Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Bobberto
Capitá del Barça

2010.09.12. 22:19:29

sjd írta:
Bobberto írta:
31+4 ( a +4 a gyakorlat, mert vendéglátós suli). Szóval akkor pont megvan... de én úgy tudom, hogy egy nap 8nál több nem lehet... de ilyet...
Én úgy tudom h már a 35 is sok, mondjuk a gyakorlattal ez biztos bonyolódik
De van olyan mazochista tanár, aki bemegy 11. órát tartani?
Ahogy Victor_Valdes is írta van :D

2 "levezető" tesi az utolsó 2 órája ^^ de addig kőkemény angol német irodalom matek szállodaismeretek marketing minden fitty fene...

szerk: egyébként a keddi nap a gyakorlati napja most szóval 7-12ig vagy 12-17ig van bent akkor. Azaz 20 óra van 3 napra.
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.09.12. 22:06:33

Fecooo írta:bejárós vagyok jómagam is, csak én a Csongrád-Szeged távolságot vagyok kénytelen megtenni oda-vissza( azaz naponta 120 km ~3 óra utazás, ezek után nem csoda, h leszoktam az előadások látogatásáról :P )

szerencsére nálunk bevezették azt, h TILOS katalógust vezetni előadásokon(nem vicc, maga a dékán jelentette be, amikor bevette a házirendbe :D ) és a gyakok/szemináriumok esetében is a tanárra van bízva, h vezet-e jelenléti ívet vagy sem... :D

szóval a sulibajárásom erősen befolyásolja a kedv, hiszen, ha nem kell bejárnom, akkor felesleges 3 órákat utaznom, akkor már inkább itthon tanulok, úgyis az előadások 90%-a a következőképpen néz ki:
bejön a tanár, kivetíti a PPT-t, kommentálja azokat, eltelik a másfél óra, aztán felrakja nekünk az ún. COOSPACE-re, mi letöltjük és abból tanulunk(+a szorgalmas jegyzetelők jegyzeteiből :D :P )

ezek után kinek lenne kedve bejárni...

(ha már a szakokról esik szó: SZTE-GTK gazdmen BSC, remélhetőleg utolsó év, aztán reményeim szerint vagy regionális vagy nemzetközi gazdálkodás MSC)
Ez elég érdekes. Mivel még csak most kezdtem az egyetemet, így elég fura az hogy mindig elmondják h "nem kell előadásra járni, nincs katalógus, de erősen ajánlott..." Viszont a gyakorlatok kötelezőek.

Szerencsére én koleszos vagyok (még - kitudja jövőre mi lesz :D ). Kb 10 perc sétára van a @ a Bánkitól, szóval az a fél8as kelés elég kedvező, főleg hétfőn amikor csak 10kor kezdek... :P A többi nap viszont elég szívás, van h reggel8tól du5ig, 1óra szünettel. Viszont cserébe a péntekem üres, szal ha úgy van akár csütörtök délután haza tudok menni, ha nincs különösebb program a hétvégére :D
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.09.12. 22:01:26

Elhiheted, van. :)
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
sjd
Llegenda del Barça

2010.09.12. 21:56:41

Bobberto írta:
31+4 ( a +4 a gyakorlat, mert vendéglátós suli). Szóval akkor pont megvan... de én úgy tudom, hogy egy nap 8nál több nem lehet... de ilyet...
Én úgy tudom h már a 35 is sok, mondjuk a gyakorlattal ez biztos bonyolódik
De van olyan mazochista tanár, aki bemegy 11. órát tartani?
Bobberto
Capitá del Barça

2010.09.12. 21:52:34

Fecooo írta:bejárós vagyok jómagam is, csak én a Csongrád-Szeged távolságot vagyok kénytelen megtenni oda-vissza( azaz naponta 120 km ~3 óra utazás, ezek után nem csoda, h leszoktam az előadások látogatásáról :P )

szerencsére nálunk bevezették azt, h TILOS katalógust vezetni előadásokon(nem vicc, maga a dékán jelentette be, amikor bevette a házirendbe :D ) és a gyakok/szemináriumok esetében is a tanárra van bízva, h vezet-e jelenléti ívet vagy sem... :D

szóval a sulibajárásom erősen befolyásolja a kedv, hiszen, ha nem kell bejárnom, akkor felesleges 3 órákat utaznom, akkor már inkább itthon tanulok, úgyis az előadások 90%-a a következőképpen néz ki:
bejön a tanár, kivetíti a PPT-t, kommentálja azokat, eltelik a másfél óra, aztán felrakja nekünk az ún. COOSPACE-re, mi letöltjük és abból tanulunk(+a szorgalmas jegyzetelők jegyzeteiből :D :P )

