FC Barcelona 08/09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Szerinted ki volt az idény legjobbja?

Messi
114
33%
Xavi
88
26%
Iniesta
95
28%
Eto'o
8
2%
Henry
12
4%
Touré
7
2%
Alvés
1
0%
Puyol
0
0 szavazat
Piqué
16
5%
Más
1
0%

Szavazatok száma: 342
DaveN
Jugador del Barça

2008.05.13. 17:52:14

Csak a Barca! írta:
Zozzy 5 írta:Asszem a következő idénytől függetlenül ennek az átkozott bajnokságnak a végét pirosbetűs ünnepnek nyilvaníthatjuk! :?

Hát igen és nem fogjuk elfelejteni asszem sosem. De azért a ünnepelni nem fogom ezt az évfordulót. :D
mióta én figyelemmel követem a barcát ez volt a mélypont... bár ez nem rég óta van kb 2004 óta... :? de remélem ilyet nem kell megélni a következő években. hajrá barca, hajrá pep!
Csak a Barca!
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.05.13. 17:46:00

Zozzy 5 írta:Asszem a következő idénytől függetlenül ennek az átkozott bajnokságnak a végét pirosbetűs ünnepnek nyilvaníthatjuk! :?

Hát igen és nem fogjuk elfelejteni asszem sosem. De azért a ünnepelni nem fogom ezt az évfordulót. :D
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.05.13. 17:43:07

Asszem a következő idénytől függetlenül ennek az átkozott bajnokságnak a végét pirosbetűs ünnepnek nyilvaníthatjuk! :?
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2008.05.13. 14:22:48

Tamás!

Veled abszolút egyetértek. Kérdés, hogy ezek a hibák mennyire lesznek orvosolva az elkövertkezendő idényre. Laporta nem hiszem, hogy lemond. Az edző új, majd meglátjuk ,hogy mit alkot a szintén megújuló játékosállománnyal. Mindenesetre én egyenlőre csak reménykedni tudok, és ezzel szerintem mindenki így van. Szóval Visca el Barca
Kép
tarich
Barça B

2008.05.12. 17:16:24

Varga Tamás írta:Nos, megforgatva a gyomromban a ma este történteket, úgy gondolom: rezümét lehet írni erről a szezonról.
Ki a hibás?
Rávághatnánk, hogy mindenki. De, ez így helytelen és rossz, mert a sok bába között elvész a gyermek.
Akkor, nincs hibás? De, hogyne volna. Nincsenek is egyedül.

Kezdjük a tetején, mert mint a mondás tartja: a fejétől bűzlik a hal. Ez így van a mai barcelona esetében is.

1. Vezetőség, Laporta:
Az én szememben ők a legnagyobb ludasak. Főleg a Presidente. Autoriter emberke, de mégis nehéz döntéshozó képességekkel. Döntéseiért nem tudja vállalni a felelősséget, ezért inkább nem dönt. Így bekkelhetett ki a kispadon két teljes idényt 2006 után Frankie. Holott, már tavaly nyáron meg kellett volna neki köszönni a munkát, és fájdalmas, de érthető búcsút kellett volna Tőle venni. Nem tette, de még nem volt késő. Nyáron gyorsan, és hathatósan cselekedetek - látszólag. Mára bebizonyosodott, hogy ez hajítófát sem ért. A csapat morálja, hozzáállása oly mértékben megroppant, hogy mára darabokra törött. Így elérkeztünk a hibakeresés második állomásához. Az :arrow:

