FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.09.19. 10:43:19

danianevem írta: Piqué és Alba amúgy saját nevelésnek számít? Sosem tudom, hogy éppen kik tartoz(hat)nak ebbe a kategóriába...
Az számít hivatalosan is saját nevelésnek, aki 15-21 éves koráig legalább 3 évet eltöltött az adott klub akadémiáján.
Viszont ha azt mondja vki, h ott nevelkedett abba meg nyilván nem lehet belekötni, mert az ott nevelkedett lehet 1 vagy 10 év is, max hivatalosan nem tartozik a saját nevelések közé.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.09.19. 10:26:21

danianevem írta:Kicsit gondolkodtam, hova is linkeljem be, végül a topic címe alapján ezt találtam a legalkalmasabbnak (elnézést, ha mégis rossz helyre linkelek):

A Sport ma leközölt cikkében egy kis infografikán ábrázolta, hogy az eddigi tétmeccsek alapján a Barcelonában játszották a legtöbb percet a saját nevelésű játékosok:
http://estaticos.sport.es/resources/jpg ... 777202.jpg" target="_blank

Maga a cikk pedig (google translate-s angol fordítással):
http://translate.google.com/translate?h ... &sandbox=1" target="_blank

Katalán érdekeltségű laphoz mérten ferdítettek egy kicsit, de a Barca elől valószínűleg már senki nem fogja elvenni az első helyet ezen a listán, hiszen Iniesta, Busquets, Messi alapember, meg hozzájuk a rotáció révén még folyamatosan jönnek majd a többiek.
Piqué és Alba amúgy saját nevelésnek számít? Sosem tudom, hogy éppen kik tartoz(hat)nak ebbe a kategóriába...
Az az ember számít saját nevelésnek aki a La Masián nevelkedett . Nem számít , hogy milyen nemzetiségű (lásd Messi ) . Attól még , hogy elmentek de visszatértek a Barcához (Piqué,Alba vagy Fábregas) attól még ők is Barca nevelések.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
danianevem
Entrenador del Barça

2014.09.19. 09:16:10

Kicsit gondolkodtam, hova is linkeljem be, végül a topic címe alapján ezt találtam a legalkalmasabbnak (elnézést, ha mégis rossz helyre linkelek):

A Sport ma leközölt cikkében egy kis infografikán ábrázolta, hogy az eddigi tétmeccsek alapján a Barcelonában játszották a legtöbb percet a saját nevelésű játékosok:
http://estaticos.sport.es/resources/jpg ... 777202.jpg" target="_blank

Maga a cikk pedig (google translate-s angol fordítással):
http://translate.google.com/translate?h ... &sandbox=1" target="_blank

Katalán érdekeltségű laphoz mérten ferdítettek egy kicsit, de a Barca elől valószínűleg már senki nem fogja elvenni az első helyet ezen a listán, hiszen Iniesta, Busquets, Messi alapember, meg hozzájuk a rotáció révén még folyamatosan jönnek majd a többiek.
Piqué és Alba amúgy saját nevelésnek számít? Sosem tudom, hogy éppen kik tartoz(hat)nak ebbe a kategóriába...
Jester
Barça B

2014.09.14. 16:37:54

Bár még csak pár forduló telt el de bizonyos dolgok már körvonalazódnak, és derültek ki.

- Raktitic úgy kellett ennek a csapatnak mint egy falat kenyér. Egész nyáron azt gondoltam, hogy a Barca-nak át kellene állnia a 4-2-3-1-re, de mivel így is hozott egy stabilitást ezért még szerkezeti változtatásokat sem kellett végrehajtani. Amúgy ezen is látszódott, hogy mekkora fék volt már Xavi így az utolsó 1-2 évben.

- Messi 40 gólos szenzonjaitól szerintem szépen lassan intsen búcsút mindenki, nem játszik rosszul, egyszerűen csupán öregszik ő is, és veszít a lendületéből, de a játékintelligenciája így is olyan nagy, hogy remekül meglesz majd irányítószerepkörben.

