Kérdések, észrevételek a FÓRUMMAL kapcsolatban

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ötletelés a fórum átalakításához:

Cali vázlata:
4
80%
https://docs.google.com/document/d/17Z- ... 9ctPs/edit" target="_blank
1
20%
Ehhez lehet ötleteket írni még ide a topicba, amik aztán összegezve lesznek.
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 5
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.15. 23:52:12

jó,nekem feltűnt,hogy kialakult abban a topicban egy felsőbbrendűség érzet azokban,akik ott tevékenykednek, mintha csak ők értenének hozzá.
Mondjuk ezt nem lehet szabályozni,úgyhogy hagyjuk is, csak nekem pl attól a topic látogatástól mente el a kedvem,ahogy most Capon alattam írta,hogy néhány fórumozónak el megy a kedve hamar,ha le van hordva.
És én csak egy vagyok,lehet mást nem csak attól a topictól kedvteleníti el. :wink:

Jah,amúgy megnéztem a regisztrációkat,hogy az aktívak közül ki mikor regisztrált be,hát meglepődtem,hogy én vagyok az egyik legöregebb már itt a fórumon :shock: gyorsan telik az idő, és így most megerőltetve az agyamat,rengeteg tag ugrik be,akik állandóan írtak,aztán valamiért ma már egyáltalán nem. kár értük, mert nem egy,nem kettő igen értékes tagja volt a fórumnak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Capon
Llegenda del Barça

2013.01.15. 23:38:21

Amit én hozzáfűznék a témához:
Nem látok olyan nagy problémákat, hogy most nagy szigorításoknak kéne következni. 1-1 káromkodás, torrentezés, kezdő 11-ek is bele bele férnek néha. Persze aki nem ért a szép szóból azzal nem lehet mást csinálni csak tiltani.
Az sem jó amikor szóról szóra be van tartva minden szabály és minden hozzászólás az élére van állítva és kezit csókolommal köszönünk egymásnak.

Sokkal zavaróbb amikor 1-2 újabb fórumozó (lehet itt már 1-2 éve is nem számít) úgy beszél mintha a valagából rántott volna elő itt mindenkit.
Amikor az NSO-ról áthozza ide az ottani légkört és ugyan abban a stílusban folytatja itt is, amikor rajta kívül mindenki hülye. Lehet ezzel semmilyen szabályt nem sért mégis elveszi mindenkinek a kedvét a fórumtól.
Ez megint egy megfoghatatlan dolog amire nem lehet szabályt hozni mégis a legtöbb kárt okozza szerintem.

Vagy amikor egy frissen regisztrált tagnak, aki már valószínűleg pár éve látogatja az oldalt rendszeresen csak még nem szólt hozzá a fórumhoz és rosszabbul sikerül az első(pár) hsz-a úgy nekiesnek, hogy egyből elveszik a kedvét a folytatástól. Nagyon sok ilyet láttam, igaz nem mostanában pár éve volt ez jellemző. Ennek köszönhetően is lett kevesebb a normális aktív fórumozó.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 23:37:46

csababarca írta:Most visszaolvastam az alap hsz-d, amiben leírod,hogy mik zavarnak.
Annak jó részével egyet is értek,de kevésbé találkozok velük valamiért mint Te, pedig napi szinten olvasom a topic majdnem mindegyik topicját.
Nem mondtam különösebben, hogy mennyit találkozom velük (jó, a minden hsz talán túlzás volt), azt láttam csak, hogy meg vannak hagyva duplák, piramisok, offolások (amit le is írtam). Politizálás, cigányozás stb. nincs büntetve (precedens: Kitiltások topik, egy éve Drigo Tivornyát "cigányozásért" rakta ki), sőt, néha maguk a moderátorok is beszállnak egy-egy ilyen vitába. És ez nem tegnap kezdődött. És lehet, hogy most még nincs annyi, de hidd el, így napról-napra csak egyre több lesz. És sztem ha csak 2 piramis is van az egész fórumon, afölött se fusson át a moderátorok tekintete.
csababarca írta: Jó, a torrentezéses dolog igen napi szinten van,és ez egybekötődik azzal,amit én írtam a klikkesedéssel,mert pont abban a topicban vettem ezt észre legjobban,hogy lassan nem írhat senki oda azon a 6-7 állandó tagon kívül.
(ok, mindenki tudja, h a Mozi topikról van szó, nevezzük nevén)
Ne haragudj, de ez nem komoly. Mi az, hogy nem írhat oda senki? Attól, hogy 6-7 ember ír rendszeresen valahova, nem azt jelenti, hogy mások ki vannak zárva. Az általános topikokat (Off, segítség) és 1-2 kivételt leszámítva minden tematikus topikban van egy kialakult mag, az, hogy néha kapsz egy röhögős szmájlit, az nem ennek a függvénye.
btw, emlékszem, hogy elküldtem embereket melegebb éghajlatra ott, ezek két csoportra voltak oszthatók: 1. funkcionális analfabéták ("ajánljatok filmet, tökmind1 h milyet" :arrow: olvass lejjebb kettőt, ott írnak egy filmről, majd ha megmondod részletesen, h mit szeretnél, akkor esetleg megpróbálunk ajánlani)
2. torrent kéregetők, akik btw garantáltan nem ebből a 6-7 emberből kerültek ki (megint visszatértünk oda, hogy ezt nem kéne, másrészről meg nem csak ncore van a világon)
Ja és egész véletlenül emlékszem, h külön ncore acc-ot nem a filmesek, hanem a Barca-meccset kéregetők kaptak, szóval eleve ez az egész logika nem állja meg a helyét.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.01.15. 23:38:49-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.15. 23:19:28

