Yaya Touré

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Varatrix
Director del Fútbol

2009.12.02. 21:30:01

Mikaos írta:Azért ez a boszorkányégetős hangulat kissé csillapítandó, nem kéne ennyire utálni Busquets-et. (Tudom, hogy divat...de azért na.)
Ez hülyeség.
Azt, hogy valakit jobbnak tartunk, nem kell kisarkítani arra, hogy a másikat utáljuk.
Szerintem Busquets egy kitűnő játékos.
Nyilván látja ezt Guardiola, és Del Bosque is.
Az más történet, hogy Touré jelenleg megbízhatóbb, érettebb játékot képvisel.
Szvsz. :roll:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
barca99
Llegenda del Barça

2009.12.02. 21:25:59

Azért a Makelele példa elég nagy sarkítás. Persze, hogy rohadt fontos a szűrő ember a kp-n, de itt nem arról szólnak a hírek, hogy Touré nem játszik mert deffenzív, és hogy mondjuk Fabregas jönne a helyére és így védekező középpályás nélkül játszanánk.

A Realnál elsősorban az volt a gond, hogy nem játszott szűrő, majd később ilyen Gravesen-félék játszottak ott, meg a védelem "elbírt" egy Raul Bravót egy Pavónt... :D

Nekem az egyik kedvenc játékosom, ráadásul kifejezetten szeretem a zseniális labdaszerző embereket, de nem hiszem, hogy pótolhatatlan lenne. Ennek ellenére remélem, hogy évekig itt marad, mert a képessége megvan hozzá, hogy beírja magát a Barca történelem könyvébe.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.12.02. 21:23:18

Sanama írta:Mikaos, meg ne haragudj kérlek...
Vágjál már nekem össze egy olyan videót, amin 1 meccs alatt Busquets 5nél több értelmes előre passzt ad.
köszi
Lehet, hogy nincs 5-nél több, de akkor meg Tourénak nincs 4-nél több :)
szajko írta: Ezt komolyan gondoltad? Laughing
Touré sokkal jobban passzol és jobb játékos is ez kétségtelen.
Mondd meg Pepnek, hátha nem veszi észre :)

Azért ez a boszorkányégetős hangulat kissé csillapítandó, nem kéne ennyire utálni Busquets-et. (Tudom, hogy divat...de azért na.)
Ezzel egyrészt Pep képességeit kérdőjelezitek meg, másrészt szimplán nem tartom etikusnak ezt a viselkedést egy olyan Barca-játékossal szemben, aki jól játszik.
Touré összességében jobb, szerintem is. De azért "hadd legyen jobb" Busquets a passzjátékban, mert szerintem jobb és gyorsabb is ebben.

szerk.: mielőtt valaki kiforgatná a szavaimat. Touré is jól passzol, és vannak nagyon jó meglátásai. Csak én Busi-t jobbnak tartom egy fokkal, és lehet, hogy Pep is (de ez utóbbiban nem lehetek biztos, csak próbálok okot találni arra, hogy Pep miért favorizálja jobban Busquets-et, mert én annyira nem tenném jelenleg).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mikaos 2009.12.02. 21:27:09-kor.
Varatrix
Director del Fútbol

2009.12.02. 21:10:19

Szerintem sem vita tárgya, hogy jobb az elefántcsontparti Busquetsnél.
És nagyon bosszantana, ha elüldöznék a csapatból Yayát.
Elképesztő akarása van. Nagyon szívós, masszív kp.
Egy kincs ennyi az egész.
Nekem minden egyes meccsen bebizonyította a helyét a csapatban.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
szajko
Director del Fútbol

2009.12.02. 21:09:03

Mikaos írta: de a gyors és megfelelő passzjáték Busquets-hez képest kevésnek tűnik.
Ezt komolyan gondoltad? :lol:
Touré sokkal jobban passzol és jobb játékos is ez kétségtelen.
Sanama
Llegenda del Barça

2009.12.02. 21:04:49

Mikaos, meg ne haragudj kérlek...

Vágjál már nekem össze egy olyan videót, amin 1 meccs alatt Busquets 5nél több értelmes előre passzt ad.
köszi
Mikaos
Director del Fútbol

2009.12.02. 21:03:46

gergo9 írta: Max az indulósebbesége nem túl jó(termete miatt is), max sebbeségre nagyon gyors játékosnak tartom.
Én is így gondoltam, csak nem fejtettem ki eléggé.
gergo9 írta:Az előretörései nagyon jók amikor játszott és csúcsformába volt ámult mindenki hogy ez a nagy, mamlasz ember milyen jól cselez/fedezi a labdát.
Az előretörésein én is ámulok-bámulok, de a gyors és megfelelő passzjáték Busquets-hez képest kevésnek tűnik. Talán ez lehet az egyik oka annak, hogy ő kevesebbet játszik, mint Busquets. Vagy...nem tudom, nem látunk bele Pep kártyáiba.
gergo9
Director del Fútbol

2009.12.02. 20:54:32

Mikaos írta:Ha mindenképp akarnék találni hibát Yaya-ban, akkor azt a két dolgot emelném ki, hogy nem elég gyors, és nem elég aktív az előre játéka. Nos, ebből az első igaz Busquets-re is, de viszont Sergi szerintem nagyon jó a gyors passzos fociban. Mindig lenyűgöz, amikor elkezd egy-érintőzni, nagyon meggyorsul a középpályás játék, ha Busquets van a pályán. Ezzel együtt Touré mellett szól az erő és a rutin, és ha tehetném, én Tourét többször játszatnám, mint amennyit most játszik.

De én úgy gondolom, hogy Pep azért nem favorizálja annyira Tourét, mert passzjátékban Busi (aki igazi Barca-nevelés, és vérében van ez a foci) sokkal gyorsabb. És a bevédekező ellenfelek ellen az az egyik legjobb megoldás, hogy a lehető legsebesebben járatod a labdát.
Max az indulósebbesége nem túl jó(termete miatt is), max sebbeségre nagyon gyors játékosnak tartom. Nem egyszer láttam hogy 2-3 métereket hozott be felgyorsulva és szerelte a támadót/középpályást. Az előretörései nagyon jók amikor játszott és csúcsformába volt ámult mindenki hogy ez a nagy, mamlasz ember milyen jól cselez/fedezi a labdát.
Sanama
Llegenda del Barça

2009.12.02. 20:53:55

Inkább Serginek kellett volna az elmúlt 2hónapban,de nem ment. :oops:
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.12.02. 20:51:32

barca28 írta:Yaya Touré ma este bizonyithat ,hogy jobb mint Sergi és ,hogy nem kell a klubnak megválnia tőle.A szokásos elegáns játékot várom tőle.
Nem neki kell bizonyitani,ha ma 5 ongolt rugna, akkor is elorebb lenne Sergional :roll:

Na Peace!
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2009.12.02. 20:46:26

barca28 írta:Yaya Touré ma este bizonyithat ,hogy jobb mint Sergi és ,hogy nem kell a klubnak megválnia tőle.A szokásos elegáns játékot várom tőle.
nem kötekedésképp... de azért sztem itt akinek kettőjük közül bizonyítania kell az épp hogy sergi... yaya egyértelműen jobb.. nah de remélem hogy ez a mostani "elmegyek.." fellángolás ugyanaz lesz mint tavaly.. kell ő nekünk! de még mennyire.. 8)
Mikaos
Director del Fútbol

2009.12.02. 20:45:01

Ha mindenképp akarnék találni hibát Yaya-ban, akkor azt a két dolgot emelném ki, hogy nem elég gyors, és nem elég aktív az előre játéka. Nos, ebből az első igaz Busquets-re is, de viszont Sergi szerintem nagyon jó a gyors passzos fociban. Mindig lenyűgöz, amikor elkezd egy-érintőzni, nagyon meggyorsul a középpályás játék, ha Busquets van a pályán. Ezzel együtt Touré mellett szól az erő és a rutin, és ha tehetném, én Tourét többször játszatnám, mint amennyit most játszik.

