Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Igaz ezt nem lehet teljesen objektíven lemérni, de ha a Liga mondjuk első 5-6 csapatával szembeállítanánk a PL-ét erősségben nem tudom mennyit "vinnének" az angolok. Lehet jönni, hogy most a Pool kiejtette a Villarreal-t, de ez azért inkább meglepinek számít.LG írta:Szerintem csak a Barca, Real, Atletico erősödött, a Sevilla meg kb. ugyanott van, de pl. Valencia, Depor, Espanyol, Villarreal meg még jó néhány csapat jelentősen vissza esett azóta.Szerintem rengeteget erősödött a liga 07/08 óta, míg az akkor még remek PL bőven visszaesett, így nem igazán helytálló a példa.
Angliában is a Liverpool, MU, Chelsea hármas esett vissza, nem komplett liga.
Ezt értsétek már meg, nem lehet 3-4 csapat alapján egy egész liga erősségét megítélni.
Szerintem csak a Barca, Real, Atletico erősödött, a Sevilla meg kb. ugyanott van, de pl. Valencia, Depor, Espanyol, Villarreal meg még jó néhány csapat jelentősen vissza esett azóta.Szerintem rengeteget erősödött a liga 07/08 óta, míg az akkor még remek PL bőven visszaesett, így nem igazán helytálló a példa.
Szerintem rengeteget erősödött a liga 07/08 óta, míg az akkor még remek PL bőven visszaesett, így nem igazán helytálló a példa.LG írta:Játékban nem voltak rosszak, csúnyának tűnik az 5:1-es összesités, de szó sem volt alázásról.
Egy utolsó gondolat, aztán lezártnak tekintem a témát:
A Real a 07/08-as szezonban fölényesen lett bajnok, pedig a BL-ben akkor is simán kiestek a negyeddöntőben. Mi 2013-ban rekordpontszámmal lettünk bajnokok, a BL-ben meg szenvedtünk a Milan meg PSG ellen, aztán a Bayern agyon is vert minket.
Ezzel csak arra akarok rámutatni, hogy a Barca-Real kettős gyengébb szezonjaiban is képes komoly dominanciára a bajnokságban, és ez vhol gáz a többi csapatra nézve.
Amikor 07/08-ban teljesen összeomlottunk, úgy is harmadik lettünk, a PL-ben egy gyengébb szezonnal lemaradsz a BL-ről.
Ha azt mondják, az angol csapatok technikailag képzetlenek, akkor én azt mondom, hogy spanyol töltekék is, de náluk e mellett még a szervezettség és a kondi is hiányzik,
Játékban nem voltak rosszak, csúnyának tűnik az 5:1-es összesités, de szó sem volt alázásról.Normandia írta:Már ha az 5:1 szép helytállásnak nevezhető.LG írta: Idén pl. nem volt bucira verés. Az Arsenal ellenünk elég szépen helyt állt pedig akkor még komoly formában toltuk
Már ha az 5:1 szép helytállásnak nevezhető.LG írta: Idén pl. nem volt bucira verés. Az Arsenal ellenünk elég szépen helyt állt pedig akkor még komoly formában toltuk
Hosszú évek óta kiejtik/elverik a spanyol csapatok az angolokat, ez meg a tény. Köszönő viszonyban nincs a City (amely csapat "játékában" a tudatosság szikráját sem lehet felfedezni) meg az Arsenal (ami kb önmaga paródiája) a két spanyollal, mi meg addigra már egyáltalán nem voltunk komoly formában, vagy nekem jelent mást a komoly forma.LG írta:Idén pl. nem volt bucira verés. Az Arsenal ellenünk elég szépen helyt állt pedig akkor még komoly formában toltuk, a Real sem volt túl meggyőző a City ellen, a Pool pedig kiejtette a Villarrealt.recrea írta:Spanyolországban az utóbbi években 3 erős csapat lett, Angliában meg 20 középcsapat. Ezért tud ott bárki bárkit megverni, és verik bucira a spanyol csapatok az angolokat.
Idén pl. nem volt bucira verés. Az Arsenal ellenünk elég szépen helyt állt pedig akkor még komoly formában toltuk, a Real sem volt túl meggyőző a City ellen, a Pool pedig kiejtette a Villarrealt.recrea írta:Spanyolországban az utóbbi években 3 erős csapat lett, Angliában meg 20 középcsapat. Ezért tud ott bárki bárkit megverni, és verik bucira a spanyol csapatok az angolokat.
Július 10én lesz az EB döntő. Hullani fognak a nagy csapatok játékosai jövőre :/ Senki nem pihen,végletekig ki lesznek facsarva. Mondjuk az is igaz,hogy simán ki tudtok állni spanyolok nélküli kezdővel,Pique,Alba,Ini,Busi nélkül.visca el barca írta:a nyár
Július 18-19.: A játékosok részt vesznek a kötelező orvosi vizsgálatokon
Július 20-26.: Alapozás a Ciutat Esportivában
Július 30.: Felkészülési mérkőzés a Celtic ellen Dublinban
Augusztus 3.: Felkészülési mérkőzés a Leicester City ellen Stockholmban
Augusztus 6.. Felkészülési mérkőzés a Liverpool ellen
Augusztus 8. vagy 9.: Joan Gamper kupa mérkőzés
Augusztus 12.: Spanyol Szuperkupa első mérkőzése
Augusztus 15.: Spanyol Szuperkupa második mérkőzése
Augusztus 20. vagy 21.: Az első bajnoki forduló
Ez egy urban legend, amit a PL hívők találtak ki miután már régóta nem mondhatják azt hogy ők a legjobbak a BL-ben. Ezzel nyugtatják magukat. Ezzel szemben a tények:A PL-ben viszont az összes csapattal számolni kell, és bárki megverhet bárkit, és ez nemcsak azért van igy, mert a sztárcsapatok gyengébben teljesitenek, hanem mert a kicsik sokkal jobbak, mint a spanyoloknál.