Most visszaolvastam az alap hsz-d, amiben leírod,hogy mik zavarnak.
Annak jó részével egyet is értek,de kevésbé találkozok velük valamiért mint Te, pedig napi szinten olvasom a topic majdnem mindegyik topicját.
Jó, a torrentezéses dolog igen napi szinten van,és ez egybekötődik azzal,amit én írtam a klikkesedéssel,mert pont abban a topicban vettem ezt észre legjobban,hogy lassan nem írhat senki oda azon a 6-7 állandó tagon kívül.
Mondjuk ez engem csak annyiban zavar,hogy valamit kérdezek,akkor arra gúnyosan-lenézve válaszolnak,röhögő smile-al. És nem csak velem fordul elő,észrevettem már többeknél is,hogy így reagáltak valamire.

Ahogy Tim mondta,ki kell rakni a szabályzatot,ami onnantól legyen mindenkire érvényes,és minden topicra! ezzel egyetértek.
De mondom,szerintem olyan nagy baj nincs,ha meg lesz,egy fórumon gyorsan elejét lehet venni a dolgoknak,megvannak a módszerei.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 23:08:32

csababarca írta:Nem kell egyből támadásnak venni,amit írok,nem bántásból,vagy támadásból írtam amit írtam.
Akkor ne írd úgy. :wink: :D
Ne haragudj, de nem tudom nem támadásnak venni, h szted én csak azért tépem itt a számat, mert így akarom bedumálni magam a moderátorok közé. (btw ez mi volt, ha nem személyeskedés? mindenki a saját portáján sepergessen, mi?) Ennél sokkal normálisabban is leírhattad volna, h úgy gondolod, nincs komoly baj.
csababarca írta:szóval mindenki a saját portáján sepregessen,aztán,ha ő már betart mindent,meg normálisan fórumozik,akkor lehet tovább menni, bővíteni a kört.

Nem piramisozok, nem duplázok (még amikor napok teltek el két poszt között egy topikban, akkor is inkább beleszerkesztettem a mondanivalóm a régibe), nem kérek torrentet, nem szoktam kicsillagozva káromkodni, nem írogatok fantasy-kezdőket a meccs topikokba. Offolásba szégyellem, de az utóbbi időben belementem, mert láttam, hogy semmi retorzió nincs. (És éppen ezért tudom mondani, hogy nincs tisztogatás, mert nem egy topikban voltak oldalas offolások, Decoban Pepről, Iniestában Aranylabdáról stb. következmények nélkül)
Az más kérdés, hogy most sikerült előhúzni egy-két olyan dolgot, amivel a fentieket felhozó társaságba bele lehet kötni, de úgy érzem, hogy amit leírtam, abban semmilyen álszentség nem volt.
És amennyiben felveteted a szabályzatba, hogy ne lehessen ironizálni meg klikkesedni, elsőként fogok kardoskodni a betartatásáért. De egyelőre a jelenlegi szabályok betartatásával is komoly problémák vannak.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.15. 22:57:27

sjd írta: "Egyelőre nincs semmi durva." Esetleg az nem fordulhat elő, hogy van egy egyelőre jelentéktelennek tűnő probléma, ami egyre inkább kezd elharapózni, és szeretnénk elejét venni, mielőtt nso színvonalra süllyed a fórumunk?
És ezt azért jelenleg olyan emberek mondják, akik nem kevés időt töltenek itt, szóval nem az ujjunkból sz.optuk (ez most nem kéne h autocenzúra legyen :D) négyen is, hogy itt rossz irányba mennek a dolgok.

