Ibrahim Afellay

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.08.01. 18:55:23

recrea írta:Sztem Ibi semmit nem nyújtott, lőtt kb. két gólt, meg egyszer beültette Marcelot. Ennél Bojan pl. jóval többet tett. Pep meg vmiért kedveli...aminek amúgy örülök.
Most őszintén: csinálja, h nekimegy az 1-1-nek, cselezzen, tolja befelé a labdát, lőjjön 20-ról. Ha bejön, kezdő lesz, ha nem, eligazol idény végén. Ha ezt csinálja, amit eddig, akkor marad a meccsenkénti 10-20 perc alibi, és majd 2 év megy el. Ennél jobb játékosnak tartom és nem hiszem, h erre vágyik. Kockáztasson :!:
Hát azért nem ennyire vészes, ahogy te ezt leírod. Másrészt miért baj az, ha 20 méterről lő? Idén is xmillió helyzetünk volt és az ellenfél "5-sénél" is csak passzoltunk még néhányat aztán vége lett az akciónak. Másrészt, ha baj lenne a távoli lövései Pep biztos szólna neki, hogy: ÁCSI! Ezt a Bojanos dolgot hagyjuk már... Fölösleges is beszélni róla, mert vicc az egész...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
shutterisland
Director del Fútbol

2011.08.01. 18:48:52

recrea írta:
Barcaman1993 írta:
shutterisland írta:de én bojannál, vagy mondjuk jeffrennél nem igazán tartom jobb játékosnak, vagyis ebben a rendszerben nem fog tudni szerintem többet nyújtani.
Szerintem pedig klasszisokkal jobb, mint Jeffren, vagy Bojan. Ők 2-en ebbe a játékrendszerbe születtek bele és mégsem tudtak hasonlót nyújtani, mint a fél szezonon keresztül itt levő Ibi. Az se volt véletlen, hogy Pep többet játszatta, mint a másik 2 embert.
Sztem Ibi semmit nem nyújtott, lőtt kb. két gólt, meg egyszer beültette Marcelot. Ennél Bojan pl. jóval többet tett. Pep meg vmiért kedveli...aminek amúgy örülök.
Most őszintén: csinálja, h nekimegy az 1-1-nek, cselezzen, tolja befelé a labdát, lőjjön 20-ról. Ha bejön, kezdő lesz, ha nem, eligazol idény végén. Ha ezt csinálja, amit eddig, akkor marad a meccsenkénti 10-20 perc alibi, és majd 2 év megy el. Ennél jobb játékosnak tartom és nem hiszem, h erre vágyik. Kockáztasson :!:
szinte szó szerint úgy vélem mint te, csak avval a különbséggel, hogyha elkezdi az afellayos focit játszani, és nem jön be (értsd sok labdát veszít, ellövi 16-20ról, mikor ott a passz lehetőség, meg ilyenek..) akkor pár meccsen belül nagyot szívna..mérges lenne pep is rá szerintem.
és hát szerintem ez nem a holland bajnokság, hogy egy ilyen (szerintem) világ szinten egyáltalán nem kiemelkedő játékos brillírozzon egy ilyen játékstílussal, amit ő képvisel.
itt meg ugye olyan magas a mérce, hogy szerintem ebbe bele fog törni a bicskája.

de ÉN lennék legboldogabb, ha 15-20 gólponttal zárná az idényt majd.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.08.01. 18:46:41

shutterisland írta:lehet, hogy jobb képességű, de sem statisztikailag (gólok, gólpasszok) sem pedig játékban (elmozgások,kényszerítők,létszámfölények kialakítása, letámadás,stb..) sem hiszem, hogy jobb.
persze, első éve, de nagy képesség-robbantásra én nem számítok már, főleg egy 25 éves játékosnál, aki most ugye kiesik a legfontosabb felkészülési résznél..

én nem afellay ellen vagyok, csak látni kéne, hogy nem egy tili-tolis, higgadt, tatktikailag top játékosról van szó.

