hú de ismerőskurdt írta:Csávó bemegy a kocsmába, kér egy pohár vizet. A csapos előkap a pult aló egy puskát és ráfogja a csávóra. A csávó köszöni szépen és boldogan kimegy a kocsmából. Mi történt?
Gondolom sokan ismeritek, de azért hajrá!

hú de ismerőskurdt írta:Csávó bemegy a kocsmába, kér egy pohár vizet. A csapos előkap a pult aló egy puskát és ráfogja a csávóra. A csávó köszöni szépen és boldogan kimegy a kocsmából. Mi történt?
Gondolom sokan ismeritek, de azért hajrá!
Nah elmentek ti a...........dioric írta:Le is tudom vezetni, miért lesz 9-cel osztható:
a szám, amire gondolsz, úgy néz ki, hogy van benne vhány tízes meg vhány egyes:
10a+b (pl.: 74-nél 10x7+4=74)
ebből kivonod a számjegyek összegét, a+b-t (7+4=11-et):
10a+b-(a+b)
ez pedig egyenlő 9a-val, tehát ez egy kilenccel osztható szám.
(10x7+4-7-4=63=7x9)
Bocs, matek faktos vagyok, ezt muszáj volt
Te vagy. Ha újra kezded, akkor más jel van a 9-nél, 18-nál stb...benjoBARCA írta:de mégis mindig más jel jön ki...bocs valszeg én vok a hülye
![]()
Ne gondolj semmire, csak nézz rá (pölö) a kilencesnél a jelre, mindig azt adja ki a gömb, amilyen jelet odatesz!benjoBARCA írta:de mégis mindig más jel jön ki...bocs valszeg én vok a hülye
![]()
az összes szám, ami kijöhet az 9cel osztható, és az összes 9cel ósztható szám mellett ugyanaz a jel.Azért mert az összes számnál, ami kijöhet ugyanaz a jel van. Pl. a 10-nél mindig 9 jön ki, a húszasoknál 18 stb.
természetesen a jelek minden betöltéskor változnak.de mégis mindig más jel jön ki Very Happy ...bocs valszeg én vok a hülye Embarassed Laughing
Jah, tényleg... Hát nem volt katarzis.LG írta: Azért mert az összes számnál, ami kijöhet ugyanaz a jel van. Pl. a 10-nél mindig 9 jön ki, a húszasoknál 18 stb.
Azért mert az összes számnál, ami kijöhet ugyanaz a jel van. Pl. a 10-nél mindig 9 jön ki, a húszasoknál 18 stb.levproff írta:Én is rájöttem a lényegére, de tőlem se kérdezzetek rá magyarázatot.Barcaforever írta:http://igazigyongy.extra.hu/csoda.html
Lehet próbálkozni bár nem mai darab.
Én már rájöttem a lényegére, csak a magyarázatát nem tudom.![]()
Én is rájöttem a lényegére, de tőlem se kérdezzetek rá magyarázatot.Barcaforever írta:http://igazigyongy.extra.hu/csoda.html
Lehet próbálkozni bár nem mai darab.
Én már rájöttem a lényegére, csak a magyarázatát nem tudom.
Nekem egyébként az jutott eszembe, hogy meggyulladt valahogy körben a szélén a búza és csak befele mehet, de ígyis-úgyis meghal, de azért megy a tábla közepe felé. Ez amúgy elég valószínűtlen, egyedül talán azt érdemes lenne belőle kiemelni, hogy leginkább csak befele mehet, ahol biztos halál vár rá.kurdt írta:....és bumm! így lett a Chocapic!ElBartimaeus írta:
Egy férfi a úza táblában van. Tudja, hogyha elér a közepéhez, akkor meghal, mégis odamegy.
nagyon morbid, de más most nem jut eszembe
....és bumm! így lett a Chocapic!ElBartimaeus írta:
Egy férfi a úza táblában van. Tudja, hogyha elér a közepéhez, akkor meghal, mégis odamegy.
esetlegMichaaBee írta:Nagyon alszik ez a topic, ezért jövök most egy saját "rejtvénnyel"![]()
VAPPAXTIMIH
Aki ismeri a Sokoban nevezetű viszonylag oldschool számítógépes játékot, annak ez nem túl nehéz, ott vannak nagyon durvák iskennyke04 írta:Egyik haverom adta kocsmába, azóta se tudok rájönni, szóval kíváncsi vagyok van-e megoldása, vagy csak ennyire bamba vagyok
http://kepfeltoltes.hu/091224/feladvany ... es.hu_.jpg
kb így néz ki, lényeg: piros ponttal kell a fekete pontokat a vastagon kiemelt oszlopba helyezni, csak lefele-felfele, balra-jobbra lehet mozogni, egyszerre csak egy feketét lehet eltolni. Nekem csak 4et sikerül mindig rárakni
avi, bat, mid, mov, msi, iso, jar, bin, ini, rar, doc, exealpi22 írta:Sziasztok
Eloszor is udv mindenkinek meg uj vagyok a forumon de az oldalt mar regota latogatom,gondoltam ha mar itt vagyok akkor megmutatok en is egy feladvanyt remelem nem ismeritek
"Focihoz nem annyira értők is próbálkozhatnak, ez a forduló még könnyű lesz.
Mi a közös az alábbi játékosokban?
Xavi, Berbatov, Salihamidzic, Ibrahimovic, Hamsik, Keirrison, Jarolim, Zebina, Iniesta, Gerrard, Vadocz, Mexes.
Jó játékot!"
Ezt ismeremalpi22 írta:Sziasztok
Eloszor is udv mindenkinek meg uj vagyok a forumon de az oldalt mar regota latogatom,gondoltam ha mar itt vagyok akkor megmutatok en is egy feladvanyt remelem nem ismeritek
"Focihoz nem annyira értők is próbálkozhatnak, ez a forduló még könnyű lesz.
Xavi, Berbatov, Salihamidzic, Ibrahimovic, Hamsik, Keirrison, Jarolim, Zebina, Iniesta, Gerrard, Vadocz, Mexes.
Jó játékot!"
Mindegyik játékos rúgott már gólt hivatalos meccsen.alpi22 írta:
Jó játékot!"
mind focizik (nem csak hobby szintenalpi22 írta: "Focihoz nem annyira értők is próbálkozhatnak, ez a forduló még könnyű lesz.
Jó játékot!"