Ha úgy cserélgetnék a helyeiket, mint a Messi-Eto'o-Henry hármas, más lenne a leányzó fekvése.
Ezt nem értem. Erre mikor volt példa, hogy ők olyan nagyon cserélgették a pozíciójukat?
Henry volt a baloson, Eto'o középen, Messi jobboson. Maximum néha, keveredés után Eto'o kijött jobbra, de más cserélgetés nem volt.
Emlékszem akkor Henry-val kapcsolatban volt ugyanez, hogy miért kell a vonal mellett játszania, mikor ő középcsatár. Aztán volt, hogy egy darabig Iniesta játszott a helyén.
Az azt követő évben meg Henry helyett jött Pedro a jobbosra, Ibra balra, Messi középre. Tavasszal meg Ibra helyett gyakran Bojan jött, akinél újra el lett mondva, hogy miért kell szélen játszania, mikor középcsatár.
Ez a szélső kérdés kb. azóta probléma, hogy Ronaldinho elment. Azóta a bal oldalra nincs megfelelő szélső, folyamatosan "vész" megoldások vannak, igazi középcsatárokat pakolunk ki oda. Henry,Ibra,Bojan,Villa. És most látjuk, hogy Neymar sem tud ott élni igazán.
A jobb szélső problémája meg megint azóta van, hogy Messi középre került. Ott is játszott anno még Bojan, aztán jött Pedro, aki szerintem ott jól nyomta. Most meg egy középcsatárnak mondható játékost erőltetünk ott.
Szélsők nélkül meg nehéz eredményesen ilyet játszani, szerintem. Nem hiába van minden támadás középen erőltetve, szélről meg max jön 1-2 Dani Alves beadás a holdra.
Egy szó mint száz, szerintem a Ronaldinho-Guily páros óta nem játszott 2 normális, szélső játékos a széleken itt egyszerre.(Vagy még a Dinho-Messit mondhatnánk, de sokat nem játszottak együtt)
A 08/09es évben értelmes széljáték is csak a jobboson volt, amikor Messi-Alves futkároztak ott, azóta semmi.