is felkerülnek a hányinger listára D:
mint a huzat...
de probléma, hogy a vitáinkban én a meccsről szoktam beszélni, te pedig rólam: mindig az én hozzáállásomat kritizálod. az ilyen hsz-ekre milyen választ vársz?-csak hasonlóval tudok reagálni, s akkor nem a meccsről beszélünk - sajnos.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.02.01. 16:43:07

Fernando írta:Azért nem kell egy büdös mákos izmos erőfocit játszó csapatként bemutatni a Manchestert. Az egy az egy elleni dolgok az egyéni technikai képzettség és az összjátékok legalább annyit hozzátettek az Arsenal megsemmisítéséhez, mint a fizikai felkészültség.
Talán annyiban javítanám akkor magamat, hogy a két csapat közötti agresszióbeli különbség volt nagyon szembetűnő. Nani góljánál: simán fel kellett volna rúgni akkor, amikor elvitte 2 ember között, a Mu-sok inkább tették meg ezt. A kontrákat taktikai szabálytalansággal meg lehet állítani a középpályán, talán lapot sem kap érte. Nem a legszebb dolog, de ha 3v2-ben vezethetik a labdát akkor az tuti gól, egy lerántás a középpályán meg max sárga, akkor beáll a labda elé, hogy ne tudják gyorsan elvégezni, majd visszazárnak. Nem rúgtak oda.

Az 'erőfoci' nem véletlenül volt idéző jelben, de tudtam, hogy lesz valaki, aki bele fog kötni. :) :roll:

Azok a nagy összjátékok leginkább kontrákból születtek, és azt szerintem elég könnyű elismerni, hogy 3v3-ban, sőt 4v4-ben is bőven van akkora területe a támadóknak, hogy simán tudnak könnyedén jól passzolgatni...

A mákos dolgot meg megint csak idéző jelbe tettem, utalva ezzel arra, hogy akár be is akadhattak volna, de inkább mellé lőtték őket.

Nem kell kiforgatni az emberek szavait. És még mindig tartom, hogy a meccs leginkább a MU agresszívabb játéka miatt alakult így.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.02.01. 14:13:22

Tényleg whiskys. Tuti néha belenéz a pohár aljába. Olyankor jönnek a nagy taktikák. A lényeg, hogy előre zsinórban a harmadikért. :wink:

Szerk.: Én nem abba kötöttem bele, hogy erőszakosabban, határozottabban játszott a MU, hanem abba, hogy csak és kizárólag ez döntött. Ez így elég hihetetlenül hangzik és nem is hiszem el, mert nem is ezt láttam. Igaz feles szemüvegem van távolra, de kevésbé befolyásoló tényező szerintem.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
barca99
Llegenda del Barça

2010.02.01. 14:07:49

:D , MU szurkeszek miért veszik személyes sértésnek az "erőfoci" jelzőt? Szerintem pontosan értelmezhető a szöveg, a MU játékosai határozottabban játszottak, kihasználták az erejüket és több labdát szereztek. :roll:

Egyébként ha BL-ben végig dominálunk, majd kétszer lekontráznak minket, és azzal kiejtenek mondjuk az elődöntőben, akkor is az ömézing&co. jelzőkkel lenne tele a fórum? :D Vagy ilyenkor már igazságtalan lenne a foci, és a csúnya MU nem is lenne ennyire fsza csapat? (aztán nehogy valaki egyenlőség jelet tegyen a fentebb leírtak és a tegnapi meccs között, mert nem mondom, hogy a MU egészen meccsen csak kontrázott).
Forcabarca8
Capitá del Barça

2010.02.01. 13:02:46

a lényeg az Arsenallal kapcsolatban az, amit a kommentátor mondott: "a Premier League-t nem lehet megnyerni klasszis befejező csatár nélkül. És Bendtner nem az" nem mondott óriásit, de teljesen igaza van. Torres, Rooney, Drogba hármastól elég messze van, de Tevez és Darren Bent is simán jobb nála. A bajnokesélyesnek kell egy Zlatan, Eto'o, van Nistelrooy (direkt írtam 3, teljesen más stílusú befejező csatárt) előre. Persze, ott van Robin van Persie, de annak tudatában, hogy 12 hónapból átlagban 11et sérült, nem lehet csak ráépíteni. Ezért mondom, hogy az Arsenalnak le kellett vna csapnia van Nistelrooyra, és még egy ideig nem lett vna bajuk a gólvágóval elől.

a Manchester meg nagyon össze van rakva, nem igazán szívlelem a csapatot (főleg nani meg pak dzsi szung zavar) de az "öreg whiskys :lol: nagyon jól végzi a munkáját, már rengeteg éve. idén sztem megint címvédésre kerül sor, aminek leginkább Ferguson az oka. az aki, nem sokára elhagyja a csapatot...

