Bajnoki Mérkőzések 10-11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit vársz az új idénytől?

Könnyed címvédés
67
13%
Kiélezett versenyfutás, tavalyi eredménnyel
362
72%
Real Madrid bajnoki címet
40
8%
Európa Liga szereplés
4
1%
Biztos bennmaradás
29
6%

Szavazatok száma: 502
Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.02.21. 17:42:24

Gondoltam én is megosztom a véleményemet a tegnapi meccsel kapcsolatban, mire látom, hogy Tocy majdhogynem leírta a gondolataimat.
Ezért csak röviden: eredmény jó, játék a 2. félidőben jó, fizikai felkészültség jó, passzok, folyamatos játék: néhol borzasztó.
És akkor személyes észrevételem, hogy ez milyen felállás volt? Tömörült a Bilbao, Xaviék meg még rátettek egy lapáttal. Kíváncsi vagyok lesz-e olyan blog nso-n, ahol megint rajzolgatnak, mert ez valami kegyetlenül rossz volt. Pedro nem is értem miért játszott bal szélsőt. Villa nem érezte magát jól a két középső védő között, ez tisztán látható volt, de igazából ez nem az ő hibája, mert ha Messi jobb szélen lett volna, akkor azt mondom oké, mint anno az Henry-Eto'o-Messi hármas. De nem, mert tegnap Messi csak zavarta középen Villát, a jobb oldal meg...egy űr. Dani Alves olyan egyedül volt, mint a kisujjam. Ezzel csak azért értük el, hogy Messivel bement két védő középre, és aztán lőttek a kispasszos játéknak. Jó, most lehet azt mondani, hogy meglett az eredménye, mert abból lett mindkét gól, hogy dani alves tök egyedül maradt, és két gólpasszt szúrt a mcssen, oké. De kérdem én, mennyivel szebb volt az, amikor Messi és Alves a obb oldalon szétszo.atták a védelmet, bejátszották középre, majd vissza, és kész, gólvonalig vitték. Most ez nem valósult meg, remélem Pep a BL-visszavágóra kicsit széthúzza majd a pályát. Ami abszolút pozitívum, az Iniesta, aki a téli szünet óta csak kereste önmagát, de tegnap amiket a balszélen csinált, főleg az utolsó 20 percben, lenyűgöző volt. Nem lesz itt gond, a visszavágóig még egy hasonló meccs Mallorcán, egy még nehezebb a Mestallában, és szerintem jó formában fogják várni az Arsenalt. Én bízom bennük, és mindenki láthatta, hogy sok van ebben a csapatban, mondom, csak ez a taktikai újítás volt fura, s tette görcsössé a meccset.

Ja, és akkor utóirat: Játékvezetéssel mi volt? Nem azért, mert Messinek nem adtak meg egy tizenegyest. Mondjuk ennél egyérelműbb nem is kell, de az egész meccsen...jéézusom, gyerekek volt 10 leshelyzet a meccsen, abból 7-et rosszul ítéltek meg. Toquerot kétszer állították meg pl "lesen", ami közel sem volt annyira az, mint a gólnál Alvés. Szörnyű a spanyol bírók ténykedése már évek óta, és csak romlik, romlik. És ezt pártatlanul mondom, mert ide-oda tévedtek egész meccsen.
Na bocs, hogy hosszú lett, most sikerült leülnöm csak a meccs óta.
Visca El Barca!
...AC...
Barça B

2011.02.21. 17:29:14

Viszont!!! Ami nem tetszett, az az őszi óraműpontosságú csapat teljes megbontása. Puyolt lehetett volna Abidallal pótolni bent, vagy Militoval 1az1ben és kész. Ehelyett Busquets lett a balhátvéd, Pedro balszélső, Villa középcsatár, Messi semmi, és az egész jobbszélt egyedül rábízta Pep Alvesre. Persze, hogy védekezni nem ért vissza, mikor kb Pedro helyén játszott...Kell az újítás, de ez most így kicsit túl lett bonyolítva.
Köszönöm, itt az igazság
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.02.21. 16:23:54

