Javier Mascherano

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Andris
Adminisztrátor

2010.12.12. 22:14:52

De most komolyan tetszenie kellett volna? volt talán kéthárom kellemes megmozdulása, de amúgy semmi extra. nem is várom amúgy , meg nincs ezzel semmi baj, csak Sergi jobb és kész.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
PCsabi
aka Game90

2010.12.12. 22:10:59

Andris, csak 52 percig kellett élvezned Mascherano játékát, Busquets állt be helyette :)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Andris
Adminisztrátor

2010.12.12. 21:54:17

Persze, de ha hasonlítgatunk akkor a sárga azért lényegesen rosszabb.

Viszont egyiktől sem lesz jobb vagy rosszabb játékos, mint amilyen, Busquetsnél viszont lényegesen gyengébb. Kifejezetten sajnálom amikor nem láthatom Sergit. akár miatta akár Keita miatt.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ab1daL
Director del Fútbol

2010.12.12. 21:52:28

Gondolom azt a szerelését is megakarod említeni amit az egész Camp Nou megtapsolt.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
kristop
Entrenador del Barça

2010.12.12. 21:28:04

Andris írta:7 perc kellett neki a sárgához, cserébe tényleg ronda volt és még felesleges is. világklasszis
remélem azért azt te is látod, hogy teljesen felesleges provokálás volt ezt így beírni.
Andris
Adminisztrátor

2010.12.12. 21:09:51

7 perc kellett neki a sárgához, cserébe tényleg ronda volt és még felesleges is. világklasszis
- József Attila
barca0417
Entrenador del Barça

2010.12.12. 15:07:58

Pont az a jó most, hogy Busquets és Mascherano két, teljesen különböző stílusú vkp, és mégis mindkettő jól teljesít, és jól beleillik a csapatba. Ez jobb, mintha lenne egy olyan cseréje Businak, aki hasonló módon játszik, csak egy kicsit gyengébben. És ez minden posztra igaz. Minél változatosabb egy keret, annál jobb, ha mellette megvan az összhang is.
Mascherano nekem idén kellemes csalódás, sajnáltam Tourét, és féltem hogy az argentín a közelébe sem ér majd, de jól ellátja a feladatát egyenlőre.
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2010.12.12. 14:36:48

gergo9 írta:Azért ez így ferdítés. A vkp poszt a modern fociban igencsak megváltozott jóval többet várunk el egy vkp-tól most mint akár 10éve is. Kulcsposzt.
És ez pedig a Barcára különösen igaz. Ahol nem elég egy vkp-nál, hogy szerelni tudjon, hanem megfelelő gyorsasággal fel kell fognia a labdajáratás lényegét, és minél gyorsabban szabadulnia kell a labdától. Ezt pedig egy Barca-nevelés vérében van leginkább, ami jelen esetben csak Busquets-re vonatkozik.
A Barca teljesen speciális eset amúgy is a vkp poszt kapcsán, így a stabilitás pont arra az évi 2 meccsre igaz, amit te leírtál...ugyanis a többi 55 meccsen a Barca-nak nem ellenfele a többi csapat - a rossz meccsek csakis valamilyen véletlen, vagy a csapat teljes motiválatlanságából fakadnak. Azon az 55 meccsen a Barca feladata az ellenfél középpályájának és védelmének feltörése, és ebben Busquets kulcsszerepet vállal azzal, hogy gyorsan adja a labdát, pontosan, és ösztönösen tudja, hogy HOVA kell adni a labdát (s ez a nem mindegy).

De Mascherano is jó úton jár abban, hogy felvegye a ritmust. Tőle többet várok ebben a tekintetben, mint Touré-tól, aki egy kissé mindig is idegen test volt a Barca játékában (persze a stabilitást és a védekezési feladatokat így is tökéletesen megoldotta).
Mascherano-tól azért nem teljesen idegen ez a fajta játék, és ezt bizonyította is azzal, hogy már második meccsén is jól játszott. Az pedig külön élményszámba megy, ahogy mindenhova odaér egy esetleges ellentámadásnál - de ez amúgy nem sok vkp-ról mondható el.
Tocy
Director del Fútbol

2010.12.12. 14:22:20

Hát én viszont szeretem ha Serginél van a labda, nagyon tetszik a játéka. Mascherano egyelőre a közelébe se ér...nyilván Sergi saját nevelés, de gyakorlatilag az ő körömpasszai nélkül sokkal kevésbé gördülékeny a játék, az ő laza megoldásai, bokapasszai, amikkel létszámfölényt alakít ki a középpályán, Mascheranonak még csal álom. És Tourénak is az volt, bár ő is és az argentin is nagyon hasznosan játszik.
gergo9
Director del Fútbol

