Bajnoki Mérkőzések 10-11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit vársz az új idénytől?

Könnyed címvédés
67
13%
Kiélezett versenyfutás, tavalyi eredménnyel
362
72%
Real Madrid bajnoki címet
40
8%
Európa Liga szereplés
4
1%
Biztos bennmaradás
29
6%

Szavazatok száma: 502
Mikaos
Director del Fútbol

2011.03.06. 12:21:19

Ez egy tipikus fontos meccs előtti meccs volt.
Nem is a gála11-el kezdtünk.
Ráadásul a Zaragoza előtt le a kalappal, bemutatták a -szerintem- leghatásosabb védekezést a Barca ellen, amit a Kazany is csinált anno. "Aktív betömörülésnek" nevezném, afféle cikk-cakkos elrendezés, ami pontosan arra jó, hogy lezárja a támadó középpályás szakaszunkat (Xavi-Ini-Messi).
Ilyenkor hiányolom nálunk a szélek felpörgetését - bár gondolom, Abidal ezért jött Maxwell helyére, aki kissé inaktív volt a meccs jó részében.

Ezt inkább túloldalt szokás mondani, de: "lényeg a 3 pont". Várjuk "szeretettel" az Arsenalt.
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.03.06. 12:05:26

Véleményem szerint viszont ez a meccs nem volt teljesen rendben (sőt!).Oké, el lehet intézni annyival, h megvan a 3 pont és ez a lényeg (mert tényleg), de indult itt már kisebb dolog miatt is komoly eszmecsere.

Az első dolog ami miatt pislogni kezdtem, h mi a reteknek kellett Guardiolanak odamásznia a kispadra? Már le volt minden beszélve, ki voltak adva nyilván az utasítások Villanovanak, mindenki elfogadta a helyzetet. Ezzel kockáztatta állapota romlását,+ tényleg minek kellett ő most oda?

A meccs szórakoztató volt, én nem számítottam ilyen jó találkozóra, főleg az előző összecsapásuk miatt sem(Zarag.-Barca). A csapatnak nem ment ANNYIRA jól, nem nyomorították meg az ellenfelet tíz másodperc alatt, a második félidőig teljesen 2 esélyes volt ( 1 v. X).

Ami miatt viszont kicsit pattogtak az idegeim, az a csere ügy (már megint). Fel nem tudom fogni, minek kellett lehozni pl Bojant, aki egy meccset nem játszott végig (legalább is nem emlékszem ilyenre) és behozni a "pihentetett" Villát? Ugyanez Ini esetén is. Nem tettek hozzá érdemben sokat a képhez (eredmény tükrében állítom).

Persze értem én, hogy az egész meccset másképp képzelte el a barca. Ők arra számítottak, amire mi is sokan, h az első félidőben kiépítenek egy magabiztos előnyt 'oszt maj megóggyák onnantó', nem ez történt de azért én nem láttam veszélyben a hazát sem. A kulcsjátékosokat MINDENKÉPP pihentetni kellett vna szerintem, így is túlságosan Messi-központú a támadás stratégia. Ez nem sokat segített a csapat helyzetén.

Az Arsenal elleni meccs vszínűleg teljesen más tészta lesz -legalább is a fejekben- és az idő fogja eldönteni ennek a találkozónak a szerepét is.
Bocsesz a hosszért! Hajrá Barca!!!
mess2009
Director del Fútbol

2011.03.06. 11:52:52

hát, ami Messit illeti talán az lehet a legnagyobb baj, hogy Guardiola nem meri irányítani. egészen konkrétan látható volt, hogy a Valencia ellen a 75. prcben le hozta volna de Messi "nem engedte?!"
a másik baj csak összefügg vele: még így ebben a formájában is (szándékosan nem írtam hogy gyenge!) kimagaslóan a legjobb! Villa helyzetkihasználása csapnivaló, Pedro szerintem rossz felfogásban játszik, mert alig vállalkozik kapuratörésre.
sokan a pihentetésért kiáltanak, hát én ebben sem vagyok biztos! mennyit pihenjen és mikor? pihenjen amikor pedig játszani akar? pihenjen, pedig (lehet hogy)nem is fáradt? nekem egyre inkább az jön be, hogy itt egyfajta fásultságról van szó, ami azt jelenti, hogy elveszíti -valamiért- a motivációját! e mellett van egy egyszerű és teljesen nyilvánvaló gondja is: ő maga is érzi,hogy valami nem stimmel és ezért hol így hol úgy próbálkozik de ehez -érthetően- játszania kell.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.03.06. 10:46:59

Nem látom olyan súlyosnak az esetet, mint sokan mások, vagy Andris a cikkében. Az Arsenal ellen van időzítve a Barça jó formája, a Zaragoza ellen szemmel láthatóan nem adtak bele mindent Messiék. Azt viszont Guardiola számlájára írom, hogy Messi megint végigjátszotta a 90 percet, ahelyett, hogy pihent volna. Nem tudom, mit csinál ezzel a gyerekkel, de egyelőre úgy látom, nem a legjobb úton jár Messi.

