Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.04.11. 19:21:18

Rijkaard a védelmet okolja

Rijkaard, a Barcelona mestere a csapata védekezését hibáztatja a tegnapi 4-2-es Bernabeu-beli vereségért.

Vasárnapi a győzelmével a Madrid 6 pontra tudta csökkenteni hátrányát a Liga első helyezett gárdája mögött, amivel ismét nyitottá tette a bajnokságot, vagyis innentől kezdve bármi is lesz a vége, előtte még hatalmas hajrára van kilátás. Wanderley Luxemburgo alakulata úgy látszik kifelé tart a gödörből, mivel még a Barca sem tudta megfékezni a hazaiak lehengerlő támadóit.

A vendégek holland vezetőedzője szerint a csapata túl könnyűvé tette a Madridiaknak a meccset, azon belül is a gólszerzést, mert a hátsó alakzat nem működött megfelelően. Ezen felül fiai nem tudtak élni a kialakított helyzeteikkel, így semmi esély nem volt a győzelemre.

"Az első 2 góljukat könnyen, túlontúl könnyedén szerezték. A két fél között játékban nem is volt különbség, azonban az egyetlen differencia az volt, hogy amíg mi nem tudtuk a lehetőségeinket kihasználni, az ellenfelünk nagyon könnyedén gólra váltotta sajátjait.

"A meccs kezdetekor a Real repülőrajtot vett, amivel nem tudtunk sajnos mit kezdeni. Az első gólunk után is egyből keresték a lehető leggyorsabb megoldást, miként tudnak válaszolni, pedig még ők vezettek. Tudtuk hogy egy remek ellenféllel állunk szemben, de túl sok hibát vétettünk, amit azonban nagyobb odafigyeléssel elkerülhettünk volna."

Rijkaard hozzátette, hogy jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy a Barca visszatérjen a helyes ösvényre és megszerezze a győzelmet a soron következő meccsén, valamint, hogy sínen maradjon a gárda a bajnoki cím felé vezető úton.

"Mindent meg kell tennünk ahhoz, hogy a legjobb eredményt tudjuk kihozni a hátralévő mérkőzéseinkből, mert a bajnokság vége messze van még...."
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.04.11. 18:33:04

Eszter21
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2005.04.11. 17:45:01

A játékosok csalódottak, de optimisták

A Barcelona játékosai megnyugtatták a szurkolókat, hogy még mindig hat pont előnnyel vezetik a bajnokságot és hozzátették, hogy mindannyian csalódottak a sikertelen madridi szereplés miatt .
Ez a vereség a Real Madrid ellen, nem ingatta meg a csapatot a céljaik elérésében, miszerint szeretnék megnyerni a bajnokságot. Ahogy Oleguer is mondta: „Emlékeznünk kell, hogy ez a meccs nem fogja eldönteni a bajnoki cím sorsát.”

Az alábbiakban néhány játékos véleményét olvashatjátok:

Rafael Marquez: „ A második bekapott gólnál elkövettünk néhány hibát, ami egy eladott labda miatt következett be, mint az első gól is. Utána uraltuk a játékot, miközben ők kontra-támadásokra játszottak. A harmadik góluk sok problémát okozott. Voltak lehetőségeink, de nem tudtuk kihasználni őket, míg ők értékesítették az övéiket. Most folytatnunk kell a munkát, hiszen még hét meccs hátra van és bármi megtörténhet. Nem hiszem, hogy a gólkülönbség számítani fog a bajnokság végén, hiszen még mindig vezetünk hat ponttal.”

Oleguer: „Ez egy sok helyzetet hozó meccs volt, minkét csapat részéről, de ők jobban kihasználták az övéiket. Ezen most túl kell lépnünk és vissza kell néznünk a meccset, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Meg kell értenünk, hogy a bajnokság nem a Bernabeuban dőlt el. Meg kell őriznünk az eddigi erényeinket, mint a nyugalomunkat és a türelemünket."

Gio van Bronkhorst: „Ez egy furcsa meccs volt, sok helyzettel részünkről és Madrid részéről is. Ronaldinho góljával meg volt a lehetőségünk, hogy további gólokat rúgjunk, de ez nem sikerült. Arra kell gondolnunk, hogy még hét meccs van hátra és be kell bizonyítanunk, hogy ez még egyszer nem fog előfordulni.A Madrid jól játszott, de mi többet birtokoltuk a labdát.”

