2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Bravó! Végre valaki a "mainstream" (barca99 írta:Gondolom valamelyik este meghívott vacsorázni, és elmondta, hogy nem kell neki Özil.csababarca írta:Özilt elfelejtheted,mondta Pep hogy nem kell neki.![]()
Attól mert valamelyik kva hiteles spanyol újság leírta, nem kell megdönthetetlen igazságként kezelni. A biztos az, hogy nem érkezett még senki.(ugye Mascherano-val is megegyeztünk mindenben, aztán meg kiderült, hogy nem is volt tervben az argentín... és a fél fórum megint örjöng, hogy ő sem kell).
Ma speciel azt hozta le a Sport, hogy Özil és/vagy Mascherano akkor jöhet, ha alacsony áron meg lehet őket szerezni. Ebből megint lehet találgatni, hogy kellene játékos, csak nincs rá pénz.
Szerintem bőven nem olyan rossz a helyzet, mint ahogyan azt beállítjátok. Ha történetesen 0-1 marad a hétvégi meccs, mindenki éljenezné a fiatalokat. Most, hogy kikaptak, már nem ütik meg a szintet.Simán jók lehetnek, ha csak egyet-egyet dobnak be a mély vízbe, és körülöttük meg a szokásos, nagyon erős csapat van.
Egy tapasztaltabb középpályásnak tudnék örülni, főleg Senna-nak, mert ő előrejátékban sem vall szégyent, a 2008-as EB-n remekül tolták Xavi-val (nem egy szakember [!] mondta, hogy legalább annyira megérdemelte volna az MVP-díjat, mint Xavi).
Ez a keret valóban vékonynak tűnik, de nem hiszem el, hogy a hazai meccsekre, a várhatóan 10. helynél gyengébb csapatok ellen kellene a Xavi - Iniesta duó. Akkor meg lehet pihentetni. Sőt, ilyenkor pihenhet mind a kettő, Sergi és Jonathan szűr, és mélységből osztogat, Messi a tavalyi trequartista játékát hozza, jobbszél Pedro, bal oldalon Villa, elől Ibra vagy Bojan. Egy Hercules, Levante, Real Sociedad, Zaragoza, etc. ellen, a Camp Nouban nehogy ne nyerjen már egy ilyen kezdő.![]()
Egyébként a triplázó kerettel össze lehet vetni a mostanit.
17 embert számoltam össze, akik rendszeresen játszottak.
- 1 Víctor Valdés
2 Martín Cáceres
3 Gerard Piqué
4 Rafael Márquez
5 Carles Puyol
6 Xavi
7 Eidur Gudjohnsen
8 Andrés Iniesta
9 Samuel Eto'o
10 Lionel Messi
11 Bojan Krkić
13 José Manuel Pinto
14 Thierry Henry
15 Seydou Keita
16 Sylvinho
18 Gabriel Milito
20 Daniel Alves
21 Aliaksandr Hleb
22 Eric Abidal
24 Yaya Touré
25 Albert Jorquera
27 Pedro
28 Sergio Busquets
33 David Córcoles
35 Nolito
36 Abraham
37 Alberto Botía
41 Oier Olazábal
42 Andreu Fontás
43 Víctor Vázquez
44 Thiago Alcántara
45 Xavi Torres
46 Marc Muniesa
Akkoriban Milito egyáltalán nem jött számításba, Cáceres 1529 percet játszott, Hleb 1702-et, Bojan 1793-at, Pedro pedig 577-et, ha mindent figyelembe veszünk (összehasonlításképp Xavi 4342-t, Iniesta 3289-et, Messi 3900-at). Mondjuk Bojan talán nem illik ide, mert elvitathatatlan érdemei vannak a Kupában, ami nélkül ugye tripla sem lett volna, de ez akkor is 18 ember, akivel lényegében sikerült triplázni.
