Yokozuna a Bajnoki topicban írta: ha a sok futás után labdát szerez, akkor sem tudja az ember vajon mit kezd vele.
Áthoztam inkább ide, mert eléggé rá terelődött a beszélgetés ott és erről a félmondatról beugrott egy jellegzetes AS mozdulatsor, de ezt mondom inkább már a topicjába írom
Nem tudjuk mihez kezd a labdával és elsőre úgy tűnik, h még ő maga sem, amikor a sokat látott formulát alkalmazza, azaz átveszi és térül-fordul, ide-oda átlépegeti, kifelé húzza, befelé húzza és látszólag ott botladozik a labda felett. Ugye megvan a jelenet? Nyilván, mivel elég sokszor szóba került, h ménemvisziráavédőkre...
Én úgy gondolom, h bár való igaz, h nem bánom, ha egy támadónk belemenős, de ha a labdatartás nálunk lévő szentségét is belevesszük, akkor az is jó döntés, ha inkább tutira megtartja. És ugyan ezek a sajátságos labdamegtartási pörgései eléggé dadogósnak tűnnek, de
1., zömében valahogy csak nála marad, illetve tovább tudja játszani, ami a nagy számok törvénye alapján már nem lehet véletlen, azaz csetlés-botlás, esetlenség

(1/B., amikor elcsúszik (márpedig elcsúszik

), utána első gondolatból már hajtja is tovább a labdát.)
2. mivel ezzel kivisz a vonalig legalább 2, de akár 3 védekező játékost is, akkor felmerül a kérdés, h a többi srácunk miért nem tud élni jobban a "létszámfölényünkkel"?
Szellősebben van a védelem, nagyobb réseink lennének, ha kicsit megpörgetnék a többiek (is). Apró tényező, de hasznot tudnánk húzni ezekből a megoldásaiból is, mert széthúzza a játékot és messzire kicsalogatja a védőket. Ráadásul ő legalább tényleg meghajtja labdaeladás után, presszionál letámadásnál és nem büdös neki a védekezés sem.
Ő nem csatár, hanem szélső támadójátékos, ami a szerepkörét tekintve nem mindegy, a kettő eltérő feladatokat jelenthet. Nem tartom kizártnak, h hangsúlyosabb a posztján a SZÉLSŐ, mint a támadójátékos
Nekem nem nagyon van rossz szavam rá idén, sok más játékost inkább elő lehetne venni a produkciója alapján. Nem mondom, h kulcsjátékosunk, de a hozzáállásához idén eddig felnő a teljesítményével is. Az átlagot nézve a szezonban számomra is inkább pluszba lóg ki.
Örülnék neki, ha a maga szintjén mindenki csak úgy tolná mint ő...