2016.04.18. 20:37:56
Én arra reagálnék hogy j9övpre mennyire nyúl hozzá a csapathoz elől. Ahogy LE-t játékosként megismerhettük egy igazán tökös fickó volt, akit a szíve hajtott előre. Edzősködése elején is mondhatni makacs módon ő eltervezett valamit és azt próbálta végigvinni a csapaton. Cserélgette is a dominókat hogy megtalálja az ideális csapatot. Aztán ez meglett és itt nem értem valahol a dolog, mert egy Luis Enriquenek egy Barcelonanál szava van. Ha ő azt mondja az ég zöld akkor az ég zöld. És nem tudom elképzelni, hogy egy Messinek vagy a másiknak akármekkora arca is van, ne tisztelné és főleg ne annyira hogy adott esetben meglehessen vele értetni, hogy pajti pihenned kell. Én abszolút azt látom, hogy egész egyszerűen elvitt minket a hév. Valaki lejjebb jól írta, hogy azt hittük hogy végigtolunk egy veretlen szezont, meg a hihihahaha aztán minden szép és jó. Ennél a foci sokkal összetettebb és vér veríték kell hozzá. Ez egy rutintalanság, de inkább elkényelmesedés és nem a játékosok felől, hanem LE esett bele egy ilyen csapdába, DE ami bizakodásra ad okot:
1; Messi sokkal érettebb, ha rálehetett venni hogy figyeljen az étkezésére mert jobb lesz neki és így is lett, akkor meglehet vele értetni hogy le kell sétálni a pályáról.
2; LE alapvetően tanul a hibáiból
3; kell legyen akkora szava, hogy kussoljon mindenki
Elvileg volt itt tavaly egy összeröffenés Messi és közte amit Xavi intézett el, na most ebből mi igaz vagy mi nem, azt nem tudni, de csak letette egy Atletico ellen is a padra. Az biztos, hogy az öltözőből hiányzik egy markáns figura, akire hallgatnak az emberek. Ilyen volt Puyol, ilyen volt Xavi szerintem most Mascheranoé ez a feladat, vele is diskurál a legtöbbször meccs közben is. Bizony neki is kicsit a rá kell lépni a sarkakra ha nem úgy mennének a dolgok, de mondom még egyszer én úgy érzem meglehet a hajlandóság MS felől, hogy belássák az idei év után, hogy így nem lehet hogy minden meccset végig tolnak. Neymarral gondban vagyok, mert ő hihetetlen éretlen továbbra is és nála nem vagyok biztos hogy meglehetne vele normálisan vitatni a dolgokat.
LE fején is látszik, hogy mekkora a nyomás, Pep éveket öregedett amíg nálunk volt, LE fején is csak fokozódik a ráncosodás.....Viszont az elmúlt évek azt mutatják, hogy alapvetően egy bizalom megvan és főleg így hogy LE a mi kutyánk kölke nem tudom elképzelni hogy akárcsak egy 0 kupás idény után elküldjék. Bartmoeu is tudja, hogy sokat köszönhet neki, a szurkolók is szeretik LE-t, s ha szívünkre tesszük a kezünket akkor tegyük fel nem nyerünk semmit rohadt fájó lenne, de emészthetőnek gondolom, mert vannak, voltak olyan jelek amit azt mutatják ez a projekt tud sikereket elérni. A fociban nem jöhet mindig úgy össze a dolog, főleg egy BL-t vegyünk ki az lutri, a bajnokság nagyon fájó lenne, de az is igaz, hogy valahogy ezt az előnyt ki is kellett építeni. Szóval ezeket lehet kifogásnak is felfogni, meg amit végig szajkóztam, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli a rekord mert nem az számít hanem hogy ki fogja a kupa fülét Májusban, ez még tényleg csúnyán realizálódhat is, de egyben reménysugár hogy ment valami ahogy azt elterveztük, de hibáztunk, ezt a hibát ki kell javítani, de nem az egész vasat lecserélni.