(jah, boccs, ManUtd fanok a viszkisért. sztem jó poén :roll: :lol: )
Kép
Saviola
Júdás 2, az áruló

2010.02.01. 12:25:56

Nani is erőből alázta le a fél Arsenal védelmet,ja. :lol:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Fernando
Llegenda del Barça

2010.02.01. 06:48:00

ElBartimaeus írta: A mai meccsről:

Az elején kiegyensúlyozott meccs volt, de talán kicsit veszélyesebben játszott a MU, majd gólt is lőttek, aztán jött a Chelsea foci: 9 emberrel védekeztek, romboltak ahogy csak tudtak, majd ha épp hozzájuk került a labda, akkor kivágták, lehetőleg az elöl ácsorgó Rooney-nak, aki többnyire megszerezte, és csak és kizárólag kontrákra játszott a MU, ami be is jött.

Ami egyébként szerintem döntött az nem is feltétlenül a taktika, hanem a Manchester durvasága, keménysége volt. Minden labdához sokkal durvábban mentek, sokkal jobban kihasználták a fizikumukat, ezért több párharcot nyertek, a magas labdákat szinte mindig ők fejelték el, ezért és csak ezért működött ez a "kivágjuk a labdát és úgyis hozzánk pattan" taktika.

Ezen kívül nem volt elég figyelmes az Arsenal, túl könnyen voltak kontrázhatók.

Ami még engem zavar az az, hogy voltak bőven helyzetek hazai oldalon is, csak rendre kapu mellé/fölé lőtték egy kicsit, úgymond "nem volt szerencséjük".

Ez van, nagyon nem örülök neki, főleg, hogy bebizonyosodott hogy "erőfocival" is lehet meccset nyerni. De nincs más, meg kell verni a Poolt és a Chelseat. Előbbit kicsit könnyebb lesz, utóbbi azért elég rágós falatnak tűnik, idén erősebbnek tartom őket, mint a MU-t és ők is nagyon jó fizikumnak örvendenek. :?
Azért nem kell egy büdös mákos izmos erőfocit játszó csapatként bemutatni a Manchestert. Az egy az egy elleni dolgok az egyéni technikai képzettség és az összjátékok legalább annyit hozzátettek az Arsenal megsemmisítéséhez, mint a fizikai felkészültség.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
gergo9
Director del Fútbol

2010.02.01. 00:06:41

Nah először is a Fabregas vitához,
Sztem sem ér még fel Xavi,Ini szintjéhez de annyiban megvédeném hogy körülötte nem Ibra,Messi,Eto'o,Ronaldinho szintű játékosok (a mai futball krémje) rohangálnak körülötte hanem szimplán jó képességű játékosok. Amugy sztem a mai Arsenalból kiemelkedően játszott, azért nála is fontos hogy jól mozogjon körülötte a csapat ami tőle telhetett megtette. Mint írtam nem ér fel kettősünk szintjére ám ha Xavi vagy Ini kiesik nem látok Cesc-en kívül olyan játékost aki esetleg tudná pótolni akármelykőjüket.
És nagy összegeben mernék fogadni arra hogy ez az Arsenal semmit nem nyer idén, ha nem visszük el megteszi majd a Madrid(persze ne azért vigyük el hogy ne a Madrid-é legyen hanem azért mert ténylegesen jól járnánk vele) :D
Meg ezek a rangadós dolgok inkább fejben dőlnek el , fejben kell ott lennie a rangadókon, képessége megvan hozzá hogy vezére legyen egy csapatnak, plussz ott az edző dolog is Fergusson MU-ja nagyon ott van fejben , tökéletesen játszottak most is tartalékosan is. Wenger csapata meg megint csúnyán elhasalt egy igazi nagyvad ellen, mintahogy tavaly is mint mostanában mindig. Uccsó két meccsen 6gólt kapni otthon a MU-tól kettőt rúgni abból az egyik jogtalan 11-es plussz egy szerencsés megpattanó lövés hááát......
Persze meglehet magyarázni mindent (mint ahogy próbálgatták is inkább kevesebb mint több sikerrel) azt is hogy sikerült kikapni a két legnagyobb riválistól otthon 1-6os gk-val.
Asszem a következő két meccs után vége a szokásos idei Wenger és Arsenal hype-nak.
Nah a MU-ról
Már hétközben is éreztem hogy mintha a MU egy vagy inkább két fokot lépett volna idei önmagához képest, sokkal bivalyabb játékerőt mutatott uccsó két meccsén mint eddig, hiába nyertünk több góllal eddig is meccseket ott nem éreztem ezt a erőt. Nani hihetetlen, az utolsó szalmaszálat ragadta meg fél lábbal már MU-n kívül volt most pedig világklasszis teljesítményt nyújt, Rooney szintén, az öregek zseniálisak, Evans,Evra szintén remek. Fergusson asszem mostanra tudta pótolni Ronaldo-t persze nem egyénileg hanem csapat szinten. 4pont szinte semminek tűnik a mai meccs alapján főleg ugy hogy a Chelsea megy a Poolhoz,Arsenalhoz, és főleg hozzánk. Most 45%-ot adnék a MUnak 45%-ot a Chelseanek 10%-otpedig az Arsenal-nak a bajnoki címre.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.01.31. 23:24:05