Olvasok elég sok fórumot,és szerintem túlreagáljátok az egészet. ráadásul akiket említesz,egyik sem megy a szomszédba a személyeskedésért,szóval mindenki a saját portáján sepregessen,aztán,ha ő már betart mindent,meg normálisan fórumozik,akkor lehet tovább menni, bővíteni a kört.

Nem kell egyből támadásnak venni,amit írok,nem bántásból,vagy támadásból írtam amit írtam. Csak megjegyeztem,hogy nincs itt olyan szintű probléma,hogy nagy tisztogatásokat kelljen tartani.
Ami zavarja a fórumot, csúnya beszéd,piramisok,off, azok a mai napig törölve vannak még aznap kb.

Nagyobb problémának tartom a fórumon belüli klikkesedést,meg hogy egy-egy topicba nem lehet már bemenni senkinek,mert le se (konfettizik), illetve egyből ugranak rá,hogy mekkora hülyeséget beszél,semmibe nézik.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 22:56:55

Ok, értem, de ha részünkről is érkezik a nyomás, sztem azért hatással van rátok és a szigorúságotokra.
Tim
Mezei fórumozó

2013.01.15. 22:49:32

sjd írta:
Tim írta:Vannak viszont akik úgy gondolják túlzottan szigorúak vagyunk.
Ezt szerintem beszéljétek meg egymás között :wink:
Bocsánat,félreérthető voltam. Azokra a fórumozókra gondoltam akik panaszkodnak a szigor miatt. "De nem tudtam.." "Most tényleg egy piramis miatt bannoltok?(az ötödik dobása volt egyébként),"De már az is baj ha elmondom a véleményem?" "Az öcsém/haverom szórakozott a nevemben"
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 22:36:53

kanty írta:Az egész lényege a folyamatosság és a következetesség kell legyen. Ha egy időben kiszórják az embereket bizonyos dolgok miatt, akkor pár hónap múlva is így legyen, és ne lazuljanak a szabályok.

Vagy, akkor az egész szabályzatot át kell szerkeszteni, kicsit lazábban kel venni a dolgokat. Az sem akkora probléma, az is jobb, minthogy vannak szabályok, de sokan nem tartják be.
Pontosan, ezt én is adom, az egy dolog, hogy mondjuk Ozsi következetes önmagához képest, de sztem a társaság egymáshoz képest nem az.
ozsimiki írta: Tudatosan 1000%,hogy nem akarjuk nem betartatni a dolgokat.
Tim írta:Vannak viszont akik úgy gondolják túlzottan szigorúak vagyunk.
Ezt szerintem beszéljétek meg egymás között :wink:

értem,hogy érted, de rosszul :D, ami nem odaillő, azt töröljük ha észrevesszük, figyeljük (idő függvénye), Tim arra gondolt,hogy a strigulák nem kerülnek be apróbb törlésekért, így kevesebb a bann...mert ezzel kapcsolatban nyafogtak páran anno...bár én strigulázok továbbra is :D:D Ozsi
csababarca írta:sjd!

Miért nem mondod ki,hogy moderátor akarsz lenni?
Ezért a gyökérségért (bocs, Bob_Marley) tényleg kár volt kinyitni a szádat, még jó hogy nem írtad oda kanty-t, messideco-t, Bob-ot, daffy-t, ők is nyilvánvalóan mind moderátorok akarnak lenni, mert foglalkoznak ezekkel a dolgokkal :roll:
Timről meg Ozsiról nem is beszélve, ja bocs, ők már moderátorok....

