Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Yaya sztem, gyengébb volt ennél, Messi jobbvolt, és Keita is jobb volt mint Ibra még ebben a kis időszakban is.10Messi4ever írta:Mostantól kell nagyon figyelni... Nincs több hibalehetőség. Fel kell pörögniük a fiúknak, és Valdés - Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Xavi, Touré, Keita - Messi, Ibra, Pedro felállást játszatni. Bár Busquets ma jó volt, de ha Touré úgy játszik, mint a Depor ellen, egyértelmű, hogy kit választunk. Abidal nagyon hiányzott a "baloldalról"... Ha belegondoltok, egyáltalán nem volt balszélünk! Maxwell valamit próbálkozott ott, de nem sokra ment... Puyol nem ment föl a támadásokkal, a középpálya meg betömörült a saját térfélre, illetve támadások esetén a kezdőkör környékére.
Na akkor értékelés sorban:
Valdés: 10/10, gyönyörű volt a védése, és a kijövetelei is magabiztosak voltak. Nálam m.o.m.
Dani: 4/10. A beadásai ma kivételesen nem voltak olyan szörnyűek, de egy ilyen szintű játékosnak nem szabad, hogy így elszálljon az agya. Az első sárgánál már tudni lehetett, hogy ha nem történik valami nagyon rendkívüli, hamarosan jön a második.
Piqué: 9/10. A védekezésben nagyon jó volt, a támadásban viszont volt néhány fájó pontatlansága. Ennek ellenére kiemelendő a mezőnyből, sokat vállalt.
Milito: 6/10. Alig lehetett látni, és volt pár durva hibája is.
Puyol: 8/10. Szép csendben végezte a munkáját, de Piqué sokat átvett tőle, szerintem kicsit fáradt volt a Kapitány.
Xavi: 7/10. A szokásosnál több eladott labdája ellenére is volt pár jó meglátása, az Espanyol kemény védekezésén és a Barça-támadók nem túl jó helyezkedésén múlt, hogy nem lett belőlük gól.
Busquets: 8/10. Még mindig sokat reklamál, de a védekezésben és a támadásban is sokat hozzátett. Fejlődik, fejlődik.
Touré: 6/10. Eleinte észrevehetetlen volt, aztán az első félidő végefelé kezdődő Barça-támadások nagyrészt rajta is átmentek / tőle indultak.
Pedro: 7/10. Nagyon küzdött, és volt pár jó megmozdulása is. Ha bemegy a lecsúszott beadás, hős.
Messi: 6/10. Próbálkozott, de nem annyira, mint szokott. Nagyon figyeltek rá, de ha kicsit jobban küzd, akár gólt is lőhetett volna. Ennél csak jobb lesz, reméljük.
Maxwell: 5/10. Hááát... Nem a balszélső az igazi posztja. Nem is a balbekk szerintem. Amikor a középpályán játszott, akkor nyújtotta az eddigi legjobb teljesítményét a Getafe elleni jobbhátvéd-produkciója mellett. Messi-Bojan-Pedro csatársor hol volt?...
Keita: 5/10. Nem tudott sokat hozzátenni, ráadásul volt egy durva belépője is, ami után még ő dumált.
Henry: 6/10. Ahhoz képest, hogy milyen kevés lehetőséget kap, nem is volt olyan borzalmas. Látszik rajta azért, hogy már harmincon fölül van, nem olyan gyors, mint régen.
Ibra: 7/10. Többször jól fedezte a labdát, de maradandót nem alkotott. Az Inter ellen robbanást érzek tőle, nem tudom, miért...
Egyszóval átlagos teljesítmények voltak a mezőnyben, ami egy ilyen kemény és durva csapat ellen kevés. Nem volt meg az átütő erő, ami szükséges lett volna az Espanyol felőröléséhez.
Az Inter ellen ennél jóval pontosabbnak, támadóbbnak és gyorsabbnak kell lenni.
Visca el Barça!!!
bali 15 írta:Kur...va 12 pontal vezetnénk most a bajnokságot ha nem lenne az a hat döntetlen meccsünk.![]()
![]()
A sok feltételes módból csak egy nagy röhögés lesz. Ha...ha...ha...bali 15 írta:Kur...va 12 pontal vezetnénk most a bajnokságot ha nem lenne az a hat döntetlen meccsünk.![]()
![]()
Én azért mellé raknám Piquét és Valdest is mind a 3an nagyon szépen játszottak hiba nem volt a játékukban.Fernando írta:Én kiemelném azért ma Maxwell-t. Szerintem ő az aki hozta a szintet egyedül.
