FC Barcelona 08/09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Szerinted ki volt az idény legjobbja?

Messi
114
33%
Xavi
88
26%
Iniesta
95
28%
Eto'o
8
2%
Henry
12
4%
Touré
7
2%
Alvés
1
0%
Puyol
0
0 szavazat
Piqué
16
5%
Más
1
0%

Szavazatok száma: 342
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2007.11.15. 20:34:51

Messinho87 írta:Igaz hogy kezd javulni, látszik hogy ki akar lábalni az elmúlt másfél éves formájából, mostanában jó passzokat ad, és közben ismét cselez úgy mint régen. Majd meglátjuk mi lesz.

Jó lenne ha Eto'o is felépülne, mert ha fantasztikus 4-esünk játszana egyszerre a pályán, akkor retteghetne egész Európa, és Spanyolország.

Szerintem a csapat bajnok lesz a szezon végén, ha Rijkaard lesz a kispadon, ha nem.
Azért 4-támadóval játszani megsemisítő és egyben veszéyles és fölösleges..
Ha Eto'o visszatér és Deco de inkább Eto'o visszatérése fog kis zűrzavart okozni.. Mivel valaki kispadra fog szorulni néha de kitudja.. Kiváncsi vagyok ebben mit fog dönteni Frank.

Az hogy bajnok lesz-e a csapat hát szívből kívánom de meglátjuk pillanatnyilag nemvagyunk eléggé bajnok csapat még.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Messinho87
Barça B
Kapcsolat:

2007.11.15. 20:26:36

Igaz hogy kezd javulni, látszik hogy ki akar lábalni az elmúlt másfél éves formájából, mostanában jó passzokat ad, és közben ismét cselez úgy mint régen. Majd meglátjuk mi lesz.

Jó lenne ha Eto'o is felépülne, mert ha fantasztikus 4-esünk játszana egyszerre a pályán, akkor retteghetne egész Európa, és Spanyolország.

Szerintem a csapat bajnok lesz a szezon végén, ha Rijkaard lesz a kispadon, ha nem.
„Messi nagyon jó technikával rendelkezik, és nagyon jól cselez. Különlösen kedvelem azt, hogy nem fél kihívni a védőt, és szembenézni vele egy az egyben. Nem könnyű a mai futballban még egy ilyen játékost találni, mint ő.” - Luis Figo.
Lionel85
Llegenda del Barça

2007.11.15. 20:14:41

Érdekes hogy pont most írod ezt, ha a Getafe elleni meccset nem nézzük, akkor megállapíthatjuk, hogy Ronaldinho javuló formában van és Oleguer se játszik már annyit, mint idény elején, legfeljebb akkor, ha egy-egy védőt lecserél Rijkaard pihentetés céljából. Bár az igaz hogy sokszor én is megkérdőjeleztem hogy hogyan állítja össze a csapatot, de mostanában nem lehet nagyon sok panasz rá. Mégegyszer mondom, a Getafe elleni meccset leszámítva.
Messinho87
Barça B
Kapcsolat:

2007.11.15. 16:29:11

Egyetértek veled Zozzy 5. Eléggé hülyeség lett amit írni akartam. Na mind1.

Egyet nem értek Rijkaardban, hogy hogyan állítja össze a csapatot. Mert neki sokszor nem a jelenlegi forma a fontos, hanem az, hogy mi a neve a játékosnak. Mert például én Ronaldinhot sem játszatnám az elmúlt másfél év alapján (max egyet villan egy meccsen), Oleguert egyáltalán nem játszatnám, az eddigi években egy csomó meccs ment el rajta. Szerintem akik per pillanat a hátukon viszik a Barcát, vagy legalább is akarják Puyol, Abidal, Iniesta, Messi. Persze ez csak az én véleményem.
„Messi nagyon jó technikával rendelkezik, és nagyon jól cselez. Különlösen kedvelem azt, hogy nem fél kihívni a védőt, és szembenézni vele egy az egyben. Nem könnyű a mai futballban még egy ilyen játékost találni, mint ő.” - Luis Figo.
Danka00792
Director del Fútbol

2007.11.15. 16:14:11

A csúcson kell megállni. Én télen könnyes szemmel megválnék Rijkaard-tól. Igaz Rijkaard már megindult a lejtön, de szerintem ha most elmenne, akkor mindenki ugy emlékezne rá, mint aki felhozta a Barca-t a foci elitjébe. Pont. Ha tovább maradna elszürkülne egy kicsit ez a szép kép.

