Barcaman1993 írta:GT akkor időben le kell rendezni, mert holnap 4-ig van várólistás jelentkezés. Mondjuk sztem a futsalt verseny jelentkezéssel is föl lehet venni, mert annyira nem tolonganak, de fő a biztonság. Egyébként mennyi kreditért vettél fel tárgyakat?
Igen, én is azt néztem, hogy van még hely bőven.
Most már úgy tűnik, végleges az órarendem, és a csütörtöki 2-től 3-ig időpont megfelelne nekem is, annyi csak a probléma, hogy Az irodalomtudomány alapjai blokkosítva lesz, összesen öt óra a félévben, de az egyik pont jövő csütörtökön kettőkor kezdődik... Nem tudom, mennyire gázos, ha pont az elsőt hagyom ki.
Ettől függetlenül mehet a buli szerintem.
Amúgy csak a kötelezőket vettem fel, így 29 kredit, ha jól emlékszem, a nyílt napon azt mondták, hogy 30 kredit körül lenne optimális.

Te?
sjd írta:Bölcsészkaron?
Egyébként tényleg szakfüggő valamennyire, hogy mennyit követelnek félév közben (én 2 félév alatt nem találkoztam a "megajánlott jegy" fogalmával, úgyhogy pl. most januárban szórakoztató lesz 8 tárgyból vizsgázni), de szerintem általánosságban jellemző, hogy nincs az a rövid határidős, folyamatos számonkérés. Ha valamit meg kell csinálni, arról tudsz jó előre (nekünk első órán mindig elmondják, milyen rendszerben lesznek zh-k, projektek stb.), eleve kevesebb tárggyal kell foglalkozni, szóval ez szerintem mindenképpen könnyebb.
(Ez az 1 kredites futsal viszont kicsit nevetséges. Mondjuk nálunk meg van olyan, hogy "szabadidő- és élménymenedzsment 3 kreditért. Vagy át lehet menni "söripari technológiák"-at látogatni az élelmiszerkarra.

)
Ja amúgy ezt meg küldeném szeretettel:
http://www.bmeme.hu/post/2969/sulikezde" target="_blank ... cseszkaron
Hát meglátjuk, a nyelvet (svéd

) két csoportban fogjuk tanulni, még nem tudom, melyikben leszek, de az egyik csoport majdani tanára már kijelentette, hogy hetente egyszer lesz egy jó kis számonkérés.

A többi tárgyból csak hetente egy óra lesz, szóval szerintem ott nem lesz hasonló, inkább a jóval előre bejelentett számonkérések lesznek jellemzőek.
(Amúgy összesen 28 sportág közül lehet választani, ha jól tudom.

Lehet, mégis inkább a hastánc órákat választom.

Söripari technológiák? Az király lehet.

)
Jaj, nagyon vicces. Kár volt elmondanom, hogy bölcsész leszek.
S.Agüero írta:Jó neked, nekünk olyan matektanárunk van, hogy nincs olyan nap, hogy ne kellene minimum fél órát rááldozni a matekházira, és akkor még ott van a többi tantárgy is, legyen akkor 1 óra hossza csak a házi, és még nem is tanultam.

Mondjuk nem is szoktam, látszik a jegyeimen, de azért nem fogok beleszakadni a tanulásba, azért, hogy ne 4-es, hanem 5-ös szám legyen a bizonyítványomon.
Sajnálom azokat, akik annyira komolyan veszik az egészet, hogy 3-4 órát tanulnak naponta.
Aztán most lehet hülyének néztek, de ez a véleményem az egészről.

Na igen, ez eléggé tanárfüggő. Nekünk sosem volt házink matekból, csak utolsó évben, de akkor új tanárunk volt, akinél annyi volt a háziellenőrzés, hogy
Tanár: Na, megcsináltátok a házit?
Osztály: Nem.
Tanár: Jaj, hihetetlenek vagytok... Na mindegy, megcsináljuk közösen. (B variáció: Megyünk tovább az anyaggal.)
3-4 órát tényleg teljesen felesleges tanulni naponta, szerintem bőven elég annyi, hogy kihozod az év végi jegyeidet (amik beleszámítanak a felvételibe) négyes-ötösre, meg aztán nagyon ráhajtasz az érettségire, ami hogyha jól sikerül, akkor nem is kell figyelembe venni a korábbi év végi jegyeidet.
S.Agüero írta:egész nap büdösödök a suliban
Dezodor, Matyi. Dezodor.