Ronaldinho: „Jól játszottunk és kihasználtuk az üres helyeket, de a kulcsfontosságú pillanatokban kihagytuk a gólokat. Sok helyzetet alakítottunk ki. Kiegyenlíthettünk volna, ám amikor ezen a ponton voltunk berúgták a harmadik góljukat az első félidő hosszabbításában. Csodálatos dolog góllal segíteni a csapatot, ám ha a végén vesztesz, ezek feledésbe merülnek. Most segítenünk kell egymást.”

Carles Puyol időben felépült bokaszalag húzódásából, hogy bekerüljön Frank Rijkaard kezdő tizenegyébe. A csapatkapitány így vélekedik a meccsről: „A vereség bánt legjobban. Mindannyian játszani akartunk ezen a meccsen és készek is voltunk rá, de ment túl jól. Ez egy megtévesztő eredmény, mert sok helyzetünk volt, amiket nem fejeztünk be túl hatásosan. Nagyon korán jött az első gól. A második gól után már összeszedtük magunkat, de a harmadik gól fájdalmasan hatott. Ha találsz valami pozitívat ebben a meccsben, az a gólkülönbség. Egy vereség után mindig csalódottak vagyunk, de tovább kell lépnünk, hiszen még mindig vezetjük a bajnokságot. Most a következő meccsre kell koncentrálnunk.
Eszter21
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2005.04.11. 15:43:52

Eszter21
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2005.04.10. 21:51:33

rhynn írta:
Eszter21 írta:Ne haragudjatok, hogy mostanában nem fordítottam, de rengeteg tanulnivalóm van, meg az edzések, különórák...
Szóval, nem tűntem el! Majd igyekszem időt szakítani a fordításra is....
Mit edzel?:)
Teniszezek, meg mostanában tényleg rengeteg minden összejött, de holnap majd próbálok kreálni egy cikket.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2005.04.10. 15:24:24

Eszter21 írta:Ne haragudjatok, hogy mostanában nem fordítottam, de rengeteg tanulnivalóm van, meg az edzések, különórák...
Mit edzel?:)
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Z. Iván
Adminisztrátor

2005.04.09. 20:28:08

PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2005.04.09. 14:23:48

Még a Real elleni meccs előtt írtam egy cikket Puyolról. Remélem tetszik. És remélem játszik a Madrill ellen.

Célkeresztben: Carles Puyol

Carles Puyol szülővárosa csapatában kezdett futballozni, majd néhány év múlva a Barcelona Akadémiáján találta magát, ahol együtt kergette a labdát több mai csapattársával, így Gabrival, Xavival, majd később Iniestával és Oleguerrel.

Nagyon gyorsan biztos tagjává vált a B-keretnek, amely feljutott a spanyol másodosztályba. Ekkor figyelt fel rá a csapat akkori edzője, Luis van Gaal, aki hamarosan felhívta őt a felnőttek közé.
Már 17 évesen benevezték a Dinamo Kijev elleni BL mérkőzésre, de ezen a meccsen még nem jutott szóhoz. 1999. október 2-án mutatkozhatott be a Valladolid elleni, 2 – 0-ra megnyert mérkőzésen. A nagy munkabírásáról is ismert játékos hamarosan állandó csapattagnak számított. A következő szezonban a Real Madrid elleni meccsen emlékezetes teljesítményt nyújtott, Luis Figo-t szinte „leradírozta” a pályáról. Ismert sztárrá nőtte ki magát, nem csoda, hogy bemutatkozhatott az U -21-es válogatottban, mellyel korosztályában európabajnoki 3. helyet szerzett. A Camacho-irányította felnőtt válogatottban először egy Hollandia elleni barátságos meccsen léphetett pályára, 2001-ben. Igaz, eleinte csak csereként játszott, a 2002-es ázsiai VB-n Manuel Pablo sérülése miatt négy mérkőzésen a kezdőcsapatban szerepelt. A 2004-es Európa Bajnokságon középső védőként, és a jobb oldalon is egyaránt szerepelt. Klubjában is többféle poszton focizott: közép-, és jobb oldali védőként, sőt védekező középpályásként is szerepelt. Lelkesedését, teljesítményét több fórumon is elismerték. 2002-ben az UEFA honlapján az év jobbhátvédjének választották, a vezetőség pedig öt évvel meghosszabbította szerződését. A klub csőd közeli helyzete miatt több híres és jómódú csapat is megkereste: a Juventus és a Real Madrid is élénken érdeklődött iránta. 25 millió eurós ára nem volt magas képességeihez képest. Puyol, hogy segítsen a Barcelonán hajlandó lett volna eligazolni. Szerencsére ez nem következett be.
A Laporta-éra kezdetén a játékostársak megválasztották csapatkapitánynak. Érdekesség, hogy harciassága miatt a helyi Barcelonai Sárkányok amerikai-futballklub is vele népszerűsíti magát.
„Puyí” kétségkívül a nézők között is az egyik legnépszerűbb játékos. A Barca iránti elkötelezettsége, klubhűsége miatt sokan példaképként tekintenek rá. A pályán (és azon kívül is) megbízhatóságáról híres, védőmunkája a maga posztján páratlan. Igazi vezéregyéniség, kiválóan megérteti magát játékostársaival. „Charlie” Puyol a mai futballban egyedülálló személyiség, s egyértelműen a Barca oszlopa. Hiánya érezhető, s ha pályán van, nagy pluszt ad személyiségével és játékával társainak.

