Rendszeres olvasó vagyok az Eurobarcán, bár nem vagyok egy gyakori postoló (és akkor még finoman fogalmaztam), de most mégis el kell mondanom, ami bennem van. Szerintem akárki akármit mondhat, jó igazolás volt Fábregas, és én nagyon örülök neki hogy végre hazatért, egyáltalán nem hibáztatom az Arsenalban eltöltött éveiért. Sokan gyűlölködnek, bár igazából nem értem miért. Ha Cesc áruló, akkor ennyi erővel Piqué is az, hiszen ő meg a Man Unitedbe igazolt a Barcából, mielőtt visszatért. Ja, hogy őt sokkal olcsóbban szereztük vissza, és itt ért be igazán? És akkor mi van? Talán baj, hogy Cesc az Arsenal-os évei alatt már rendkívül fiatal korára a világ egyik legjobb irányító középpályásává vált? Szerintem nem hibáztatható, hogy rendkívül fiatalon elment egy nagy lehetőséget nyújtó világhírű klubhoz, ahol aztán meg is találta a számítását. Ha itt marad, Xavi és Iniesta mellett nem nagyon rúghatott volna labdába, és valószínű eltűnt volna a süllyesztőben, és most lehet hogy egy Gijón szintű csapatban osztaná a labdákat. Az talán jobb lett volna? Az pedig hülyeség, hogy nem szeretett volna hazajönni, ezt már tavaly is világosan kifejtette. Azért pedig nem lehet hibáztatni, hogy nem hisztériázott a klubjánál, hiszen egyértelmű, hogy az Arsenalhoz is szoros szálak fűzik, hiszen itt lett belőle világszínvonalú játékos, előtte csak egy tehetség volt a La Masiából, így nyilvánvalóan nehéz lehet neki a búcsú, mert ez a klub is nagyon a szívéhez nőtt. Az egyetlen akit (talán) hibáztatni lehet, az Wenger, de én őt sem bántanám, hiszen, ha nekem lenne egy csapatom, én sem szívesen engedném el a csapatkapitányomat, és egyben a legjobb játékosomat, főleg nem egy világelitbe tartozó csapat esetében. Az meg, hogy mennyibe került, szerintem nem nagyon kellene, hogy téma legyen, mert ennél a pénznél a jelenlegi őrült árviszonyok között lényegesen többet ér, más klubhoz biztosan sokkal többért engedték volna el (de máshová nem akart menni, csak a Barcába, ezt is megmondta). Az pedig egyértelműnek tűnik, hogy a játékrendszerünkbe könnyedén beleszokik, hiszen itt nőtt fel, játéklehetőséget pedig bőven kaphat ő is, és Thiago is, emiatt nem kell aggódni, rengeteg meccs van egy idényben, és Xavi sem húszéves már, ráadásul egy esetleges sérülés esetén tökéletesebb pótlást nem is találhatnánk. Ennek ellenére egyesek még is úgy dobálják rá a sarat, mintha legalábbis a Real Madridba igazolt volna az Arsenal helyett. Egy szó mint száz, Fábregas nagyon messze van a futballkurv@ fogalmától. De nem baj, hiszen úgy is azt mondják, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz. Ezt kívánom én is Cesc-nek! Nem kell foglalkozni a gyűlölködőkkel, be fogja bizonyítani, hogy fantasztikus játékos, és lehet rá számítani! Kövezzetek meg, de én így gondolom.
ui: Bocs a hosszú fejtegetésért, de ezt már ki kellett adni magamból

.