ő egy gyors,lendületes,technikás,távolról jól lövő játékos.
ezen erényei közül szinte mind elveszik ott a vonal mellett. (de ez csak a barcában van így, máshol ezek az erényei lennének előtérben)
Amit leírsz pont ezért jobb, mindkét embernél. Bojantól 5 méterekre pattant rendre a labda, míg Jeffren 1 passzkombinációban nem volt bent. Úgyhogy emiatt hátrányban nem vagyunk amiatt, ha ő játszana és nem a másik 2 ember. Egyébként amilyen passzt adott Thiagonak a Bayern ellen azért az nem volt olyan rossz :D Sebességben és lendületességben pedig egyértelműen felülmúl mindenkit. Korábban rengeteg gólt lőttünk abból, hogy megszereztük a labdát és a 3 csatár gyors kontrával átrohant az ellenfél védőin. Ez most kiveszett a játékunkból, pedig itt kamatozhatna a tudása.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
recrea
Llegenda del Barça

2011.08.01. 18:43:33

Barcaman1993 írta:
shutterisland írta:de én bojannál, vagy mondjuk jeffrennél nem igazán tartom jobb játékosnak, vagyis ebben a rendszerben nem fog tudni szerintem többet nyújtani.
Szerintem pedig klasszisokkal jobb, mint Jeffren, vagy Bojan. Ők 2-en ebbe a játékrendszerbe születtek bele és mégsem tudtak hasonlót nyújtani, mint a fél szezonon keresztül itt levő Ibi. Az se volt véletlen, hogy Pep többet játszatta, mint a másik 2 embert.
Sztem Ibi semmit nem nyújtott, lőtt kb. két gólt, meg egyszer beültette Marcelot. Ennél Bojan pl. jóval többet tett. Pep meg vmiért kedveli...aminek amúgy örülök.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.08.01. 18:42:58

Én látok benne lehetőséget, igaz ez a sérülés nagyon nem jött jól, de szerintem minimum télig várjunk vele, hogy addig mit alkot. Így, hogy Jeffren valószínűleg elmegy, marad Sánchez, és ő a támadószekcióban cserének. (bár ha jön Cesc, lehet Pep előbb fog egy Iniestát feltolni támadónak, mint Ibit bedobni :? )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ab1daL 2011.08.01. 18:44:38-kor.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
shutterisland
Director del Fútbol

2011.08.01. 18:38:51

Barcaman1993 írta:
lehet, hogy jobb képességű, de sem statisztikailag (gólok, gólpasszok) sem pedig játékban (elmozgások,kényszerítők,létszámfölények kialakítása, letámadás,stb..) sem hiszem, hogy jobb.
persze, első éve, de nagy képesség-robbantásra én nem számítok már, főleg egy 25 éves játékosnál, aki most ugye kiesik a legfontosabb felkészülési résznél..

én nem afellay ellen vagyok, csak látni kéne, hogy nem egy tili-tolis, higgadt, tatktikailag top játékosról van szó.

ő egy gyors,lendületes,technikás,távolról jól lövő játékos.
ezen erényei közül szinte mind elveszik ott a vonal mellett. (de ez csak a barcában van így, máshol ezek az erényei lennének előtérben)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.08.01. 18:33:30

shutterisland
Director del Fútbol

2011.08.01. 18:29:28

hát nem tudom, azért eléggé életlen balta így, hogy tényleg ki kell ölni az erényeit a mi játékstílusunk miatt.
ő nem csinálhatja meg azt, hogy elkezd cikázni, nekiront 2-3 védőnek, lövöldöz 16-on kívülről, meg ilyenek...ezt messinek meg villának még elnézi az ember, mert ők azért (főleg messi) sokkal többet adnak a csapatnak (mivel ugye kezdők is amúgy, de akkor is..)

egyszerűen néha rossz nézni, hogy áll a vonalnál tanácstalanul, hogy megkapja a labdát lendületből, megáll, szétnéz, és csinál egy alibi passzt hátra..szerintem ő is szenved kissé ebben a játékrendszerben.

bátortalan, kevés jó passza van, nem jók az elmozgásai, stb.