LM10 írta:Nem kell itt szerintem Piquére kihegyezni a dolgokat, meg Afellay játékára pl a Gijon ellen. Hullámvölgyben vagyunk, amit már megszokhatunk ez idő tájt. Egyszerűen az egész csapat nem olyan ekkor ,mint amit elvárnánk. Ez pár meccs múlva megint a régi lesz, és Piqué és társai is csúcsformába lendülnek. :wink:
Különösebben nem akarom túlragozni a tegnapi meccset. Ugyanígy gondolom. Elért a hullámvölgy ami teljesen természetes, nyilván ilyenkor a játékosok frusztráltabbak, és persze mi szurkolók is. :) A lényeg amit LG is írt, hogy gyűjtögessük a pontokat, így vagy úgy, és pár meccs múlva ismét jó formában lesz a csapat.
A Mallorca elleni meccs valóban nehéznek ígérkezik, de ezen a héten végre szusszanhatunk egy keveset, így biztosan frissebb játékot fogunk nyújtani.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Tocy
Director del Fútbol

2011.02.21. 15:34:45

Na leírnám én is a véleményem, de szerintem egyedül maradok vele ( nem olvastam vissza semmit még ).

A Bilbao góljáig a szétesett, gyenge Barcelonát láthattuk, amit az utolsó meccseken tapasztalhattunk, fejben nagyon gyengék voltak a srácok. Viszont utána olyan szinten felpörögtek, hogy azt mondtam, mit bánom én, maradjon 1-1, csak ezt a formát hozzuk mostantól. A 60. perctől kb végre Messi is tudott villogni, Iniesta is egy varázsütésre adta a jobbnál jobb labdákat és csinálta a cseleket, Xavi lassan ismét eléri a csúcsformát. Úgy gondolom, hogy ez most nagyon jól jött, és remélem, ezzel elindulunk felfelé, 2011-ben még nem játszottunk igazán jó meccset, de ez az utolsó fél óra nekem nagyon tetszett. A győzelem is meglett, ami nagyon fontos, de ebből a szempontból másodlagos. Ezt látva bizakodó vagyok a Mallorca ellen is!

Viszont!!! Ami nem tetszett, az az őszi óraműpontosságú csapat teljes megbontása. Puyolt lehetett volna Abidallal pótolni bent, vagy Militoval 1az1ben és kész. Ehelyett Busquets lett a balhátvéd, Pedro balszélső, Villa középcsatár, Messi semmi, és az egész jobbszélt egyedül rábízta Pep Alvesre. Persze, hogy védekezni nem ért vissza, mikor kb Pedro helyén játszott...Kell az újítás, de ez most így kicsit túl lett bonyolítva.

Ja és még annyi, hogy Messi görcsössé vált az utóbbi időben, és sokszor indokolatlanul önző volt, amit Pedro fel is rótt neki. Nem sokkal később Villa önzőzött el egy szitut, amin Pedro úgy felcukkolta magát, hogy azonnal felrúgott egy bilbaoit. Ez nagyon nem jó irány...

Nagy meccset tudtunk megnyerni, éledező játékkal és éledező sztárokkal, tárt karokkal várjuk az Arsenalt!
LM10
Director del Fútbol

2011.02.21. 14:43:07

Nem kell itt szerintem Piquére kihegyezni a dolgokat, meg Afellay játékára pl a Gijon ellen. Hullámvölgyben vagyunk, amit már megszokhatunk ez idő tájt. Egyszerűen az egész csapat nem olyan ekkor ,mint amit elvárnánk. Ez pár meccs múlva megint a régi lesz, és Piqué és társai is csúcsformába lendülnek. :wink:
El fanático
Entrenador del Barça

