Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
barca0417
Entrenador del Barça

2012.04.12. 09:57:26

Bob_Marley írta:
shutterisland írta:
viszont szerintem ti is tudjátok, mennyivel több potenciál van benne, mint cuencában vagy telloban.
Ezzel vitatkoznék abból a szempontból, hogy nekünk mire van szükségünk, hogy illik bele egy gépezetbe!
Lehet egyénileg többet tud a labdával Neymar, de szerencsére ezt 11en játsszák, s ezerszer inkább egy szép csendben a munkáját elvégző Cucu vagy éppen Pedro mint Neymar!
Ha a Neymar erősségeit meg gyengéit nézem, pont abban erős, amire nekünk nincs szükségünk :D

Persze a kérdés mindig az, változhat-e, de amit írtam is ne 50 milliókért kísérletezgessünk, mikor a hiányzó kis puzzle darabok akár az orrunk előtt vannak!
Az ilyen összehasonlítás mindig attól függ, hogy azt a bizonyos képességet mennyire tudja a csapat szolgálatába állítani az illető. Mert Pedro és Cuenca jó játákosok, remekül elvannak, ha egy olyan Messi van mellettük, aki szállítja a gólokat, és leköti a védőket. De mondjuk Messi nélkül, ha ők ketten alkotnák a csatársort, kérdéses mennyire lennének veszélyesek. Neymarnál minden attól függ, hogy ha mondjuk 2 sikeres csel után nem akarja a 3.-at is megcsinálni, hanem van szíve passzolni akkor máris jót tett a csapatnak. Ha meg elég technikás, akkor a csapat gyors, rövid passzos játékát is el tudja sajátítani. Szerintem neki menne.
Jelenleg a Messi Alexis sorba a hiányzó 3. láncszem ha Villa nem, akkor a brazil jó lenne. szerintem jobb, mint Cuenca, Tello, Pedro.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.12. 03:10:15

ebben azért ne legyél biztos, neymar sem hülye a focihoz attól függetlenül, hogy braziliában csak a bohóckodás megy.
nyilván nem az a dolgoshangya, vagy nem olyan taktikailag fegyelmezett, mint mondjuk pedro, de elég sokszor kerülünk olyan helyzetbe, mikor nem a csapatjáték, hanem az egyéni zsenialitás (általában messi) húzza ki a csapatot a csávából.
neymar pedig szerintem bármikor képes 1-2 embert elverni, arról nem beszélve, hogy mennyire gólérzékeny.

én már megbékéltem cuencával és telloval is (akiket pedro light versionnak tartok) de nem hinném, hogy pár év múlva ők fogják bl serleghez vezetni a csapatot, neymar viszont lehet még olyan kaliber, aki ilyen meccseket is eldönt.

nyilván nem ilyen 50 milliókért, mint már leírtam, de én szívesen megnézném a csapatunkba.
a legjobb az lenne, ha játszana európában (benfica,villareal,mittudomén) és ott leesne a tantusz, hogy mennyi van a gyerekben ezen a szinten.

de hogy ne legyen off, alexis ahogy illeszkedik be, kb olyan, mintha egy pedro és egy neymar lenne összegyúrva, mert sokat melózik, alázatos, a csapat alá rendeli magát, viszont megvannak a játékában a váratlan húzások, az 1v1-ek behúzása, a virtuózítás is.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.12. 02:48:52

shutterisland írta:
viszont szerintem ti is tudjátok, mennyivel több potenciál van benne, mint cuencában vagy telloban.
Ezzel vitatkoznék abból a szempontból, hogy nekünk mire van szükségünk, hogy illik bele egy gépezetbe!
Lehet egyénileg többet tud a labdával Neymar, de szerencsére ezt 11en játsszák, s ezerszer inkább egy szép csendben a munkáját elvégző Cucu vagy éppen Pedro mint Neymar!
Ha a Neymar erősségeit meg gyengéit nézem, pont abban erős, amire nekünk nincs szükségünk :D

Persze a kérdés mindig az, változhat-e, de amit írtam is ne 50 milliókért kísérletezgessünk, mikor a hiányzó kis puzzle darabok akár az orrunk előtt vannak!
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.12. 02:12:49

de azért Rossi se lett volna rossz
rossitól is kb annyit vártam volna, mint amennyit most sanchez letett.
a chileit tehetségesebbnek érzem, viszont rossinak nagyobb a rutinja a spanyol bajnokságon belül.

neymarhoz : sosem adnék érte 50 körül nyilván, de ha olyan 25-ért jönne majd 1-2 év múlva esetlegesen villa helyére, nem bánnám, persze csak akkor, ha a wonderkid oldala erősödik itt meg, és nem lesz nagyképű majom vagy robinho klón.

Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.12. 02:08:09

Sanchezt én is megkedveltem, pedig már ezerszer leírtam én nagyon elleneztem, hogy őt hozzuk Rossival szemben!De szerencsére nem azt csinálja amiket 1-2 youtube-s linkeléseken látni lehetett tőle!
Nem cselezi el, önzetlen rengeteget fut, ezek kellenek!
Ráadásul a játékból is kiveszi a részét, s nagyon fontos, rengeteget fut dolgozik!
Nagyon örülök, hogy itt van, de azért Rossi se lett volna rossz :D

off:
Neymarral nekem ugyanez a gondom, olyan játékosra mint Neymar nincs szükségünk!Van egy tökéletes gépezet, nem azt szeretném látni, hogy kihozzuk átforgatjuk, megcsinálunk egy 2-1es szitut a szélen és még nyit is területet középen valaki, erre Neymar fogja magát és rátekeredik a labdára....Lehet rám cáfolna, ahogy szerencsére Sanchez is tette, viszont ár/értékben sem ér annyit a brazil emberke, hogy 40-50 milliót adjunk érte!Ezerszer inkább egy INGYEN Cucu mint egy 50ért nem tudjuk mit csináló Neymar!Akiről még azt sem tudom mondani, amit pl Sanchezről anno lehetett, hogy védekezik!Mert a brazilt nem láttam még védekezni!És nálam ez hatalmas feketepont!Az nem védekezés, hogy visszalötyögök...
Rögtön 2 sarkalatos pont amit egy szélsőnknek tudni kell és eddig azt mutatta Neymar nem ezek az erősségei!
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.12. 01:40:02

a Sánchez,Messi,Neymar szekció.
nem nagyon tudnák az ellenfél védői, melyik rendezvényen vannak.
úgy forgatná ez a hármas 1v1-ben (de akár 1v2-ben is) az embereket, mint bolond a biciklit :D
MatyiG
Adminisztrátor

2012.04.11. 19:45:23

K900
Jugador d'estrella

2012.04.11. 19:19:52

Barcaman1993 írta:De akkor is elárulhatod, hogy minek nekünk 8. csatár?
Én Villa helyére 1.számú jelöltnek tekintem a srácot.Azt nem mondtam hogy még ő is pluszban jöjjön. :D
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.04.11. 19:10:29

K900 írta:
Barcaman1993 írta: Bojan és Jeffren (te jó ég), akkor se játszottak sose, pedig 6 csatárunk volt.
Igen!!És te az általad mélyentisztelt "bohócott"velük hasonlítod össze??? :o Mj:Akinek a tudását (ezek szerint rajtad kivül) mindenki elismeri. :)
Azért ezzel vitatkoznék. A brazíl bohócligában megmutatta. Viszont akárhányszor nívós ellenféllel találkozott, akkor nem láttam olyan penge megoldásokat tőle, mint a róla készült kiváló tyúktyúbos videókon. De akkor is elárulhatod, hogy minek nekünk 8. csatár?
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.11. 19:07:56

K900 írta:Pedig van rá esély.:D A nyáron Rosselék sztem megfogják próbálni elhozni.Főleg annak tudatában,hogy Messi és Alexis mellett jelenleg nincsen egy gólképes csatárunk. :?
A lényeg benne van a mondandódban :wink:
K900
Jugador d'estrella

2012.04.11. 19:00:07

Barcaman1993 írta: Bojan és Jeffren (te jó ég), akkor se játszottak sose, pedig 6 csatárunk volt.
Igen!!És te az általad mélyentisztelt "bohócott"velük hasonlítod össze??? :o Mj:Akinek a tudását (ezek szerint rajtad kivül) mindenki elismeri. :)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.04.11. 18:50:21

K900 írta:Pedig van rá esély.:D A nyáron Rosselék sztem megfogják próbálni elhozni.Főleg annak tudatában,hogy Messi és Alexis mellett jelenleg nincsen egy gólképes csatárunk. :?
Mi? Még ez kéne nekünk. Jelenleg van 6+1 csatárunk. Minek ide egy 8.? Emlékszem, mikor itt volt Bojan és Jeffren (te jó ég), akkor se játszottak sose, pedig 6 csatárunk volt. Másrészt bazi drága lenne, harmadrészt, zsákbamacska. Emelett Messi szinte mindig játszik, aztán mikor majd ott lesz a Sanchez-Villa-Pedro 3-as és ki tudja mi lesz Afellayjal és Telloval, aztán még ott van Cuenca is. És a már említett Fabregas és Iniesta. Még ez a bohóc kéne nekünk ide. Majd néhány év múlva, mikor apróért, vagy ingyen jöhet és Villa kiöregszik OK, de így...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
recrea
Llegenda del Barça

2012.04.11. 17:56:07

Sanama írta:Nagyon kijárt már neki ez a 2gól, nagyon sokat melózik minden egyes meccsen. Egyik kedvencem lett a srác.

