2010.05.01. 21:10:30
Igazad van. Nem mondhatok olyat amilyet mondtam, mert nekem így egyértelmű, másnak meg máshogy. Én pl nem követem a magyar bajnokságot egyáltalán, nem vagyok szegedi hogy évtizedes ellentétem legyen Szeged-Veszprém vonalon. Van egy csapat, akiknek azért drukkolok, mert nagyjából hozzászoktam, hogy egy magyar és nemmagyar csapat (versenyző, stb) találkozásakor az előbbinek drukkoljak, főleg olimpián, vagy hasonló helyzetben. Ráadásul ez a csapat abszolút mércével mérve is igen magas szinten műveli azt, amit művel, tehát az sincs kizárva, hogy pl a játéka alapján akkor is szimpatikusnak találnám, ha nem lenne plusz érzelmi kötődés. Ugyanez nem mondható el pl a Debrecenről, vagy bizonyos esetekben akár a magyar válogatottról sem, akik mellett sok esetben tényleg az égvilágon semmilyen érv nem szól, azon kívül hogy magyarok.
Az, hogy Veszprémben 3 magyar név van, abból a szempontból lényegtelen, hogy baromi nagy teljesítmény az, hogy egyáltalán van egy olyan csapat/város/szponzor stb az országban, ahol létrehozható egy olyan valami, amelyik a saját műfajában világszínvonalú.
[Akartam még itt okosságokat írni, de közben mást is csináltam és ellszáltak a gondolataim.]