2011.02.21. 13:48:20

Fecooo for Prezident! :D

A tegnapi meccsünkön csak az nem látta, aki nem akarta, hogy a fizikai erőnléttel valóbban nincs gond - a fejekben van némi káosz és mentálisan fáradt meg a csapat.
Ennek tudható be, hogy volt itt minden: futás-rohanás, passzok ide-oda minden, ami megszokott, csakhogy nem a szokásos minőségben tudták prezentálni illetve 3.meccs ez, amikor nem olyan gördülékeny a játék.
Senkinek a nyakába nem lehet varrni, úgy együtt az egész csapat gépies kissé, a szívük viszi őket előre, de az agyuk már nem pörög szinkronban a testtel.
A Mallorca elleni derbi pedig nem lesz ám sétagalopp - ahogy lentebb valaki írta, hogy "majd a 2.-3. gólig vagy a 4.-ig kell csak hajtani, utána meg lehet pihenni"...
Szép dolog az optimizmus, nem is lehet másképp - de ez már túlzás.
Belefutott a Mallorca idén pár pofonba, ez tény - mi 1-1es döntetlenre hozuk velük a hazai meccsünket és a idény eleji formánk sem volt jobb vagy éppen rosszabb, mint most, de mégis más volt az, ez is tény.
Ha csak valami nagy fordulat nem következik be a héten - most, hogy végre nincs hétközi meccs és tudnak kicsit pihenni a játékosok - igen szoros meccsünk lesz a szigetlakók ellen. Simán benne van egy újabb döntetlen...
A Real a Deport fogadja majd ugye? Tutira begyűjtik a 3 pontot, úgyhogy egy esetleges döntetlen a Mallorca ellen már 3 pontra olvasztaná az előnyünket.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.02.21. 12:29:15

Gondoltam, h kemény meccs lesz, a Bilbao már nem először nehezítette meg a dolgunkat. Ráadásul most nincs is jó formában a csapat, de ezzel semmi gond sincs, törvényszerű volt a gálázások után a visszaesés. Ráadásul úgy gondolom, h a szezonnak éppen ez az a szakasza, melybe leginkább belefér a hullámvölgy, meg ugye mióta Guardiola az edző, ebben szakaszban szokott is hullámvölgy lenni. A lényeg, h úgy vészeljük át ezt, h pontokat azért ne hullajtsunk, hisz közel van a Madrid, és a BL visszavágóra szedjük össze magunkat. Aztán a bajnokság és a BL végső szakaszára kell majd újra csúcsformában lenni.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2011.02.21. 12:06:16

Így utólag azt mondom, hogy már régen kellett ennyire izgulnom egy Barca győztes meccs alatt! Kicsit el vagyunk kényeztetve, hiszen általában gálát látunk kedvenceinktől, pedig az egy gólos siker is siker! Én személy szerint élveztem, főleg az egyenlítő gól utáni játékot. Volt aki enerváltabb volt a szokásosnál, de ez betudhatjuk a sok meccsnek is. Messi pedig mióta középen van, azóta önző, ami nem baj, mert általában nagy százalékban használja ki a helyzeteit - egyébként nem lőne 40-50 gólokat évente. Majd javul a helyzetkihasználása, és ennyi.
Viszont! Szerintem is jobban kéne rotálni a csapatot. Nyugodtan elférne a védelemben, a középpályán és a támadószekcióban is egy "új" ember. Például elől Bojan, középen Affelay, Tiago, míg hátul Milito, Adriano kaphatna több szerepet. Fontos, hogy ők is játékban legyenek, mert szükség lesz még a játékukra a jövőben.
simonyitibi
Barça B

2011.02.21. 11:13:42

Fecooo,ezt a hsz.-t nekem szántad,mert én nem is hoztam szóba a mali játékost!
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.21. 11:04:53

pontosítok Tibi, ha nem gond ;)

Keitának mindig be kell állnia, akkor is, ha :

1. az eredményt kell tartani,
2.akkor is, ha futnunk kell az eredmény után

mivel másféle meccsszitu nem nagyon létezik, így teljesen logikus, h Keita nélkül a csapat nem állhat ki az utolsó 20 percre...