A szokásos Pep-féle formaidőzítés időszaka eljött, ha az Arsenal ellen sem nyer és kiesik a csapat, ki lehet bátran jelenteni, hogy hosszabb gödörben van a csapat, mint gondoltuk. Faramuci helyzet azonban, hogy így is nyer a csapatunk és tartja az előnyt a bajnokságban a Reallal szemben. Mi lenne itt, ha még a meccsek sem jönnének? :)

Én már látom a fényt az alagút végén, csak érjünk át oda végre és kezdődjön meg a tavaszi hadjárat!

FORCA BARCA!!!
Kép
Kép
Kép
samy85
Capitá del Barça

2011.03.06. 09:13:21

Igen tegnap a mascherano játszott a legjobban szerintem! Hihetetlenül, szinte az összes labdát ő szerezte meg!!!Pique lassusága meg elképesztő! ugy futották le, mintha állt, és kávézott volna! Valdes visszatért, ami nagyon jó, és rögtön Sinama Pongolle helyzeténél hatalmasat védet lábbal! bravúr volt! Ami a csapat játékát illeti, nos annyira erőtakarékos üzemmód volt, hogy már az volt látványos! De inkább itt játszunk így mint kedden a Bl-ben! hiszem hogy a fiúk mindent megfognak tenni a továbbjutásért Kedden nem lehet pihenni, hiába jön a sevilla a bajnokságban! hajtani kell első pillanattól az utolsóig, mert csak akkor lehet szó a továbbjutásról! 3 gól legalább kell, mert a Londoniak a stílusukból kiindulva biztos szereznek majd gólt! tutira kell mennünk! tovább fogunk jutni, mert tovább kell jutni! Visca el Barca
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.03.06. 09:11:57

Nem láttam a meccset, de el tudom képzelni, hogy milyen lehetett az ellenfél játéka, s ezáltal a Barca játéka is. Tipikusan a lényeg a 3 pont meccs lehetett, ami szerintem megint egy + a csapatnak, hogy mindenki mondja (és tény, ezt látni) hogy mélyponton van. De a mélypont az, hogy az utolsó 6 bajnoki meccsből legyőzi az Atleticot, a Bilbao-t, a Mallorcaát, és a Valenciát...hát akkor csak nyugodtan jöhetnek még mélypontok. Arsenal ellen szerintem minden rendben lesz, és szerintem sokat jelenthet a fejeknek, hogy a vereség óta 12 pontot gyűjtöttek...12 ből. 8)
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.03.06. 09:02:06

Szerintem egyáltalán nem játszott rosszul a csapat mert a Zaragoza nagyon jól védekezett bár az első félidőben még nem támadott le annyira ezért gólt is tudtunk lőni. Egy ilyen deffenzív meccsen nem lehet azt várni hogy 3-4 gólt lőjenek mikor Messi is alig bírt elmenni a védők mellett. Bojan szerintem fejben valahol máshol volt...
Szerintem a meccs embere Alves volt mert mint mindig nagyon sokat segítette a támadásokat és sok-sok jó passza volt amivel nem nagyon tudtunk mit kezdeni.

Az Arsenal ellen nagyon oda kell majd figyelni a kontrákra mert az lesz a végzetünk.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.06. 00:47:02

így van, nem kell túlagyalni. Főleg, hogy a játék képe egyáltalán nem volt vészes. Lassan már ott tartunk az elkényelmesedésben, hogy hiába jól toljuk, ha véletlenül nem 4-0, hanem 1-0 (tegyük fel,hogy mindkét esetben ugyanolyan jól játszottunk) már akkor is fanyalgunk.

relax, semmi sem fog megmenteni minket,hogy a 2010-2011es szöveg is felkerüljön ide:

Kép

FORCA BARCAAA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
kennyke04
Entrenador del Barça

2011.03.06. 00:24:48

én nem értem mire ez a fanyalgás a meccsel... főoldali cikkben is "említésre sem méltó játék", szakértők is sírtak a studióba... pedig olyan szép összjátékokat lehetett látni, úgy, hogy 10emberrel védekezett a Zara, hogy csak tátottam szám, dörzsöltem tenyerem. elmúlt meccsek legjobbjai között volt a mai, helyzetkihasználással akadt probléma, plussz a kapus is védet egy két szépet. Ha 5:0 sem lettem volna elégedettebb, mert teljesen kézben tartottuk a meccset (habár Piquének volt 2 csúnya 1v1 buktája)
Kiemelném még Maskarát, aki végre nem úriembereskedett, hanem azt csinálta amihez ért.
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
samy85
Capitá del Barça