De én úgy gondolom, hogy Pep azért nem favorizálja annyira Tourét, mert passzjátékban Busi (aki igazi Barca-nevelés, és vérében van ez a foci) sokkal gyorsabb. És a bevédekező ellenfelek ellen az az egyik legjobb megoldás, hogy a lehető legsebesebben járatod a labdát.
rszergej
Capitá del Barça

2009.12.02. 20:43:26

Bizonyíthat, hogy jobb mint Sergi??? Szerintem ez nem kérdés.
barca28
Jugador d'estrella

2009.12.02. 20:35:27

Yaya Touré ma este bizonyithat ,hogy jobb mint Sergi és ,hogy nem kell a klubnak megválnia tőle.A szokásos elegáns játékot várom tőle.
Kép
Schweinsteigert a Barcábaaa!!!
R.I.P. Ocskay Gábor.
:!: :!: :!: Bajnokság/BL/CDR/E.Supercupa/S.Supercupa/Klub-VB :!: :!: :!:
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.12.02. 20:35:15

LG-vel ezúttal teljesen egyetértek!

jó példa Makelele is szntem.

nem szabad elengedni, óriási fazon,és nagyon megbízható,emellett a nem oly látványos posztja ellenére, öröm nézni a fociját is.

sergio lehet,h saját nevelés,de engem spec egyáltalán nem nyűgözött le tavaly sem,idén meg egyáltalán nem fejlődött szerintem, (még persze van ideje) sőt...

Keita meg főleg nem jobb azon a poszton,ez az én véleményem, Yaya-nak játszania kell, egészséges rotálás rendben van,de ne ő szenvedjen el több időt a padon, inkább a másik kettő.

az Ő "elengedése" hihetetlenül bosszantana.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.12.02. 20:20:04

De hát nem fog összedőlni a világ ha elmegy. Előtte is nyerünk címeket és utána is fogunk.
Megint csak Makelelet tudnám felhozni...ő róla is ezt hitték. És igazuk is lett, nyertek nélküle is címeket, csak azóta gondjaik vannak a vkp posztal, ami tudjuk, milyen kényes ügy a mai világban. Nem mondom, h pótolhatatlan játékos. Etoot is sikerült pótolni Zltannal. Most sem lesz egy rossz szavam se, ha Essient hozzák a helyére....minden más esetben bajba leszünk...
De amiben én nagyon bízok: a tavaszi szezonban visszanyeri a jól megérdemelt helyét a csapatban, amitől ok nélkül fosztották meg, és marad.
madmax87
Jugador del Barça

2009.12.02. 15:44:09

Biztos hogy maradni fog ez nem kérdéses, most jön majd a sorozat terhelés a kupa miatt is - ugye baszom nehéz ágon vagyunk - szal nem kell itt félni, pep nem hülye, tudja mit csinál....Visca Barca
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.12.02. 15:32:07

herlius írta: Ugye nem gondolod komolyan, hogy Pep-et a legkevésbé is izgatja Touré válogatottbeli teljesítménye? Ő csakis annak az egy csapatnak a teljesítményéért felel, akit most vezet, márpedig ez nem az Elefántcsontpart-i válogatott. Annak nem sok hasznát látjuk, ha Yaya brillírozik majd az Afrika-kupán, miközben a Barca szenved a bajnokságban az instabil középpályája miatt. Láttuk hogyan kezdte a szezont Busquets (katasztrófálisan), ha januárra nem kerül csúcsformába, nagyon meleg hónap elé nézünk. Úgyhogy engem speciel egyetlen dolog érdekel most: Touré távollétében is ugyanazt a színvonalat tudjuk tartani, mint most. Minden más mellékes. Ezt a sajtón keresztül való üzengetést pedig nem szeretem és nem hiszem, hogy Pep sokáig tolerálja majd. Lehet ezt az ügyet kultúráltabban is intézni.
Az a baj, hogy igazad van, Businak játék kell, hogy magabiztosabb legyen, mert láthattuk,, hogy mire "képes" és az senkinek nem jó, ha remegni kell. Tourét nagyon szeretem, nálam Ő a "námber van", de meg kell értenie, hogy az afrika kupa alatt nem tud segíteni a csapaton. Ha nem menne el, valószínűleg minden fontosabb meccsen Ő kezdene, de mivel elmegy a helyettese nem nyújthat lényegesen gyengébb produkciót a stratégiailag oly fontos poszton. Én is azt gondolom, ezt meg kell értenie, és biztos vagyok benne, hogy kultúráltan intézhető a probléma. :roll:
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
Capon
Llegenda del Barça