2010.12.12. 14:05:35

Andris írta: Tehát ha az egész csapat rossz, nem megy a játékunk és meg tudnak fogni minket, akkor majd eldől hogy Busquets milyen játékos is? Ha senkinek nem megy, és neki se, akkor megrendül a bizalom ? Kérlek mond hogy rosszul értem.
VB-t én sem veszem alapul, hogyha nem látom. Ha meg látom, akkor tudom hogy Alonsonál pl sokkal jobban játszott és pont ugyanazt a látványos stabilitást adta amit a Barcának is szinte mindig.
Azért ez így ferdítés. A vkp poszt a modern fociban igencsak megváltozott jóval többet várunk el egy vkp-tól most mint akár 10éve is. Kulcsposzt.
Stabilitást,magabiztoságot kell adnia a kp-nak.
Touré ezt szinte 100%-ig teljesítette kivétel nékül. De ne érts félre nem azt mondom hogy Busquets ezt sosem fogja.
Tavalyi novemberi klasszikus mikor Buquets-et kiszórták és jött Touré a helyére azt a szitut azt a különbséget akarom megfogalmazni hogy úgy tűnt nem megy a csapatnak nem megy normálisan a labdajáratás, nincs stabilitása a csapatnak de mihelyst bejött egy olyan vkp aki kellően erőszakos, agresszív és határozott a -1 ember ellenére is jóval stabilabb lett a csapat.
Eddig rendszerint az volt hogy a ki-ki meccseken Busquets teljesítménye igazodott a csapatéhoz ha gyengék voltunk főleg őt lehetett kiemelni negatív irányba. Ha viszont meg a bugi akkor Busquets-nek is ment.
A vébéset meg nem értetted meg mit akartam mondani ott volt még egy plussz ember a Barca-hoz képest aki rengeteget tudott segíteni Busquetsnek alkalomadtán nálunk nincs meg ez az ember szval nem lehet teljes az összehasonlítási alap.
Andris
Adminisztrátor

2010.12.12. 13:11:48

noname írta:Én elégedett vok Mascheranoval, nem hibázik, mindig hajt a pályán, azonkívül nem ugat ha padozik. Sztem ez az ő szerepköre. Némileg olyan Keita féle szerepe van, akinek úgyszintén ez a feladata azzal a különbséggel h Masch azért egy szinttel jobb.
Ilyen szinten énis elégedett vagyok tulajdonképpen. Bár kicsit passzolhatna előrefele is néha.
- József Attila
noname
Llegenda del Barça

2010.12.12. 13:09:40

Én elégedett vok Mascheranoval, nem hibázik, mindig hajt a pályán, azonkívül nem ugat ha padozik. Sztem ez az ő szerepköre. Némileg olyan Keita féle szerepe van, akinek úgyszintén ez a feladata azzal a különbséggel h Masch azért egy szinttel jobb.
A Fifa egy szégyen
Andris
Adminisztrátor

2010.12.12. 12:59:58

gergo9 írta:
Andris írta: Igazán mélyvízbe még nem volt dobva, év elején volt asszem két nagyonjó meccse, azóta meg teljesen színtelen mikor játszik.
Kicsit félek tőle, hogy ha majd véletlen rászorulunk, akkor Masch nem lesz elég.
Én még azért Busquets-től még mindig jobban félek bizonyos helyzetekben még mindig nem bizonyított bár lehetősége sem volt rá (idén) az is tény.
Vébét itt nem venném alapul mert azért ott mellette volt Alonso és ezért nem hárult rá akkora teher mint esetlegesen itt fog a béelben.
Szval azokra a szitukra gondolok mikor a csapat teljesítménye bőven elmarad a maximumtól(tavaly Inter i. Madrid o.) és a jobb képességű (mármint nem hozzánk viszonyítva)ellenfél ránk tudja erőltetni némileg a játékát. Ezekben eddig rendszerint az ő teljesítménye volt a szűk keresztmetszet ha majd ekkor is nagyot produkál akkor az isten se menti meg hogy világklasszisnak tekintsem a posztján.
Masch viszont ebben a szitukban nyújtott igazi klasszis teljesítményt.
De fejlődött erre az idényre Busquets nem kérdés hülye fatális hibáit elhagyta, kezdi érezni mikor mennyit kell vállalni de lényeg a lényeg nálam nem teljes még a bizalom feléje.
Maradjunk annyiban hogy Masch még semmikor nem nyújtott igazi klasszis teljesítményt nálunk.
Tehát ha az egész csapat rossz, nem megy a játékunk és meg tudnak fogni minket, akkor majd eldől hogy Busquets milyen játékos is? Ha senkinek nem megy, és neki se, akkor megrendül a bizalom ? Kérlek mond hogy rosszul értem.
VB-t én sem veszem alapul, hogyha nem látom. Ha meg látom, akkor tudom hogy Alonsonál pl sokkal jobban játszott és pont ugyanazt a látványos stabilitást adta amit a Barcának is szinte mindig.