2011.03.05. 22:40:51

megvan a 3 pont, ergo mindegy a Madrid mit játszik, mert marad a 7 p kül ha nyernek is!
ez a Barca annyira tudatosan spórolt az energiájával, hogy az már látványos volt! Bár a keita fejes gólja véleményem szerint nem volt les, de mindegy.. a lényeg a fontos 3 pont...Most keddig egy rehabos felkészülés a Londoniakra!!! Tovább kell jutni nincs mese!
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
18Barca99
Capitá del Barça

2011.03.05. 22:30:10

[quote="Rinku"]

Messivel nem tudom mi van, illetve azt sem, hogy miért nincs balszél, miért tömörül be a csapat középre és a jobbszélre...

Konkértan azért "nem volt" balszél mert egy irányító kp. nagyon kevés ebbe a gépezetbe. Ha ini pályán lett volna nem azt mondom hogy gála van 5-0ra de hogy még ennél is több helyzetünk lett volna az biztos. Azonkívűl erre lehet visszavezetni Messi játékát is, mivel gyakran ő is visszalépett irányítani.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Norberto 25
Jugador del Barça

2011.03.05. 22:26:02

Mi siman nyertunk,3 pont az Arsenal meg 0 jatekkal csak x-elt.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.03.05. 22:24:16

Fontos volt a 3 pont, ez volt most a cél és meg is lett.
Inkább nézzünk előre!: Kedden Arsenal elleni meccsen majd pörögnek a srácok rendesen, ez csak bemelegítés volt arra. :D
Visca!
Rinku
Director del Fútbol

2011.03.05. 22:23:31

Gól nélküli gálameccs! Szinte mindenki szuperül játszott, kiemelném Mascheranot és Keitát! Ügyesek voltak mindketten, Bojan is jó volt, ahhoz képest, amilyen formában van mostanában, egy góljával tökéletes meccs lett volna! :)

Messivel nem tudom mi van, illetve azt sem, hogy miért nincs balszél, miért tömörül be a csapat középre és a jobbszélre...

A mai meccsből még az aktív kapuralövéseket tudnám kiemelni, erre vágyom szinte mindig, hogy bikázzunk már rá, de valahogy nem akarnak hallgatni rám, a mai meccsen ebből nem volt hiány! :)

Remek teljesítmény, csak így tovább! (több góllal, mert egy máker gólt mindig talál az ellenfél, ekkor meg cumó van)

Devid16: öreg, te milyen meccset néztél? :lol: Ha ez a hepaj nem volt meggyőző teljesítmény, inkább feküdj le pihenni, mert ez minden volt csak rossz meccs nem. A gólok hiányoztak egyedül, majdnem minden más perfektül működött. A cserék most nagyon jól játszottak, nem értem a probléma forrását.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Rinku 2011.03.05. 22:28:00-kor.
Football, bloody hell. /SAF/
Devid16
Jugador d'estrella

2011.03.05. 22:21:48

Nem tudom mi van ezzel az emberrel...Lehet, hogy az agyára is hatással van a háta. remélem jövőre 13 emberes lesz a keretünk. több ember felesleges. megszereztük Affelayt persze, hogy nincs játszatva. a cseréink annyira nincsenek meccsritmusban, hogy ezt a nyekenyóka zaragozát is megértük megverni. a kezdőknek pihenni kéne a padosoknak meg pár meccs. nem értem mit akarunk ebből kihozni meg a végét se akarom elkiabálni, de könnyen kifulladhatnak Messiék. Xavi szürke mostanság, Ini utóbbi meccse 0, Messi nem hozza azt amit tud és szokott rendre rossz megoldást választ (ennek ellenére húzza a csapatot) , sztem Pedro is ki van égve kicsit rá is ráférne a pihenés. így nem lesz könnyű az arsenal ellen...
levproff
Director del Fútbol

2011.03.05. 22:19:28

Mondjuk annyi mindenképp pozitívum, hogy végre mertünk távolról lőni, amit ilyen esetekben nagyon nem szoktunk. Ezek a lövések egy átlag kapusnál kb. 2 gól. Többet nagyon nem is érdemes erről a meccsről beszélni.
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.03.05. 22:15:31

