Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.05. 23:52:21

pont ezért sírtam már mióta, ugyanazt csinálja, mint mindig (küzd, harcol, melózik) de mellé jobb döntéseket hoz, és felszabadultabbnak tűnt ismét.
mondjuk a gólpassza nagyon cinkes volt, azt onnan be kellett volna rúgni, na de szerencsére megoldotta neymar.

így tovább, végre valahára a képességeinek megfelelően játszik. [-o<
neobarca
Director del Fútbol

2013.10.05. 23:34:11

Kifejezetten jól tolja me. És nagyon remekül megértik egymást Neymarral. Talán végre az az Alexis lesz, mint aki Udinéban volt... ;)
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.03. 20:31:51

Én nekem egyik nagy kedvencem(nem,nem őrültem meg :D ). A Celtic elleni meccsen meg remekül játszott én már alapból a kezdőbe raktam volna. Neymar mellett ő volt a legjobb, pedig kevesebbet játszott. A Valladolid ellen mindenképpen a kezdőbe kell tenni, remélem rúg vagy kettőt.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2013.10.01. 23:35:50

Ez kell Sancheztől! beállt és előkészített. kár a kihagyott helyzetért, de belefért. pedro nagyon gyenge volt, nem tudom martino miért várt ennyit a cserével.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.01. 22:38:53

na, ma láttam tőle azt, amire célozgattam itt.

máskor is jól játszik, most is jól játszott (sőt, vele nyertük meg a meccset) de könnyedebb, egyszerűbb volt.
kevesebbet totyogott, kevésbé volt bizonytalan, pedig nem 3-0-ás vezetésnél szállt be, hanem pont azért lett behozva, mert nem álltunk jól.
barca99
Llegenda del Barça

2013.09.26. 11:18:09

Sanama írta:de már megint előjön ez az "átszakad a gát" téma. sose fog átszakadni, edidg nem szakadt...
ronaldinhonal is sokaig mondogattuk, hogy jaj majd, mindjárt, nemsokára régi önmaga lesz. nem lett.

az igaz, hogy tul sok mas alternativa nincs, de pl en rooneyt barmikor hoznam a helyere, mar nyaron is irtam, hogy gondolkodas nelkul, o sem kevesbe munkas ember.

Ezzel most nagyjából egyetértek, nem fog itt már semmi szakadni, egy jó csapatember volt eddig is, ezután sem lesz húzóember. Ami nem hinném, hogy probléma, Messivel, Neymarral, Iniestával, és most már úgy tűnik Fábregasszal a csapatban.

Természetes, hogy egy meccsen mindenki a labdát figyeli, ezért kevésbé tűnik fel Alexis labda nélküli játéka, pedig sokat ad vele a csapatnak.

Rooney utóbbi évének munkásságáról azért megkérdeznék pár MU szurkolót. Látszólag már az is megviselte, hogy RvP-vel küzdenie kell, erre idehozni, Alexis melózós szerepkörére...
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.26. 09:29:25

shutterisland írta: én inkább azt mondanám, hogy a képességei és a játéka között nála van a legnagyobb differencia.
az egyik legjobb játékosunk lenne, mint írtam, gyors, jó felépítésű, technikás és harcos, hajtós spíler.
ehhez képest szürke szamár a ködben általában, ez bánt.
Csak épp nem erre van szükség Barcelonában.

Alexis a gyors, rövid passzos, kombinatív játékra alkalmatlan. Kis területen nem tudja megverni az emberét, terület és lendület kell neki, mert nagyon szélesen vezeti a labdát, nem pedig "maga alatt", ahogy Messi vagy Iniesta. Gondolkodásban lassabb, ráadásul Alves általában ráviszi a saját emberét is.

