FM 2008, élménybeszámoló
Eddig nem nagyon érdekeltek a válogatottak irányításai, mivel unalmas a játék, hogy fél évet kell legalább várni, amíg nem jön egy-egy tétmeccs vagy barátságos találkozó. Az év elejére alig akadnak meccsek, igazából csak a nyári hónapokban kezdődnek a válogatottak számára a meccsek. Addig maradnak a hosszúra nyúlt szabadságok és a kicsit unalmas meccsnézések, játékosmegfigyeléssel.
Aztán elkezdtem egy karriert 2007 nyarán. Újonc edzőként lettem az argentin Independiente trénere, de pár meccs után kirúgtak, mert nem hoztam az elvárt teljesítményt. Utána Mexikó felé vettem az irányt, ahol a Santos Laguna mestere lettem. Itt egy Interliga-győzelmen kívül semmi sem termett, jó keretem volt, de pénz semmi. Aztán itt magam mondtam fel, míg nem átjöttem Európába és az Udinese trénere lettem. Itt a bennmaradás volt a cél, amit teljesítettem is. De nagyobb csapatra vágytam, így 6-7 meccs után a nyári szünetben lemondtam.
Sok csapatot kerestem, majd egyszer csak bejött Uruguay és azonnal lecsaptam az alkalomra. Már "kontinentális" hírnévvel rendelkeztem, így lettem szimpatikus "kis-Argentína" vezetőinek.
Elkezdtem építeni a csapatot, olyan elven, hogy aki a klubcsapatában sokat játszik vagy viszonylag sokat, arra számítottam, aki alig kap lehetőséget, arra hiába nagy név, nem számítottam. Sok taktikát, formációt kipróbáltam, jelenleg 4-3-3-ban játszok és ennek egy Copa América 4. hely az eredménye. Összességében pozitív a mérlegem, de lehetne jobb is.
A tornát Brazília nyerte meg az ellen a Kolumbia ellen, amely engem ejtett ki az elődöntőben. A bronzmeccsen Argentína volt a jobb, így maradt nekem a dobogó melletti hely. A 2014-es vb-selejtezősorozatban is jól szerepelek eddig, igaz hazai pályán kikaptam megint az argentinoktól 5-2-re.
A selejtezőkben most csak 9 csapat van, mivel Brazília a házigazda 2014-ben, azaz eggyel kevesebb komoly riválisom akad. Nagyok az esélyek kijutásra, szerintem meg is lesz simán.
További élménybeszámoló a 2014-es vb után.
Alapcsapat: