shutterisland írta:pedro,alexis,afellay...ők mind le vannak korlátozva, villa meg ugye a vonal mellé van téve.
Részben egyet értek, részben nem. De ez nagyon szemet szúrt. Pedro mióta jól cselező játékos? A kis csapatok védői ellen néha megcsinál pár cselt, még első évében Maicont - máig nem érem hogy -, többször is megszivatta, de kb ennyi. Tipikusan az a játékos, aki nagyon ritkán cselez, inkább passzol - pedig a sebessége meg lenne hozzá. Néha csinál egy biciklit aztán meghúzza a vonal felé, de ezt sem túl sűrűn. Most a szezon elején már többet vállalt, gondolom érezte, hogy Alexis miatt veszélyben lehet a helye, reméljük ezt majd folytatni fogja, és akkor már semmi bajom nem lesz vele..
És én nem nagyon értek egyet ezzel, hogy nem cselezhetnek... Henry folyamatosan meghúzta a széleken anno, Afellay miután játékba jött már egyre bátrabb lett és elkezdett cselezgetni is - emlékszem egypár jó megindulására -, Iniesta rendszeresen szivatja a védőit, Thiago valóban képességeihez mérten keveset vállal, de ezt annak tudom be, hogy túl hátul játszik és ott nagyobb a kockázat. De idővel szerintem ő is egyre többször fogja megmutatni mit is tud.. Anno Jeffren is próbálta mindig meghúzni kisebb nagyobb sikerrel, és most Cuenca is megvillantotta hogy nem ügyetlen a cselek terén az utóbbi pár meccsen, pedig ő aztán a szamárlétra legalján van még. Persze nem minden egyes szituban a cselt választotta egyik játékos sem, sok volt a vissza passz, de nincs megtiltva nekik a cselezés. Pedro meg Villa azért nem cseleznek mert tiltva van, hanem mert nem tudnak annyira jól - vagy Pedro esetében nem mertek? Ez nekem örök rejtély marad, hogy ő miért nem vállal többet...
Sánchez meg azért ilyen halvány még szerintem, mert jóformán alig játszott még itt. Keresi a csapatban a helyét, próbál figyelni a helyezkedésre, beindulásokra, védekezésre - szerintem utóbbi kettőt elég jól csinálta, erre nem lehetett panasz tegnap -, plusz nemrég még sérült volt, formába kell rázódnia. De utána szerintem többször is be fogja vállalni az 1v1-et, elvégre ezért is lett ő idehozva Rossi helyett - legalábbis nekem így logikus... Tegnap is többször próbálkozott, nem nagyon jöttek be, de idővel ez javulni fog. De az Udineseben sem úgy játszott, hogy minden egyes alkalommal amikor hozzá került a labda, akkor megvert 3 védőt majd gólpasszt adott. Csak az a youtube videókba nem került be amikor visszapasszolt simán...
Úgyhogy én egyenlőre nem temetném még, tény hogy nem játszhat majd olyan szabadon mint azt tette Olaszhonban, de nem hinném hogy Pep gépet akar csinálni belőle - remélem igazam lesz!!!

Az meg tény, hogy cselezhetnénk többet is, de az meg már nagyon a labdatartós játék kárára menne... Szerintem még pont egyensúlyban van a cselezés és a passz arány, így megmarad a labdatartós játék, de vannak váratlan húzások is néha - bár Pep első szezonjában több volt, de szerintem az azért, mert akkor Henry is meg merte csinálni a cseleket Messin és Inin kívül, na meg akkoriban nem is tömörültek ennyire ellenünk még...
u.i.: Ez nem neked szólt kifejezetten shutterisland, csak saját vélemény amit a te írásod inspirált..