Bob_Marley írta:
Bartra dolog meg olyan, hogy én is szívesen látnám ha Bartra játszana helyette, de sokszor a túlzott szimpátiát érzem felfedezni irányába, miközben szép nem szép, de Mathieu jelenleg jobb megoldás mint Bartra és logikusabb játszatni a franciát. Erősebb, jobban fejel, rutinosabb. Oké az utolsó olyan dolog, hogy ha nem játszik Bartra akkor nehéz megszerezni, de ez hasonló szitu mint a kapuskérdés nálunk. Lehet Stegen fiatalabb, meg sokaknak szimpi, de Bravo jelenleg jobb kapus. Bartra így is megkapja a kellő bizalmat szerintem és ha tud fejlődni tovább, akkor kifogja szorítani az előtte lévőket, viszont azért csökkenteni Mathieu megítélését mert Bartra helyén játszik nem illdomos, mert a francia bőven megfelelő szintet hozott idén.
A kapuskérdést én nem intézném el így. Két teljesen más típusú játékosról beszélünk. Nagyon kedvelem Baravot, szerintem Baia óta nem volt ilyen jó reflexű, magabiztos kapusunk, de (senkit sem megbántva) MATS a maga stílusában van olyan jó. Lehet, hogy nem olyan magabiztos, de egy 23 és 32 éves játékost azon a poszton nem lehet összehasonlítani. Bravo már akkor kezdő volt és válogatott, mikor a német még otthon Legozott. És egy kapusnál az egyik legfontosabb szegmens a rutin. Ez az alap. lehet valaki olyan tehetséges, mint még senki a történelemben (nem a németre célzok), ha csak elvétve játszik sosem lesz a legjobbak közt emlegetve.
De visszakanyarodva Mathieu-re. Az, hogy rutinosabb, abban igazad van, de meg is válaszoltad, hogy ez nem feltétlenül ellene szól. A fejjátéka legalább olyan jó, a fizikális felépítése tényleg jobb, de ezt lehet fejleszteni és nem sokkal marad le ebben top védőktől. (pl. Vermaelen)
Fel lehet hozni persze Bale esetét, mert miondenki ezzel jön, viszont csak ebben a szezonban is volt nem egy hasonló eset, amit megoldott. Mellesleg az inkább rutintalanság volt, mert azért kilökte a walesit a technikai zónába)
Igen bevallom, valamilyen szinten elfogult vagyok vele szemben, de azt ne felejtsük el, hogy sokkal fejlődőképesebb, de szvsz jelenleg van olyan jó, de legalábbis nem sokkal marad le a franciától és kiemeltél néhány dolgot, amiben Mathieu jobb, viszont van amiben fordított a helyzet. Ezek pedig nálunk fontosak. Jobban passzol, hosszú labdákat is jól osztogat, magabiztosabb a labdakihozatalban, háromvédős rendszerben is használható, ami nálam pedig nagyon fontos, karakánabb.
Nem azt mondom, hogy száműzni kellene a padra Mathieut, de legalább annyi, ha nem több érv szól Bartra mellett.