FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
Varatrix
Director del Fútbol

2012.07.03. 13:54:56

Sanama írta:ránéztem a nap képére, és megállapítottam hogy bitang kemény a keret.
ha ahhoz a 8emberhez hozzácsapjuk Puyol-Villa kettőst, akkor 10 olyan embert kapunk, akik szó nélkül kezdők lehetnek a spanyol válogatottban.
(jó talán VV helye egyértelmű,hogy Iker mögött van)
VV-Puyol-Pique-Alba-Busi-Xavi-Cesc-Pedro-Villa-Iniesta

egyetlen 1 jobb hátvéd nincs a Barcaban, aki spanyol lenne, és válogatott.
Ez azért elég durva
Unalmasabb pillanataimban sokat elmélkedtem arról, hogy egyszer egy gyengébb csapat ellen milyen jó volna csak a spanyoljainkal kiálni. Ez a tíz név Montoyával kiegészülve egy igen ütőképes kis csapat. Szép lenne....
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Messi-Ini
Capitá del Barça

2012.07.03. 12:56:44

Sanama írta:ránéztem a nap képére, és megállapítottam hogy bitang kemény a keret.
ha ahhoz a 8emberhez hozzácsapjuk Puyol-Villa kettőst, akkor 10 olyan embert kapunk, akik szó nélkül kezdők lehetnek a spanyol válogatottban.

Ez azért elég durva
főleg hogy pont arra az 1 posztra meg van egy hatalmas ígéretünk :D
Kép
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.07.03. 12:50:57

Sanama írta:egyetlen 1 jobb hátvéd nincs a Barcaban, aki spanyol lenne, és válogatott.
Ez azért elég durva
Majd pár év múlva Montoya. 8)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.03. 12:19:10

ránéztem a nap képére, és megállapítottam hogy bitang kemény a keret.

Ez azért elég durva
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.02. 23:04:20

Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.26. 20:10:54

Mihu írta:Azt lehet tudni egyébként, hogy az a fickó, akire Piqué dobálta a szotyit, Ő marad-e a következő szezonra? :D :D :D Illetve egyáltalán ki Ő, mi a szerepköre, stb.
Asszem játékos megfigyelő.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Mihu
Director del Fútbol

2012.06.26. 20:09:32

Azt lehet tudni egyébként, hogy az a fickó, akire Piqué dobálta a szotyit, Ő marad-e a következő szezonra? :D :D :D Illetve egyáltalán ki Ő, mi a szerepköre, stb.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.15. 15:38:22

Mivel mezszám szerinti sorrendben vannak, így nem tv nehéz kitalálni :D
MatyiG
Adminisztrátor

2012.06.15. 15:28:49

Lionel85 írta:Akkor az egyik Pedro lesz Afellay. Az Iniesta és Messi közötti.
Ini és Messi között Sánchez van.
"Maxwell" után van Afellay. ;)
Előtte pedig Pedro, de mondom, mezszámsorrendben van az egész. :wink:
Chino
Llegenda del Barça

2012.06.15. 15:28:34

Lionel85 írta:Akkor az egyik Pedro lesz Afellay. Az Iniesta és Messi közötti.
Én azt Alexisnek nézem.
Forca Barca!!!!
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.06.15. 15:26:16

Akkor az egyik Pedro lesz Afellay. Az Iniesta és Messi közötti.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.06.15. 15:12:21

Szegény Afellay eltűnt Tibinél :D :D :D
Pedrot meg klónozták :D
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.06.15. 15:05:53

S.Agüero írta:Kép

Kitaláljátok az összeset?
Valdés, Alvés, Piqué, Fábregas, Puyol, Xavi, Villa, Iniesta, Pedro, Messi, Thiago, Pinto, Mascherano, Keita, Busquets, Pedro, Maxwell (?), Cuenca, Adriano, Abidal, Tello
Kép
Kép
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.15. 15:03:38

Miután sorban vannak, nem kell hozzá felsőfokú... :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.06.15. 14:58:56

Kép

Kitaláljátok az összeset?

Szerk.: Most jövök rá, h mezszámsorrendben vannak. :D
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2012.06.14. 11:05:51

LG írta: Itt válaszolok, mert az igazolás topicban nagyon off lenne:
Először is mi domborodott ki 2006-2008 között? Az, h azért nem nyertünk, nem volt a zseniális Busquets? :mrgreen: Sztem inkább azért, mert R10-nek és Deconak már nem nagyon volt kedve focizni, Henry-nek nem sikerült a beilleszkedés, Etoo és Messi pedig általában sérültek voltak abban a két a szezonban.