Munirék, fiatalok dolgában szintén nehéz a dolog, nagy az eredménykényszer. Erről sokat vitáztunk, szerintem a maiaknak még türelmesebbnek kell lenniük mert kitolódott az a kor mikor lehet rájuk valóban számítani. Nem feltétlen a tehetséggel van a gond, hanem mentális felkészültség. Az egy dolog hogy te megtudsz valamit csinálni és egy másik mikor ezt úgy kell hogy a hibázási lehetőséged szinte nulla. Ezt fejben nagyon fel kell tudni dolgozni és erősnek kell lenni, hinni magadban és megcsinálni a dolgokat. Nincs ezzel a modellel szerintem gond, hogy egyértelműen próbáljuk a fiataljainkat "kiszórni" kölcsönbe, hogy ott megkapják azokat az alap dolgokat, amik fejben erős játékosokká teszik és mondhatni kész játékosokká. Mi nem tudunk kísérletezni, hogy xy hátha jó lesz. Egyszerűen nem fér bele. Persze lehet mondani 4:0 az állás miért nem lehet betenni Jóska Pistát játszani. Belehet, de azzal igazán nem leszünk előrébb mert annyit meg nem számít, hogy későbbiekben teszem azt 2:2-nél beküld az utolsó 20-25 percre. És örök kérdés Bartra miért nem? SR-nek szerencséje volt és így tovább. Ehhez persze hogy kell valamilyen szinten szerencse is, de egész egyszerűen pl SR is azért került előrébb, mert fejben a srác rendbe lett. Eddig is megtudta csinálni, de nem bízhattál rá komolyabb dolgokat, mert félő volt megroskad. Most se tökéletes játékos, sőt de már van mire alapozni. Ezért írom mindig hogy türelem, szóval Munírékat is lehetett volna év közben játszatni, de ezt innen megállapítani nem lehet, hogy ők fejben mennyire vannak erre készen, ezt LE-nek kell látni az edzéseken. Úgyhogy ez is közrejátszott, hogy "meg se próbálta" még őket berakni, mert nem állnak erre készen. Viszont nyilván ez az első hármast nagyban befolyásolta. Nem hiába volt Nolito terítéken, ő is érezte szerintem hogy ez így gond, aztán befuccsolt ez az üzlet az eredmények jöttek azt hittük ez így menni fog, le is tettünk Nolitoról. Lsd hogy nem működik, jönnek a támadó hírek, hogy kellene.
És még annyit, hogy sajnos látni kell hogy ha van ilyen három játékosod akkor az hatalmas lehetőség a kezedben. Ezek hárman borzasztó jól ki is egészítik egymást. Messi az ész, Neymar a gyorsaság, Suarez a gól. Szó szerint ha valamelyik köhög egyet lehet gól. Szoros meccseken nagyon nehéz olyat meghúzni, hogy lekapod, mert egész egyszerűen közhellyel élve bármikor bennük van a gól. Tudom hogy legfőképpen nem is ezekről van szó, hanem a 3-4 meccsekről, amiknél nem hiába szoktam mondani, hogy le kell pörgetni az órát, mert pont ezért. Akkor kell nagyot futni mikor derby van és szükség van rá. Szerintem bármikor elcserélné mindenki ha teszem azt eggyel kevesebbet lövünk a Celtanak de az bemegy a hétvégén a Valencia ellen. Szóval ezeken a meccseken igenis a három amigót is forgatni kell, s nem tudom elképzelni hogy LE ne jönne erre rá. Ezért sem tudok rá haragudni, mert elment a BL, van ilyen. Hullámvölgyben vagyunk stb, de ezek olyan dolgok, amiket lehet javítani. Nagyobb odafigyelés kell, sőt azt mondom nagyobb alázat is a játék iránt és a többiek iránt, hogy nem 38 győzelemmel leszünk bajnokok és forgatni kell a dolgokat. Érdekes módon a többiekkel ez ment, 2:0 eredmények után rögtön jöttek cserék.
Én továbbra is azt mondom, hogy Iniesta lehetne a jolly joker emberünk a padra, aki az egészet összefogja és bármikor belehetne küldeni hogy akkor Andres toljunk meg 20-25 percet. És nem azért venném ki a kezdőből mert öreg, közvetve nem, hanem mert neki is talán ez lenne a legideálisabb hogy heti egy meccses összperc. Nagyon jó még mindig, de meglehetne így forgatni a dolgokat. Most az hogy a kezdőbe kit, az már fantasy. Tőlem mehet SR vagy Rafinha is, de a pad megerősítést itt kezdeném, hogy oda lenne egy "veteran leadership". Fiataloknak is jót tenne, edzéseken többet lehetne a "tarcsikkal", testközelből lehetne elsajátítani a dolgokat.
A többi hogy hova erősítünk meg a jövő zenéje.
Összegezve, sok mindent tegnap is megfogalmaztam, de valahogy ezt a nem meri leültetni dolgot próbáltam körbejárni, mert úgy gondolom nagyon sok aspektusa van ennek a dolognak és én is év közben mondtam hogy kell a friss erő oda és cserélgessünk, de jobban belegondolva nem ilyen fekete-fehér sztori ez. Viszont meglehet oldani, s bízom benne hogy LE is látja a dolgokat és a fiúk is megértik, hogy mindenkinek ez az érdeke, mert nem az FC Barcelona van Messiért vagy Neymarért hanem fordítva. Úgyhogy bízok benne LE marad és meg is oldja ezeket, mert minden lehetőség a kezében lesz, akár igazolások akár az eredményekre mutatások kapcsán, hogy uraim változtatni kell dolgokon, s tessenek beállni a sorba.
Hajrá LE