(80. percet írtál, az se pontos, mert inkább a 70-80. perc között szokott pályára kerülni, többnyire a 70. perc körül ;) )

a meccsel kapcsolatban:

izgalmas meccs volt, a Bilbao és Caparros minden tiszteletet megérdemel! természetesen a soros spori ismét beszívva érkezett a meccsre, de ez mellékes... (oda-vissza tévedett, ismerjük el...)
Dani elől, Abidal hátul(egy hibát leszámítva...), Messi mindenhol végzett munkája mindenképpen kiemelendő! azért lett a meccs szenvedős, mert tényleg a gólvonalig akartuk megint vinni a bogyót, ott meg általában volt egy bilbaoi... Piquét fel kéne pofozni, vagy csak jéghideg vízzel teli ágyúval megsorozni, és akkor talán felébred... :roll:
összességében láttam fejlődést, szinte biztos vagyok benne, h márc. 8.-ára meglesz a csúcsforma ;)

alapjában véve folytatódott a lassú labdaadogatás, amiből arra merek
következtetni, h ez a hónap az erőnléti edzésektől hemzseg mindig, ezért tűnnek fáradtabbaknak a játékosok febr-ban, mióta Pep itt van...

ez nem is lenne gond, ha a cseréink játékban lennének, de ezzel a szemlélettel se Milito, se Bojan nem fog sose formába lendülni, és amikor pályára kerülnek, bénáznak, és akkor lehet fikázni őket, h "de bénák, nem Barca-szint, stb..."

Pep szemében a játékosok 3 kategóriára oszthatók:
- gálakezdő
- van 1-2 játékos, akiket rendszeresen becserél minden sorozatban
- vmint azok, akik vagy csak kupameccsen lehetnek kezdők(vagy még ott sem...), vagy csak 5-10 perceket kapnak a bajnokságban és a BL-ben...

nem tudom elhinni, h nincs jobb módszer a cserék teljesítményének növelésére!

lehet fikázni akár Bojant, akár Militot, de le is húzhatjuk magunkat a wc-n, ha EGY-EGY gyengébb formájú, ám biztosan fejlődőképes (Milito esetében ezt úgy kell érteni, h amit mutatott tavaly, arra a teljesítményre "fejlődni)
játékos szerepeltetését nem bírja el a csapat...
ha gyengébbek lennénk, akkor megérteném, h iszonyatosan fontos, h lehetőség szerint ne legyen gyenge láncszem a kezdőben, de ez a csapat a totális focira épít, azaz egymást kisegítik mindig! pontosan ezért lehetne megvalósítani azt, h a perememberek többet szerepeljenek és ha mondjuk 5, folyamatosan TÉTMECCSEN lejátszott 90 perc után se mutatnak fejlődést, akkor el lehet gondolkodni azon, h adjuk el őket...
amíg viszont vagy "B-csapatban", vagy teljesen tétnélküli meccsen kerülnek a kezdőbe, ahol rajtuk kívül senki nem akar focizni, akkor ők se tudják húzni a csapatot, hiszen nem lehet mindenki Messi...

bocsi, ha itt-ott zavaros lett, sok gondolat "jött ki" egyszerre...

szerk: Lionel85-féle Tibinek szántam ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.02.21. 11:15:52-kor.
Hayabusa
Barça B

2011.02.21. 09:52:28

Rewolution5 írta:
Hayabusa írta:Igaz, hogy a 11-es az Ő megmozdulásával hozható összefüggésbe, de ettől eltekintve az egész meccsen egyenletes, jó teljesítményt nyújtott
az Busquets megmozdulásáért járt!
Igen, de sajnos az Ő eladott labdájára mozdult Busi.
Nem baj, így is tetszett a játéka! :)
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.21. 09:48:59

Ilúvatar írta:Azt még mindig nem értem, hogy miért áll be Afellay a 90. percben... Inkább nem a Keitát kellene beküldeni Villa helyére, hanem Afellayt.
A La Liga szabályzatában feketén-fehéren le van írva, hogy Keitának minden meccsen pontosan a 80. percben kell beállnia, Afellaynak a 88-90. perc környékén, Militónak pedig tilos játszania, még ha előle ki is esnek a védők sérülés, illetve eltíltások miatt. Pep csak betartja a szabályokat!
Kép
Kép
Kép
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.02.21. 09:30:14

Hayabusa írta:Igaz, hogy a 11-es az Ő megmozdulásával hozható összefüggésbe, de ettől eltekintve az egész meccsen egyenletes, jó teljesítményt nyújtott
az Busquets megmozdulásáért járt!
Kép
Hayabusa
Barça B

