Itt érzek valami ellentmondást. Először azt írod, hogy elvárod, mint Barca szurkoló, hogy egy Eibar-Barca meccset behúzzunk és jól játszunk, mert a jelenlegi erősorrend,a józan ész és a jelenlegi eredmények ezt diktálják.
mess2009 írta:érdekes ez a téma.
mi alapozza meg, hogy én mint Barca szimpatizáns elvárom, hogy pl. egy Eibar-Barca összecsapáson győzzünk, jól játszunk esetleg - gálázzunk? elsősorban az, hogy van a Ligában egy a józan észre és egyéb szakértői véleményre alapozható erősorrend.
másodszor a szezon jelenlegi szakaszában az eddig elért eredmények, az elfoglalt helyünk, a csapat összképe ! erre feljogosít.
Ezután pedig elismered, hogy egy gödörben lévő leszakadt Real ellen, akik idegenben iszonyat gyengék otthon bizony bukta lehet, nem beszélve a Villarrealról, akik 17 pontos lemaradásban vannak, Las Palmasok, meg tavaszi Celtak ellen hullajtják a pontokat.
Az erősorrend bőven azt diktálná, hogy feljogosítana, hogy elvárd a jó játékot stb., de a győzelmet mindenképp.
mess2009 írta:eddig tehát nem tekintem magam elszálltnak, és igenis RELATÍVE még azt is megteszem, hogy leírom ha itt-ott, ennél vagy annál gyenge teljesítményt látok, hangsúlyozom: a Barca szinthez képest.
más kérdés, ha egy Villarealról netán a soros Clássicóról beszélünk! nekem semmi problémát nem okoz kijelenteni és el is hinni, hogy bizony ott bukta is lehet.
az hogy el vagyunk kényeztetve? igen ez kétségtelen majd ha a sors és a foci örök kiszámíthatatlansága ránk is lesújt akkor majd mást élünk meg. addig viszont hajrá

Nem személyeskedni akarok, csupán ezek az "elvárásokat" nagyon finoman kell kezelni. Még gyengébb csapatokkal szemben is. Itt inkább esélyekről kellene beszélni, amit statokban vagy számszerűleg nem lehet mérni. Ott volt például a Levante-Real meccs. 3:1-re nyert a Madrid, de könnyen lehetett volna X is.
Ezzel csupán annyit szeretnék mondani, hogy előzetesen inkább esélyekről lehet beszélni (nyilván vannak kivételek), az már más kérdés, hogy bőven lehetnek negatív vélemények utólag a csapatról, játékosokról, sőt.
De fogalmazzunk úgy, hogy az én esetemben úgy fogalmaznék, hogy vannak elvárható győzelmek, és ez nem azt jelenti, hogy automatikusan felmentem a csapatot a meccs előtt egy buktáról.
Az Eibar ellen például előzetesen tartottam, volt sok olyan szegmens, ami nem felénk hajtotta a vizet, de egyszerűen egy ilyen sorozatot nem lehet olyan sokáig fenntartani, nagyobb a nyomás is, a csapatok többsége BL-EL tagságért harcol, vagy kiesés ellen stb.