én kedvelem, meg oké, hogy még nincs 1 éve sem a csapattal, de szerintem annál, hogy évente mondjuk a 60ból 30-35 meccsen játszik, és ott is epizodistaként, annál többet nem fog elérni.
fejlődni már nem nagyon fog, az összeszokottság és barca sémába simulás kicsit fejlődni fog, de szerintem egy ilyen tipusú játékos sosem fog beleilleni a tili-toliba...de cáfoljon rám.

mindazon által ár/érték arányban hatalmas igazolás volt 3 milláért, már csak a bl elődöntős gólpasszért megérte, mondhatjuk, tényleg szoktatlanul jó transzfer volt.

de én bojannál, vagy mondjuk jeffrennél nem igazán tartom jobb játékosnak, vagyis ebben a rendszerben nem fog tudni szerintem többet nyújtani.

azért hajrá, ibi!
recrea
Llegenda del Barça

2011.08.01. 18:28:23

d írta:A 3 milliós árát számomra már ledolgozta azzal a csellel, amivel beszopatta Marcelot, ha innentől semmit nem csinál se volt rossz vétel! :D
Ez önző hozzáállás. :P
Én szurkolok neki nagyon, de tényleg úgy tűnik, mintha nem értené a játékunkat, a helyezkedést, néha erőltetett a mozgása és nem elég bevállalós. Amúgy nem kerülte meg, csak egyszerűen leültette. :lol:
d
Entrenador del Barça

2011.08.01. 18:25:19

A 3 milliós árát számomra már ledolgozta azzal a csellel, amivel beszopatta Marcelot, ha innentől semmit nem csinál se volt rossz vétel! :D
recrea
Llegenda del Barça

2011.08.01. 18:18:07

d írta:Felkészülés nélkül jó volt a tavasza. De szerintem a padozásnál többre nem hivatott ebben a csapatban, sosem fogja megütni a kezdő szintet. Már egyébként sem az a fiatal tehetség kategória. De így is nagyon hasznos és fontos része lehet a csapatnak, ha elfogadja a szerepkört.
Én is így gondolom, pedig Hollandiában "jobbnak tűnt", bár nem volt véletlen az a 3 misi, amiért jött. Összehasonlítva AS árával, ő akkor bőven a kezdőbe lett vásárolva. Főleg, ha Pedro és Villa hozza az eddigi semmit. :twisted:
d
Entrenador del Barça

2011.08.01. 18:04:29

Felkészülés nélkül jó volt a tavasza. De szerintem a padozásnál többre nem hivatott ebben a csapatban, sosem fogja megütni a kezdő szintet. Már egyébként sem az a fiatal tehetség kategória. De így is nagyon hasznos és fontos része lehet a csapatnak, ha elfogadja a szerepkört.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.08.01. 12:47:03

Sztem a kevés játéklehetőséggel amit eddig kapott nagyon is jól élt. Sztem kiváló játékos, és illik is a rendszerünkbe, sajnálom, h Peptől nem kap több bizalmat. És ugye most a sérülésével +A. S. érkezésével még nehezebb dolga lesz.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.08.01. 10:21:31

shutterisland írta:most lett volna egy pici sansza bizonyítani a felk. meccseken, de elég gyengén muzsikált, és most ráadásul rá is sérül.
Szerintem Iniesta és Thiago mellett ő teljesített a legjobban.Pedronál és Villanál mindenképp jobb volt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.01. 10:20:10

Nagyon sajnálatos, hogy pont a felkészülés alatt sérült meg!
Nem a lelkesedésével volt eddig sem a gond, hanem, hogy játékban holt terekben mozog, s hiába gondol egyet, hogy neki indul a falnak, a legtöbbször ez eredménytelen, s a játék nem is ezt kívánná!
Ezeket a mozgásokat, mikor mit kell csinálni most lehetett volna kicsit gyakorolni, erre bumm!Mihamarabbi felépülést neki!
Kép
Kép
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2011.08.01. 10:14:11

szeintem nem volt rossz!!! féltávnál csatlakozott a csapathoz, mindössze fél év alatt kellett összeszoknia a srácokkal év közben, alapozás nélkül!!! ehhez képest szerintem nem volt rossz!!!
idén azt vártam, hogy az alapozással + teljes szezonban tuti többet fog játszani és amolyan Keita szerű alap csere ember lehetne!!! ez a sérülés sajnos nem jókor jött!!! így megint kimarad neki az alapozás és az összeszokás a társakkal!!
de nem kell elkeseredni, nagyon fiatal még!!! én benne és a Thiago/Alexis duóban a jövőt látom, vagyis, ha lesz kitartása, akkor 1-2 év és közelebb kerülhet a kezdőhöz!!! itt mindenkinek ki kell járnia a maga útját! Afellaynak ez lesz az az év és jövőre ha marad, többet fog játszani!!!
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.31. 21:37:55

szerintem ez egy újabb szög a barcás koporsójába, sajnos.