De a legelső rész tett igazán kíváncsivá.
Én még azért Busquets-től még mindig jobban félek bizonyos helyzetekben még mindig nem bizonyított bár lehetősége sem volt rá (idén) az is tény.
Azt érteném, hogy félsz. De hogy még mindig jobban, holott Masch még igazán éles szituációban nem is játszott itt... azt tudjuk hogy más csapatoknál nyújtott teljesítmény nem mérvadó senkinél, ugyanis más szintet várunk el.
Arra lennék igazán kíváncsi, hogy a kiemelt rész alatt mit értesz, számomra rejtély.
- József Attila
gergo9
Director del Fútbol

2010.12.12. 12:46:52

Andris írta: Igazán mélyvízbe még nem volt dobva, év elején volt asszem két nagyonjó meccse, azóta meg teljesen színtelen mikor játszik.
Kicsit félek tőle, hogy ha majd véletlen rászorulunk, akkor Masch nem lesz elég.
Vébét itt nem venném alapul mert azért ott mellette volt Alonso és ezért nem hárult rá akkora teher mint esetlegesen itt fog a béelben.
Szval azokra a szitukra gondolok mikor a csapat teljesítménye bőven elmarad a maximumtól(tavaly Inter i. Madrid o.) és a jobb képességű (mármint nem hozzánk viszonyítva)ellenfél ránk tudja erőltetni némileg a játékát. Ezekben eddig rendszerint az ő teljesítménye volt a szűk keresztmetszet ha majd ekkor is nagyot produkál akkor az isten se menti meg hogy világklasszisnak tekintsem a posztján.
Masch viszont ebben a szitukban nyújtott igazi klasszis teljesítményt.
De fejlődött erre az idényre Busquets nem kérdés hülye fatális hibáit elhagyta, kezdi érezni mikor mennyit kell vállalni de lényeg a lényeg nálam nem teljes még a bizalom feléje.
Andris
Adminisztrátor

2010.12.12. 12:02:18

Őszitén szólva, számomra még nemderült ki hogy ő most jó lesz-e nekünk vagy sem.

Igazán mélyvízbe még nem volt dobva, év elején volt asszem két nagyonjó meccse, azóta meg teljesen színtelen mikor játszik.

Egyenesen abszurdnak gondolom, ahogy így visszaolvasok, hogy egyesek azt gondolták bármikor is, hogy Busquetset kiszoríthatná. Szintkülönbség van a két srác közt. Persze ez változhat, de nem mutat ezirányba semmi.

- József Attila
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.11.27. 12:27:11

fcbarca0827 írta:
neobarca írta:Azt észrevettétek, hogy Masc hasonlít Rosselre? Szerintem közös az apjuk... :D
Annyira hasonlítanak egymásra, mint én Chewbacckára. :roll:
Akkor sztem karácsonyra borotvát kérj!
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2010.11.26. 18:13:18

messifan666 írta:Masch jó játékos, de kicsit duva
(a PL-be is sokszor kiállították.)
lehet hogy Durva(volt) amióta a Barcába jáccik nem állították ki soha. Am sztem nagyon jól jáccik mostanság végzi a dolgát és se több se kevesebb:P
Kép
messifan666

2010.11.26. 18:10:06

Masch jó játékos, de kicsit duva
(a PL-be is sokszor kiállították.)
9Dave
Capitá del Barça

2010.11.26. 18:07:58

neobarca írta:Azt észrevettétek, hogy Masc hasonlít Rosselre? Szerintem közös az apjuk... :D
Pont ezt vettem ma észre én is! :P
Kép
"Egy passz boldoggá tesz két embert" -Xavi Hernández
D@v3
puyiii06
Jugador del Barça

2010.11.26. 18:07:17

Az elején kicsit halvány volt, de csak belejött.
fcbarca0827
Director del Fútbol

2010.11.26. 17:59:21

Messithebest írta:Egyébként jó igazolás volt,megvan Pep 2. jó igazolása :D(az 1. Maxwell volt)
Tudom, hogy OFF, de muszáj: Piqué, Dani Alves, Keita, (Villa), mi volt? :D

Amúgy Mascheranon nem lepődtem meg. Ezt vártam tőle. Tudtam, hogy jó lesz. :)
Annyira hasonlítanak egymásra, mint én Chewbacckára. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2010.11.26. 18:13:27-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Messithebest
Director del Fútbol

2010.11.26. 17:51:17

Én mikor jött a szavazásnál a Nem-re nyomtam.Most akkora Igent nyomnék mint a ház.Nagyon jól játszik eddig,kicsit sem nagyszájú,próbál beszokni a csapatba.Nagyon jól megy neki! Hajrá Masch!

Egyébként jó igazolás volt,megvan Pep 2. jó igazolása :D(az 1. Maxwell volt)
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.11.26. 16:30:27

messideco írta:Furcsa a fantáziád...

Fucsa, de van benne valami :D

Legjobban a becsuszo szerelesei tetszenek.
davi10
Llegenda del Barça

2010.11.26. 16:27:25

A nyilatkozatát meg a viselkedését én is nagyon szimpatikusnak tartom. Még egy kicsit szokja a játékot, és akkor Busquets-nek keményen kell harcolnia a kezdőbe kerülésért.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
messideco
Presidente del Barça

2010.11.26. 16:17:26

Annak is örülnék, ha idővel a kezdőcsapatban játszana, vagy ha játszott percek terén utolérné Busit. Nagyon kedvelem az argentint :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Lezárt