A bemozgásokat viszont jól csinálja, még mindig szívesebben nézném centerben, a jobb oldalon semmi nem lesz belőle.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.25. 21:53:44

de már megint előjön ez az "átszakad a gát" téma. sose fog átszakadni, edidg nem szakadt...
ronaldinhonal is sokaig mondogattuk, hogy jaj majd, mindjárt, nemsokára régi önmaga lesz. nem lett.

az igaz, hogy tul sok mas alternativa nincs, de pl en rooneyt barmikor hoznam a helyere, mar nyaron is irtam, hogy gondolkodas nelkul, o sem kevesbe munkas ember.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.09.25. 21:25:44

Annyira azért nem lóg ki mínuszba, h állandóan meg legyen találva.
én inkább azt mondanám, hogy a képességei és a játéka között nála van a legnagyobb differencia.
az egyik legjobb játékosunk lenne, mint írtam, gyors, jó felépítésű, technikás és harcos, hajtós spíler.
ehhez képest szürke szamár a ködben általában, ez bánt.

Ne adjuk el!
nekem például meg sem fordult a fejemben, viszont nem lenne sem ő, sem pedro alapkezdő.
igaza van veb-nek, nem túl jó a kínálat a jobb szellőn, de reust én is elnézegetném.
aztán szépen lehetne forgatni a messi-neymar-reus-alexis-pedrito ötöst egy 60 meccses szezonban.

mindegy, lényeg, hogy én továbbra IS bízom benne, és látom a javulást.
csak rossz nézni, hogy mennyivel több van benne, és mennyire "leszabályozza" saját magát.
miihii
KHAL

2013.09.25. 19:33:39

shutterisland írta:se mihii, se kanty nem értett meg.
Írtam is, h tkp a post-od csak pont most hozta ki, amit már párszor ki akartam fejteni, de most jött ki.

Éppen azért, mert volt egy remek félidőnk, amiben már megint rajta kellett rágódni, ugye a csopiban, majd a meccs után itt. Mondtam, h nem is kifejezetten csak neked írtam, hanem en bloc nem értek egyet azzal, h folyamatosan MINDEN meccs után, alatt rajta kelljen csámcsogni vmi negatív felhanggal. Annyira azért nem lóg ki mínuszba, h állandóan meg legyen találva. Mert bizony ez van. Lehet olyan meccs, amin senki sem hozza az elvárhatót, de ha másnál nincs megírva, nála tuti. Ha lehoz egy jó meccset, amivel esetleg még kb pozitívan lóg ki a mezőnyből (volt ilyen is azért, ha mindenkitől a saját megszokott átlagát tekintjük) és mégis csak kapja az ívet, h jó volt, DE... (és jön a csetlés-botlás, meg a többi cimke).
Ez engem kezd már egészen zavarni, mert sztem idén azért bőven hasznosabb és általában jobban játszik, mint mondjuk tavaly. Dinamikusabb, több az önbizalma és nekem úgy tűnik ez alatt a pár forduló alatt, h jó irányba indult el. Ezzel mondjuk nem kell egyetérteni, szubjekítv a dolog. De azt tartom, h annyira tuti, h nem gázas idén, h állandóan le kelljen rajta futni a köröket. Kétszer sem mondom, h ne lehetne még jobb vagy ne kellene tovább dolgoznia azon, h tényleg nyugodt szívvel lehessen ráfogni, h nnnna, ez igen produkció volt, de annyira nem gyenge, mint amennyire megkapja ezt, MINDEN ALKALOMMAL. Szerintem ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
MatyiG
Adminisztrátor

2013.09.25. 19:28:31

Reus tudtommal jobbszélső, őt elnézegetném itt. :D

Amúgy én bírom Alexist, egyik kedvencem a csapatból, néha kicsit szerencsétlen, de képes ő olyanokra is sokszor, hogy csak lesek.
Ne adjuk el!
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.25. 18:59:01

du. írtam ide de ugy látszik nem jelenet meg.

lehet itt csűrni csavarni a szavakat, de nem is tudom, talán shutter volt aki anno írta h mentálisan kevés ide. az meg h a válogatottban h játszik, meg az udinésében hogy tolta, kutyát nem érdekli én barcelona szurkoló vagyok.