(ha már a szakokról esik szó: SZTE-GTK gazdmen BSC, remélhetőleg utolsó év, aztán reményeim szerint vagy regionális vagy nemzetközi gazdálkodás MSC)
Én nem utazok ennyit, de a coospace-s elődadásos dolog hasonló. Ami vicces, hogy nálunk is elmondták, hogy NEM KÖTELEZŐ az előadásokra bejárni. Erre richitg írja 1-2 debil tanár... most nem is az utazásról van a szó, de könyörgöm. Bejön ppt on, dumál, néha poénkodik és ez 1.5 órában, hát az agyam kiszökken a helyéről és eljár egy tangot annyira fárasztó és unalmas...
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.09.12. 21:45:28

bejárós vagyok jómagam is, csak én a Csongrád-Szeged távolságot vagyok kénytelen megtenni oda-vissza( azaz naponta 120 km ~3 óra utazás, ezek után nem csoda, h leszoktam az előadások látogatásáról :P )

Bobberto
Capitá del Barça

2010.09.12. 21:43:51

sjd írta:
Bobberto írta:Szép estét!

Arról mi tudtok, hogy a barátnőmnek egy nap 11!, igen jól látjátok 11 órája van? Gimis 5.es (0.os nyelves).

Kérdezem én megtehetik ezt? 8 óra egy nap a max óraszám, nem?
ez mi :?: :?: :?: többi nap meg 1-2 óra?

heti max óraszám van ha jól tudom, nálunk volt is sírás amikor 35 körül volt (tehát az alatt kell h legyen asszem), csak senki nem ment el végül emiatt mert jó a suli és jó arcok is járnak ide 8)
sjd
Llegenda del Barça

2010.09.12. 21:34:04

Bobberto írta:Szép estét!

Arról mi tudtok, hogy a barátnőmnek egy nap 11!, igen jól látjátok 11 órája van? Gimis 5.es (0.os nyelves).

ez mi :?: :?: :?: többi nap meg 1-2 óra?

heti max óraszám van ha jól tudom, nálunk volt is sírás amikor 35 körül volt (tehát az alatt kell h legyen asszem), csak senki nem ment el végül emiatt mert jó a suli és jó arcok is járnak ide 8)
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.09.12. 21:32:40

csababarca írta:
Kalap1988 írta: Hát igen, bár nálunk pl az eltén teljesen szabad az órarendkészítés, de én már szinte sosem nézem az egyéni érdekeim, azaz, hogy mikor érek haza, hánykor kell kelnem stb. Hanem csak arra koncentrálok, hogy a megfelelő órákat felvegyem, jó tanár, érdekes téma és a többi. Ilyenkor szoktak lehülyézni. mondjuk nem is annyira ok nélkül:D

hoppá,elte,milyen kar,szak?

Én is így vagyok vele,de én azért mivel bejárós vagyok,nézem azt,hogy ha van lehetőség ne 8kor kezdjek. Hogy mikor végzek az nem számít,fíílinges dolog este szemináriumon lenni :)
Én is bejárós vagyok, de háztól-házig egy óra alatt bent vagyok, szóval ezért sem szoktam nézni annyira. Persze a 8-as órákat én sem szeretem:D Egyébként Btk-történelem, szerkesztői ismeretek minor, reméljük idén végzős :D Te?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2010.09.12. 21:35:17-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.09.12. 21:31:16

Kalap1988 írta: Hát igen, bár nálunk pl az eltén teljesen szabad az órarendkészítés, de én már szinte sosem nézem az egyéni érdekeim, azaz, hogy mikor érek haza, hánykor kell kelnem stb. Hanem csak arra koncentrálok, hogy a megfelelő órákat felvegyem, jó tanár, érdekes téma és a többi. Ilyenkor szoktak lehülyézni. mondjuk nem is annyira ok nélkül:D

hoppá,elte,milyen kar,szak?