Szóval szerintem jó kis szezonja lesz a Barca-nak, és ne felejtsük, hogy még bevetésre vár egy Suarez is.
100% pure awesomeness
Blaugrana88
Barça C

2014.09.12. 22:28:24

Kevés idô telt el ebbôl a szezonból, és csak két tétmeccset játszottunk, ám az eddigiek alapján úgy gondolom, sikeres év, évek elé nézhetünk Luis Enrique-vel a kispadon.
A tavalyi évvel ellentétben most úgy látom, hogy a játékosok jobban élvezik a játékot, sikeréhesebbek. Ahogy LE-ben is ott a tûz, fiatal, sikeréhes edzô, jó döntés volt a kinevezése.
Sokakkal ellentétben úgy gondolom, jól igazoltunk ezen a nyáron, bár Fabregas-ért többet is kérhettünk volna. Sanchez-t meg nagyon bírom a nagyszerû akaraterejével, de sokan voltunk arra a posztra, sajnos mennie kellett.

Veszem sorban a posztokat, kezdjükva kapusokkal: Van egy tapasztalt kapusunk, és egy ismert meg egy kevésbé ismert tehetségünk. Remélem, hogy mindhárman kapnak majd lehetôséget, igen, Masip is. :)

Jobbhátvéd: Douglas-t nem ismerem, nem tudom, milyen játékos, Alves valószínûleg jövô nyáron távozik, én megadnám Montoya-nak a lehetôséget, akár nagyobb meccseken is. Nem csinál extra dolgokat, de hozza a szintet, amit kell.

Balhátvéd: Itt rendben vagyunk, Alba évekig megoldja ezt a posztot, Adriano tökéletes mellé cserének.

Középhátvéd: Bartra eddigi mellôzését nem értem, remélem, hogy holnap kezdô lesz. Puyol méltó utódja lehet. Vermaelen és Mathieu két tapasztalt, magas, jól fejelô védô, a rögzített szituációk levédekezésénél nagy segítséget nyújthatnak. Pique pedig remélem, hogy megkomolyodik, és inkább a játékára koncentrál majd, mint a hülyeségeire. Ôt én eladtam volna nyáron, de ha maradt, akkor szurkolok neki, javítson a hozzáállásán és játsszon jól!

Holnap folytatom.
Petr
Entrenador del Barça

2014.09.06. 13:53:15

Legtöbb szerelés a Villarreal ellen: Messi 3 - Busquets 3 - Mathieu 2 - Alves 2 - Pedro 2 [via whoscored]
Boixos
Llegenda del Barça

2014.09.02. 13:15:22

visca el barca írta:bilbao ellen is jön is majd a szokásos X. reménykedtem h vmi kis hoki csapat jön a válogatott meccsek után, de nem.
akármi van, a ba.sz.kokat azért meg kell ... bökni itthon, utána majd rápihenhetünk az ilyen levantékra, malagákra stb.
vannak akiknek nagyobb problémáik vannak. olyan pl, h az atletico megy hozzájuk. 8)
PUYOL-XAVI-INIESTA
MatyiG
Adminisztrátor

2014.09.02. 13:01:10

visca el barca írta:bilbao ellen is jön is majd a szokásos X. reménykedtem h vmi kis hoki csapat jön a válogatott meccsek után, de nem.
Azért őket szoktuk verni itthon. Nem is emlékszem a közelmúltban döntetlenre ellenük otthon.
salas9
Entrenador del Barça

2014.09.02. 13:00:27

Én első sorban abban bízok, hogy 13.-ra a mérkőzésre felépülnek a sérültek (Messi, Iniesta, ter Stegen és Vermaelen) illetve, hogy más nem sérül meg a válogatottnál. Az sem elhanyagolható, hogy a Bilbaonál is lesznek válogatott játékosok Muniain, Iturraspe és San Jose, akik közül Iker biztosan pályára lép az U21-ben, de Iturraspe játékára is van esély a nagyoknál. Ezen felül ne felejtsük, hogy négy nappal később nekik is BL kötelezettségük lesz a Sahktar ellen :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára salas9 2014.09.02. 13:02:26-kor.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2014.09.02. 12:48:22

valóban nem "kis hoki" ellenfél lesz, de legalább otthon játszunk.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.09.02. 11:56:14

bilbao ellen is jön is majd a szokásos X. reménykedtem h vmi kis hoki csapat jön a válogatott meccsek után, de nem.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
salas9
Entrenador del Barça