az egyetlen dolog, ami miatt nem kardoskodom orrba szájba az elküldése mellett, az az, hogy egyszeűren nem látok olyan alternatívát, aki egyértelműen jobb lenne. meg lehet nézni milyen játékosok vannak, akiknek ELSŐDLEGES pozíciójuk a jobb oldal: lucas, hulk, nani, jesus navas, a realos duo, nani, blaszczykowski, walcott és kb ennyi az átlagnál jobb. én ezek közül egyiket sem tartanám hú de nagy erősítésnek, főleg nem 50-60 milliókért. ezért is örültem volna ha dulifuli nem az evertonban, tolhatta volna még itt a b-ben egy évet, aztán próba a jobboson.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2013.09.25. 18:41:09

Többekkel ellentétben nekem nem tetszett a tegnapi játéka. kifejezetten lazára vette a meccset. nem volt olyan agilis mint az előző találkozókon, mezőnymunkája sokkal gyengébb volt. támadásban meg szinte lehetetlen megjátszani, egy kezemen meg tudom számolni hányszor kényszerítőzött alvessel. beállt a védők vonalába és várt. sokkal több mozgás kellene tőle. neymar a másik szélen rendre megkapja a lasztikat, és kezd is vele valamit. AS meg szinte csak a lecsorgókat szedi össze. nincs meg a dinamika a játékában, illetve az összhang csapat és az ő mozgásában. messi csak a legritkább esetben választja őt, pedig ha valaki, akkor ő bárkit képes megjátszani a leglehetetlenebb helyzetből is.

szép volt a két fejes, meg látszik, hogy baromi technikás játékos, de egyszerűen elizgulja a cseleket, a befejezéseket. mezőnyben rengeteg labdát szed össze általában, tegnap ebből is kevesebb volt. alapból egy nagyon hasznos játékosnak tartom, még így is, hogy tudásának töredékét rakja ki a pályára, de tegnap nagyon kedvetlen volt. ha nem kapja el a fonalat a nyári alapozást már nem itt kezdi meg. pedig tavasszal már kezdett elég jól játszani. nem hiszem, hogy nagyot tévednék ha azt mondanám, hogy nem lesz ott a pályán a következő meccsen.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.25. 15:34:55

visca el barca írta:
MyShadow írta:És ha végre tényleg átszakadna az a bizonyos gát....és ha ehhez társulna egy könnyedség, ami most még nincs meg....
3 éve erre várunk...
Így van. Még 1,5-2évig én is ezt mondogattam, hogy na majd most, na majd ezután, végre lőtt gólt, jól játszott, de már elegem van a várakozásból. Én nem látom rajta azt, hogy felszabadult lenne, egyszerűen görcsösen játszik, és mindig a kevésbé jó megoldást választja, ha jót választ.

A múltkor leírtam, a "cselei" sem tűnnek nekem ösztönösnek, hanem inkább, valamit muszáj, illetve sosem látom, hogy kapu felé tolná a labdát, állandóan ki a jobb lába felé.

Megmondom őszintén, ha valami 180fokos fordulat nem követekezik be nála, nem sajnálnám ha elmenne jövő nyáron. Sok játékos kifutná a belét, hogy ott játszon, és még lehet, hogy gólokat is tudna lőni. A lehetőséget bőven megkapta szerintem, 3 éve folyamatosan kapja, de fejlődést nem látok. Voltak már mások, akik kevesebb lehetőség után búcsúztak innen.
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.09.25. 13:36:35