A kulcs ott sem a bő keret volt, hanem a sérülésmentes szezon. Ha idén bejön, megint van esélyünk, ha nem akkor nehezebb a helyzet. A lényeg viszont, jelenleg mindenki egészséges (kopp-kopp), szóval jelen pillanatban felesleges a pánikkeltés.
Jelenleg Marquez helyett van egy Milito, Cáceres helyett Fontás, Hleb helyett Jonathan, Guddy helyett Thiago, az Henry - Eto'o páros meg talán meg tudja közelíteni az Ibra/Bojan/Pedro - Villa duó.
Nem annyira rossz ez, azért ha megnézitek egy Guddy - Hleb - Busquets trióval ugyanúgy nem mentünk volna akkoriban sokra. Jonathan és Thiago meg legalább érzi ez a játékot, még ha nem is bírják a végét, ill. rutintalanok.
Mondom, egy igazolás talán jól jönne a középpályára, esetleg Hleb-et megtartni, hátha (úgysem lesz ilyen), de szerintem így is favoritok vagyunk mindenhol, sérülések meg minden csapatnál vannak / lesznek. Égbekiáltóan nagy probléma nincsen.
Gondolom valamelyik este meghívott vacsorázni, és elmondta, hogy nem kell neki Özil.csababarca írta:Özilt elfelejtheted,mondta Pep hogy nem kell neki.
Ez lenne a legjobb megoldás mivel úgy látom,hogy Fabregas továbbra is a cél ezért is nem jött Özil szerintem.Viszont ilyen kifelé menő kp-t nem igazán tudok...Így szerintem maradnak a számkivetettek minimum erre az évre.Fecooo írta:OFF lesz, de máshogy nem tudok szólni:
Toni, dolgozol? ha nem, fel tudsz jönni msn-re?
ON:
vhol a helyes megoldás a két elmélet között van véleményem szerint. vagyis sztem sem jó a "nincs ló, jó a szamár is" módi, viszont igazolni mindenképpen szükséges, és olyan emberre van szükség, aki képes padozni és ugyanakkor megbízható is! megint csak Sennát tudom példának felhozni, nem biztos, h pont rá van szükség, de abban biztos vagyok, ha már Pep minden áron fenn akarja tartani a helyet Cesc-nek, akkor 1-2 évre alkalmas harmincas évei elején járó vkp-t kéne venni, kb. mint amilyen Sylvinho volt( nem játszott sokat, viszont be lehetett vetni a BL-döntőn is!)
Egy évben 60+ meccset játszunk. Ha nincs sérülés, és csak a kezdők játszanak, akkor márciustól mindenki halott lesz és semmit se nyerünk. De garantálhatom, hogy lesz sérülés, ez a sport velejárója. Egy keret mélysége hihetetlenül fontos, ezt fölösleges ecsetelni. Ez a mélység mindenhol megfelelő, kivéve a középpályán, ahol nincsen megbízható cserénk. Ráadásul pont ezek a palik szoktak meccsenként 10-12 km-ket futni.torrestoni írta:Végül: tehát azt mondod, hogy verhetetlenek lehetünk. Legyünk azok! Visoznt felteszek egy kérdést: így az alapcsapatot tekintve, mégis mi a hortobágyi húsos palacsinták vagyunk?OvaMind írta:...Tehát egy új igazolás a középpályára jobb lenne, mint a Sergi-Xavi-Iniesta trió? Szóval már nem is cserejátékos kell. Vagy te előre látod a sérüléseket? Vagy mégis hogyan lennénk verhetetlenek? A padról befújja a labdát egy Inter-féle csapatnak?
Nézd, arra akartam utalni, hogy a tökéletességre törekvér a keret esetében negatív hatásokhoz vezethet. Például csapaton belüli rossz egyensúly. Volt már nekünk világklasszis kispadosunk... Ha egy Touré végül elment, mert nem volt helye, akkor egy hasonló kaliberű játékos biztos, hogy csak úgy elüldögélne, s tényleg annyira hasznos lenne? És akkor azt sem kockáztatnánk, hogy esetleg dos Santosék mennek a süllyesztőbe?OvaMind írta:...
