Ausztrália-Hollandia
Kenguruk már az első meccsen is bizonyítottak, jól játszottak most is, de a hollandok végül tudtak fordítani. Depay
Kamerun-Horvát
Nagy csalódás volt Kamerun, persze Song elintézte a dolgokat jó nagy butaságot csinált. Viszont 0 csapategység, teljesen szétesett társaság benyomását keltették. Az a lökdösődés is egymás között....Horvátok megérdemelten nyertek Mandzukic a végén még tolt kettőt, de nem osztott nem szorzott.
Na és akkor Spanyolország-Chile
Nagyon nehéz bármit is írni....Lehet "elemezgetni", hogy felállás, meg xy miért nem játszott én inkább abban látom az okokat, hogy ez a csapat teljesen kifacsarva érkezett meg a VB-re, mentálisan fizikálisan egy atomjaira hullott gárdát láthattunk tegnap is. Egy félidőt bírt ez a válogatott, emlékezzünk vissza Hollandia ellen az első félidő abszolút rendben volt, utána meg gyakorlatilag 90 perc alatt (Holland második, Chile első) kaptak hetet!!!!Betetőzése volt az elmúlt éveknek, nem hiába nagyon nehéz csúcson maradni hosszú ideig, ezek a játékosok gyakorlatilag 6-8 éve 60-70 meccset játszanak , persze lehet mondani, hogy ott voltak a padon a fiatalok és lehetett volna ezt meg ezt játszatni, összességében volt ez a válogatott kiégve. Borzasztóan csalódott vagyok, nagyon hittem bennük, utolsó meccsen nem lepne meg ha Ausztrália is pontot szerezne ellenük, sőt eddigi teljesítményük alapján a kenguruk rászolgálnának, mert Chile és Hollandia grabancát is majdnem elkapták.
Chile meg agresszíven, önbizalomtól duzzadó játékot mutatott be, veszélyes lehet bárkire, akár Brazília akár Mexikó/Horvátország jön.
Ma Kolumbia szerintem elkapja az elefántokat, egységesebbnek láttam őket mint az afrikai csapatot az első körben és továbbjutnak. Aztán lehet mindkét csapat megelégszik egy döntetlennel, amivel egymást vihetnék nagy valószínűséggel tovább, bár ehhez Japánnak lesz némi beleszólása.
Japóknak kötelező nyerni Görögország ellen, s nagyon szorítok is értük.
Angol-Uru
Fú, hát ezt nehezen lehet megjósolni. Angolok remekül játszottak, Uruguay borzalmasan az első körben. Két világbajnok csap össze, aki kikap nagy valószínűséggel búcsúzik, parázs kis csata várható, egyenese kieséses hangulatban. Szerintem az Uruk Suarezzel a fedélzeten nagy lelkesedéssel fognak harcba szállni és pont ezt használhatják ki a villámléptű Sturridge-ék. Én angol győzelmet érzek.