2011.02.21. 09:22:19

Nagyon jó kis meccset láttunk tegnap.
Ami nekem nagyon szembeötlő volt az Messi játéka.
Nem nagyon volt benne fantázia, sok volt az eladott labdája, a rossz labdakezelés.
Elképzelhető, hogy Pep mester pihentetni fogja, mert mentálisan is össze kell szedni a fiút.
Nem értem viszont, hogy Afellayt miért nem játszatja többet, szerintem nem azért vásárolták meg, hogy a kispadot koptassa.
Így sosem fogja felvenni a csapat ritmusát és sosem fog beilleszkedni.
Akinek viszont kiemelném a játékát, az nem más mint Abidal.
Igaz, hogy a 11-es az Ő megmozdulásával hozható összefüggésbe, de ettől eltekintve az egész meccsen egyenletes, jó teljesítményt nyújtott.
Ne,különben Alves és ahogy azt Farkas Norbi is mondta : "Az látszott a játékán, hogy a jövőjét mindenféle képpen a Barcelonában képzeli el!"
Szép volt fiúk!!!
simonyitibi
Barça B

2011.02.21. 09:00:00

és a látványos foci kora leáldozott,egy időre legalább is....,ismét nem találtuk magunkat,és vért izzadva kellet kiharcolni a győzelmet,de ez talán nem is baj,most még,mert a kiszenvedett sikerek megtanítanak harcolni egymásért,és a fiúk a második félidő máspdik felvonásában már nagyon akarva harcoltak,aminek meg is lett az eredménye Messi jóvoltából,aki addigra már ismét magát idézte! Mert ugye addig csak árnyéka volt önnmagának,semmi nem akart bejönni neki,és bizony sokszor ő vesztett labdát! Villa mostanában mindig odarakja magát,megérezvén,hogy most az ő góljaira is nagy szükség van,mert se Messi,se Pedró nem tudja hozni a megszokott szintjét! Mascherano nem ide való,be kell hogy lássuk! Busi megélt a védelemben,nagy panasz nem lehet rá,igaz,hogy összehozott egy 11,de az inkább Abi hibája volt! Sajnos a védelmünk mostanában nagyon nem szuperáll jól,hibáznak,gyűjtik a sárgákat,és viszonylag könnyen átjátszhatók!Dani sem az igazi,de ő legalább éll,mozog,fut,próbállkozik,és hát gólpasszokat ad!nehéz lesz a folytatás is a Mallorca ellen idegenben,az sem lesz egy sétagalopp :D
BarcaFANFAN
Barça B

2011.02.21. 08:50:57

Sokan azok, de én nem vagyok elégedetlen, a győzelem megvan. Az a baj sokszor, hogy megszoktuk a barcától az 5-0ás és más nagyobb különbségű győzelmeket, de ez hiba, mivel nem lehet ugyanazt nyújtani mindig.
barka
Jugador del Barça

2011.02.21. 08:50:47

Szerintem nagyon jó kis meccs volt nem értem miért gondolják azt egyesek, hogy ha nem sorozunk 4-et akkor már bajban a csapat. Tény, hogy hullámvölgyben vagyunk, de a Bilbaot utoljára tavaly tavasszal tudtuk 4-el verni azóta mindig ilyen szoros meccseket játszunk velük, gondoljatok csak a kupára, és akkor már ment a szekér.
Szóval gratulálok a csapatnak szépen küzdöttek, ha az Arsenal ellen is így odatettek volna magukat akkor nem arról beszélgetnénk, hogy nem megy, hanem hogy nehéz volt, de legalább küzdöttek.