Adatlap

Teljes neve
: Carles Puyol Saforcada
Születési hely: Pobla de Segur (Katalónia-Spanyolország)
Születési idő: 1978. április 13.
Magasság: 178 cm
Testsúly: 80 kg
Eddigi klubjai: Pobla de Segur 1994-1996; 1997-1999 Barcelona B; FC Barcelona 1999-
1. meccse a Barcában: 1999. október 2. (Barcelona – Valladolid 2:0)
Bajnoki mérkőzések / gólok: 121 / 2
Válogatott mérkőzések / gólok: 28 / 1
Sikerei: A Barcelonával: Bajnoki ezüstérmes (2003-2004)
A válogatottal: Bronzérmes az U-21-es EB-n
Ezüstérmes a sidney-i Olimpián (2000)
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.04.08. 23:20:19

Köxxxépen. :wink: 8)
Z. Iván
Adminisztrátor

2005.04.08. 23:05:34

Enrique írta:
Z. Iván írta: Én szívesen versenyezem veled :wink:
Legalább lesz cikk az oldalon bőven :D
Versenyt azt nem szeretnék, nem szeretek veszteni.. :roll: :wink: 8)
Max. 1 kis konkurencia... :wink:
De ez is csapatmunka, szal nincs is miről beszélni! :D
Így van :)
Ja, most javítottam az első mondatodban a lemaradt en-t.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.04.08. 23:02:11

Z. Iván írta:
Enrique írta: És köszi szépen, igyexem. :oops: 8)
De azért a te írásaid sokkal jobbak! (Még...) :D :P
Én szívesen versenyezem veled :wink:
Versenyt azt nem szeretnék, nem szeretek veszteni.. :roll: :wink: 8)
Max. 1 kis konkurencia... :wink:
De ez is csapatmunka, szal nincs is miről beszélni! :D
Z. Iván
Adminisztrátor

2005.04.08. 22:50:25

Enrique írta: És köszi szépen, igyexem. :oops: 8)
Én szívesen versenyezem veled :wink:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.04.08. 17:48:35

Ronaldinho és Puyol is sikeresEN túljutott a sérülésén, és...

Hopsz, ha lehet javítsuk ki... Sorry.. :oops:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.04.08. 17:12:05

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.04.08. 15:45:52

Z. Iván írta:Így van, írsz ha tudsz. Vannak fontosabb dolgok is mindannyiunk számára, mint cikket írni :) .
De azért várunk :wink:

Enrique! Ez is király lett :wink:
Azért a Barca is benne van rendesen a fontos dolgaim között! :wink:
És köszi szépen, igyexem. :oops: 8)
Z. Iván
Adminisztrátor

2005.04.08. 11:23:46

Z. Iván
Adminisztrátor

2005.04.07. 22:28:15

Enrique írta:
Nem baj Eszti, addig én is besegítek kicsit! :wink:
Így van, írsz ha tudsz. Vannak fontosabb dolgok is mindannyiunk számára, mint cikket írni :) .
De azért várunk :wink:

Enrique! Ez is király lett :wink:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.04.07. 21:48:26

Nem baj Eszti, addig én is besegítek kicsit! :wink:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.04.07. 21:46:09

Sorry, hogy nem végeztem előbb, más dolgom is akadt közben... :roll:

Victor Valdes interjú

Mint mindenki tudja már, egy vasárnapi, Bernabeu-beli győzelemmel 12 pontra nőne a Barca előnye riválisával szemben. Ezzel szemben a Katalánok hálóőre nem hiszi, hogy a 3 pont megszerzése eldöntené a bajnokság sorsát.