Busquets-ről az véleményem, h nem lóg ki a csapatból, de azért pluszba se tesz hozzá túl sokat. Megoldja a feladatát, ennyi, ettől nálam még nem lesz a világ legjobbja a posztján. Tourét még mindig sokkal jobb játékosnak tartom. Nézzük már meg az az ember mekkora szezont futott a Cityvel :!: Amellett, h elvégezte vkp-ként a feladatát, még irányított, gólpasszokat adott, gólokat lőtt, igazi vezért tudott lenni! Nálam ez kicsit többet ér, mint a 3 méteres passzok Xavinak, meg üresbe mozgások. :lol:
"Csak azért, mert van egy Messi-Xavi-Iniesta trió, nem adnak címeket"
Erre a mondatra külön reagálnék. Pont amiatt, h olyan emberek, mint Touré v. Etoo el lettek zavarva, most a csapat nagyon függ az általad 3 felsorolt embertől a csapat!
Főleg Messitől! A góljaink nagy részéből érdemben kiveszi a részét, vagy ő lövi, vagy gólpasszt ad, vagy a gólpasszt készíti elő. Érdekes módon, ha ha megnézzük ezt a szezont, mikor ment neki nyertünk, mikor nem ment, nem nyertünk. Brutálisan függ tőle a csapat, nélküle sehol sem lennénk.
Xavi mondjuk idén nem játszott akkorát, ez meg is látszott a csapat teljesítményén.
Iniesta meg szintén hatalmas zseni, jelenleg ő még Messi mellett, aki vezért tud lenni. Ha már a spanyol válogatott hoztak fel példának, ott is ő húzta a csapatot, vhogy Busi 3 méteres passzaival és üresbe mozgásaival nem nagyon jutottak előrébb a spanyolok, de a hibáiból veszélyeztettek az olaszok.

Mindent összevetve én nem tartom B.-t egy klasszisnak, nagyon jó emberek vannak körülötte, mind a válogatottban, mind a Barcában, tulajdonképpen ugyanazok, ami még inkább megkönnyíti a dolgát. Tudja hozni azt a minimumot, amit kell neki, szerencséjére pl. a szűrésből, labdaszerzésből nem kell sokat bemutatni, meg irányítania sem kell, ezeket mások meg teszik helyette. De semmi különösebb pluszot nem tesz hozzá a játékhoz. Ha már mindig megy Yayával az összehasonlítás, B. vajon mire lenne képes a Cityben, Elefántcsontpart válogatottjában, v. egy francia középcsapatban?
1. Bár nem volt róla szó, de Touréval való összehasonlítás kapcsán én megjegyezném, hogy szerintem az elefántcsontparti feljebb játszik a legjobban, az az igazi posztja. Nálunk eljátszotta a vkp-t, méghozzá nem is akárhogyan, de ide Busquets a legjobb, ezt továbbra is tartom.

A City tényleg más rendszerben játszik, itt hogyan irányíthatna Busquets, mikor előtte van Iniesta, Xavi és Messi?

2. Neeem, nem azért nem nyertünk, mert nem volt Busquets :D Arra akartam utalni, hogy hiába volt már meg akkor is ez a mag, nem volt szervezettség és rendezettség, ami 2008-tól megvan, s ennek az egyik rendkívül fontos eleme Busquets. Nézd, amikor én azt mondom, hogy Busquets egy zseniális játékos, az nem azt jelenti, hogy nélküle sehol sem lennénk, csupán azt, hogy amit ő ad, azt kevesen tudják. Nyilván ezt is kiemelitek majd, és nevettek rajta, de taktikailag az egyik legérettebb játékos.

3. Ez a Messi-függőség érdekes dolog. Szerintem nem azért függ tőle nagyban az eredményességünk, mert elzavartuk Eto'ót meg Tourét, hanem azért, mert középre vezényelte Guardiola. Ezzel ugyanis szerintem a képességeiből a maximálist hozza ki, hiszen a kapuhoz közel tud helyezkedni, ezáltal gólokat lőni, ám vissza is lép, amivel fantasztikus passzokat is tud adni. Az pedig törvényszerű, hogy az a játékos, aki ilyen dolgokra képes, nem marad ki az összjátékból, sőt a lehető legtöbbször bevonják. Touré amikor itt játszott, vkp-ként nem csinált ő sem olyan extra dolgokat, pláne, miután Pep mondta neki, hogy ne fusson ennyit.

4. Jó emberek vannak körülötte? Nem tudom, ennyit érne egy spanyol válogatottság? Persze, hogy nem ő húzta egyébként a spanyol válogatottat, mert nem ez a dolga, mint ahogy Casillasnak sem a gólszerzés. Irreális dolgokat vártok tőle, a futballt gólra játsszák, de ha van a csapatodban egy Xavi, Messi, Iniesta vagy nézzük a válogatottat és plusz egy Silva, akkor értelemszerűen nem a védekező középpályás lesz az, aki irányít, gyilkos passzokat ad és befejez.
.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.14. 11:03:39

Én ezen erényeit nem is vitatom, csak ettől az én szememben még nem lesz akkor zseni, meg a világ legjobbja a posztján. Egyénként azért ebbe topicba válaszolta, mert az igazolások topicban mindenképp úgy gondoltam, h off, de Busquets topicjába sem akartam, mert nemcsak róla írtam a hsz-ben, hanem a csaparól, Xaviról, Iniestáról, Messiről, Touréről, és még másokról is akartam, csak aztán meggondoltam magam. :P
Chino
Llegenda del Barça

2012.06.14. 10:20:46

LG írta:
Behívhatta volna Colsát is VdB, ha nincs más ilyen alapon. A "Barçás magot behívta" pedig azt sugallja, mintha VdB nem értene hozzá.

Egy játékos nem attól olvassa a játékot vagy van játékintelligenciája, mert 40 méteres keresztpasszokat ad a társának a lábára. A mozgásával megteremti a helyet Xaviéknak, vagy éppen azzal a 3 méteres, de a legjobb ütemben érkező passzal támadásba lendíti a csapatot.

Bárhol feltalálja magát: nem azt értem ezalatt, hogy kezdjen támadóként, ő is lő 82-őt egy év alatt, hanem azt, hogy egy meccs alatt a pálya bármely szegletében a csapat hasznára tud lenni az előbb felsorolt erényei miatt.

Távol van amit nyújtani kellene? Smile Ha távol lenne, nem nyert volna 2 BL-t és esett le volna két BL-elődöntő a Barcelonának. Csak azért, mert van egy Messi-Xavi-Iniesta trió, nem adnak címeket, 2006 és 2008 között ez szépen kidomborodott.
Itt válaszolok, mert az igazolás topicban nagyon off lenne:
Először is mi domborodott ki 2006-2008 között? Az, h azért nem nyertünk, nem volt a zseniális Busquets? :mrgreen: Sztem inkább azért, mert R10-nek és Deconak már nem nagyon volt kedve focizni, Henry-nek nem sikerült a beilleszkedés, Etoo és Messi pedig általában sérültek voltak abban a két a szezonban.

Busquets-ről az véleményem, h nem lóg ki a csapatból, de azért pluszba se tesz hozzá túl sokat. Megoldja a feladatát, ennyi, ettől nálam még nem lesz a világ legjobbja a posztján. Tourét még mindig sokkal jobb játékosnak tartom. Nézzük már meg az az ember mekkora szezont futott a Cityvel :!: Amellett, h elvégezte vkp-ként a feladatát, még irányított, gólpasszokat adott, gólokat lőtt, igazi vezért tudott lenni! Nálam ez kicsit többet ér, mint a 3 méteres passzok Xavinak, meg üresbe mozgások. :lol:
Erre a mondatra külön reagálnék. Pont amiatt, h olyan emberek, mint Touré v. Etoo el lettek zavarva, most a csapat nagyon függ az általad 3 felsorolt embertől a csapat!
Főleg Messitől! A góljaink nagy részéből érdemben kiveszi a részét, vagy ő lövi, vagy gólpasszt ad, vagy a gólpasszt készíti elő. Érdekes módon, ha ha megnézzük ezt a szezont, mikor ment neki nyertünk, mikor nem ment, nem nyertünk. Brutálisan függ tőle a csapat, nélküle sehol sem lennénk.
Xavi mondjuk idén nem játszott akkorát, ez meg is látszott a csapat teljesítményén.
Iniesta meg szintén hatalmas zseni, jelenleg ő még Messi mellett, aki vezért tud lenni. Ha már a spanyol válogatott hoztak fel példának, ott is ő húzta a csapatot, vhogy Busi 3 méteres passzaival és üresbe mozgásaival nem nagyon jutottak előrébb a spanyolok, de a hibáiból veszélyeztettek az olaszok.