2. Edző személyéhez:
Rijkaard kinevezését meglehetősen szkeptikusan fogadtam, de a kezdeti nehézségek után rám cáfolt, és 3 gyönyörű idényt vezetett elő nekünk. Ezért köszönet és hála jár Neki. Ezt követte két eredménytelen, és az utóbbi idényt látva, kilátástalan játékú szezon. Hibás Frankie, mert a játékosokat barátként, haverként kezelte. Pedig, a helyzet nem ez. Az edző nem barátja a játékosoknak, hanem a főnöke. A munkahelyen is, a főnök az főnök, a beosztott az beosztott. Így a tekintélye odalett. Hibás, mert mindig mellébeszélt, nem nevezte meg nyilvánosan a felelősöket, nem beszélt tisztán és érthetően. Hibás, mert taktikai megújulásra képtelen volt. Hibás, mert előre eltervezett cseréket hajtott végre. Ha leültünk a tévé elé, tudhattuk, hogy a 60. perc tájékán Rijkaard cserélni fog. Hibás, mert hagyta a fejére nőni a játékosokat. Így érkeztünk el a felelősség harmadik tényezőihez.

3. A játékosok:
Nos, ők azért váltak olyanná, amilyenné, mert a vezetőség és az edző hagyta, hogy ilyenekké váljanak. Tehát a játékosok hibái az előző két csoport hibáivá erősödnek. Azt gondolom, az érvelésből, a következtetéseket mindenki le tudja vonni.
Köszönöm, hogy elolvastátok.
Várom az észrevételeiteket. Ne kíméljetek!
Ez csak egy vélemény, lehet vele/m vitatkozni.
FORCA BARCA!
MINDÖRÖKKÉ BARCA!
Egyetértek,bát szerintem Ten Catét hiba volt elengedni az Ajaxba....
Miatta volt 3évig a Barca ott,ahol.Rijkaard nem jó pedagógus,nem elég karakán és nagyon kiszámítható mint azt te is írtad.Engem nagy csalódásként ért Guardiola kinevezése is.Semmiféle edzői múlttal nem rendelkező ember,csak azért mert katalán és jó játékos volt,ezek miatt nem kellene rögtön vezetőedzőnek kinevezni.Én Mourinhonak szurkoltam már akkortól,hogy elment a Chelsea-ből.Ő rendet tenne itt.Ronaldinho távozásával kapcsolatban az egyik szemem sír a másik meg nevet,ugyanis szimbólummá vált a Barcában és nagyban segítette talpraállni a csapatot anno.De megengedetetlenek ezek az éjszakai kicsapongásai ill. életmódja.
André T.
Jugador del Barça

2008.05.12. 10:43:33

Etooka teljesen igazad van!!!ezzeknek a játékosoknak több mint a fele nem
érdemli meg azt hogy itt játszhasson.Ezért támogattom hogy ritkitáss törté
njen a csapaton belül.Véleményem szerint akiben Franck nem csalódott az
Iniesta,Xavi,Eto,Messi,Henry,Puyol,Abidal,Váldés,Bojan a többi felőlem már
holnap távozhatna.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.05.12. 10:36:04

Ez a meccs a Mallorca ellen hűen tükrüzi ennek a csapatnak a tartását,Rijkaard iránti tiszteletét!Ha én lennék az elnök,a fél banda repülne!Tudod mikor kellenek ide ilyen emberek!Úrsiten!Csalódtam a játékosokban!
.
miihii
KHAL

2008.05.12. 04:24:08

Varga Tamás írta:Így van. Ki mint vet, úgy arat. Azaz: amilyen a felkészülés, a hozzáállás, az öltözői szigor, olyanok az eredmények. Akinek egyszer mindent megengedtek, az nehezen áll rá az új modellre. ha viszont, eredményeket akar, akkor kénytelen engedelmeskedni. De, ehhez új arcra, új parancsnokra van szükség. Mert ugyanattól a parancsnoktól a szigort nem fogja komolyan venni, hiszen tegnap még mindent szabadott, ma meg már nem? Képen röhögi.

