Nem beszéltem a Liverpoolról srácok
Magyar mentalitás: ha valaki egy téma kapcsán nekem bántót mond, rögtön előveszem az Ő házát meg udvarát, holott most ez baromira nem érdekel senkit. Az Arsenalról témáztatok én meg elmondtam a véleményem. A Liverpool idei tevékenysége egy minősíthetetlen zéró és ha valahogy mégis behozzák a 4. helyet, akkor az kb az Anfield mérhetetlen 90+x perces küzdeni tudásának lesz köszönhető, meg annak, hogy mondjuk Torres talán már idén nem sérül le, meg Stevie se. A Liverpool idén lefőtt, téma ugorva.
A Touré-szimpátiámnak meg semmi köze ahhoz, hogy valaki afrikából meg a francia ligából tömi feketékkel a csapatát. Nem vagyok semmilyen előítélettel egy ember / bőrszín / vallás / származás kapcsán, rám abszolút nem jellemző és a véleményem sem pejoratív volt. De akkor is viccesnek tartom, hogy valaki úgy akarja felvenni a versenyt egy Uniteddel, vagy Chelsea-vel, hogy Fabregason kívül 1 klasszisa nincs és Djorouk, Traorék, Sagnák, Ebouék, Songok szaladgálnak a csapatban. Elhiszem, hogy tehetséges fiúk, de azért a Chelsea-ben sem véletlen, hogy van legalább 3-4 akkora klasszis, mint a Unitedben.
Én tudom, hogy nyögik a stadionpénzt Londonban és azt is, hogy Wenger már nyert ezt-azt. De amikor a sikercsapata utolsó kövét eladta nekünk borsos áron (Henry bácsi ugye), akkor elkezdte azt az utat, amit azóta nem tud elhagyni: nem költ klasszisra, holott lenne rá pénze és nem jön rá arra, hogy ez a stratégia egyszerűen megfeneklett és ennyi van benne. Most játszik ez a keret a képessége maximumán, ide kell egy klasszis befejező csatár, Fabregas mellé 1-2 olyan ember aki tud passzolni és nem csak fut, mint egy hülye, Nasri gyerekkel meg kellene beszélni, hogy mégis mitől hiszi magát akkora spílernek, Arshavint meg ott kellene játszatni, ahová való. Akkor még nem is beszéltünk Almuniáról és a védelem gyöngyszemeiről, pedig még ott van a legkevesebb gond.
Nem tudom mi a jó egy olyan csapatban, ami semmit sem nyer. Valljuk be, hogy a BL nem lesz meg, mert még a 2005-ös liverpooli szintű kupacsapat is erős lenne az Arsenalnak, a bajnokságban ebben a 2 hétben kaptak 2 szívmelengető ébresztő-taslit, az angol kupa meg pont akkora hatalmas sikerrel kecsegtet, hogy ki is estek belőle.
Minek focizni és egyáltalán fenntartani egy csapatot Angliában ilyen adottságokkal, ha nem azért, hogy nyerj valami címet? Hát szerintem pont nem az lehet egy csapat hosszútávú, értelmes célja, hogy a 4-ben végezve behozza a BL-helyeket. A többire viszont nem sok esélye van jelenleg.
Ja és persze vicces, hogy a klub vezetői elmondták, hogy Wenger nyugodtan költhetne, mert van miből. Innentől kezdve nem tudok másra gondolni, mint a BL-hiányos Wenger hülye politikájára. Amúgy meg abszolút ejtek is a témára innentől, csak néhány Arsenal szurkolónak a földön kéne járnia, legalább annyira, mint ahogy én látom be a Liverpoollal kapcsolatos elvi gondokat és problémákat. Azokat is szívesen felsorolm, ha érdekel valakit, de mint említettem: most nem ez volt a téma.