Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Messidona10
Entrenador del Barça

2011.03.06. 19:41:30

Most olvastam a gyümölcssalátás feladatot. A 42 szerintem nagyon kicsi szám, a megoldás valami sokkal nagyobb kell, hogy legyen.
Én így csinálnám:
Mivel minimum 3 gyümölcs kell, elegendő 4 esetet megvizsgálni: ha 3, ha 4, ha 5, illetve ha 6 féle gyümölcs van a salátában.
Ha 3 gyümölcsből van, akkor
-1. helyre még 6 féle kerülhet
-2. helyre már csak 5, hogy különbözzön az elsőtől
-3. helyre már csak 4
Aztán pedig ezt össze kell szorozni, tehát az első ág megoldása: 6x5x4=120.
És így végigjátszanám az összes többi esetre is, majd a kapott szorzatokat összeadnám. Így viszont elég nagy szám jönne ki, ami megint csak gyanús... Szép feladat egyébként... :D

Nekem is lenne egy jó kis fejtörőm, kíváncsi vagyok ismeri-e valaki. Sajnos törtvonalat nem tudok írni, / jellel fogom helyettesíteni.

sin x / n = 6
Jó szórakozást ;):D
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.02.26. 19:33:28

jaj! de igazatok van.. ez volt benne a trükk csak én nem jöttem rá .. kösz skacok! :idea: :wink:
Kép
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.02.26. 19:30:23

Rewolution5 írta:Angolosok!
egy ilyen igét kell egy ilyen mondatba behelyettesiteni múlt időben...

I_____ (not/like) the hot weather.
= I don´t like the hot weather, VAGY
= I don´t liked the hot weather?? valaki? :oops:
Lehet ismét nagy baromságot mondok, de nem:
I didn't like the hot weather? :oops:

szerk.: Igazából nem is szoktam baromságot mondani. :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2011.02.26. 19:33:52-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
XaviMessifan
Capitá del Barça

2011.02.26. 19:29:16

Rewolution5 írta:Angolosok!

azt hiszem h
I didn't like the hot weather

de nem tuti:)
Kép

Més qué un Club!!!
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.02.26. 19:27:12

Angolosok!

Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2011.02.26. 19:02:45

Perrero írta:akkor kell fizetni, ha "saját szórakoztatásodra" kell. asszonynak ingyér van, mert melóhoz kell neki
Nálatok van így! Nálunk úgy van, ahogy írtam: beballagsz és vagy kiperkálod a pénzt, amiről számlát adnak és a munkáltatód az alapján fizet vagy igazolod, hogy itt-és itt dolgozol / esteleg a melóból előre lejelentik, hogy kik fognak tüdőszűrőre érkezni / és akkor nem kell fizetned, mert a melóhely intézi. Teljességgel változó, hogy melyik verziót alkalmazzák.
Kép
daffy
Madridista

2011.02.26. 14:12:17

ElBartimaeus írta: Hát, ha a logikám nem csal, akkor ez nem egy 8-os gyereknek készült feladat. Azt írja, hogy legalább háromféle gyümölcs, tehát lehet 3, 4, 5, vagy 6 gyümölcs is a salátában. Gondolom nem ismétlődhet, mert akkor ugye nincs benne különböző gyümölcs. (Tehát két alma egység az lényegébe véve 1 almának fele meg)

Tehát 6 gyümölcsből kell először 3-t kiválasztani a sorrend figyelembe vétele nélkül, mert kelyhet csinál. Ez 6 alatt a 3. Ez 20. A következő eset az, hogy 6-ból 4-t választasz ki, szintén a sorrend figyelembe vétele nélkül. Ez 6 alatt a 4, ami 15. Majd 6 alatt az 5, ami 6 és végül 6 alatt a 6, ami 1. A kapott eredményeket pedig össze kell adni, ezért az összes lehetőség: 20+15+6+1=42. (Ez a feladat utal valamire... Vagy mindenre? :D*)

A lényeg, hogy ez nem olyan kevés, hogy fel lehessen írni, kombinatorika nélkül meg más megoldást nem is nagyon tudok. De megkérdezhetem öcsémet, hogy ő hogy csinálná, ha visszajön, mert nem hülye matekból és épp korban van. ;)