2014.09.02. 11:03:55

A héten kezdődik a számunkra "kedves FIFA vírus". Az első keret tagjai közül tíz játékos távozik a válogatottakhoz (Dőlt betűvel a tétmérkőzéseket jelöltem):
Busquets, Bartra, Pedro, Alba (Spanyolország)
Franciaország-Spanyolország/09.04/ és Spanyolország-Macedónia/09.08/
Neymar (Brazília)
Brazília-Kolumbia/09.05/ és Brazília-Ecuador/09.09/
Mascherano (Argentína)
Németország-Argentína/09.03/
Rakitic (Horvátország)
Horvátország-Ciprus/09.04/ és Horvátország-Málta/09.09/
Mathieu (Franciaország)
Franciaország-Spanyolország/09.04/ és Szerbia-Franciaország/09.07/
Bravo (Chile)
Chile-Mexikó/09.06/ és Chile-Haiti/09.09/
Rafinha (Brazília U21)
Qatar-Brazília/09.03/, Palesztina-Brazília/09.06/ és Libanon-Brazília/09.08/
Sergi Roberto (Spanyolország U21)
Magyarország-Spanyolország/09.04/ és Spanyolország-Ausztria/09.09/

Itthon maradnak, egészségesen: Montoya, Piqué, Xavi, Suárez, Douglas, Adriano, Alves, Masip.
Itthon maradnak, de sérültek: ter Stegen, Iniesta, Messi, Vermaelen.

Utánpótlás játékosok közül pedig
Halilovic (Horvátország)
Horvátország-Ciprus/09.04/ és Horvátország-Málta/09.09/
Ondoa, Bagnack (Kamerun)
Kongó-Kamerun/09.06/ és Kamerun-Elefántcsontpart/09.10/
Munir (Spanyolország U21)
Magyarország-Spanyolország/09.04/ és Spanyolország-Ausztria/09.09/
Edgár Ié (Portugália U21)
Norvégia-Portugália/09.04/ és Portugália-Azerbaijan/09.09/
Babunski (Macedónia U21)
Izrael-Macedónia/09.09/

Bocsi a hosszú hsz miatt :oops:
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2014.08.31. 13:18:42

A mundo előzetes kezdőjében Rafinha szerepel nem Xavi a kp-n.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
MOF
Barça B

2014.08.31. 13:07:52

shutterisland írta:átnéztem most a keretet.
mondjuk ez egy verzió :

kezdő : mats - alba, pique, mathieu, alves - busquets, rakitic, ini - msn
lóca : bravo, vermaelen, adriano, montoya, mascherano, xavi, pedro
kimarad : masip, bartra, douglas, roberto, rafinha

jó lenne elkerülni a sérüléseket, mert akkor baromi necces lesz.
Szerintem is valami hasonló lesz, de Rafinha tuti kerettag lesz az eddigiek alapján. Illetve ahogy látom, Luchonak kell minimum 2 támadóként is bevethető játékos a padra. Mivel Adriano és Montoya is tud mindkét oldalon játszani, ezért szerintem közülük fog valaki a lelátón ücsörögni.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.08.31. 12:41:37

átnéztem most a keretet.
mondjuk ez egy verzió :

kezdő : mats - alba, pique, mathieu, alves - busquets, rakitic, ini - msn
lóca : bravo, vermaelen, adriano, montoya, mascherano, xavi, pedro
kimarad : masip, bartra, douglas, roberto, rafinha

jó lenne elkerülni a sérüléseket, mert akkor baromi necces lesz.
messideco
Presidente del Barça

2014.08.29. 09:02:49

Barca-naptár
Tegyétek be könyvjelzőnek :)
Kép
"And my heart will leave you never."
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2014.08.27. 01:43:57

Azon gondolkodtam, hogy ebben az évben ha mindenki bevethető lesz akkor nem sok sót fog majd megenni a Masip,Montoya,Douglas,Sergi Roberto,Bartra féle ötösfogat.
Bárhogy is nézem, és az előszezon is azt igazolja, hogy nem férnek majd be a 18-as meccskeretbe.
Lesz egy alapkezdő: Mats,Alves-Pique-Mathieu-Alba,Busquets-Rakitic-Ini,Messi-Neymar-Suarez.
A cserék pedig: Bravo,Adriano,Vermaelen,Mascherano,Xavi,Rafinha,Pedro.