"Egyelőre nincs semmi durva." Esetleg az nem fordulhat elő, hogy van egy egyelőre jelentéktelennek tűnő probléma, ami egyre inkább kezd elharapózni, és szeretnénk elejét venni, mielőtt nso színvonalra süllyed a fórumunk?
És ezt azért jelenleg olyan emberek mondják, akik nem kevés időt töltenek itt, szóval nem az ujjunkból sz.optuk (ez most nem kéne h autocenzúra legyen :D) négyen is, hogy itt rossz irányba mennek a dolgok.
Tim
Mezei fórumozó

2013.01.15. 22:28:20

Nagyon örülök hogy ilyen mértékű igény mutatkozik a határozottabb fellépés iránt. Hogy úgy mondjam nyitott kapukat döngettek,DE: Vannak viszont akik úgy gondolják túlzottan szigorúak vagyunk.Szerintem nem,sőt..

Van egy 99%-ig kész szabályzat Dani jóvoltából,ha a társaság részéről komoly a szándék a fórum rendbetételhez,holnap kikerül,teszem azt két napig ismerkedik vele mindenki,és utána következetesen,betű szerint be lesz tartva. Erre az adott szavam a garancia. Ha záros határidőn belül nem lesz
érdemi változás,lemondok.
Ugyanakkor ehhez ti is kelleni fogtok,mindenkinek törekednie kell a tisztességes fórumozásra,és nem feltétlenül azért mert szankcionálva lesz.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.15. 22:23:40

sjd!

Miért nem mondod ki,hogy moderátor akarsz lenni?
írj az egyik adminnak,hogy szívesen elvállalnád pár topic moderálását,biztos örülnének neki.

Nem tudom mit kell ezen a témán lovagolni,ezért durva dolgok nincsenek a fórumban már egy ideje.
Én emlékszem anyázásokra is, meg cifrább dolgokra egy két vitában, és nem nullhozzászólásos emberektől! Szóval nincs itt akkora gond,valaki néha elveti a sulykot,de ennyinek egy fórumban bele kell férnie.

Az ironizálást tényleg kicsit visszább lehetne venni, legalábbis észrevettem hogy pár ember eléggé szereti alkalmazni,oda nem illő alkalmakkor is.
De most ilyenért max figyelmeztetést lehetne adni. De ez meg a fejesek dolga eldönteni.

Amúgy pont ma,vagy tegnap láttam egy elég nagy tisztogatást az egyik topicban, úgyhogy, ahogy Ozsi is mondja, a háttérben zajlanak a munkálatok.
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.15. 22:22:28

ozsimiki írta:üdv all!

másik dolog,h a madridistáról is jóval több szó esik, mint kellene. erre lehet, hogy összerántom a staff még aktív tagjait,és jobban fogunk figyelni. felesleges hülyeségekről nem kell felesleges hszeket írni, főleg,hogy ezek megint felesleges reakciókat szülnek.
Számomra ez az egyik legidegesítőbb. Az ilyent azonnali kitiltással ajándékoznám.

Az egész lényege a folyamatosság és a következetesség kell legyen. Ha egy időben kiszórják az embereket bizonyos dolgok miatt, akkor pár hónap múlva is így legyen, és ne lazuljanak a szabályok.

Vagy, akkor az egész szabályzatot át kell szerkeszteni, kicsit lazábban kel venni a dolgokat. Az sem akkora probléma, az is jobb, minthogy vannak szabályok, de sokan nem tartják be.

Mondom ezeket úgy, hogy magamat sem tartom fedhetetlennek. Bár próbálok odafigyelni, hogy higgadt maradjak, ne személyeskedjek, és az iróniát se vigyem túlzásba.
És itt úgy gondolom, hogy a maggal is vannak gondok. Például vannak témák, amik abszolút tiltottak kellene legyenek: rasszizmus, vallás, politika. Mert ilyen témákból eddig mindig gondok voltak, személyeskedés lett a vége, az ilyen pedig nem egy sportfórumra való.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.01.15. 22:20:19

messideco írta:Nem kötekedésből írom, de akkor most hány moderátor van? mihii, ozsimiki és Tim megvan eddig :)
Admin is van közte, moderátor is, moderátor is admini hatalommal:D

a lényeg, akik rendszeresebben vannak JELENLEG fent: Miihii,Tim,jómagam. Többieket tényleg ritkábban látni.
sjd írta:
Inkább tényleg arról beszéljünk, hogy szerintetek (szerinted) az rendben van-e, hogy vagy hanyagságból vagy tudatosan lassan már egy szabály nincs betartatva, egy-két időszakot leszámítva, amikor ad hoc 4-5 embert bannoltok? Illetve hogy ezt tervezitek-e megoldani úgy, hogy kijelöltök új moderátorokat?
Tudatosan 1000%,hogy nem akarjuk nem betartatni a dolgokat.