*'Galaxis útikalauz stopposoknak'-t olvasottak értik
igen,ezt én is hasonlóan csinálnám meg,de ugye ez középiskola 3. osztálya,a tesóm pedig 14 éves. gondolom a tanárnéni kíváncsi,hogy milyen okos otthon a család...
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2011.02.26. 14:04:48

daffy írta:mivel van itt a fiatalabb korosztályból,ezért megkérdezném,hogy a következő matekpéldát hogy csinálja meg egy 8-as gyerek. tesómnak házi és én kombinatorikát használnék,de ő olyat nem tud...

hányféle gyümölcssalátát lehet készíteni, ha az alma, őszibarack, narancs, kivi, banán , ananász gyümölcsök közül legalább háromféle gyümölcsöt teszünk bele? ( kétféle saláta különböző, ha valamelyik összetevője eltér.)
Hát, ha a logikám nem csal, akkor ez nem egy 8-os gyereknek készült feladat. Azt írja, hogy legalább háromféle gyümölcs, tehát lehet 3, 4, 5, vagy 6 gyümölcs is a salátában. Gondolom nem ismétlődhet, mert akkor ugye nincs benne különböző gyümölcs. (Tehát két alma egység az lényegébe véve 1 almának fele meg)

Tehát 6 gyümölcsből kell először 3-t kiválasztani a sorrend figyelembe vétele nélkül, mert kelyhet csinál. Ez 6 alatt a 3. Ez 20. A következő eset az, hogy 6-ból 4-t választasz ki, szintén a sorrend figyelembe vétele nélkül. Ez 6 alatt a 4, ami 15. Majd 6 alatt az 5, ami 6 és végül 6 alatt a 6, ami 1. A kapott eredményeket pedig össze kell adni, ezért az összes lehetőség: 20+15+6+1=42. (Ez a feladat utal valamire... Vagy mindenre? :D*)

A lényeg, hogy ez nem olyan kevés, hogy fel lehessen írni, kombinatorika nélkül meg más megoldást nem is nagyon tudok. De megkérdezhetem öcsémet, hogy ő hogy csinálná, ha visszajön, mert nem hülye matekból és épp korban van. ;)

*'Galaxis útikalauz stopposoknak'-t olvasottak értik
daffy
Madridista

2011.02.26. 12:42:36

barcaloki írta:daffy: csináld meg a felsorolásos módszerrel, 1 gyümölccsel végig csinálod és beszorzod a gyümölcsök számával.
vagyis 60? ebben az esetben ismétlődnek a gyümölcsök,nem? szóval alma,alma,kivi...ez így szerintem nem jó
barcaloki
Jugador del Barça

2011.02.26. 12:40:50

daffy: csináld meg a felsorolásos módszerrel, 1 gyümölccsel végig csinálod és beszorzod a gyümölcsök számával.
daffy
Madridista

2011.02.26. 12:39:29

Sanama írta:
daffy írta:mivel van itt a fiatalabb korosztályból,ezért megkérdezném,hogy a következő matekpéldát hogy csinálja meg egy 8-as gyerek. tesómnak házi és én kombinatorikát használnék,de ő olyat nem tud...

hányféle gyümölcssalátát lehet készíteni, ha az alma, őszibarack, narancs, kivi, banán , ananász gyümölcsök közül legalább háromféle gyümölcsöt teszünk bele? ( kétféle saláta különböző, ha valamelyik összetevője eltér.)
Szerintem csak a kombinatorika van rá.
Vagy az,hogy egyesével felírogatod a lehetséges salátákat.
de a kombinatorikát nem tanulták általánosba,a felírás meg nem olyan "matekos"
Sanama
Llegenda del Barça

2011.02.26. 12:35:52

Szerintem csak a kombinatorika van rá.
Vagy az,hogy egyesével felírogatod a lehetséges salátákat.
daffy
Madridista

2011.02.26. 11:28:33

mivel van itt a fiatalabb korosztályból,ezért megkérdezném,hogy a következő matekpéldát hogy csinálja meg egy 8-as gyerek. tesómnak házi és én kombinatorikát használnék,de ő olyat nem tud...

barca44
Jugador del Barça

2011.02.12. 17:31:56

Jayden írta:Szerintetek ha feljelentkezek nyelvvizsgára és teszem fel nem szeretném mégsem le tenni, akkor simán le lehet mondani??