Ezért nem is értettem Masip felhozatalát.. :roll:
És Bartraért nagyon-nagy kár. Úgy érzem ő csak 4. számú belső védő Luchonál. Ha komolyabban számolna vele nem Masche kezdett volna vasárnap.
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2014.08.24. 13:55:38

Egy biztos, rohadt kíváncsi vagyok erre az idényre. Talán a védelem stabilnak mondható, ha mindenki felépül és bele rázódik a szerepébe, Masch fel lép vkp-nek majd, nem lesz annyi fatális hiba majd a meccseken. A kettő kapusunk csak jobb lehet mint Victor, jókora potenciál van Stegenben is. A közép pálya lehet a kulcs, örülök hogy Xavi maradt, az ő rutinja a padról sokat érhet, Rakitic pedig a liga legjobb irányítója és világszínvonalon is ott lehet a legjobbak között. Tavaly bár a Messi-Neymar párost nem sikerült össze hangolni, alig játszottak együtt 10 meccset, viszont már ők ketten együtt egy kreatív erős támadó duó, és ha Suarez kettejükhöz hozzá jön, marha kíváncsi vagyok rájuk, ütős trió lehet ez. Mind ehhez jön egy végre jó edző, aki ért a játékosokhoz, fejekben rendet tud tenni. Viszont semmi képpen nem vonnék párhuzamot a 2008 utáni Barcával, ott azért a játékosok többsége a legjobb kornak örvendett és messze top3-5 játékosok voltak a pályán, megismételhetetlen az a bravúr, azok az évek. Puyol-Piqué legjobb védő párosunk, ereje és tudása teljében lévő Alves, masszív Abidal, közép pályán Xavi-Ini-Touré.. és akkor az Eto'o Henry Messi támadó sor, sokkal verné az ideit. Viszont sikeresnek sikeres Luis éra lehet ez, én önfeledt focit és rendet várok az öltözőben, ha ez adott lesz, jöhetnek a kupák, talán nemzetközi porondon is.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.20. 20:44:11

http://www.youtube.com/watch?v=TjEoFe4_J5w" target="_blank

Szerintem nagyon jó kis elemzés a következő szezontól látható Barcáról. Ajánlom mindenkinek! :wink: :)
Kép
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.08.20. 15:57:47

Óriási mázlink a mostani transferbanban, hogy LE az edzőnk. Egy ilyen helyzetben ugyanis a játékosok könnyen az edző fejére nőnek, mert úgyse lehet helyettük más játékost hozni. De LE kivétel, mert őt őszintén érdekli az utánpótlás és hajlandó fiatalokat bedobni a mélyvízbe. Így a keret nem élhet vissza azzal, hogy eszi, nem eszi, nem kap mást a klub és az edző.
mess2009
Director del Fútbol

2014.08.20. 12:56:12

Barcaforever írta:Messze menő következtetéseket nem szabad levonni a mai meccsről.

Viszont azt fenntartom, h élőben teljesen máshogy lát az ember egy meccset, mint a tv-ben.

Egyértelmű volt, h az 1. félidőben a régi taktika volt 4-3-3, Alves és Alba néha felfutottak a támadással, Messi középen blablabla....

A 2. félidőben nem tudom ki látta, de már a Luis Enrique taktikát alkalmazták. Következő képpen nézett ki: Mathiu és Pique hátul egymástól messzebb, köztük Busquets sokkal mélyebben a megszokott helyétől, biztosít a kontrák ellen, Alba és Alves erősen feltolva végig a 2 szélen, Iniesta-Rakitic és Messi háromszöget alkotva, természetesen Messi van a 3szög csúcsán, elöl pedig 2 csatárosban a 16os 2 sarkával egymagasságban tört kapura Munir és Rafinha. A 2 fiatal helyett Neymar és Suarez gondolom az alapember. Nekem tetszett ez a felállás, de emberek, élőben is látni, h ha Bartrat lefutotta Bale, akkor ezt a francia monstrumot még 2x körbefutja és még megkérdezi, h nincs-e lesen, Ronaldo dettó. Darabos a mozgása, magasan nem illik a rendszerbe, sajnos pedig én pozitív szemmel követtem tényleg.