Murinnyo-t nem látnám itt szivesen, Capello ugy ahogy elmegy, többi jöhet :)
Csak jöjjenek már!
haze71
Entrenador del Barça

2007.11.15. 15:45:32

Nem értem miért hasonlítunk össze egy jelenlegi Rijkaard féle csapatot egy jövőbeni Murinhossal? Majd ha ő lesz itt az edző és nem lesznek látványosak a meccseink, na majd akkor lehet ezzel a szöveggel jönni. Bár a mostani csapat taktika és elképzelés nélküli játéka nem hiszem hogy jobb, mint amit egy új edző hozhat.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.15. 15:40:57

Messinho87 írta:Szerintem felesleges elküldeni Frank Rijkaardot a csapattól, meg felesleges helyette új ezdő. Neki köszönhetjük, hogy a Barcelona egy olyan csapat, amelyet az egész világ szeret. Lehet, sőt biztos, hogy a csapat most nem úgy játszik idegenben ahogy kellene, de nem kell temetni. Rijkaard képes lesz arra, hogy a csapat idegenben is közönségszórakoztató játékot játsszon. Másrészt: Ki az a Mourinho??? Igaz el kell ismerni, hogy a Portóval Bajnokok Ligáját nyert. De amit a Chelseanél tett, nem mondanám, hogy csak magának köszönheti. Melyik edző nem tudott volna Abramovics milliárdjaiból kiépíteni egy csapatot???? Még Csank János, Mészöly Géza is tudna ennyi pénzből bevásárolni. Másrészt Mourinho tényleg nem megy a közönségszórakoztató játékra, nem hiszem el, hogy olyan játékosokkal mint Sheva, Lampard, vagy Joe Cole, nem tudott volna szép játékot csinálni.

Egy a lényeg, én olyan Barcelonát akarok továbbra is látni, amelyik szépen játszik, nem pedig egy olyat, amelyet Mourinho irányítana, és anti-focit játszana.
A mondandódban csak az a vicces, hogy szerinted Mourinhonak nem volt nehéz dolga a cselszinél a sztárokkal. Ez érdekes, mert Frank még erre a "könnyű" feladatra sem képes, mint láthatjuk. Itt van neki Európa legjobb állománya, amit meg kihoz belőle az egy rakás...Hogy is van ez akkor?
Messinho87
Barça B
Kapcsolat:

2007.11.15. 15:20:18

Szerintem felesleges elküldeni Frank Rijkaardot a csapattól, meg felesleges helyette új ezdő. Neki köszönhetjük, hogy a Barcelona egy olyan csapat, amelyet az egész világ szeret. Lehet, sőt biztos, hogy a csapat most nem úgy játszik idegenben ahogy kellene, de nem kell temetni. Rijkaard képes lesz arra, hogy a csapat idegenben is közönségszórakoztató játékot játsszon. Másrészt: Ki az a Mourinho??? Igaz el kell ismerni, hogy a Portóval Bajnokok Ligáját nyert. De amit a Chelseanél tett, nem mondanám, hogy csak magának köszönheti. Melyik edző nem tudott volna Abramovics milliárdjaiból kiépíteni egy csapatot???? Még Csank János, Mészöly Géza is tudna ennyi pénzből bevásárolni. Másrészt Mourinho tényleg nem megy a közönségszórakoztató játékra, nem hiszem el, hogy olyan játékosokkal mint Sheva, Lampard, vagy Joe Cole, nem tudott volna szép játékot csinálni.