Game90 írta: (+ volt egy kapufája).
A Villa ellen 2 is volt. :)

A mai meccsről:

Az elején kiegyensúlyozott meccs volt, de talán kicsit veszélyesebben játszott a MU, majd gólt is lőttek, aztán jött a Chelsea foci: 9 emberrel védekeztek, romboltak ahogy csak tudtak, majd ha épp hozzájuk került a labda, akkor kivágták, lehetőleg az elöl ácsorgó Rooney-nak, aki többnyire megszerezte, és csak és kizárólag kontrákra játszott a MU, ami be is jött.

Ami egyébként szerintem döntött az nem is feltétlenül a taktika, hanem a Manchester durvasága, keménysége volt. Minden labdához sokkal durvábban mentek, sokkal jobban kihasználták a fizikumukat, ezért több párharcot nyertek, a magas labdákat szinte mindig ők fejelték el, ezért és csak ezért működött ez a "kivágjuk a labdát és úgyis hozzánk pattan" taktika.

Ezen kívül nem volt elég figyelmes az Arsenal, túl könnyen voltak kontrázhatók.

Ami még engem zavar az az, hogy voltak bőven helyzetek hazai oldalon is, csak rendre kapu mellé/fölé lőtték egy kicsit, úgymond "nem volt szerencséjük".

Ez van, nagyon nem örülök neki, főleg, hogy bebizonyosodott hogy "erőfocival" is lehet meccset nyerni. De nincs más, meg kell verni a Poolt és a Chelseat. Előbbit kicsit könnyebb lesz, utóbbi azért elég rágós falatnak tűnik, idén erősebbnek tartom őket, mint a MU-t és ők is nagyon jó fizikumnak örvendenek. :?
Fernando
Llegenda del Barça

2010.01.31. 22:13:05

Valakivel pár hete jót beszélgettem itt arról, hogy mire mennyi esélye van az Arsenalnak. Továbbra is tartom, hogy csak a Ligakupa lett volna ha nem adják le :wink: Remélem most már belátható a dolog.

Glory MU!!! Szép győzelem és nagyon fontos! 8)
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.01.31. 21:01:33

Mikaos!

:lol:

én Gémhez intéztem a kérdést, az nem = azzal,h szerinted megérdemelt e volt,vagy sem, az is szócskát az 1helyzethez írtam :wink:

a M.U.-t mint csapatot nem hányingerezted,de rajtad kívül szntem a mai játékát SEM tartja senki hányingernek, ez nem az a játék amit azzal lehetne minősíteni, téged túlságosan is elkényeztetett a BARCA,ha egy olyan játékra amivel ma nyert a M.U. azt írod,h hányinger, ez nem vmi förtelmes olasz bajnoki meccs volt,és nem is olyan játék.

a ferdítés,és félremagyarázásban meg még bőven le vagyok tőled maradva,aki minden apróságba belekapaszkodik,h vmi negatívat írhasson a M.U.ra,ahelyett hogy a saját favoritja játékában keresse a problémákat,meg a vereségek okát. bár most volt még a legtöbb okod írni a M.U.ról,hiszen most a JELENLEGI kedvenceddel játszottak, és mutatták meg,hogy hogy kell győzni egy rangadón.