Nincs rendben, hogy elzüllik a fórum, beszélek az aktív tagokkal, meglátjuk, hogy bírjuk-e JELENLEG 3an a dolgot. (mert most nekem is több időm lesz)

Speciál a kitiltások topikkal nem szoktam ÉN foglalkozni, kiteszek valakit, felírom egy helyre, mikor jöhet vissza, és visszaengedem. Volt már,hogy elfelejtődött ,akkor az illető üzent,és jött vissza. Tudom, nem a legtökéletesebb módszer, de ne én kérjek elnézést, ha kiteszek valakit. Szóval ne attól a topiktól tedd függővé, hogy mikor mennyi a kitiltás.

Amúgy beleolvasgatva mélyebben a topikokba, szerintem egy 50-50%os arányt simán hozna az ironizálás vs kicsillagozott szavak, offok téma.

egy valamit a végére, bár ősztől tényleg ritkábban voltam, de ha ráértem, ugyanazért tettem ki bárkit, amiért 1éve is, következetesnek következetes vagyok, max az ráérős időm nem az. Megkérdezem a többieket, miben nem voltak azok esetleg, de szerintem nem erről van szó, max,hogy nekik se volt már idejük.

Új modik? ez is a beszélgetés függvénye lesz, személy szerint kb 2 embert tudnék elképzelni.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 22:08:51

[quote="ozsimiki"][/quote]
azt hiszem nem véletlen egybeesés, amit leírtam (Kitiltások topik, ill. kik törölnek), egyáltalán nem arról beszéltem, h kit látok fórumozni, de ok, akkor nem mondok látatlanban véleményt, maradjunk ennyiben

Viszont az egész lényegi mondandóm elől kitértél, azt hiszem az ironizálás a legkisebb gondunk, bár én bevállalnám az 1 hét/hónap pihenőt simán, ha az összes szabályozással együtt azt is következetesen betartanátok huzamosabb ideig.

Inkább tényleg arról beszéljünk, hogy szerintetek (szerinted) az rendben van-e, hogy vagy hanyagságból vagy tudatosan lassan már egy szabály nincs betartatva, egy-két időszakot leszámítva, amikor ad hoc 4-5 embert bannoltok? Illetve hogy ezt tervezitek-e megoldani úgy, hogy kijelöltök új moderátorokat?
messideco
Presidente del Barça

2013.01.15. 22:08:47

Nem kötekedésből írom, de akkor most hány moderátor van? mihii, ozsimiki és Tim megvan eddig :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.15. 22:03:52

De ha már erre járok, akkor megkérdezem, az vajon miért van, hogy a főoldal cikkei nem jelennek meg nekem, twitterről szoktam elérni őket, de ha beírom eurobarca.hu, akkor a betöltés szép kerek 0%ot mutat, s nem ugrik be a 4 kis lehetőség meg képváltás stb, de ez már egy ideje így van, csak gondoltam erre van valami megoldás, vagy lehet csak blokkolja az adblock plus, ez most jutott eszembe :d

Enrique tuti dolgozik, írd csak be hogy "Enrique-féle autokorrektor: a muszáJ pontos J :)", s máris megjelenik :lol: , viccet félre téve, Tim-miihii áhítatos munkája látszik, csak valóban nem bírják a strapát már talán.Ezt csak a staff tudja, s találgatni meg felesleges.

szerk: ok tárgytalan adblock plus, bár így meg futball factorytól kezdve Én vagyok a titokzatos futballistán át minden van :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2013.01.15. 22:12:54-kor.
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.01.15. 22:02:11

üdv all!

sjd!

először is van egy tévhit, ami legtöbbször tényleg tévhit.

Attól,h miihii aktívan fórumozik is még mindig, még nem azt jelenti,hogy csak Ő dolgozik a háttérben. Pl ősszel is már kevesebbet írtam,mint előtte megszokott volt tőlem, de a fórum életét azért figyeltem,és gyomlálgattam. Az utóbbi két hónapra már igaz,hogy ott sem igen tevékenykedem (csak a saját nevemben beszélek), csak gondoltam tisztázom ezt a részét a hszednek.