Hát őszintén nem minden vágyam egy ilyen mecset újranézni...Andris írta: Szerintem ha akad kedved, érdemes végignézned mégegyszer a mérkőzést Messire kihegyezve, kiváncsi vagyok hányszor tudod feljegyezni a 90 perc alatt hogy ácsorog nézelődik, nemhogy miközben védekezünk, de még támadások alatt is.
Persze nagyon sokszor csinálja ezt, és szerintem ez kiábrándító, ugyanakkor sokszor ez nem fér bele.
Ma nem jöttek be a cselei és szólói, meg is szívtuk mert ő volt két csatárból az egyik, és hát igazából a középcsatár. Akkor most ha olyan napja van mesterhármas, ha nem, akkor inkább semmi?
Nagyon jól írtad, egyetértek.BlauGranaGroc írta:Guardiola vagy össztojta a gatyáját az espanyoltól, vagy kicsit nagy lett az arca, és marha nagy taktikai zsinenek képzelte magát.
Röhej volt maga az alap felállás is. Azt hiszi Messi elég, majd ő minden meccsen megoldja egyedül és nyeri nekünk/neki a meccseket.
Ezeket a taktikai marhaságokat szezon közben 3-4 gólos előnyöknél kellett volna gyakoroltatnia, nem a célegyenesben minimális pontelőnynél.
Ezt a meccset ennél jobban nem lehetett volna eltaktikázni. 60 perc előnyt kapott az ellenfél.
Az első félidőben nem tudtuk kihozni a labdát a térfelünkről, mert a 11-ből 8 védekező játékos volt a pályán. Nem lehetett előre játszani, passzolni a labdát csak hátra, ugyanis elől nem volt megjátszható ember.
Az espanyol teljesen feltolhatta a védelmét és nyomás alá helyezhetett minket, mert nem tudtuk mélységben játszani.
60 perc csatár nélkül, aztán hiába jött be 2 is a meccs végéig, egyik se játszott centert.
Ez a meccs egy katasztrófa volt. A játékosok közül VV, Pique és Sergio játszott "jól", a többiek gyengék voltak, többen a nevetséges taktikának köszönhetően.
Egy ilyen fontos bl meccs előtt az espanyolt le kellett volna mosni a pályáról és önbizalmat kellett volna szerezni keddre, nem pedig az achilles pontjainkra felhívni Mourinho figyelmét.
Remélem Pep örökre elfelejti ezeket a szánalmas védekez felállásokat, mert nem méltó hozzánk. Ez túltaktikázás maradjon csak meg az internek, cheseanek, mu-nek és a hasonló gyáva brigádoknak.
Keita erőszakosan, de szabályosan kisérte ki a zsugát L.Garcia mellett. Az kemény volt, de nem szabálytalan.zoli001 írta:Szerintem az espanyol csak keményen játszott
Angliában a kemény játékot engedik, nem az alattomosat. Ez itt nem kemény volt... Angliában egy tisztességes bíró kiosztott volna 3 sárgát és 1 pirosat az első negyedórában, hogy emlékeztesse a fiúkat, hogy focimeccsen vannak.zoli001 írta:Szerintem az espanyol csak keményen játszott,mi lenne ha összekerülnénk egy angol csapattal na nem az arsenalal...
Így van!Dantes írta:zoli001: "Szerintem az espanyol csak keményen játszott.."![]()
![]()
Az igaz, hogy rugdosódott is az espanyol, de focizni -ami egyenlő a gólszerzéssel- nem mi akartunk jobban. Sokkal gólratöröbben játszottak nálunk. Mi csak psszolgattunk jobbra-balra meg hátra, minden 20. passz után volt 1 előre passz. Még amikor kontrázhattunk volna akkor is lelassítottuk a játékot és akinél éppen volt a labda az támadás indítás helyett inkább megállt vele. Amíg nem jött a kiállítás nem mi játszottuk a focit, még akkor se ha az ellenfél ezt túl agresszívan adta elő.socio66 írta:A hülye is tudja,hogy melyik csapat akar futballozni,és melyik rugdosódni..