De jó lesz ez, Visca el Barca!!! =D> :twisted:
nekem is meg adatott egyszer, hogy élőben láttam a fiúkat, azért bátorkodom hozzá szólni:
természetesen az élmény, a hangulat, a légkör, a hangzás ....stb. utánozhatatlanok, egy dologban azonban sajnos a TV. verhetetlen:a kapott információ mennyisége és minősége terén. az első 20 percben állandóan hiányérzetem volt, a megszokott ismétléseket vártam!? egy egy kényes szitunál.....Mathieuval kapcsolatban egyszerűen - tévedsz. Albát kivéve gyorsabb bármelyik jelenlegi védőnknél ! úgy alapból. nem akarom idealizálni a teljesítményét de jól játszott a Gamperen is, alkatából adódóan persze az ördőngősen cselező, lendületből rá rontó csatárokkal nehezebben fog boldogulni, de hogy "nem illik a rendszerbe" ? nos azt nem gondolnám...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.08.20. 10:11:33

Barcaforever írta:Jaj, csak legyen igazad! [-o< Bár úgy lenne, de a körülöttem lévő katalánok is mondták, h "muy raro" :mrgreen: :lol: Annyi szól még mellette, h Albaval ismerik egymást.
Viccet félretéve, én tényleg így láttam. :D Igaz én nem helyszínről láttam, "csak" TV-ből, de meglepően gyorsan mozgott a pályán. Azért egy meccset megtekinteni élőben és TV-ben nézni merő különbség. Az ember a helyszíni meccsen döbben rá, hogy a leggyengébb játékosok is zsenik, de az igazi különbségeket sztem TV-ben lehet látni. Nyilván itt nem Messi kivételes képességeire gondolok. :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaforever
Director del Fútbol

2014.08.19. 21:01:54

Barcaman1993 írta:
Barcaforever írta:Nekem tetszett ez a felállás, de emberek, élőben is látni, h ha Bartrat lefutotta Bale, akkor ezt a francia monstrumot még 2x körbefutja és még megkérdezi, h nincs-e lesen, Ronaldo dettó. Darabos a mozgása, magasan nem illik a rendszerbe, sajnos pedig én pozitív szemmel követtem tényleg.
Én pont fordítva láttam. Sztem Mathieu meglepően fürgén mozgott és ami szemet szúrt, hogy rendkívül gyors a termete ellenére is. Piquénél és Bartranál egyértelműen gyorsabb, de sztem Vermaelennél is. Én bevallom, miatta nem aggódok.
Jaj, csak legyen igazad! [-o< Bár úgy lenne, de a körülöttem lévő katalánok is mondták, h "muy raro" :mrgreen: :lol: Annyi szól még mellette, h Albaval ismerik egymást.
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.08.19. 06:51:59

Barcaforever írta:Nekem tetszett ez a felállás, de emberek, élőben is látni, h ha Bartrat lefutotta Bale, akkor ezt a francia monstrumot még 2x körbefutja és még megkérdezi, h nincs-e lesen, Ronaldo dettó. Darabos a mozgása, magasan nem illik a rendszerbe, sajnos pedig én pozitív szemmel követtem tényleg.
Én pont fordítva láttam. Sztem Mathieu meglepően fürgén mozgott és ami szemet szúrt, hogy rendkívül gyors a termete ellenére is. Piquénél és Bartranál egyértelműen gyorsabb, de sztem Vermaelennél is. Én bevallom, miatta nem aggódok.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaforever
Director del Fútbol

2014.08.19. 00:12:21

Messze menő következtetéseket nem szabad levonni a mai meccsről.

Viszont azt fenntartom, h élőben teljesen máshogy lát az ember egy meccset, mint a tv-ben.

Egyértelmű volt, h az 1. félidőben a régi taktika volt 4-3-3, Alves és Alba néha felfutottak a támadással, Messi középen blablabla....

A 2. félidőben nem tudom ki látta, de már a Luis Enrique taktikát alkalmazták. Következő képpen nézett ki: Mathiu és Pique hátul egymástól messzebb, köztük Busquets sokkal mélyebben a megszokott helyétől, biztosít a kontrák ellen, Alba és Alves erősen feltolva végig a 2 szélen, Iniesta-Rakitic és Messi háromszöget alkotva, természetesen Messi van a 3szög csúcsán, elöl pedig 2 csatárosban a 16os 2 sarkával egymagasságban tört kapura Munir és Rafinha. A 2 fiatal helyett Neymar és Suarez gondolom az alapember. Nekem tetszett ez a felállás, de emberek, élőben is látni, h ha Bartrat lefutotta Bale, akkor ezt a francia monstrumot még 2x körbefutja és még megkérdezi, h nincs-e lesen, Ronaldo dettó. Darabos a mozgása, magasan nem illik a rendszerbe, sajnos pedig én pozitív szemmel követtem tényleg.

De jó lesz ez, Visca el Barca!!! =D> :twisted:
Kép
Lezárt