Lehet ismét be kell keményíteni, mert olvasva a topikokat, nagyon elszaporodtak az humorosnak vélt ironizálások (igen,ezen a szinten már nem humoros), és kész beszélgetések épülnek arra, "hogy majd én még viccesebb marhaságot, túlzást írok"

egy-egy jól elhelyezett irónia aranyat tud érni, sokszor alkalmaztam én is, lehet velem van a baj, de ami mostanában megy nekem nagyon túlzó, és nem vicces. Ha most erre nagyon ráállnánk, vagy nék, a jelenlegi "mag" 2/3ada egymásnak adná a váltórudat a pihenőbe.

másik dolog,h a madridistáról is jóval több szó esik, mint kellene. erre lehet, hogy összerántom a staff még aktív tagjait,és jobban fogunk figyelni. felesleges hülyeségekről nem kell felesleges hszeket írni, főleg,hogy ezek megint felesleges reakciókat szülnek.

Bob,meg még aki ezt felhozta (bár lehet senki:D)

újraregelés: szerintem az egész jelenség, mint Eurobarca, egyik varázsa veszne el, ha mindenki 0ról kezdené, és itt nem a hsz számra gondolok.
biztos meg lehet oldani,hogy egy jobban működő, akár új oldalra is továbbvigyük az Eurobarca múltját. Mert a fórum is az, abban meg a nickek. Attól,hogy egy nagy csapat új stadionban költözik, még nem lesz 0 trófea a vitrinben,és nem akkor keletkezik maga a klub :) de ez még a jövő kérdése.

Előd írd be offba az elméletet :D kiváncsi leszek mennyi pontos stimmel :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 21:51:10

Bob_Marley írta:biztos dolgozik azért a csapat a háttérben
Én azért ebben nem lennék annyira biztos, nézd meg a Kitiltások között, ki mikor dobott ki utoljára embert, és előtte ezt milyen gyakorisággal tette. De arra sem emlékszem már mikor láttam javított/törölt hsz-t, ami nem "mihii"-vel vagy "Tim"-mel volt aláírva.

Egyébként a többivel egyetértek :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.15. 21:44:18

Szeretem azt írni, hogy egyet értek sjd-vel, s tessék megint :D
Plusz hozzáírnám, hogy madridi idézgetés is volt szűrve (most az más kérdés mi tartozik ebbe)
Sajnos az ősapák "eltűntek", Andris, Bányász, Enrique és a többiek hsz-it nem látni, biztos dolgozik azért a csapat a háttérben, amiket leírtál szerintem is egy ideje problémák, ilyen szépen nem tudtam soha összeszedni, mindig csak "kifakadtam" esetekben.

Utópisztikus a gondolat, hogy dózer aztán újra minden, miután a fórummotor betegségét és az inaktív felhasználók miatti kedvenc critical error üzenet is gyakori, de nagyon halkan talán-talán nem is annyira utópisztikus, bár sok macera, s talán kivitelezhetetlen is.De én nem tartom rossznak az új regelést, minden törlődik stb dolgot.

messideco engem is érdekelne, összeesküvés elméletekre mindig kíváncsi vagyok, vagy csak puccsra készülsz :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.15. 21:39:45

Ezzel egyetértek.
Az 1-2-3 évvel ezelőtti viszonyokhoz képest, azért másabb a helyzet. Most több mindent megtehet a nép. Én ezt annak a számlájára írom, hogy kevesebb az ellenőrzés. Azt is megértem, hogy két-három embernek ez teher és sok munka is. Akik aktívak, azok dicséret érdemelnek, akik meg nem, azoknak sem lehet felróni a dolgot. Mindenkinek van saját élete, változik, hogy mikor mennyi ideje/energiája van a fórumra.

Csak, akkor nem ártana egy vérfrissítés. Mert takarítani való van bőven.
Sokan mondják, hogy a fórum színvonala csökkent, ez amúgy szerintem az internet elterjedésével egyre több fórumon észrevehető. Ha csökkent is, akkor én két tényezőnek tudnám be, az egyik, hogy már nincs olyan "szigor", a másik pedig a már említett internet elterjedés.