Csakis helyeslően bólogatni tudok ehhez a hsz-hez,vmint Tamás előző,hosszabb okfejtésére,plusz van Bommel ifista példájával kapcsiban...Erre én is tudok saját bőrön tapasztalt sztorit.Egy megyeis női focicsapatnál vok már 10 éve technikai vezető (meg újabban másodedző is egyben).Az ezelőtti edző kollega a kezdeti komolykodás után egyre lazulósabb lett a csajokkal,és ez rányomta a bélyegét a teljesítményre is.Az első szezonja félidejében 3. hely,a végén 4.Második évben már cs 6.,a harmadikban félidőben 7. pozíció,ekkor borult a bili.Le kellett váltani,mert a játékosok a fejére nőttek.Az új Mester kérte,h segítsem a munkáját a tapasztalataim alapján.Bekeményítés következett,aminek eredménye lett,h 6 játékos igazolt el tőlünk (ők voltak a linkócibbak),de év végén a dobogó alsó fokán végeztünk.A lemorzsol(ód)ás után most már csak olyan játékosok vannak nálunk,akik tényleg tenni is akarnak a sikerért és szót is fogadnak feltétel nélkül.A tavalyi szezonban bajnoki cím,idén pedig veretlenül állunk az élen 3 körrel a vége előtt...
Na nem akarom bő lére ereszteni a történetet,amúgy sincs semmi köze a BARCA-hoz,a lényeg az,h a bratyizással nem lehet eredményt elérni.Ha az edző elveszti a tekintélyét,annak az egész klub issza meg a levét.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
van Bommel
Capitá del Barça

2008.05.12. 00:42:31

Általában a fejétől bűzlik a hal. Azért megnéztem volna egy 100%os Messi Ronaldino(Eto'o Hennry) doút(kvartettet) José kezei alatt. De mindegy. Egy Fradi drapi(asszem):Voltunk,vagyunk,leszünk!! El Barca més que un club!!!
baas11
Entrenador del Barça

2008.05.12. 00:31:13

V. Tamás tökéletesen egyet értek , mert ahogy te is írtad Laporta és a vezetőség az aki(k)nek a kialakult helyzetet (R10, eredménytelenség,Frank,szurkolók...) mind összrendszer szinten kellet volna látnia a problémát és cselekednie hogy ne ez legyen a vége ehelyett még bohócot csinál magából ilyen 5:0 kijelentésekkel! Többi már csak ennek a következménye...Sajnálom Ronaldinhot és Franket is h idáig süllyedt egy nagyszerű Csapat , nem most kellett volna köpködni már ugyis mindegy volt!Attól tartok Pepnek sokkal nagyobb feledata lesz mint amire számít...reméljük megbírkozik vele !
Gomezinho
Capitá del Barça

2008.05.12. 00:29:36

Varga Tamás írta:Így van. Ki mint vet, úgy arat. Azaz: amilyen a felkészülés, a hozzáállás, az öltözői szigor, olyanok az eredmények. Akinek egyszer mindent megengedtek, az nehezen áll rá az új modellre. ha viszont, eredményeket akar, akkor kénytelen engedelmeskedni. De, ehhez új arcra, új parancsnokra van szükség. Mert ugyanattól a parancsnoktól a szigort nem fogja komolyan venni, hiszen tegnap még mindent szabadott, ma meg már nem? Képen röhögi.
Pontosan erről van itt szó azért ennek annyira örülök hogy fél1 táján igy megtaláljuk igy páran a közös hangot! És ami a legjobb sehol egy lehurrogó hangnem vagy beszólás! Tiszta paradicsom!
Ronaldinho .... cserben hagytál minket!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.12. 00:24:40

Így van. Ki mint vet, úgy arat. Azaz: amilyen a felkészülés, a hozzáállás, az öltözői szigor, olyanok az eredmények. Akinek egyszer mindent megengedtek, az nehezen áll rá az új modellre. ha viszont, eredményeket akar, akkor kénytelen engedelmeskedni. De, ehhez új arcra, új parancsnokra van szükség. Mert ugyanattól a parancsnoktól a szigort nem fogja komolyan venni, hiszen tegnap még mindent szabadott, ma meg már nem? Képen röhögi.
Kép
van Bommel
Capitá del Barça