Előre is köszönöm!
Az attól függ te mit minősítesz sima visszamondásnak. Nyilván a jelentkezéshez be kellett fizetned a vizsgadíjat. Azt általában meg szokták adni, hogy mennyivel előtte kell visszamondani, hogy viszsakapd a pénzt, vagy hogy egyáltalán kapj vissza valamennyit. Attól még, hogy befizetted a pénzt, de nem mondod le a vizsgát, szíved joga nem elmenni. De biztos nem erre az eshetőségre gondoltál :wink:
FORCA BARCA!!
Jayden
Jugador del Barça

2011.02.12. 17:19:47

Szerintetek ha feljelentkezek nyelvvizsgára és teszem fel nem szeretném mégsem le tenni, akkor simán le lehet mondani??

Előre is köszönöm!
El fanático
Entrenador del Barça

2011.02.08. 00:34:54

Fernando írta:Hátha itt tud valaki segítséget nyújtani, bár lehet ink a másik topic lenne rá alkalmasabb. Szóval, én is továbbtanulás előtt állok, tudom is, hogy hova minden zsír, CSAK kell mennem tüdőszűrésre is a fizikai vizsgámhoz.

Na szóval beutaló nélkül ugye pengetős az ügy, az lenne a büdös nagy kérdés, hogy vasz kosztet dasz? Mennyit kell csengetni?

Tudom, hogy a google a barátom de konkrét összeget nem találtam csak hieroglifákat és néhány vastagon szedett óhéber írásjelet.

Ez minden kórházban ugyanannyi vagy változó?
Nálunk már tavaly ilyenkor is 1500 forintba fájt a tüdőszűrés, csak 40 éven felül ingyenes. Beutaló - ha jól tudom - azóta nem kell, amióta nem kell a 300 forintos "vámot" befizetni.
A pénzt mindenképpen le kell perkálni - vannak munkáltatók, akik aztán kifizetik a dolgozónak...
Akinek iskolai alkalmasságihoz kell, az nem tudom, hogyan működik, de szerintem saját zsebből kell kipengetni :roll:
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.08. 00:16:05

gergo9 írta:
De lehet , van lézeres szemműtét amivel teljesen korrigálni tudják a látást.
Nekem kontaktlencsém van méghozzá elég erős 2,5-es, lett volna lehetőségem a műtétre. Csak azért mégis a szememről van szó és van rá esély mégha nagyon minimális is hogy elszabnak vmit és megvakulsz.
Végül beparáztam és lemondtam.
Mondjuk ez fizetős minden esetben , 250e körül lett volna egy éve.
De a te esetedben ez megtérülő befektetés ha csak tényleg ennyi híjja.

Tudom, volt is erről szó,de aztán hosszasan mérlegeltünk, és elvetettük ezt a lehetőséget.
Mert garancia nem volt rá,hogy 1 év múlva nem találnak valami mást, ami miatt nem vesznek fel...

Jó lett volna, de a nyomozósdi csak egy szép álom maradt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gergo9
Director del Fútbol

2011.02.08. 00:02:06

Fernando írta:Nem vagyok se sovány (83 kg), se alacsony (1m77), se szemüveges se semmi ilyesmi, csak gyenge jelenleg az erőnlétem és a fizikumom. Szerinted ha eléggé alján teljesítek még meglehet? Nem parázok olyan rohadtul csak bennem van a mivan Ha.

Egyébként tényleg sajnálom, de az a baj, hogy ezen javítani se tudnál. Kontaktlencsét se engedik semmi?
De lehet , van lézeres szemműtét amivel teljesen korrigálni tudják a látást.
Nekem kontaktlencsém van méghozzá elég erős 2,5-es, lett volna lehetőségem a műtétre. Csak azért mégis a szememről van szó és van rá esély mégha nagyon minimális is hogy elszabnak vmit és megvakulsz.
Végül beparáztam és lemondtam.
Mondjuk ez fizetős minden esetben , 250e körül lett volna egy éve.
De a te esetedben ez megtérülő befektetés ha csak tényleg ennyi híjja.

Fernando!
Fizikum az meg nem olyan amin nem lehet drasztikusat javítani akár egy hónap alatt is :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.07. 23:23:24

TiTiHenry írta:Elore leszogezem hogy nem bokdosni vagy provokalni szeretnek,de mivel nincs rendor ismerosom es erdekel a tema gondoltam megkerdem.