Mikor a kommentátor mondta,hogy mesterhármas... majdnem felugrottam :D Aztán látom,hogy Pedro...

Na nem baj, a BL döntőre tartogatja a mesterhármast, érzem :)
Egyetértek.

Nagy pozitívum, h a szezon ezen szakaszában lő gólokat, vele együtt Pedro is, plusz Messi is brutális formában van, és Ini formaingadozása (de csak mert nála magas a léc) is mintha a múlté lenne.

Nagy szükségünk lesz rá a komoly meccseken, sztem az a típus, aki bármely csapat ellen el tudja dönteni a meccset. Ráadásul jönnek majd a jól védekező csapatok(Che, Espanyol, Real), jól fog jönni a "birkózása" és az ereje is.
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.04.11. 17:55:53

Meccsről meccsre jobban kedvelem a chileit. Játékosként és emberként egyaránt. Süt róla az alázat, rendkívül szimpatikus jelenség! Korábban kétkedve álltam hozzá. Fejben kevésnek tűnt ide, sokszor azt láttam hogy nem nagyon érti a játékunkat, de ezeket visszavonom. Nyilván iszonyat nehéz beilleszkedni és hozzászokni a stílusunkhoz, még most is van mit csiszolni, de egyre jobb teljesítményt nyújt, és nagyon akar. Még érzek benne egy kis visszafogottságot is a pályán, de ez idővel el fog tűnni, mert még mindig sokkal többre képes és ezzel a hozzáállással ó úton van afelé hogy teljesen kiaknázza a képességeit. Nagyon megkedveltem! :) Így tovább!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
K900
Jugador d'estrella

2012.04.11. 17:15:22

zsoly12 írta:
K900 írta:Remélem egyszer összeáll a Sánchez,Messi,Neymar szekció. :D
Kerlek,Istenem,SOHA!
Pedig van rá esély.:D A nyáron Rosselék sztem megfogják próbálni elhozni.Főleg annak tudatában,hogy Messi és Alexis mellett jelenleg nincsen egy gólképes csatárunk. :?
zsoly12
Barça B

2012.04.11. 17:01:37

K900 írta:Remélem egyszer összeáll a Sánchez,Messi,Neymar szekció. :D
Kerlek,Istenem,SOHA!
K900
Jugador d'estrella

2012.04.11. 16:59:26

visca el barca írta: hogy vmi neymar-klón...
Véletlenül nem CR7-re gondoltál :?: Neymart sztem a külseje miatt itélik el sokkan,pedig ő is egy alázatos játékos.Remélem egyszer összeáll a Sánchez,Messi,Neymar szekció. :D
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.11. 16:51:51

Nagyon kijárt már neki ez a 2gól, nagyon sokat melózik minden egyes meccsen. Egyik kedvencem lett a srác.

Mikor a kommentátor mondta,hogy mesterhármas... majdnem felugrottam :D Aztán látom,hogy Pedro...

Na nem baj, a BL döntőre tartogatja a mesterhármast, érzem :)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.11. 09:02:43

noname írta:Kissé tartottam tőle h amolyan Robinho-féle lesz, aki nem tudja majd mikor kell cselezni, mikor lőni, jönnek majd a hisztijei, stb.
Ehhez képest tudja mikor kell lőni, passzolni is nagyon tud, az egyetlen dolog, amin látványosan javulni kell, az az összjáték, a gyors kombinációk, mert nem véletlen h Messi az ilyeneknél Xavival és Inivel kombinál, nem pedig vele. Nagyon harcos és egész fegyelmezett. Egyáltalán nem gyengébb, mint amit Villa nyújtott. Jó igazolás volt, megérte a pénzét! Már várom h Villa is visszatérjen. Csatárt nem kell igazolni egyhamar. Inkább az a kérdés h kit adunk el. Sanchez jó játékával, Tello nagyon biztató játékával + Deulofeu jó játékával a B csapatban, nyugodtan gondolkodhatunk eladáson.