Én is így vagyok vele,de én azért mivel bejárós vagyok,nézem azt,hogy ha van lehetőség ne 8kor kezdjek. Hogy mikor végzek az nem számít,fíílinges dolog este szemináriumon lenni :)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2010.09.12. 21:30:05

S.Agüero írta:Most lettem 7.-es.
Annyira rossz lett az órarendem.
A héten összes nap 6 órám van B héten meg van 1x 7 meg egyszer még 4 órám a többi 6.
Másnál is így volt/van 7.-ben?
Eddig 4-5-6 óráim voltak most meg h 4 új tantárgy bejött így csomó órám lett.
Tök fura lesz fél3ra hazamenni 7. óra után. :roll:
5. osztály óta most van először 5 órás napom :roll:
Viszont cserébe heti 2x 8 óra (+ csütörtökön 6.-7. óra másfél óra folyamatos matekot jelent)
Szóval ne sírj, lesz ez még rosszabb is

Érettségi: 11. végén földrajz? kár várni, én 10. végén letettem, akkor még friss a tudás, + nekünk volt alapból vizsga szal külön tanulnom se kellett (vb miatt nem is tanultam)
Nyelvből mindenképp menjetek, főleg akinek van nyelvvizsgája, meg infóból ha megvan az ECDL
Bobberto
Capitá del Barça

2010.09.12. 21:30:04

Szép estét!

Kalap1988
Director del Fútbol

2010.09.12. 21:28:25

vlxe írta:Ha dédelgettek egyetemi tanulmányokat, akkor majd meglátjátok milyen jó lenne hazamenni fél háromra :) Van, hogy reggel 8-kor kezdem és este 8-kor fejezem be :D
Hát igen, bár nálunk pl az eltén teljesen szabad az órarendkészítés, de én már szinte sosem nézem az egyéni érdekeim, azaz, hogy mikor érek haza, hánykor kell kelnem stb. Hanem csak arra koncentrálok, hogy a megfelelő órákat felvegyem, jó tanár, érdekes téma és a többi. Ilyenkor szoktak lehülyézni. mondjuk nem is annyira ok nélkül:D
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.09.12. 21:13:32

Sanama írta:
egyébként aki most 11.es, érettségin gondolkoztatok már? mit, hogy emeltet miből stb. ?
Na ez egy nagyon jó kérdés. Én infó, és földrajz közt gondolkozok. de földrajzból nem indult emeltes csoport, infót meg rühellem. Szép kilátások...
..................................
Sanama
Llegenda del Barça

2010.09.12. 21:00:15

MichaaBee írta:
A héten összes nap 6 órám van B héten meg van 1x 7 meg egyszer még 4 órám a többi 6.
Én már összeteszem a két kezem, ha csak 6 órám van... :) Ja és fél háromra akkor se érek haza, mivel még a hetedik is kb akkor ér véget. Úgyhogy ne panaszkodj, lesz ez még rosszabb! :D

Norbi: Gimnázium. :D
Egyébként nekem is heti 3x van 7 órám és valószínűleg abból adódik, hogy később végzek, hogy később kezdődik a tanítás is, mint a legtöbb suliban. :P
Nálunk 7:30kor kezdődik az 1. óra
Első szünet 5 perces,van 1 nagy 15perces, összes többi 10,tehát minden szünetünk 10p, és így minden nap 13:45re végzek, akkor van vége a 7.órának.

egyébként aki most 11.es, érettségin gondolkoztatok már? mit, hogy emeltet miből stb. ?
Akkor úgy tényleg összejön a 27 óra mert az angolt haladón csináltad az már kapásból 3-4 óra a töri fakt meg +3 órát jelent szal így meg is van a 33-34 óra ami nekem volt tavaly :d
töri fakt csak heti +2óra, angol meg 3 :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2010.09.12. 21:13:51-kor.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.09.12. 20:56:54

szakközépben, 9-ben, közgazdasági szakon, 31 órám van hetente, + az ecdl cucc ha beindul. :)

Ugyan ez van nálunk is Sanama. :) :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Victor_Valdes 2010.09.12. 21:02:40-kor.
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
CartmanBarca
Jugador del Barça

2010.09.12. 20:54:27

Sanama írta:
Messidona10 írta:
Sanama írta:Mikor én voltam 7.-es még 7.órában(14:30ig) is volt órám 1x 1 héten emlékszem:D