Egy a lényeg, én olyan Barcelonát akarok továbbra is látni, amelyik szépen játszik, nem pedig egy olyat, amelyet Mourinho irányítana, és anti-focit játszana.
Mr. Master
Director del Fútbol

2007.11.15. 07:52:33

Zsolti írta:Én úgy vagyok vele,hogy inkább játtszunk csúnyán,de nyerjünk,minthogy játtszunk szépen,de nem megyünk vele semmire sem.....ilyen kerettel meg csúnyán úgysem lehetne játszani,de eredményesen annál inkább.....2-0-nál már el lehet kezdeni sarkazgatni a saját térfeleden,miután megdolgoztál érte,hogy kicsit lazsáljál!
Felőlem jöhet MOurinho, éppen ezért. Mert a csapatunk tele van olyan egyéniségekkel, akik nem tudnak egyszerűen csúnyán focizni. De ha nem kapnánk gólt és eredményesek lennénk, akkor egy idő után még tovább fejlődne a játékunk, tavaly azért a Chelsea sem egy meg kettő nullákra nyert folyton, hanem szép számmal lődözték agólokat :!:
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2007.11.14. 23:20:33

Én úgy vagyok vele,hogy inkább játtszunk csúnyán,de nyerjünk,minthogy játtszunk szépen,de nem megyünk vele semmire sem.....ilyen kerettel meg csúnyán úgysem lehetne játszani,de eredményesen annál inkább.....2-0-nál már el lehet kezdeni sarkazgatni a saját térfeleden,miután megdolgoztál érte,hogy kicsit lazsáljál!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.11.14. 23:13:27

Azért Capellotól ne vegyük el az érdemeit. Vastagon benne volt a real bajnoki címében.(ahogyan mi is...)Nem véletlenül arat mindenhol, ahol munkába áll. Ám a szép játékot, amely nemcsak alapkövetelmény, hanem hagyomány nálunk, az nála...halott. Erre az "apró" tényre pedig Barcelonában egyszerűen lehetetlen nem tekintettel lenni. Ezt nem emésztenék meg a szurkolók. Ezt az olasz edzőket favorizálóknak is tudniuk kell.
Mourinhoról nem tudom, mit gondoljak. Szenzációs edző, ez tény. Ám ha lehet, akkor előbb-mint már írtam-egy "jobbkezet" tennék Rijkaard mellé, akinek hatalmas tekintélye van a játékosok előtt. Ilyen lehet pl. volt játékosaink közükl Luis Enrique, vagy Guardiola. Vannak még többen, most épp rájuk gondoltam.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.14. 22:48:59

jelwaz írta:Most komolyan Murinhót akarjátok? Szerintem azért nem csak az eredmény számít, egy ilyen nagy történelmű klub, mint a Barca, azzal is foglalkozzon, hogy a tagjai, személyzete és játékosai tükrözzék a klub felfogását. Murinho stílusa meg (habár remek szakember) eléggé útszéli és alpári, ezzel nem azonosítható a Barca (ellenben a Chelseavel). Nekem a pofámról lesülne a bőr, ha olyan megjegyzéseket tenne, mint, amilyeneket a londoni kék érája alatt. Capello meg egy csődtömeg. Ő kb. annyit tett hozzá a Real Madrid tavalyi sikeréhez, mint akárki erről a fórumról. A fővárosiaknak az ölébe pottyant a bajnokság, mert az egész liga vak volt, bármely csapat kenterbe verhette volna őket, rosszul játszottak, ellenben az idei szezonnal, úgyhogy gyors cselekvésre lesz szükség, amibe szerintem nem fér bele egy edzőváltás. talán, ha Rijkaard hozzáállása javulna, akkor a fiúké is (másrészről már kiismerték, ideje változtatni a berögzült szokásain, szerintem).
Mourinho szellemi hadviseléséről már leírtam a véleményem. Viszont nekem ez is szúrja a szemem, nem tudom, a többiek hogy vannak vele. :arrow: "Capello meg egy csődtömeg. Ő kb. annyit tett hozzá a Real Madrid tavalyi sikeréhez, mint akárki erről a fórumról." :shock: :shock: #-o
jelwaz
Entrenador del Barça

2007.11.14. 22:13:13

Most komolyan Murinhót akarjátok? Szerintem azért nem csak az eredmény számít, egy ilyen nagy történelmű klub, mint a Barca, azzal is foglalkozzon, hogy a tagjai, személyzete és játékosai tükrözzék a klub felfogását. Murinho stílusa meg (habár remek szakember) eléggé útszéli és alpári, ezzel nem azonosítható a Barca (ellenben a Chelseavel). Nekem a pofámról lesülne a bőr, ha olyan megjegyzéseket tenne, mint, amilyeneket a londoni kék érája alatt. Capello meg egy csődtömeg. Ő kb. annyit tett hozzá a Real Madrid tavalyi sikeréhez, mint akárki erről a fórumról. A fővárosiaknak az ölébe pottyant a bajnokság, mert az egész liga vak volt, bármely csapat kenterbe verhette volna őket, rosszul játszottak, ellenben az idei szezonnal, úgyhogy gyors cselekvésre lesz szükség, amibe szerintem nem fér bele egy edzőváltás. talán, ha Rijkaard hozzáállása javulna, akkor a fiúké is (másrészről már kiismerték, ideje változtatni a berögzült szokásain, szerintem).
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.14. 21:04:52