Mindent összevetve én nem tartom B.-t egy klasszisnak, nagyon jó emberek vannak körülötte, mind a válogatottban, mind a Barcában, tulajdonképpen ugyanazok, ami még inkább megkönnyíti a dolgát. Tudja hozni azt a minimumot, amit kell neki, szerencséjére pl. a szűrésből, labdaszerzésből nem kell sokat bemutatni, meg irányítania sem kell, ezeket mások meg teszik helyette. De semmi különösebb pluszot nem tesz hozzá a játékhoz. Ha már mindig megy Yayával az összehasonlítás, B. vajon mire lenne képes a Cityben, Elefántcsontpart válogatottjában, v. egy francia középcsapatban?
Lehet, hogy nem pontosan ebbe a topicba illik, de ide reagálnék. Busi meglehet, hogy, nem egy világklasszis játékos, de az kidomborodott, hogy ha ő nincs a pályán jóval gyengébb a kp-nk, kevesebb labdát szerzünk és a támadások építésében is nagy szerepe van. Az hogy irányítania nem kell stb. amit Yaya érdemeiben kiemeltél főleg a játékszisztémából adódik. Amit te minimumként írsz, az nagyon fontos része a játékunknak. A labda nélküli elmozgásokkal helyet tud teremteni Xavinak, Ininek, a labdafelhozatalban kiváló, de sok erényét fel lehet még sorolni. Lehet, hogy Yaya-nak itt sem lenne sokkal több szerepe, a City teljesen más szisztémában játszik, az ott betöltött posztja is mát stílust képvisel. Nem tudom, hogy boldogulna Manchasterben, vagy az általad említett csapatokban, valószínűleg közel sem tudna hasonló teljesítményt lehozni mint itt, de ebben a Barcaban, ebben a játékszisztémában kulcsembernek számít. Ne értsetek félre, én is nagyon hiányolom a Sziklát és borzasztó volt amikor elment, de Busival sem gyengültünk igazán, annak ellenére mondom ezeket, hogy nem a szívem csücske, de megpróbálok objektív lenni. Ráadásul még fiatal, rengeteget fejlődhet.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.14. 09:07:17

Behívhatta volna Colsát is VdB, ha nincs más ilyen alapon. A "Barçás magot behívta" pedig azt sugallja, mintha VdB nem értene hozzá.

Egy játékos nem attól olvassa a játékot vagy van játékintelligenciája, mert 40 méteres keresztpasszokat ad a társának a lábára. A mozgásával megteremti a helyet Xaviéknak, vagy éppen azzal a 3 méteres, de a legjobb ütemben érkező passzal támadásba lendíti a csapatot.

Bárhol feltalálja magát: nem azt értem ezalatt, hogy kezdjen támadóként, ő is lő 82-őt egy év alatt, hanem azt, hogy egy meccs alatt a pálya bármely szegletében a csapat hasznára tud lenni az előbb felsorolt erényei miatt.

Távol van amit nyújtani kellene? Smile Ha távol lenne, nem nyert volna 2 BL-t és esett le volna két BL-elődöntő a Barcelonának. Csak azért, mert van egy Messi-Xavi-Iniesta trió, nem adnak címeket, 2006 és 2008 között ez szépen kidomborodott.
Itt válaszolok, mert az igazolás topicban nagyon off lenne:

Kash
Entrenador del Barça

2012.06.10. 08:56:17

Klassz, év-végi értékelés számokban.
http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... szamokban/
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.06.09. 17:59:59

ab1daL írta:EB-n résztvevő Barca játékosok: (remélem még ma hozzávehetjük Albát is :) )
És milyen nagy kár, hogy Villa, PUYOL és Abidal nem szerepel ebben az összeállításban...
ab1daL
Director del Fútbol

2012.06.08. 14:48:51

EB-n résztvevő Barca játékosok: (remélem még ma hozzávehetjük Albát is :) )

Kép
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
robertfcb
Capitá del Barça

2012.06.02. 14:10:16

S.Agüero írta:Kép
Picit hiányos már de azért nem rossz :P
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.02. 14:04:29

S.Agüero írta:...
Érdekes kép ez, viszont hiányosságokat egyből találtam :twisted:
Mindenkihez csak egy spanyol kupát rakta, mikor kétszer is nyertünk utóbbi években. Ill Piquenel még találtam. Neki is 3 BL győzelme van, mert 2008ban még MU játékosként vitt haza egyet. Aztán lehet még többieknél is van. Meg Xavinak nem lehet 3 EU szperkupa győzelme, csak 2 van neki. Ill Puyolnak is 1 helyett 2.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.06.02. 13:47:48

Kép
Lezárt