Veled szemben úgy gondolom, hogy a tökéletességre kell törekedni. Mi másra? Való igaz, hogy a csapat az utóbbi két évben elkényeztetett minket. Ettől függetlenül jogosnak tartom, hogy amennyiben nyilvánvaló, hogy 1-2 igazolással verhetetlenek lennénk, és ezeket nem lépjük meg 20 millióért, akkor valaki ezen dohogjon. Mert egy normális igazolással (tkp) megismételetnénk a hatkupás teljesítményt is.torrestoni írta:Két fő gondolatot szeretnék megosztani így Augusztus közepénél:
1. úgy tűnik, közel sem ideélis a kommunikáció az elnökség és Pep között;
2. túldramatizáljuk ezt az egész átigazolási szezont és már eljutottunk a "ló nincs, szamár is jó" perspektívához;
1. Ha Rosell munkálkodását veszem alapul, amit a Laporta-éra első két évében tapasztalhattunk tőle, nos számomra egyértelmű: kész koncepciót alakítottak ki. Akkor másképp működött. Rijkaardnak voltak elképzelései pusztán posztokat illetően - ezekhez kereset megfelelő opciót a vezetőség -, illetve konkrét játékosok. Nos, ez most mintha nem létezne, nem látom a koncepciót. Pedig Rosellék igencsak effektívek és ügyesek a játékospiacon. Örültem, hogy Zubi lett a szakmai igazgató, hiszen biztos voltam benne, hogy az új vezetőség megpróbálja majd csökkenteni némileg Pep hatáskörét, míg Zubi majd egy jó kapocs lesz. De ez a nyilatkozat is példázza: maszatolgatnak, tapogatóznak, nincs meg a konszenzus. Érdekes jelenség, ami a már így is "érdekes" felkészülési szezonnal igencsak kihathat a Szeptemberre.
2. Ha marad a csapat a tavaly is használt négy jellemző felállásnál, akkor azt hiszem a szezon 90%-ban ez a keret is bőven elég a sikeres szerepléshez. Ha egy Arsenal képes évek óta ott lenni a PL élmezőnyében olyan kerettel, annyi sérülttel, akkor ez a BLuagrana ismét rommá verheti félgőzzel a La Ligát, s simán odaérhet a tűzhöz a BL-ben. Mérföldekkel jobb csapat. Nem értem, mennyivel lenne jobb megoldás egy Özil, mint egy JDS? Attól, hogy előbbi valamelyest jegyzett? Ettől megoldódna legalább az a probléma, hogy Xavi kiválása/pihentetése esetén viszonylag színvonalas, megfelelő pótlásunk van? A fenéket. Egyébként is amit eddig láttam a töröktől, aszerint ő Messi helyettese lehetne, elvégre Leo nagyrészt trequartistaként játszott tavaly is és fog idén is - ebben biztos vagyok. Valahogy csak nekem nem passzol Özilhez a pálya közepén, viszonylag mélyen, szervező feladatkörben, magabiztosan forgolódva, ügyesen meglátva a szabad embereket, jól továbbpasszolva szerepkör? Amire igazán szükségünk van, amit hiányposztnak lehet nevezni, nos, oda jobbnak tartom dos Santost, mint Özilt. Más opció meg nem nagyon van. Túlmisztifikált lett ez az egész mercato. Nekünk/nektek már nem elég egy komplett jó alapcsapat, egy hasonlóan, sőt majdnem olyannyira ütőképes második sor is kellene, ami jelenleg abszurd. S látva Pep gondolatait, neki nem megoldás egy idősebb, rutinos játékos, akkor már inkább a fiatalok. Kockázatos, de nem hiszem, hogy sokkal, vagy csak kicsivel is rosszabb megoldás lenne.