2008.05.12. 00:19:26

Tamás!
A véleményed jó részével egyetértek, ami Rijkaardra és a játékosokra vonatkozik. Laporta adott még egy lehetőséget Frankie boynak egy elb...ott szezon után,(amit én is megadtam volna neki:D)de... Abban a szezonban Messi 3 hónapig a gólvágó Eto1O majd fél évig hiányzott. Akkor és ott az a csapat egyszemélyes volt, mégis végig támadták Ronaldinhót. Erről nem tehetnek max. annyiban hogy az orvosi stábot fenébe billentik. Ha Laporta hibázott az edző személyével kapcsolatban, az az, hogy nem rugta ki a decemberi el Classico szerintem. Volt két 7 ami alatt lehetett volna változtani, bár ki tudja mire lett volna elég.Szerintem olyan volt Rijkaardal, mint mi az első szerelemmel, hogy tudtuk a vége felé, hogy ez már nem jó, de nem mertünk lépni. Ezért leszek kíváncsi Pepre, mert én örülök a kinevezésének, de Mourinhonak talán még jobban örültem volna. Ez a hveri kapcsolat a játékosokkal tűrhetetlen, csak kis példát mondok, nekünk még anno ifibe új edző jött, az előzőt tegeztük, piáltunk együtt, meccs előtt cigiztünk, stb.... Új edző, nincs tegezés, nincs bratyi 2év 2 bajnokság mégha csak ifiben is. A játékos meg azt csinálja,amit tehet. Ha nem tehette volna, nem csinálná, szerintem. Válom a reagálást!:S:D
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.11. 23:53:42

Nos, megforgatva a gyomromban a ma este történteket, úgy gondolom: rezümét lehet írni erről a szezonról.
Ki a hibás?
Rávághatnánk, hogy mindenki. De, ez így helytelen és rossz, mert a sok bába között elvész a gyermek.
Akkor, nincs hibás? De, hogyne volna. Nincsenek is egyedül.

Kezdjük a tetején, mert mint a mondás tartja: a fejétől bűzlik a hal. Ez így van a mai barcelona esetében is.

1. Vezetőség, Laporta:
Az én szememben ők a legnagyobb ludasak. Főleg a Presidente. Autoriter emberke, de mégis nehéz döntéshozó képességekkel. Döntéseiért nem tudja vállalni a felelősséget, ezért inkább nem dönt. Így bekkelhetett ki a kispadon két teljes idényt 2006 után Frankie. Holott, már tavaly nyáron meg kellett volna neki köszönni a munkát, és fájdalmas, de érthető búcsút kellett volna Tőle venni. Nem tette, de még nem volt késő. Nyáron gyorsan, és hathatósan cselekedetek - látszólag. Mára bebizonyosodott, hogy ez hajítófát sem ért. A csapat morálja, hozzáállása oly mértékben megroppant, hogy mára darabokra törött. Így elérkeztünk a hibakeresés második állomásához. Az :arrow:

2. Edző személyéhez:
Rijkaard kinevezését meglehetősen szkeptikusan fogadtam, de a kezdeti nehézségek után rám cáfolt, és 3 gyönyörű idényt vezetett elő nekünk. Ezért köszönet és hála jár Neki. Ezt követte két eredménytelen, és az utóbbi idényt látva, kilátástalan játékú szezon. Hibás Frankie, mert a játékosokat barátként, haverként kezelte. Pedig, a helyzet nem ez. Az edző nem barátja a játékosoknak, hanem a főnöke. A munkahelyen is, a főnök az főnök, a beosztott az beosztott. Így a tekintélye odalett. Hibás, mert mindig mellébeszélt, nem nevezte meg nyilvánosan a felelősöket, nem beszélt tisztán és érthetően. Hibás, mert taktikai megújulásra képtelen volt. Hibás, mert előre eltervezett cseréket hajtott végre. Ha leültünk a tévé elé, tudhattuk, hogy a 60. perc tájékán Rijkaard cserélni fog. Hibás, mert hagyta a fejére nőni a játékosokat. Így érkeztünk el a felelősség harmadik tényezőihez.