barca0417 írta:meg előbb ki kéne próbálni, az újfajta felállásokat, formációkat, meg Laportának még egy "mindentbele" akciót kéne véghez vinnie, hogy beszéljen Rijkaarddal, meg a játékosokkal. jelenleg sztem ő az egyetlen reményünk, (eddigi ciklusa alatt 2 hibája volt sztem: Davids eladása, és guddy megvétele Larsson helyére) de a lényeg hogy sztem hosszú idő óta ő a legjobb elnökünk.
Na pont az a baj, hogy ilyen a hozzáállás a vezetőségben is. Mégegy mindentbele akció? Az ultimátum mi volt akkor? Unom már az elpocsékolt esélyeket, amiket kap Frank. A játékosokkal meg már tavaly is beszélni kellett. Egyrészt ez nem normális, másrészt akkor is addig tartott a Betis ellen, amíg tugtunk egy gólt, utánna szépen leültünk, és elment a bajnokság. Másodszor: Ha másfél év alatt nem sikerült új taktikát kitalálnia, akkor mi a...áhh, mind1...
barca0417
Entrenador del Barça

2007.11.14. 21:00:26

meg előbb ki kéne próbálni, az újfajta felállásokat, formációkat, meg Laportának még egy "mindentbele" akciót kéne véghez vinnie, hogy beszéljen Rijkaarddal, meg a játékosokkal. jelenleg sztem ő az egyetlen reményünk, (eddigi ciklusa alatt 2 hibája volt sztem: Davids eladása, és guddy megvétele Larsson helyére) de a lényeg hogy sztem hosszú idő óta ő a legjobb elnökünk.
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2007.11.14. 20:25:11

Én a jól átgondolt edzőcsere híve lennék. Bár a Barca is egy olyan csapat ahol, ha nem jönnek az eredmények ott vmi szurkolócsitító megoldás lép érvénybe. Tartok ettől a kapkodós életmódtól. Talán nyáron jobb lett volna elgondolkodni egy edzőn inkább, mint egy 30 éves sztáron. Jobb lett volna nem a riválisunk évekkel ezelött elkövetett hibájába belelépni. Ennyi sztárból, nem lehet egységes csapatot összegyúrni. Én legalábbis példát nem láttam rá.
A döntést a Madrid meccs utánra hagynám. Ha továbbra is rémgyengék leszünk, ami meglepne, hiszen ha inogni kezd a kispad Rijkaard alatt, akkor a csapat vmi oknál fogva sorra nyeri a meccseket.
Én Hiddinket hoznám, da ha ő nem jöhet akkor Verebes. :lol:
Van Basten rosszabb lenne mint Rijkaard, Mourinho, hát nem tudnám elképzelni a Barca kispadján. Capello meg szóba se jöhet.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.14. 20:11:07

Rivaldinho írta:
Zozzy 5 írta:Scolarival a legnagyobb probléma az, hogy csak a nyáron tudna jönni. Legalábbis nekem ez már késő. Most kék. A többi meg, hogy nem irányított klubcsapatot stb. újabb kérdőjeleket idéz elő. Hiddinggel köbö ugyanez a helyzet. Még mindíg ott van Lippi is, ha Mou. nem...
Ja, végülis klubot európában nem irányított.. meg nem is edzett hosszabb távon, ez igen, ellene szól.. De mért nem jöhet nyárig ? addig van szerződése ? ..?
Nem hiszem, hogy az EB előtt közvetlen otthagyná az eddigi munkáját. Habár egy próbát megérne, ahogy Hidding is.
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2007.11.14. 20:09:17