Most még, azért nem rossz a helyzet. Mert a csapat körül elég nagy a csend. De, ha jön egy BL győzelem (reméljük) és egy új név (mondjuk Neymar), akkor lesznek érdekes dolgok újra. :D
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 21:36:48

messideco írta:Ha elkezdnek gyomlálni, akkor alig marad majd pár aktív fórumozó...
(A mennyiség csökkenése bőven a minőség javára válna, de ezt csak így mellesleg mondom)
Viszont sztem ennyire durván nem folyna ez le, villámgyorsan megtalálnák az emberek a megfelelő topikokat, a szerkeszt gombot és arra is rájönnének, hogy ez nem torrentoldal és az autocenzúra sem véletlenül szűr ki dolgokat. Az ember igen tanulékony tud lenni, ha akar.

ment PÜ
messideco
Presidente del Barça

2013.01.15. 21:30:39

Ha elkezdnek gyomlálni, akkor alig marad majd pár aktív fórumozó...

Egyébként szerintem más okok állnak a háttérben, de nem akarok Dani, ha érdekel elküldöm p.ü-ben.
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 21:28:31

daffy írta:
sjd írta: És szerintem ezeknek hosszabb távon komoly következményei lehetnek a fórum színvonalára nézve.
szerintem egy éve pedzegetem a dolgot és a hosszabb táv már megvalósult
Az biztos, hogy nem két napja kezdődött, csak most látom azt, hogy minden hsz-ben van valami, amire én egyébként kínosan vigyázok, hogy ne legyen, mert 2-3 éve belém rögzült, hogy ezért büntetnek.
De sztem még visszafordítható a folyamat, 2-3 ráérő és lelkes új modi elég komoly gyomlálást tudna véghez vinni, és utána villámgyorsan visszatérne minden a rendes kerékvágásba.
De ha belegondolok, hogy mi lesz, ha mondjuk már mihii-nek és Tim-nek sem lesz energiája és továbbra sem törődik vele senki, illetve egyre többen rájönnek, hogy a szabályok nincsenek betartatva, akkor azért a mostaninál komolyabb állapotok várhatnak ránk.
daffy
Madridista

2013.01.15. 21:23:39

sjd írta: És szerintem ezeknek hosszabb távon komoly következményei lehetnek a fórum színvonalára nézve.
szerintem egy éve pedzegetem a dolgot és a hosszabb táv már megvalósult
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 21:20:36

Üdv!
Nem akarok semmilyen árulkodó/megmondóember szerepében tetszelegni, de egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy rossz irányba halad a fórum, elsősorban a moderációnak (és annak hiányának) köszönhetően
Úgy látom, az adminok, modik mind eltűntek, és Tim és mihii (illetve elsősorban mihii) tarja a frontot. De az a baj, hogy már a szabályok sincsenek betartatva:
-azt mondtátok, nem lehet saját kezdőket írogatni meccs előtt, Matyit ki is vágtátok egy hónapra, most meg az összes meccs topik kezdőkkel van tele, napokkal a meccs előtt
-a káromkodás már minden második hsz-ben van, természetesen kipontozással, csillagozással
-duplák, piramisok százával stb. (ezek mondjuk egyébként engem nem érdekelnek, de régebben ezeket is csak fejvesztés terhe mellett lehetett elkövetni)
-offolásnak már semmi következménye
- lassan lehetne Torrent topikot is nyitni, annyi a "tudsz ehhez egy torrentet küldeni?" hsz, ami tudtommal szintén tiltott
-sok kérdésben nem vagytok következetesek pl. politizálás, de mondhatom azt is általánosságban, hogy rövid ideig szigorúak vagytok minden tekintetben (fekete lista bevezetése stb.), aztán pedig megint laza a póráz sokáig. Meg lehet nézni a Kitiltások topik dátumozásait, kicsit furcsa, hogy novemberben itt komoly szabálysértések voltak, azóta meg szinte semmi.

Nem tudom, a moderátori csapatban milyen vélemények, tervek vannak, de egyrészről ráférne egy komoly vérfrissítés a társaságra, mert jelenleg úgy látom két ember dolgozik, ők meg nem tudnak mindenhol ott lenni. Ha meg szándékosan nincsenek ott, akkor ideje lenne átgondolni a szabályokat, nem akarok semmi mellett pálcát törni, de vagy legyen ténylegesen lazább a gyeplő, vagy tartassátok be, amit leírtatok a szabályzatban, mert sztem egyáltalán nem korrekt, hogy pillanatnyilag (hivatalosan) mondotok valamit, és az ellenkezőjét csináljátok.
És szerintem ezeknek hosszabb távon komoly következményei lehetnek a fórum színvonalára nézve.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.01.15. 21:24:44-kor.
Lezárt