3. A játékosok:
Nos, ők azért váltak olyanná, amilyenné, mert a vezetőség és az edző hagyta, hogy ilyenekké váljanak. Tehát a játékosok hibái az előző két csoport hibáivá erősödnek. Azt gondolom, az érvelésből, a következtetéseket mindenki le tudja vonni.
Köszönöm, hogy elolvastátok.
Várom az észrevételeiteket. Ne kíméljetek!
Ez csak egy vélemény, lehet vele/m vitatkozni.
FORCA BARCA!
MINDÖRÖKKÉ BARCA!
Kép
Lionel Messi Fan
Jugador d'estrella

2008.05.11. 22:50:44

tényleg leköpték csak úgy suhant el mellette azért sokat tett ezért a csapatért
ab1daL
Director del Fútbol

2008.05.11. 22:49:42

Igen elég erősen dörzsölte szemét Frank. :( Hogy leköpték azt nemtom, de aki tette az szégyellje magát, ha tette.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
barcafan91
Barça B

2008.05.11. 22:48:29

tényleg leköpték rijkaardot? :o :(
gekkodan
Director del Fútbol

2008.05.11. 22:48:12

Elsírta magát a mester? Na ne.... Rohadtul sajnálom szegényt.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Drigo
Eurobarca Staff

2008.05.11. 22:47:29

Szégyellje magát az összes játékos egytől-egyig. Sem tartás, sem alázat sem tisztelet nincs bennük az edzőjük iránt. Rijkaard nem ezt érdemelte, a játékosok viszont 100%-ig azt kapták, amiért "megdolgoztak".
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
messi1995
Barça B

2008.05.11. 11:21:12

socio66 írta:Gyerekek... kicsit átnéztem a madridi oldalra,fórumra,meg néztem pár videót az ünneplésükről... :?
Most jött le igazán hogy mien jo is lenne nekünk ünnepelni.... :cry:
majd jövöre testvérem...most szét voltunk esve...de jövre guardiola rendbe szedi remélem a csapatot és ujra azt a csapatot láthatjuk majd amit rijkaard csinált mikor bl-t meg bajnokit nyertünk....rijkaard-ot nagyon becsülöm ilyen türelmes embert télleg nem igen találni köszönkjük meg neki amit tett értünk és ma a mallorca ellen nyerjünk egy 10-0 -ra hogy méltó búcsuja legyen a mi kis torzonborz edzőnknek...
Hajrá Barcelona!!! Hajrá Messi !
Drazic
Barça C

2008.05.11. 11:16:19

Remélem guardiola csinál valamit :) de rijkaard is jó edző én nem becsülöm le őt de mindenkinek lehet rossz éve
Szabó lászló
albicelesteX
A Vadász

2008.05.05. 19:00:40

Igen én is láttam a híradóba!!!Gratulálok mint a bajnoknak de nem mint a Real Madridnak!!!azért szerintem nem a legerősebb sorozat volt az idei!ez van a bajnoki cím bajnoki cím!Jövőre remélem mi leszünk a bajnokok!!
Kép
socio66

2008.05.05. 18:43:54

Gyerekek... kicsit átnéztem a madridi oldalra,fórumra,meg néztem pár videót az ünneplésükről... :?
Most jött le igazán hogy mien jo is lenne nekünk ünnepelni.... :cry:
gonosz
Jugador d'estrella

2008.05.05. 16:26:00

Hát most ez a Milito sérülés nem jött túl jól....
Meg Eto kiesése.....vazze :(
home
Jugador d'estrella

2008.05.05. 15:09:50

komolyan mondom...a sérülésekkel kapcsolatban, rosszabb a orvosi készültség mint mostanában magyarországon...pedig azért nem könnyű minket túlszárnyalni...
ha már csapatújításról beszélünk kezdjük az orvosi stábbal... köszönöm
,,EVERYBODY LIES."

Ennyi, ennyi. Erről van szó. Alap. Alaptétel.
Lezárt