Most 11.-ben, teljesen jól elvagyok a heti 27 órámmal :D
Én is 11.-es vagyok, nekem 33 van :D
Lehet,hogy azért mert,nekem az angol kiesik heti 3 óra,mert osztályozóztam,illetve 2faktból csak 1et vettem fel :twisted:

Hát akkor üdv évfolyamtársak !
Angol + töri fakttal együtt van heti 33 órám nekem is. A legrosszabb az, hogy úgy van megoldva hétfőként a törifakt, hogy van 5 órám, utána kettő lyukas és 8., 9. fakt. Mivel nem egy nagyvárosba járok suliba, hanem egy kis lyukba (Heves EJK) ezért az időmet se nagyon tudom hol eltölteni. Arról nem is beszélve, hogy kumma hosszú így a napom, mivel bejárós vagyok és 6 kor kelek. Fél öt, öt körül végzek így és ráadásul még a buszra is várhatok egy csomót.
Kép

"No kérem szépen, ha most ez cirkusz lenne, akkor lenne egy csomó bohócunk."

-Hajdu B. a Barcelona-Arsenal (4-1) meccsen Messi 4. gólja után.
piton
Capitá del Barça

2010.09.12. 20:51:23

vlxe írta:Ha dédelgettek egyetemi tanulmányokat, akkor majd meglátjátok milyen jó lenne hazamenni fél háromra :) Van, hogy reggel 8-kor kezdem és este 8-kor fejezem be :D
Mért te hova jársz, BME? Úgy hallom ott vannak brutál hosszúságú napok. Bár az a suli sok mindenben a legdurvább! :o
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
skadi
Capitá del Barça

2010.09.12. 20:51:02

na jah :wink:
skadi
Capitá del Barça

2010.09.12. 20:49:04

tomabence írta:Szevasztok Srácok!
Kaptam 1 olyan feladatot, hogy hogyan tudnám megmérni 1 repülőgép sebességét a földről vonalzóval,körzővel,számológéppel meg ilyen egyszerű matekórán használatos eszközökkel, erre lennék kíváncsi.
Valaki lehetne oly szíves és leírhatná nekem ezt röviden ha tudja :)

Előre is köszi.
geometria.

kör,kör kerületének ill szakaszainak kiszámítása.
ezzel megvan a távolság, h amegvan az idő, megvan az átlagsebesség...
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.09.12. 20:48:10

L.Messi 10 írta:
Victor_Valdes írta:Úristen, vagy ti jártok valami hiperszuper iskolába, vagy nem tudom.
Szakközépbe is csak 3x van egy héten 7 órám, azzal is végzek hamarabb mint ti. :D

Vicces... :lol:
Nekem szakközépben 2x van 1 héten 7 óra, annak is fél kettőkor vége van, de egyébként is elengednek minket óra felénél :lol:
így van, nálunk is hasonló... :D
a tietek egy rendes iskola. :D :twisted: :P
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2010.09.12. 20:47:42

Victor_Valdes írta:Úristen, vagy ti jártok valami hiperszuper iskolába, vagy nem tudom.
Szakközépbe is csak 3x van egy héten 7 órám, azzal is végzek hamarabb mint ti. :D

Nekem szakközépben 2x van 1 héten 7 óra, annak is fél kettőkor vége van, de egyébként is elengednek minket óra felénél :lol:
Kép
vlxe
Capitá del Barça

2010.09.12. 20:46:42

Ha dédelgettek egyetemi tanulmányokat, akkor majd meglátjátok milyen jó lenne hazamenni fél háromra :) Van, hogy reggel 8-kor kezdem és este 8-kor fejezem be :D
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.09.12. 20:45:24

Úristen, vagy ti jártok valami hiperszuper iskolába, vagy nem tudom.

MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.09.12. 20:43:09

Én már összeteszem a két kezem, ha csak 6 órám van... :) Ja és fél háromra akkor se érek haza, mivel még a hetedik is kb akkor ér véget. Úgyhogy ne panaszkodj, lesz ez még rosszabb! :D

Norbi: Gimnázium. :D
Egyébként nekem is heti 3x van 7 órám és valószínűleg abból adódik, hogy később végzek, hogy később kezdődik a tanítás is, mint a legtöbb suliban. :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MichaaBee 2010.09.12. 20:49:18-kor.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Lezárt