visca el barca írta:
MyShadow írta:És ha végre tényleg átszakadna az a bizonyos gát....és ha ehhez társulna egy könnyedség, ami most még nincs meg....
3 éve erre várunk...
Viscának mint ahogyan nagyon sokszor a hsziben, sztem most ismét igaza van ebben a kérdésben. 3 éve hogy itt van velünk, és egyszerűen az akarat és az elszántság kivételével nem látom annak a válaszát hogy hogyan tudna ő kiteljesedni a csapatból. :? Nem szégyen elismerni azt hogyha az ember valamiben nem olyan jó, vagy egy játékrendszer nem fekszik neki, ebben az esetben is sztem ez az igazság. Ezzel nem azt mondom hogy nem kedvelem, mert egy szimpatikus fickó aki nagyon alázatos is egyben, de ezek az esések és ezek a szenvedések már 3 éve jelen vannak, amit sem Pep sem pedig Titó nem tudott orvosolni kellően. :roll: Az biztos hogy nagyon motivált a srác, nagyon kiváncsi leszek Tata mit tud kitalálni majd vele kapcsolatban. [-o< Remélem hogy végül sikerül megoldani ezt a problémát, és kitud majd teljesedni teljesen ami egészen felszabadultá teszi őt. :oops:
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
MyShadow
Jugador del Barça

2013.09.25. 12:11:36

visca el barca írta:
3 éve erre várunk...
Hát láthattunk már jobb teljesítményeket tőle, de az Udinében és a válogatottban azért jóval többet mutat:)
kanty
Llegenda del Barça

2013.09.25. 11:44:34

Régóta nem láttam ilyen jól futballozni. Jelen esetben én sem értem a kritikát, vonatkozzék az akár a görcsösségére, akár másra. Csak a gól hiányzott a játékából. A szokásos mezőnymunka ismét megvolt, de ezúttal végre jöttek a jó egyéni megoldások is. Hatalmas segítség és előrelépés lenne a csapatnak, ha az egy-egy elleni szitukat felvállalná és normális arányban be is jönnének.

Sokak szerint nem érv a "védőt leköt" teória, de ezzel én abszolút nem értek egyet. Ha van három olyan támadód, akitől a legtöbb esetben lehet várni a váratlan, vagy azt, hogy van fér a pucájukban, az sokkal hasznosabb, mint amikor egy ipari mennyiségben termeli a gólokat, mások pedig lebutított turbónyuszi módba kapcsolnak. Elég csak megnézni az elmúlt évek Barcáit.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.25. 10:45:19

3 éve erre várunk...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MyShadow
Jugador del Barça

2013.09.25. 10:27:00

Egyébként a csávó csupán annyira veszélyes, hogy általában 2 védő jut rá, v még több... és ezzel elárultam mindent, mert 1v1ben bárkit képes megverni, csak ritkán kerül ilyen helyzetbe, így az eszméletlen kezdősebessége kiaknázatlan, pontosabban, nem teljesen kihasznált! És ha végre tényleg átszakadna az a bizonyos gát, én megkockáztatom, hogy akik még nem látták tényleg jól játszani, - amiért ide került, leigazoltuk - azoknak tátva maradna a szája! Mert ebben a srácban sokkal, de sokkal több van, mint amit sokan látni vélnek benne!
Fizikálisan a termetéhez képest rendkívüli, roppant gyors, robbanékony, technikailag képzett, képes megnyerni a fejpárbajait nála termetesebb védőkkel szemben is, szerintem taktikailag is szinte tökéletesen végzi a dolgát (labdával v nélküle), és ha ehhez társulna egy könnyedség, ami most még nincs meg, akkor elég szörnyű érzésekkel lépnének pályára az ellenfél védői:D
miihii
KHAL

2013.09.25. 08:23:04

shutterisland írta:a mai meccs is megmutatta számomra, hogy miért nem tud kiteljesedni.
például ma sem volt rossz, gólpasszal nyitott, a csapat gálázott, ő mégsem volt felszabadult.
lényegében összejöttek a dolgai, de mégis görcsös, tétova volt ismét.

ezt hiányolom tőle, mert mezőnyben hasznos, hajt, meg minden.
csak legyen lazább, felszabadultabb a pályán, sokat javulna.
Ahogy jeleztem a csoportban is, ezzel nem értek egyet és inkább már a sablon, kötelező AS fogáskeresésnek gondolom, amit muszáj minden meccs után beírni, mert am nem élet az élet :D