Ezt a meccset sem szabad elraktározni, meg nem is nagyon lehet mert túl sok minden nem történt. :roll: Nyertünk és röviden ennyi. Valamilyen szinten érthető, mivel tartalékoltunk keddre, de abban is látok igazságot amit mess2009 írt! A játék már jó pár meccse nem az igazi. Ahogy elhangzott körülményes és sokszor átlátható. Az utóbbi meccseken nem tudunk újat mutatni. Persze már az is csoda hogy eddig tudtunk, de tény hogy picit leültünk és nem feltétlenül a rossz forma miatt. És ez egyáltalán nem a vészharang kongatása, de mindenki észreveheti hogy finoman szólva is takaréklángon ég a csapat.
Remélem hogy már nem sokáig. Az biztos hogy egy magabiztos BL továbbjutás segítene a csapaton. Várom már a keddet! 8)

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
LM10
Director del Fútbol

2011.03.05. 22:13:11

Barca-Zaragoza 1-0, 3 pont. Kb ennyi.

A játékkal nem volt gond, egyszerűen takarékon voltunk, az Arsenal ellen más meccs lesz 110%-al emelt pörgéssel.
mess2009
Director del Fútbol

2011.03.05. 22:04:56

ugyanaz a lejárt lemez: gyenge csapat ellen tartalékos felállás, aztán kétségbeesetten rakja vissza a kulcsfigurákat - későn!
ezt a meccset csak az Arsenal elleni latolgatás miatt érdemes elemezni, mert sajnos jó néhány hasolót láttunk. nos a BL. visszavágóra bizony ez rossz ómen! nem csak azért mert néhány játékos rettentő gyenge(és NEM Messire gondolok, hanem inkább Pedróra, Villára és Maxwellre) hanem mert a csapatjáték nagyon lelassult, átláthatóvá és körülményessé vált!
a védelem egy (szinte)nemlétező csatársorral is zavarba hozható, úgyhogy nekem rossz az előérzetem. természetesen hozzáteszem: bár ne lenne igazam!!
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.03.05. 21:57:38

MOM: Mascherano..mi lett volna ha Toni D. nem áll a kapuba hanem vlaki más .. - elmondom GALA
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.03.05. 21:57:18

Ilúvatar írta:1-0, lényeg a 3 pont.

De most így Arsenal ellen játszani... elégé necces. Mondjuk lehet hogy akkor mi másképpen fogunk játszani.
Biztos vagyok benne, hogy máshogy fogunk játszani. Látszott a csapaton, hogy ha nem kell kiadniuk ennél többet, akkor nem fognak. Doblas védett szépeket, ha azok nincsenek több góllal nyerünk. DE, erre az 1 gólos előnyre csúnyán rá lehet fázni, szerencse hogy most Pongolle nem tudott betalálni, köszönhetően többek között Valdés mesternek, aki remekül tért vissza.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Deus
Boixos Nois

2011.03.05. 21:54:54

1-0, lényeg a 3 pont.

De most így Arsenal ellen játszani... elégé necces. Mondjuk lehet hogy akkor mi másképpen fogunk játszani.
KépKép
Logan10
Jugador d'estrella

2011.03.05. 21:45:33

Ezt most a sors akarja vagy nem tudom hogy mi de, hogy lehet az hogy ellenünk minden kapus élete napját fogja ki a Reál ellen meg minden kapus akkora bakikat csinál hogy az hajmeresztő :evil:
Csak a Barça
Z$oŁa
Barça B

2011.03.05. 21:42:01

davidvilla007 írta:Picit már kezdek aggódni!Nem igazán megy a játék,és ez csak a zaragoza!Hogy őszinte legyek vmi hiányzik de nem tom mi!Messi árnyéka önmagának! :evil:
Szerintem nem játszunk rosszul! Irányítjuk a meccset, bár volt néhány veszélyes kontrája a Zaragozának. Ezekre jobban oda kellene figyelni, de ez benne van. Kevésnek tűnik ez az 1-0, de ez lehetne sokkal több is. Jó napot fogott ki a Zaragoza kapusa!
Messit se bántanám, sőt most legalább nem akar mindent egyedül megoldani, hanem beleveszi a többieket is a játékba. Nem lehet mindig hibátlanul játszani! (Magasra tette azért eddig a lécet... :wink: )
És nekem még Mascherano játéka kifejezetten tetszik! Feladatát tökéletesen megoldja, sokat van játékban, jól mozog és még volt egy nagyon veszélyes lövése is! :wink:
Visça El Barça!
davidvilla007
Barça B

2011.03.05. 21:31:22

Picit már kezdek aggódni!Nem igazán megy a játék,és ez csak a zaragoza!Hogy őszinte legyek vmi hiányzik de nem tom mi!Messi árnyéka önmagának! :evil:
Lezárt