Mit érzel ezen a héten?
„Mindannyian tudjuk, hogy a vasárnap egy fontos meccs fog következni mindkét fél számára; szeretnénk pozitív eredménnyel zárni, vagyis, ha győznünk - annál jobb! Tisztában vagyunk az összecsapás fontosságával, a világ összes Barca-drukkere az ’El Clasico’-t várja legjobban az egész évben.”

A Real Madrid mintha nagyobb nyomás alatt lenne. Előny ez a Barca számára?
„Nem hinném, hogy nagyobb nyomás alatt lennének, mint mi, mert a meccs, mindkét csapatnak nagyon fontos. Mi viszont biztos, hogy teher nélkül fogunk pályára lépni, soha nincs rajtunk nagy teher. A Madrid és mi is a 3 pontért játszunk majd.”

Egy Barca-győzelem döntő lépés lenne a bajnoki címért folytatott harcban?
„Persze, nagyon fontos a Liga szempontjából, mert az előnyünket biztosan növelnénk. Nem mondanám, hogy a döntő lépcsőfok, de egy nagyon nagy lépés, ez biztos.”

A döntetlen jó eredménynek számítana?
„Játékosként soha nem gondolok döntetlenre. Soha. Mindenáron győzni akarok!”

Nehezebb egy kapusnak ilyen ellenséges hangulatban teljesíteni?
„Semmiféle módon nincs rám hatással ez a dolog. Mindig megpróbálom magam jól érezni játék közben, profi magatartást mutatni, mert végül is, ez is csak egy játék. Nem az ellenségeskedésről kell hogy szóljon, bár sokkal szívesebben játszom teltház előtt, mint üres stadionokban, mégha nem is baráti viszony fogad minket.”

És ez az ellenséges atmoszféra hatással lehet Eto’o-ra?
„Jól ismerem őt, és nyugodtan mondhatom, hogy kellőképpen motivált lesz a Bernabeuban, azon a pályán, ahol mindig remekül teljesített eddig is. Ő is nyerni szeretne, akárcsak a csapat többi része. A motivációja és a győztes mentalitása kulcsfontosságú lehet számunkra.

Jobb az a tudat, hogy Ronaldo mostanában nem termeli olyan nagy számban a gólokat, mint azelőtt?
„Ronaldo kulcsfigura csapata számára, ő egy vérbeli csatár, aki, ha nincs is jelenleg topon, bármikor villanhat egyet és máris veszélyt teremt. Nagyon kell rá figyeli, sosem tudhatjuk mi fog nála következni.”

Tegnap együtt reggeliztetek. Ez is egyfajta előkészület vasárnapra való tekintettel?
„Előre meg volt tervezve ez a reggeli, és azt mondhatom, hogy mindenkire pozitív hatással volt. Úgy is jöttünk ide, hogy nem reggeliztünk, és így természetesen a szokásosnál éhesebbek voltunk.”

Madridban az a hír járja, hogy a Barca a játékvezetők a jóindulatát élvezi játéknapról-játéknapra. Mit gondolsz erről?
„Erről semmit nem tudtam, amíg nem jöttem ide, a sajtókonferenciára. Nem gondolnám, hogy a bíróktól segítséget kapnánk. A szezon végére úgyis minden ki fog egyenlítődni. A játékvezetőknek pártatlannak, és észrevétleneknek kell maradniuk. A játékosoknak és a meccsnek kell a főszerepet játszaniuk, szükségtelen a játékvezetőkre megjegyzéseket tenni.”

Melyik csapat az esélyesebb és melyiknek van nagyobb vesztenivalója?
„Soha nem tudhatod, ki favorit. Én mindig a saját csapatomat tartom annak. Mindkét alakulat rengeteget veszítet, mert a győzelmünkkel nagyot léphetünk, és az előnyünk is nőne.

Ezen a meccsen a Liga 2 legjobb kapusának különpárbaját láthatjuk majd?
„Nem hiszem. Ki fog derülni minden a pályán. Mi vagyunk a 2 legjobb csapat a bajnokságban, amit a tabella is mutat. A statisztikák alapján eddig mi kaptuk a legkevesebb gólt, de ez is csak egy számadat, nem több. A szurkolók egy látványos derbit szeretnének látni, nem pedig egy-egy játékos ütközetét.

