Bestbarca írta:Ettől a 4x4-es trevtől nem kell ennyire beparázni.Csupán arról van szó,hogy a keret ezentúl évről évre úgy lesz menedzselve,hogy a fiatalok is mindenképp szerephez jussanak.Ez jó dolog.Ne feledjük,nem akármilyen utánpótlásunk van,ami hosszútávon a klucs ahhoz hogy sikeresek legyünk.Az hogy 4-en távoznak egy évben,nyílván csak általánosítás a múlt alapján,nem kötelező jellegű a dolog,nagyjából ennyien szoktak is!Őket nyílván pótolni kell.
2 igazolással,tehetségeket igazolva,nem világsztárokat.Ezzel sincs baj,ha belegondolunk így került ide Eto'o,Roni,Touré,Alves,Pique...,egyikük sem volt világsztár.Mindíg is nagy erényünk volt a tehetségek megvétele,reméljük ezen túl is az lesz!Az ilyen Henry,Ibra,Villa megaigazolásokat nem lehet hosszú távon föntartani,megengedni magunknak,pláne hogy nem is vagyunk rászorulva.
2 fiatallal,ami sztem szintén helyes.Minek igazolni vkit a padra több 10 milliókért,aki fene tudja hogy beválik e.Utóbbi években Hleb,Csiga,Casares...Minek?Egy fiatal tehetséges Barca szisztémában felnőtt játékos tuti tud annyit,amennyi ahhoz kell,hogy egy-két könnyebb meccsen játszon.És ki tudja,bármelyik berobbanhat,és lehet a következő Xavi,Ini vagy épp Messi.Én jónak érzem ezt a felfogást,a világ legtehetségesebb fiataljai vannak itt nálunk,használjuk őket,nem szabad eltákozolni őket,helyet elvenni előlük!
Pontosan erről van szó, bár megértem, hogy a felesleges pánikkeltés sokkal egyszerűbb, mint megpróbálni megérteni a dolgokat.
Úristen, saját nevelések, ekkora marhákat. Végülis tényleg nem akkor volt a legjobb a csapat, amikor a klubhoz 100%-ig kötödő játékosok voltak a vezérek. Ez a különbség, amikor Deco és Ronaldinho a legjobb játékosod, vagy amikor Xavi és Messi.
S.Agüero írta:Puyol jövőre már nagyon öreg lesz
Clichy...
Ember, egy 32 éves játékosról beszélünk. Látszik rajta a kor, megkopott a sebessége, de azért ilyet ne nagyon mondjunk már.
Clichy-t meg hagyhatjuk, a tavalyi szezonja nagyon gyenge volt, eddig idén sem tűnik jobbnak. Emellett van 3 balbekkünk, plusz azt hiszem Muniesa - Puyolhoz hasonlóan - ha felkerül, először szélen fog játszani. Nem hiába néztek ki a Deporba is balhátvédnek.
Mellesleg ha kívánságműsor lenne, én is Cácares és Hleb megtartása mellett döntenék, biztos, ami biztos. Bár feltehetőleg csak C-tervek lennének, de legalább lenne két motivált játékos a padon... ha kitart a motiváltság, megszakadnak edzésen, az a társakat is küzdésre sarkallná.
Az mondjuk érdekes, hogy lassan vége az átigazolási szezonnak, és nem igazán jönnek a hírek hogy sorban állnának értük.