Zozzy 5 írta:Scolarival a legnagyobb probléma az, hogy csak a nyáron tudna jönni. Legalábbis nekem ez már késő. Most kék. A többi meg, hogy nem irányított klubcsapatot stb. újabb kérdőjeleket idéz elő. Hiddinggel köbö ugyanez a helyzet. Még mindíg ott van Lippi is, ha Mou. nem...
Ja, végülis klubot európában nem irányított.. meg nem is edzett hosszabb távon, ez igen, ellene szól.. De mért nem jöhet nyárig ? addig van szerződése ? ..?
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.14. 19:55:30

Scolarival a legnagyobb probléma az, hogy csak a nyáron tudna jönni. Legalábbis nekem ez már késő. Most kék. A többi meg, hogy nem irányított klubcsapatot stb. újabb kérdőjeleket idéz elő. Hiddinggel köbö ugyanez a helyzet. Még mindíg ott van Lippi is, ha Mou. nem...
barca99
Llegenda del Barça

2007.11.14. 19:19:56

varga tamás írta:
barca99 írta:Scolari sokáig a No. 1 volt nálam, de attól egy kicsit tartok, hogy komolyabban nem foglalkozott klubokkal. Meg 2006-ban a portugálok okádék színész válogatottja... :?
Az az okádék színész válogatott 4. lett a VB-n, teljesen megérdemelten. És az elődöntőben is ők játszották a futballt, csak nem volt szerencséjük. Bárcsak mi játszanánk olyan szinten, mint a portugál válogatott a 2006-os VB-n.
Nekem nem hiányzik, hogy minden test-test párharc után fetrengjünk a földön.

Bár tény, hogy a 02-es brazilok kva jól nyomták, nem emlékszem, hogy náluk is fennállt volna ez. Tehát ez nem feltétlenül edzőfüggő. Viszont az még mindig cinkes, hogy Európában nem irányított klubot...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.11.14. 19:13:52

barca99 írta:Scolari sokáig a No. 1 volt nálam, de attól egy kicsit tartok, hogy komolyabban nem foglalkozott klubokkal. Meg 2006-ban a portugálok okádék színész válogatottja... :?
Az az okádék színész válogatott 4. lett a VB-n, teljesen megérdemelten. És az elődöntőben is ők játszották a futballt, csak nem volt szerencséjük. Bárcsak mi játszanánk olyan szinten, mint a portugál válogatott a 2006-os VB-n.
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2007.11.14. 19:11:43

Scolari sokáig a No. 1 volt nálam, de attól egy kicsit tartok, hogy komolyabban nem foglalkozott klubokkal. Meg 2006-ban a portugálok okádék színész válogatottja... :?
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.11.14. 19:04:02

barca0417 írta:én azt szeretném, ami a csapatnak a legjobb, de őszintén szólva nem vagyok elájulva a felsorolt edzőktől....Mourinho nagyon nem szimpatikus, volt pár érdekes húzása ellenünk amikor összekerültünk a chelsea-vel. Capello stílusa sztem nem illik ehhez a kerethez, Van basten pedig .....hát szerintem hollandia európa egyik legerősebb csapata volt, de mióta ő a szöv. kap. azóta nem az igaziak. Clementét pedig azt se tudom kicsoda.
szóval szerintem ha már (esetleg) leváltjuk Frankie-t akkor már valaki olyanra , aki tényleg JÓ.
Javier Clemente a '80-as évek egyik legeredményesebb edzője, kétszeres bajnok a Bilbaova, 1988-94-igspanyol szövetségi kapitány. Edzőként a mai kollégáit nézve a legtöbb meccsel rendelkező tréner. Én mindig bírtam, és elismertem a tudását.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.11.14. 18:58:46

Van benne vmi...Mourinyo nekem sem kéne, nem azért mert nem szimpatikus, hanem mert a cselzivel nagyobbat égett mint Rijkaard a Barcával. Pedig hasonlo erősségü kerete volt...
Capello-ő jöhetne sztem.
Clemente, Van Basten :arrow: nem Barca szint, utobbi hiába 3x Aranylabdás, edzőként 0.
Lehet azt kéne nyárig várni, ha nagyon "Enrique-féle autokorrektor: a muszáJ pontos J :)", akkor idieglenes megoldásnak hozni vkit, és nyáron, ha még szükséges az edzőváltás, sokkal bővebb lenne a választék mint most, ráadásul könnyebb is lenne a csapatépités, mint év közben.
Scolari télleg király lenne, figyelemre méltok az eredményei :!:
Lezárt