2009.12.02. 15:30:20

Én igazából nem tom hova rakni ezt a Yaya kérdést. Az látszik, hogy valamiért kevesebbet játszik, valami oka ennek biztos van. Találgatni nem akarok. Mostanában influenzás volt ezért nem kérdéses miért nem játszatta Pep az elmúlt 2 hétben. Én nagyon is lehetségesnek tartom a távozását, ha nem is idén de max 2 év múlva. Valahogy ő nekem mikor ide jött tipikusan az a játékosnak tűnt aki eltőlt itt 2-3 évet aztán tovább áll. Jó kis játékos, emberként is szimpatikus ezért nagy kár lenne érte. De hát nem fog összedőlni a világ ha elmegy. Előtte is nyerünk címeket és utána is fogunk.
A háttérben mi zajlik azt nem tudjuk szerintem kár is találgatni. Amíg itt van remélem jó teljesítménnyel rukkol elő.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.12.02. 15:19:54

El fanático írta:
herlius írta: Márpedig ezt csak úgy érheti el, ha folyamatosan játékban van...
Ez viszont Yaya-ra is igaz és persze az Afrika kupára most úgy fog hazautazni, hogy meccshiánnyal küzd, hiszen alig kapott lehetőséget, így sem a csapatnak nem lehetett hasznára, de lehet a válogatottjának sem lesz olyan szinten, mintha játszott volna...

...Pep a fontosabb meccsekre tartalkékolja? Mi ő, valamiféle bor, hogy békén kell hagyni, hagy' érjen? :roll:

Busquets játékát azért helyezheti előbbre Pep, mert vele hosszabb távon számol, mint Touréval - ez pedig előrevetíti, hogy sajnos el fog szerződni, kár lenne még egy évet padozással elvesztegetni.
Ugye nem gondolod komolyan, hogy Pep-et a legkevésbé is izgatja Touré válogatottbeli teljesítménye? Ő csakis annak az egy csapatnak a teljesítményéért felel, akit most vezet, márpedig ez nem az Elefántcsontpart-i válogatott. Annak nem sok hasznát látjuk, ha Yaya brillírozik majd az Afrika-kupán, miközben a Barca szenved a bajnokságban az instabil középpályája miatt. Láttuk hogyan kezdte a szezont Busquets (katasztrófálisan), ha januárra nem kerül csúcsformába, nagyon meleg hónap elé nézünk. Úgyhogy engem speciel egyetlen dolog érdekel most: Touré távollétében is ugyanazt a színvonalat tudjuk tartani, mint most. Minden más mellékes. Ezt a sajtón keresztül való üzengetést pedig nem szeretem és nem hiszem, hogy Pep sokáig tolerálja majd. Lehet ezt az ügyet kultúráltabban is intézni.
torotam
Jugador d'estrella

2009.12.02. 14:01:47

Toure most nyíltan üzent Guardiolának, nem értem miért nem tudják négyszemközt megbeszélni???[/list]
Visca el BARCA!
chrisnagy13
Jugador del Barça

2009.12.02. 01:20:41

wuwu írta:Yaya Touré, az FC Barcelona és az elefántcsontparti válogatott védekező középpályása legfrissebb nyilatkozatában elárulta, elvágyódik klubcsapatából. Elképzelhető, hogy Angliában folytatja pályafutását.

A középpályás az elmúlt szezonban kulcsembere volt a Barcelonának, de idén kiszorította a kezdőcsapatból Seydou Keita. Az elefántcsontparti az El Clásicón is csak csereként léphetett pályára.