Véleményem szerint a spanyoloknál csak annyi változott, hogy az Atletico is komoly tényező lett, így már van 3 nagyon erős csapatuk.Az a baj,hogy amikor régen összehasonlították a két bajnokságot, akkor mindig az volt,hogy nálunk barca-real ott meg több nagycsapat (papíron). Oké.
Telt egy kis idő, csatlakozott a AtMa, közben a Sevilla,Villareal,Valencia,Bilbao hármas is szállította a sikereket. Akkor jött,hogy oké, de a spanyol középcsapatok jobbak...Oké. Ezt mondjuk semmivel nem tudják alátámasztani,de legyen.
Most amikor mindenhol alázás van, akkor már a kiesőcsapatokat hasonlítsuk össze...Következő mi lesz, a második ligát vessük össze?
Egyszerűen eredményekben túlnőtte a spanyol foci az angolt, és ez folyamatosan, évről évre még nagoybb mértéket öl.
Az a baj,hogy amikor régen összehasonlították a két bajnokságot, akkor mindig az volt,hogy nálunk barca-real ott meg több nagycsapat (papíron). Oké.LG írta:Nemzetközi szinten tényleg jobban teljesítenek a spanyolok az utóbbi években, de 2011-ig rajtunk kívül más spanyol csapatnak esélye sem volt a BL-ben, a Realt Mourinho hozta vissza az elitbe, az Atletico meg az utóbbi 3 évben került oda. Utóbbinak meg nem lesz könnyű ott maradni a szerényebb anyagi lehetőségeik miatt.
Az EL meg nem nagyon érdekli az angolokat, szóval azt nem hoznám fel érvnek velük szemben.
A spanyol meg az angol foci viszont nemcsak az európai porondon szereplő csapatokból áll. A spanyoloknál van kb. 6 csapat ami tényező, és érdemes megnézni a meccseiket, a többi abszolút töltelék, akik arra jók, hogy Messi meg CR rekordokat döntögessenek. A PL-ben viszont az összes csapattal számolni kell, és bárki megverhet bárkit, és ez nemcsak azért van igy, mert a sztárcsapatok gyengébben teljesitenek, hanem mert a kicsik sokkal jobbak, mint a spanyoloknál.
Gondoljunk bele, nem vagyunk jó formában, mégis 14 gólt lőttünk az utóbbi két meccsünkön, azért ez vhol beárazza a spanyol kiscsapatokat.
Ezt nem nagyon tudtam hova tenni, mert még csak vitakezdődne sem volt.Viszont mivel megint egy végeláthatatlan vita kezdődne, és úgysem hallgatnál az érvekre megint,mint sose, én most kiszálltam ebből. Csak már szúrta a szemem ez a PL ajnározás, amit régóta nyomsz. Pénzügyileg rendben vannak, de papíron Mo is jól áll gazdaságilag,legalábbis ezt mondják, mégse látszik meg. Nyomott a példa, de hasonló a szitu.
Nem volt az olyan rég, hogy mezszponzor nélkül is végig vertük Európát.Nero. írta:Óriási blama lesz ha nem sikerül megegyezni senkivel. Ezt egyszerűen nem tudom elhinni. Tragikomédia. A következményeiről meg ne is beszéljünk mert le ver a víz.visca el barca írta:megkezdték a jövő évi mezek gyártását, szponzor felirat nélkül. reméljük nem marad sokáig így
Nemzetközi szinten tényleg jobban teljesítenek a spanyolok az utóbbi években, de 2011-ig rajtunk kívül más spanyol csapatnak esélye sem volt a BL-ben, a Realt Mourinho hozta vissza az elitbe, az Atletico meg az utóbbi 3 évben került oda. Utóbbinak meg nem lesz könnyű ott maradni a szerényebb anyagi lehetőségeik miatt.Jó amiket írsz, de 10 éve is több pénz volt a PL-ben. Ehhez képest azóta hagyta le őket a spanyol foci. És nem egy két csapat, hanem több is.
Szerkesztettem, s nem írom le újból azokat.csababarca írta:Értem ezeket, és egyet is értek.
De ez a nemzetközi kupákban sikeresség, és hogy ebben fel kell venni velük a versenyt...Hát szerintem nekik kéne felvenni a spanyolokkal a versenyt,mert brutális erőfölény van az utóbbi években. Mérhető (kupák,elődöntők,párharcok), nem mérhető (minőség) dolgokban is.
De egyetértek a többivel,csak itt már inkább nekik kell elgondolkozni,hogy hogyan vehetnék fel a versenyt a La Liga csapataival,nem fordítva.
A többi stimmel.