én már az udinei pályafutását is követtem félszemmel, már akkor is lehetett látni, hogy iszonyat alázatos, csendes futballista, nem az a nagypofájú én vagyok a király gyerek. azóta ide jött és mit sem változott. egy percig nem féltem, hogy vmi neymar-klón...
igen, egyébként szerintem is azért passzol neki kevesebbet messi, mert ez az egyérintős játék egyelőre valahogy nem az erősségge. de így hogy szélen játszik ez sztem annyira nem is nagy baj.

reméljük a sérülések elkerülik majd és igazi vezére lesz a csapatnak. a tehetsége megvan hozzá.

az meg nem is kérdés h csatár nem kell. pedro, villa, messi, tello, sanco, cuenca, afellay, heten vannak 3 posztra, még ha kettő állandóan sérült (mint most is) még akkor is lehet rotálni. ha meg ég a ház iniesta vagy fabregas is be tud segíteni.

tegnap a kommentátor gyerek emlegette fanpörszit, teljesen felesleges. trilliárdokért meg főleg.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
noname
Llegenda del Barça

2012.04.11. 08:39:33

Kissé tartottam tőle h amolyan Robinho-féle lesz, aki nem tudja majd mikor kell cselezni, mikor lőni, jönnek majd a hisztijei, stb.
Ehhez képest tudja mikor kell lőni, passzolni is nagyon tud, az egyetlen dolog, amin látványosan javulni kell, az az összjáték, a gyors kombinációk, mert nem véletlen h Messi az ilyeneknél Xavival és Inivel kombinál, nem pedig vele. Nagyon harcos és egész fegyelmezett. Egyáltalán nem gyengébb, mint amit Villa nyújtott. Jó igazolás volt, megérte a pénzét! Már várom h Villa is visszatérjen. Csatárt nem kell igazolni egyhamar. Inkább az a kérdés h kit adunk el. Sanchez jó játékával, Tello nagyon biztató játékával + Deulofeu jó játékával a B csapatban, nyugodtan gondolkodhatunk eladáson.
A Fifa egy szégyen
kurdt
Megmentő :)

2012.04.11. 03:30:27

shutterisland írta: szóval (bár elfogult vagyok, mert nagyon szimpatizálok vele) én tökéletesen elégedett vagyok vele, és a góljai is jönni fognak még, szoknia kell még a csapatot, és az önbizalmát építgetnie, mert azzal kicsit bajok voltak eleinte.
Én szerintem nem vagyok elfogult vele, mert anno kétkedve fogadtam a leigazolását. Tudtam, hogy jó, de kicsit zsákbamacskának tartottam.

Mára ez teljesen megváltozott. Egyik kedvencem a mostani keretből, remek futballista! Az sem kis szó, hogy az idei az eddigi legeredményesebb szezonja; de emellett minden meccsen kihajtja a belét és mindig van legalább egy-két klasszis megmozdulása. És saját állítása szerint még mindig nem mer mindent bevállalni...

Egyszóval: imádom! :D
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.11. 01:43:02

Tényleg már csak a gólok hiányoznak..
ezt még süsd el párszor, ma bejött :)

amúgy engem nem érdekel, ha keveset rúg, neki nem csak az a feladata.
pölö torres azért van mindig cikizve, mert egy igazi középcsatár, akinek verni kell a gólokat, a többi feladata eltörpül ezek mellett.

de száncsinak emellett folyamatosan kell csinálni a helyet a társaknak, lekötni a védőket, a kiszolgálás sem utolsó szempont, nem beszélve a hihetetlen mezőnymunkáról, védekezésről.
meg nyilván szélső, nem középcsatár, ha bár ma közelebb játszott a kapuhoz.

ja, és soha életében nem volt ő gólvágó csatár, a tavalyi volt a leggólerősebb szezonja, 12 gól és 10 gólpassz a bajnokságban.
idén 10 gólja van, és 4 gólpassza a bajnokságban, de sokat volt sérült, illetve itt nincs bérelt helye a kezdőben.
a bl-ben is rúgott 2-t, a kupában is egyet, amúgy meg fontos góljai is voltak, főleg a clasicón a bajnokságban, vagy a betis ellen.

szóval (bár elfogult vagyok, mert nagyon szimpatizálok vele) én tökéletesen elégedett vagyok vele, és a góljai is jönni fognak még, szoknia kell még a csapatot, és az önbizalmát építgetnie, mert azzal kicsit bajok voltak eleinte.
Andreas31
Barça B

2012.04.07. 23:05:53

Nagyon szorítok Alexis Sanches-nek. Már így is nagy kedvenc a csapatban. Guardiola is a szívébe zárta. Tényleg már csak a gólok hiányoznak..
Donny
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.04.07. 22:41:28

Messidona10 írta: Mondjuk szerintem azért az emberelőny kiharcolása nem olyan nagy dicsőség :D Habár sokan gondolják, hogy ezzel a céllal játszik a csapat....
Viszont egyik sárgát sem színészkedéssel harcolta ki, mint azt sokan gondolják. :D
Jobban örültem volna, ha gólt lő a két lap kiharcolás helyett, de azért neccesebb lett volna a meccs szerintem, ha nincs az a kiállítás. Nem volt olyan rossz ez a Zaragoza.
Pavel
Entrenador del Barça

2012.04.07. 22:38:54

Igen. Nagyon hasznosan játszott és tényleg csak a gól hiányzik a játékából.
Lezárt