Touré a France Footballnak tálalt ki: "Többet akarok játszani. Nehezemre esik a padon ücsörögni, nem vagyok harmincéves, előttem az élet. Úgy gondolom, hogy a legjobb korban vagyok (26 éves, a szerk.) és most kell mindent beleadnom."

A Monaco korábbi sztárja az elmúlt hetekben ugyan H1N1 vírussal küszködött, de eddig mindösszesen 11-szer húzhatta magára a gránátvörös-kék mezt, a ligában még 400 percet sem játszott.

Touré nem érti, miért hosszabbítottak vele 2012-ig, ha rendre a cserepadon jegelik.

"Keményen edzek, és a pályán a száz százalékot hozom ki magamból. Miért hosszabbítanának velem, ha nincs szükség rám, ez hihetetlen. Döntéshelyzetbe kerültem.
Ehhez mit szoltok?
Azt, hogy ne idézgess más oldalakról hülyeséget!
Ez az hír megjelent az eurobarcán és nem hiszem, hogy attól van hitelesebb, ráadásul mielőtt ezt beteszed nem ártott volna kicsit olvasgatni a hsz-eket, hogy ehhez ki mit szól! :wink:
wuwu
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2009.12.02. 00:16:21

Yaya Touré, az FC Barcelona és az elefántcsontparti válogatott védekező középpályása legfrissebb nyilatkozatában elárulta, elvágyódik klubcsapatából. Elképzelhető, hogy Angliában folytatja pályafutását.

A középpályás az elmúlt szezonban kulcsembere volt a Barcelonának, de idén kiszorította a kezdőcsapatból Seydou Keita. Az elefántcsontparti az El Clásicón is csak csereként léphetett pályára.

Touré a France Footballnak tálalt ki: "Többet akarok játszani. Nehezemre esik a padon ücsörögni, nem vagyok harmincéves, előttem az élet. Úgy gondolom, hogy a legjobb korban vagyok (26 éves, a szerk.) és most kell mindent beleadnom."

A Monaco korábbi sztárja az elmúlt hetekben ugyan H1N1 vírussal küszködött, de eddig mindösszesen 11-szer húzhatta magára a gránátvörös-kék mezt, a ligában még 400 percet sem játszott.

Touré nem érti, miért hosszabbítottak vele 2012-ig, ha rendre a cserepadon jegelik.

"Keményen edzek, és a pályán a száz százalékot hozom ki magamból. Miért hosszabbítanának velem, ha nincs szükség rám, ez hihetetlen. Döntéshelyzetbe kerültem.
Ehhez mit szoltok?
Kép
A lehetetlen csupán egy szó, amivel a kisemberek dobálóznak!
FC Barcelona,Arsenal FC
El fanático
Entrenador del Barça

2009.12.01. 21:37:53

herlius írta: Márpedig ezt csak úgy érheti el, ha folyamatosan játékban van...
Ez viszont Yaya-ra is igaz és persze az Afrika kupára most úgy fog hazautazni, hogy meccshiánnyal küzd, hiszen alig kapott lehetőséget, így sem a csapatnak nem lehetett hasznára, de lehet a válogatottjának sem lesz olyan szinten, mintha játszott volna...

...Pep a fontosabb meccsekre tartalkékolja? Mi ő, valamiféle bor, hogy békén kell hagyni, hagy' érjen? :roll:

Busquets játékát azért helyezheti előbbre Pep, mert vele hosszabb távon számol, mint Touréval - ez pedig előrevetíti, hogy sajnos el fog szerződni, kár lenne még egy évet padozással elvesztegetni.
Kép
chrisnagy13
Jugador del Barça

2009.12.01. 21:35:41

Szerintem fölösleges azon agyalni, hogy Yaya távozik mert nem fog, ebben biztos vagyok. Azt viszont, akármilyen jó játékos is, el kell fogadnia, hogy rotácíó van és nem játszhatja végig a teljes szezont. Serginek is meg kell adni a lehetőséget.
Pep és Yaya is értelmes ember, biztos hogy meg tudják beszélni egymás között problémákat, már ha vannak egyátalán, és különben is nem hiszem, hogy Guardiola hagyná elmenni.
A menedzsere meg...
Lezárt