Ti miert szeretnetek rendorok lenni?

Persze itt magambol indulok ki ,de engem abszolut nem vonz es ezert el sem tudom kepzelni ,hogy mast miert.
Roviden le tudnatok irni,tenyleg erdekelne.

Én nyomozó szerettem volna lenni.
25 év a szolgálati idő, ebbe a 3 sulis év is beleszámít...Ez már egy előny, 20 évesen felvesznek, 45 éves korodra nyugdíjba mehetsz.
Az alap tiszti fizetés tisztán 150 ezer HUF. Ami a mai országos szinten nem rossz,és ez csak több lehet.
Egy férfinak nagyon jó ez, és vonzó is most a fiatalok számára,főleg a berobbanó bűnügyi sorozatok hatására.

"sima,mezei" rendőr nem lettem volna, mert már egy rendőr nem csinálhat semmit, ami elvileg a hatásköre lenne,mert ő lesz számon kérve.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
TiTiHenry
Jugador del Barça

2011.02.07. 23:19:23

Elore leszogezem hogy nem bokdosni vagy provokalni szeretnek,de mivel nincs rendor ismerosom es erdekel a tema gondoltam megkerdem.

Ti miert szeretnetek rendorok lenni?

Persze itt magambol indulok ki ,de engem abszolut nem vonz es ezert el sem tudom kepzelni ,hogy mast miert.
Roviden le tudnatok irni,tenyleg erdekelne.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.07. 23:15:22

Fernando írta:Nem vagyok se sovány, se alacsony (1m77), se szemüveges se semmi ilyesmi, csak gyenge jelenleg az erőnlétem és a fizikumom. Szerinted ha eléggé alján teljesítek még meglehet? Nem parázok olyan rohadtul csak bennem van a mivan Ha.

Egyébként tényleg sajnálom, de az a baj, hogy ezen javítani se tudnál. Kontaktlencsét se engedik semmi?

Hát nem tudom mennyire gyenge az erőnléted.
Sajnos nem találtam az arszki.hu-n táblázatot,hogy miért mennyi pont jár gyakorlatonként. Ha esetleg találsz,és tudod,hogy mondjuk miért mennyi pont jár,akkor fel tudod mérni,hogy kb mennyit fogsz elérni.

Az RTF-n úgy volt,hogy 60 pontot kellett elérni, és vagy megfelelt, vagy nem. Ha nem felelt meg,akkor nem is lehetett menni tovább az egészségügyire, és a pszichológiaira.
Kontaktlencse sem lehet.
Fernando
Llegenda del Barça

2011.02.07. 23:04:55

Nem vagyok se sovány (83 kg), se alacsony (1m77), se szemüveges se semmi ilyesmi, csak gyenge jelenleg az erőnlétem és a fizikumom. Szerinted ha eléggé alján teljesítek még meglehet? Nem parázok olyan rohadtul csak bennem van a mivan Ha.

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.02.07. 22:58:09

Fernando írta:Igen bátyám is a bűnügyi nyomozóira járt. És a 0.75-ös ennyire tré már? Ez azért elszomorító, hogy ilyenért nem vesznek föl... Ezzel egyébként a rendészetibe mennyi esélyed lenne? Tehát itt is elég szigorú? Régebben én is hordtam 0.5-öst de javult és azóta semmit nem hordok.

Igen, emiatt nem vettek fel...gondolhatod mit éreztem,rengeteget készültem a fizikaira is.
Rendészetibe lazább,ott azért ilyenért nem kaszálnak el.Legalábbis sok ismerősöm jár oda,köztük szemöveges is, ezért mondom amit mondok.
De ha tényleg nincs semmi bajod, nem vagy kórosan sovány,alacsony, szódaszivonos szemüveges, nincs tetoválásod, piercinged,nem vagy süket, akkor fel fognak venni.
Fernando
Llegenda del Barça

2011.02.07. 22:50:17

Igen bátyám is a bűnügyi nyomozóira járt. És a 0.75-ös ennyire tré már? Ez azért elszomorító, hogy ilyenért nem vesznek föl... Ezzel egyébként a rendészetibe mennyi esélyed lenne? Tehát itt is elég szigorú? Régebben én is hordtam 0.5-öst de javult és azóta semmit nem hordok.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Lezárt