Nyilvánvaló, hogy elértünk egy szintet, s már sokszor tapasztaltuk, létező probléma a Xavi-Iniesta kettős mögötti űr. Ez viszont lényegében azt hiszem egyedül a BL egyenes kieséses szakaszának utolsó stádiumában foszthat meg minket sikerektől. S akkor is sokszoros balszerencsével megtűzdelve, ami pedig kiszámíthatatlan.
Igazából én azt gondolom, nem kell mindenben megpróbálni elérni a tökéletességet, a teljesítőhatárt - most épp a lehető legerősebb játékoskeretre gondolva. Való igaz, Fabregas ezt testesítette volna meg, rajta kívül azonban nincs olyan futballista, akivel ezt elérnénk. Nem az a gond, hogy érkezik-e egy középpályás, hanem az anyagi korlátokat is nézve, nincs egész egyszerűen értelmesebb opció a JDS-Thiago duónál. Nekik pedig falat kenyérként kell a bizonyítási lehetőség, a tapasztalatok, hogy beépüljenek, kiforrjanak. S azért azt dőreség állítani, hogy nem férnének el akár több meccs erejéig is a Busquets-Xavi, vagy más formátumú középpálya harmadik tagjaként. Sokkal inkább aggaszt Keita, akinél viszont egy Mascheranóval ezerszer többet érnénk. Sajnos azonban attól tartok, ismét ő lesz a Jolly Joker...
Erre azért nem vennék mérget, de az biztos, hogy írtó nehéz lesz velük, de nem nyűgözött engem le a Bayern elleni játékuk ...Tocy írta: A Real le fog minket lépni simán....
Jonathant vagy Dos Santost? Kétszer is?MessiFan írta:Na most akkor döntsük már el hogy kit akarunk és kit nem
4 kp-val vagy ha beveszi Pep Jonit vagy Dos Santost akkor sem lehet megnyerni a spanyol bajnokságot sem mást. Nem számít hogy kit igazol a Barca csak igazoljon! (kis túlzás)
Nekem mind1 hogy ki jön csak legyen egy ember aki tudja pótolni Init vagy/és Xavit!
fanbarca írta: Szerintem Özilt le kell igazolni, bármit mond Pep. Özil a BArcába kell jöjjön és KÉSZ!
S ha nem jön se Özil se Masch, akkor itt kell Hlebet tartanis muszáj játszatni!
Szerintem Özilt le kell igazolni, bármit mond Pep. Özil a BArcába kell jöjjön és KÉSZ!MessiFan írta:Na most akkor döntsük már el hogy kit akarunk és kit nem
4 kp-val vagy ha beveszi Pep Jonit vagy Dos Santost akkor sem lehet megnyerni a spanyol bajnokságot sem mást. Nem számít hogy kit igazol a Barca csak igazoljon! (kis túlzás)
Nekem mind1 hogy ki jön csak legyen egy ember aki tudja pótolni Init vagy/és Xavit!
Egyértelmű, nagyon magabiztos edző, s mint ilyen, nehezen ismer be bármilyen hibát.Fecooo írta:az a gond, ha Pep váratlan húzásait mérlegre tesszük, akkor negatív a mérleg...
a nagy edzők nem attól nagyok, h váratlant húznak állandóan, hanem attól, h mérlegelnek és ha hibáznak, akkor beismerik azt és próbálják kompenzálni...(pl, amikor Capello kirakta a csapatból Beckhamet és a végén beismerte és visszavette...)
Pep mintha nem igazán látná a saját hibáit...
4. kp-t játszhat Messi is, őt nem lehet kifelejteni.Fernando írta:Jövőre akkor tuti, hogy sokat játszunk 4 kp-val.
A 4. középpályás lehet Alves, Adriano, Maxwell, Jeffren és Pedro is, de ez akkor sem az igazi. Így nem játszottunk túl szépen és túl jól se. Igaz a Madridot megvertük így, de ez akkor sem a mi jól megszokott 4-3-3 vagy 4-3-1-2-nk.