Hajrá Barca!!
Léfe
Entrenador del Barça

2011.02.21. 07:01:58

Azt nem értem, hogy egy 16-osra betömörülő védelmet miért tömöritünk tovább. Szélen semmi, föleg baloldalon, jobbrol legalább jött két gólpassz. Szét kellene huzni a védelmet, mi csak jobban összenyomjuk. Pedró-Messi-Alves középen egymás nyakán. Távoli lövés nuku, de ha van is az fix az égbe megy. Mallorcán kutya nehéz lesz. Sokszor fellazult védelem ellen lehetne gyorsan kapura vinnia labdát, de akkor is visszapasszolnak, vagy oldalt és visszaér a védelem. Pep nem látja. Keitával nincs bajon, de most inkább Pedrót hoztam volna le.
Fecó
Messithebest
Director del Fútbol

2011.02.21. 06:45:38

Örülök a 3 pontnak! Remélem nem szórakozzuk el az előnyünket,de az Arsenal ellen fel kell majd pörögni. Most jön a Mallorca,nem kell különösebben erőltetni,2-3 max 4 gólig,utána pihi. Valencia ellen hááát..... ott nehéz lenne ezt csinálni szóval attól tartok hogy azt a meccset végig kell pörögjük. De a lényeg hogy megvan a 3 pont,és maradt az 5 előnynek.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
kristop
Entrenador del Barça

2011.02.20. 23:28:53

nálam alves a mom a folyamatos veszélyeztetésért, munkáért és két kulcspasszért a góloknál.

xavi hozta amit tud, iniesta felemás félidők, messi nagyon felemás félidők, abidal megint jó kivéve a gólnál, piqué borzasztó, pintonak kellett a védése, pedro súlytalan, villa gól.
puma
Barça B

2011.02.20. 23:24:23

Ez a győzelem szerintem akkor lesz hasznos-ha lehet ezt mondani- ha jövő szombaton a Mallorca elleni meccseet is hozzuk. Nem lesz egy sima meccs. Van egy hete a csapatnak. Dani Alves viszont a sárga lapok miatt kiesett, Puyi sem lesz még rendben, Milito come back....
Sempre Barca
samy85
Capitá del Barça

2011.02.20. 23:23:27

puma írta:Sziasztok!

Szerintem nagy baj nincs, tavaly ugyanez történt egy évvel ezelőtt. Sok a meccs és mindig ugyanazt az eredményt szállítani szerintem lehetetlen. Nem mondom hogy elégedett vagyok, inkább optimista. Az nagyon látszott, hogy Abi Piqué Pedro nem voltak 100%-os formában. Leo még inkább próbálkozott, de elég enerváltan csinálta. Lesz ez jobb még:)
Igen, és ne feledjük egy világbajnoki éven vagyunk túl, ahol a Barca adta a késöbbi győztes Spanyol válogatottnak a gerincét itt jön ki...
de győztünk!!!
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
9Dave
Capitá del Barça

2011.02.20. 23:15:46

Ilúvatar írta:Azt még mindig nem értem, hogy miért áll be Afellay a 90. percben... Inkább nem a Keitát kellene beküldeni Villa helyére, hanem Afellayt.
Ezek a gondolatok kavarognak bennem is. Ekkora hülyeséget, Keitát Villa helyére a múltor is kiakadtam, most ezt fogja erőltetni Pep?
Játszhatna egyszer végre Villa 90 percet, de még az is jobb ha Afellay jön a helyére.
Kép
"Egy passz boldoggá tesz két embert" -Xavi Hernández
D@v3
puma
Barça B

2011.02.20. 23:14:45

Sziasztok!

Szerintem nagy baj nincs, tavaly ugyanez történt egy évvel ezelőtt. Sok a meccs és mindig ugyanazt az eredményt szállítani szerintem lehetetlen. Nem mondom hogy elégedett vagyok, inkább optimista. Az nagyon látszott, hogy Abi Piqué Pedro nem voltak 100%-os formában. Leo még inkább próbálkozott, de elég enerváltan csinálta. Lesz ez jobb még:)
Sempre Barca
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.02.20. 23:13:44

Én összességében emeltem ki játékosokat, az egész meccset figyelembe véve!
Ez igaz negatívként Messire, s pozitívként Abidalra!

szerk: s Iniestát is dicséret illeti, s Xavit is, őket kihagytam, ők is pozitívak voltak szerintem összességében, csak már fel se tűnik milyen jók :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.02.20. 23:16:31-kor.
Kép
Kép
Kép
Lezárt