Van valami különleges utasításod a játékvezető lehetséges döntéseivel kapcsolatban?
„Nincs. Minden alkalommal próbáljuk elkerülni a környezetünk összezavarását, főleg pályán kívül. A pályán mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogyan tiltakozik egy-egy bírói döntés ellen. De ez szerintem semmilyen módon nem kapcsolódik már a focihoz, nem is szeretek ilyen dolgokról beszélni.”
Eszter21
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2005.04.07. 20:35:45

Ne haragudjatok, hogy mostanában nem fordítottam, de rengeteg tanulnivalóm van, meg az edzések, különórák...
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.04.07. 20:16:10

Fordítanám ezt: http://www.fcbarcelona.com/eng/noticias ... 0611.shtml

Sietek vele h még ma fenn legyen. :wink:
Z. Iván
Adminisztrátor

2005.04.07. 15:03:11

Z. Iván
Adminisztrátor

2005.04.07. 14:32:58

PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2005.04.06. 16:28:54

Na, kész is van. Íme:

Real Madrid – Barca: Tudtad-e?

Sok év rivalizálás miatt megannyi érdekes adat és esemény kötődik a Barcelona Santiago Bernabeu stadion-béli látogatásaihoz.
Az alábbiakban egypár érdekes tényt közlünk.

A jelenlegi csapatból a kapitány Puyol és Xavi játszotta a legtöbb meccset a Real ellen: tíz bajnoki-, és egy Bajnokok Ligája találkozón játszottak.

A Barcelona idegenbeli meccseinek 64.2 %-át nyerte meg ebben az idényben, és az itt megszerezhető pontok 87,7 %-át gyűjtötte be. A Real Madrid pontjainak 80%-át a Bernabeu-ban szerezte meg. Legyőzni őket eddig a Sevillának, a Deportivonak és az Athletic Bilbaónak sikerült. A Real az egyetlen csapat, aki még nem játszott döntetlent hazai pályán.

A két csapat eddig 228 alkalommal találkozott egymással barátságos-, illetve hivatalos mérkőzéseken. A szezonbeli előző meccsen a Barca nyert 3 – 0-ára Samuel Eto’o, Giovanni van Bronckhorst, és Ronaldinho góljaival.

A legutóbbi madridi mérkőzésen (2004. április 25-én) a Barca Kluivert és Xavi góljainak köszönhetően hátrányból fordítva 1 – 2-re győzött. A Realból Solari volt eredményes.

A történelem első Real – Barca párosítását 1929. május 5-én a Blaugrana nyerte meg 0 – 1-re.

Giuly, Fernando Navarro, Albertini, Jorquera és Maxi López még nem játszott a Real ellen a mostani keretből. Edmílson sem vett még részt „El Calsicón”, de térdsérülése miatt erre –sajnos- most sem kerülhet sor.

Az utóbbi tíz Barca viziten a Bernabeuban 2 győzelem, 4 döntetlen 4 vereség a mérleg a katalánok szempontjából.

Deco-nak ki kell hagynia a mérkőzést eltiltása miatt. A Real Madridban is van két eltiltott: Guti és Samuel. A Barcában kérdéses még Puyol szereplése. A válogatottban sérülést szenvedett védő minden erejét a gyógyulásra összpontosítja, s remélhetőleg bevethető lesz.

A Barcelona úgy utazik Madridba, hogy a csapatban tudhatja a legeredményesebb góllövőt és a legkevesebb gólt kapott kapust. Eto’o egymaga 21 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját, s Victor Valdés mindössze 20 gólt kapott. Összesítésben, ebben a két statisztikában is első a Barca. A Madrid góllövésben második, 51 szerzett góllal, s a harmadik legkevesebb gólt kapták (26), a Barca (21), és az Atletico (25) után.

Eto’o Real elleni szereplésein öt gólt rúgott. Ebből négyet a Mallorca színeiben, egyet pedig gránátvörös-kék mezben. Négy alkalommal játszott a Madrid stadionjában, s ezalatt csapatával háromszor győztesen hagyta el a gyepet, egyszer pedig pontosztozkodásra került sor.
Reméljük ez a jó sorozata tovább folytatódik…
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2005.04.06. 15:03:25

Lezárt