az előző fél szezonban nem volt meggyőző, végül is a bl elődöntős gólpassz (ami igen fontos, és szép momentum volt) semmit nem tett hozzá a csapathoz, ha kezdő volt, akkor sem.

most lett volna egy pici sansza bizonyítani a felk. meccseken, de elég gyengén muzsikált, és most ráadásul rá is sérül.

sajnálom a srácot, de látszik, hogy ez "nem az ő focija" , túl fegyelmezett, szervezett a mi játékunk neki, és túl sokat kell passzolni.
pontosan kiöljük belőle azt, ami az erénye : váratlant húzni, lendületből megverni a védőt, bátran lőni, betörni 2-3 védő közé.

szerintem (ha nem jön sérülés hullám) kb annyit fog játszani, mint jeffren, szóval szinte alig, és ha télen nem is, de nyáron eladjuk 6-8 milláért.
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.31. 21:35:14

Ibiii... :? Ha Messi sem lesz, akkor hogy állunk fel a Szuperkupa döntőjén?
messideco
Presidente del Barça

2011.07.31. 21:34:12

Na, ez nem jó... Legalább addig is nem a padon ül...
Kép
"And my heart will leave you never."
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.07.31. 21:27:40

sejtettem, h a rosszabbik forgatókönyv válik valóra... túlságosan fájlalta a combját, egyből szakadásra gyanakodtam... :?
Ibrahim Afellay
Barça C

2011.06.01. 14:56:46

na megcsináltam a képet :P hát remélem h télleg nem adják el :)
Fc Barcelona : Més que un club

Kép
noname
Llegenda del Barça

2011.06.01. 13:41:32

Nem hiszem h el lesz adva. Pep mint elsőszámú csere számolt vele és nem is volt rossz. Az látszott a játékán h még idő kell, mire megszokja mezőnyben a játékunkat, de Pedro se volt jobb annak idején, neki is csak villanásai voltak, ezek Afellaynak is megvannak. Jelenleg ő a tökéletes csereember, aztán ha majd még jobban alkalmazkodik, több is lehet!
A Fifa egy szégyen
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.06.01. 13:39:43

@@Laguna@@ írta:
ozsimiki írta:Nem olvasgattam vissza, lehet már másnak is feltűnt,de majd nézzétek meg a futását, testtartását, lövés előtti mozdulatait. Számomra teljesen CR :D kummára hasonlít rá ezekben. Utcsó meccsen direkt figyeltem.
Szerintem is! :D mosolyogtam is rajta egy csomót, mert cr-t kimondottan nem szeretem:D
Ezt már én is észrevettem, de mivel nem jó emberre hasonlít, így a következő gondolatom az volt, hogy Afellay csakis Afellayra hasonlít. Emberileg remélhetőleg (és az eddigiek alapján kijelenthető) sokkal másabb lesz, mint a portugál.

Bízom én is benne, hogy maradni fog a klubnál Ibi, de bármit rejthet magában ez a nyár. Lesznek itt még örömködések és felháborodások, az biztos.
Kép
Kép
Kép
detabarca
Capitá del Barça

2011.06.01. 12:50:18

Komoly hírt még nem olvastam vele kapcsolatban, de azért a véleményem megosztom veletek.
Szomorú lennénk, ha fél év után eladnánk azt a játékost, aki a jelenlegi cseréink közül a leghatékonyabban tudja felkavarni az állóvizet. Ezenkívül benne megvan az a DNS, amire a csapatnak szüksége van. Még ha az anyagi vonzata bőven pozitív lenne, akkor se tudnám azonosítani a Barcával, hogy egy ilyen játékost tárgyként kezelve, egy kis plusz bevétel miatt tovább passzolják....
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
d
Entrenador del Barça

2011.06.01. 12:45:01

Hasznos, de nem nélkülözhetetlen része a csapatnak. Ha belevonják egy számunkra előnyös üzletbe, vagy komoly pénz tudunk érte leakasztani nem fogok nagyon bánkódni. Viszont a helye, feladata megvan itt is, úgyhogy maradjon csak.
Lezárt