én a Te érdekedben remélem,hogy az Arsenalnal nem lesz olyan idény,amikor kevésbé látványosan, (volt pedig bőven,lesz is)de esetleg több eredménnyel játszanak,mert akkor ők is felkerülnek a hányinger listára D:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Benga
Entrenador del Barça

2010.01.31. 20:51:34

Fabregas ahhoz valóban nem elég jó, hogy egy Mu ellen elcipelje a hátán a csapatot, most nem játszott jól, de senki sem alkotott a támadó szekcióban nagyot, amúgy meg, Xavi és Iniesta se játszanak minden meccsen kiemelkedőt csak ez nem olyan feltűnő, ha a másik jól játszik, vagy rajtuk kívül a másik kilenc ember is tud nagyon kiemelkedőt nyújtani, az Arsenalban ez közel sincs így.
Xavi és Iniesta egyelőre jobbak, de szerintem a tehetsége megvan hozzá, hogy idővel az ő szintjükre érjen fel. Arshavin elfogadható volt, de a végére ő is elfáradt. Nasrit még mindig nem kedvelem, Vermaelen továbbra is hatalmas kedvenc már érik egy avatar vagy valami :D
Mikaos
Director del Fútbol

2010.01.31. 20:48:17

ozsimiki írta:Game-től kérdezném (ő objektívabb,mint Mikaos),h szerinte is 1 helyzetünk volt e az első félidőben? :D és szerinte nem érdemeltük e meg a győzelmet?
Csupa-csupa félremagyarázás. Már megint.
Hol állítottam olyat, hogy az egész első félidőben volt csak 1 helyzete a MU-nak??? Olyat sem állítottam, hogy nem megérdemelt a győzelem.
Ezért van sokszor (felesleges és nem konstruktív) vita, mert valaki folyamatosan és direkt (??) félreérti, amit mondok :) Amit nem írtam, az nincs = nem létezik.
ozsimiki írta:könnyű erre ráfogni mindent, megnézel évente 4db M.U.meccset,aztán általánosítasz,ehhez értesz.
gondolj, amit akarsz :)
ozsimiki írta:nem azt írom,h annyit támad a M.U.,mint az Arsenal,mert nem igaz,de ennyi erővel a Földön csak a BARCA meg az Arsenalnak lennének szurkolói,és a többi csapatot meg hányingerre minősíted,hát gratulálok. bár megértelek, téged mint ugye aki ŐS M.U.s biztos fáj most neked,h kikapott az Arsenal Confused Laughing
Nem kérem senkin sem számon, hogyha nem a Barcának, vagy nem az Arsenalnak, vagy nem XY-nak drukkol. És megint ferdítettél: nem hányingereztem a MU-t mint csapatot, ráadásul nem beszéltem más csapatokról sem.
Azt hiszem, a további félreértések elkerülése végett: Barca-fan vagyok, és támadófoci-rajongó. Nem érdekel, hogy a MU vagy Arsenal játssza: annak drukkolok a Barcán kívül, aki azt műveli. "ŐS MU-s" azért voltam, mert amikor ők is kedvemre való focit játszottak, akkor nekik drukkoltam.

Mai meccsről a véleményem: megérdemelte a MU a győzelmet, csak nekem nem tetszik a játékuk. És én eddig is csak ennyit állítottam :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2010.01.31. 19:58:46

Hát szerintem Fabregas és Arsavin egyaránt rossz volt, de az egész csapat folyamatosan rossz megoldásokat választott

Almunia :roll: :roll: :roll: :roll:

Azt meg nem tudom mikor veszi észre Wenger, hogy lehet h Pique óta nagyon menő dolog a védőnek felszaladni gólt lőni, csak éppen Clichy nem fogja egyedül kivédekezni a Manchester kontráját (még ha egy középcsapatét sikerül is). Egyszerűen elképesztő, h a MU már egy fél perce tologatja a labdát amikor Gallas lassan átkocog a képen (nem a góloknál)

És ezzel kb. el is volt mondva a 3 gól....
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.01.31. 19:40:24

Kösz Game :!: :wink: én is így láttam.

szerinte Arshavin jobb volt Fabregasnal,főleg az első félidőben vitte az Arsenalt, szerintem rá nem igen lehet panasz,persze egy két belépője necces volt,de a bíró kompenzált,így se ott,se ellenfélnél nem volt lap hasonló esetért.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Lezárt