Annyira görcsöl a csávó, h pl a 3. gól előtt a fejjel magasabb védőjével a szájában, a 16-oson belül átveszi mellel a labdát, csinál egy kifele testcselt, miközben szépen belülre veszi át a zsugát, majd szépen, ütemben kipöccinti az érkező Alveshez. Plusz azért nem nehéz észrevenni mennyivel több önbizalma van, mint pl tavaly. Korábban simán fogta és az első adandó alkalommal visszajátszotta a zsugát, idén pedig nem egy, nem két alkalom is volt, amikor szépen térült-fordult és bolondított egy v akár két védőt is egyszerre a szélre kiszorítva is. Persze ezt lehet ügyetlen csetlés-botlásnak is hívni, de jobban megnézve az bizony nem az. Plusz vannak nagyon szép labdaátvételei és gyönyörű labdaérintései, amikhez azért kell némi önbizalom, valamint görcsölve ezek nem jönnének össze kb. sosem...

Mindegy, bele van vésve egy skatulyába és ebből láthatóan már nem fog kiszabadulni, annyira beleégett néhányakba ez, h ha Alexis, akkor a szokásos köröket le kell futni rajta, mert KELL. Pedig ha ettől eltekintünk egy kicsikét és jobban megnézzük, akkor látható, h alaposan feljavult idén. De ettől persze nyugodtan zsolozsmázhatjátok a sablont, csak kicsit uncsi és már talán igaz se annyira ;) Ez nem csak neked szól am, csak így most jött ki (illetve már félidő körül, amikor először írtad fácsén), h ez már tényleg hihetetlen, h folyamat meg kell találni valamivel :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
shutterisland
Director del Fútbol

2013.09.24. 21:52:35

a mai meccs is megmutatta számomra, hogy miért nem tud kiteljesedni.
például ma sem volt rossz, gólpasszal nyitott, a csapat gálázott, ő mégsem volt felszabadult.
lényegében összejöttek a dolgai, de mégis görcsös, tétova volt ismét.

ezt hiányolom tőle, mert mezőnyben hasznos, hajt, meg minden.
csak legyen lazább, felszabadultabb a pályán, sokat javulna.
Subinho
Director del Fútbol

2013.09.20. 10:38:16

elismerem, Alexis jól mozog, de azért ebből a képből mi látszik még? 3 azaz három (mindhárom) védő rohan rá Alexisre középen, két szélen meg teljesen tisztán Messi és Neymar, akiken senki nincs, így középről bármelyiknek kitehető a laszti! nagy hiba az Alax védőktől. arról nem is beszélve, hogy a labdás játékos mellől hol van a vkp???
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.20. 10:26:13

ab1daL írta:Második gól előtti szituáció:

https://pbs.twimg.com/media/BUieby1CYAA6B5z.jpg" target="_blank
Mozgásai nem rosszak, bár amatőr hiba, hogy Messire nem jut védő, végülis ki ő.
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.20. 08:05:19

shutterisland írta:de egyébként pont ez a legérthetetlenebb az egész alexis sztoriban.

az indulósebessége egész komoly, ráadásul alacsony súlypontja van, fizikálisan sem rossz, kicsi, de jó kötésű kölyök, az ilyeneket nem egyszerű elnyomni.
sőt, technikás is, itt a labdák levételével is baja van, de aki korábban udinében és a válogatottban látta, az tudja, hogy jól cselez, jól húzogat a gyerek.

simán kígyóznia kellene a védők között, erre ha cselez, kifele megy, ha a labdaátvétellel nagy ritkán előnybe kerül, azt is eltököli, arról nem is beszélve, hogy még szerencséje sincs.

most már egyre inkább biztos vagyok benne, hogy fejben iszonyatosan kevés.
minden másban pedig barca szint lenne, technikailag, játékintelligenciában és alázatban, harcosságban is.
a leg találóbb elemzés a rácról..... vagy : nagyjából én is így gondolom, kérdés fejlődhet e?....reméljük a legjobbakat.
ab1daL
Director del Fútbol

2013.09.20. 00:35:29

Második gól előtti szituáció:

https://pbs.twimg.com/media/BUieby1CYAA6B5z.jpg" target="_blank
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Lezárt